Copilasi de iunie-iulie 2003 (79)
Raspunsuri - Pagina 22
martta spune:
Gio: super dulci maimutzicile! Mi-a placut montajul!
Scrisoarea pt Gaby ar trebui sa fie trimisa ori acum(bate fierul cat e cald), ori in saptamana de dinaintea Pastelui...Ce ziceti?
nma spune:
andra pupici lui luca ca tare scump este.
si alex vrea bb si o sa ii dea tot mai putin patutul si jucariile pentru copii mari. intr-un timp spunea ca renunta la patut si va dormi in pat, dar ieri cauta in caretea ``mama si copilul`` un patut pt bb. spune ca mai bine ii luam unul nou si el si-l va pastra pe al lui.
fetelor va rog sa imi spuneti ce parere aveti despre lasatul copiilor singuri in fata blocului. eu sunt la a doua tentativa. azi e asa de frumos afara, iar eu am entorsa la picior si e curnt sa cobor scarile. stau la etajul 3. l-am lasat pe alex sa mearga singur. e drept ca nu mi-am luat ochii de la geam, iar el ma striga din 5 in 5 minute. mai erau afara doua doamne din blocul vecin cu nepoteii. copilul s-a jucat frumos aproape o ora dupa care m-am trezit cu el sus. imi luasem ochii de la geam si el disparuse. nu au trecut nici un minut si el era in casa. el se bucura ca am incredere in el caci e baiat mare si e tare mandru ca poate merge singur, dar mie imi e cam frica. voi ii lasati singuri?
pt ca tot am citit pe aici de filmat copilul azi am luat si eu camera si m-am pus pe treaba. alex imi stergea mobila de praf, dupa care trecut la geamuri. ieri am vazut un filmulet cu el cand avea 10 luni si tare mult mia placut. cerd ca ar trebui sa ii filmam mai des daca tot am dat banii pe camere.
va pup.
15+ 21.07.2003
amik spune:
nma,eu nu as avea curaj sa imi las copilul afara singur.
numai gandul ma sperie.
Alexandra mare, Alexandra mica(10 iulie 2003)
bibi spune:
incerc sa tin pasul cu voi dar mi-e aproape imposibil.
hai sa vad cat ma ajuta memoria
Claudya - multa sanatate si din partea mea. felicitari pentru curaj si tonus!
Nma- eu una nu as lasa copilul singur in fata blocului, dar e adevarat ca fata blocului meu poate diferi radical de fata blocului tau....
Andra..eu bat campii cu masina ta (fiat) si tu nu sufli o vorbulitza ca ma uit aiurea prin trafic. Cand ai DPN-ul?
Crisa, felicitari pentru bebe mic cuminte. Cu Tudor nu dispera. daca nu-ti iese faza cu olitza acum ai 100% sanse sa reusesti atunci cand ai sa-l indrumi pe Rares catre obiectul impricinat.
Subscriu la lista pentru Gaby.
si...cam de aici mi se rupe filmul.
noi suntem relativ bine (relativ pentru ca ambii baietzi sunt racitzi).
Ianis are un dintzisor si deja se deplaseaza in sistem 4x4.
David merge la gradi 2-3 zile apoi sta acasa o saptamana ca sa-si revina.
Cu joburile suntem aproape depasiti de\ situatie si eu si sotul caci plecam dimineata la cel tarziu ora 8.00 si ne intoarcem la ora 20.00.
Tocmai am semnat un antecontract de vc pentru un ap. de 3 camere si facand o proiectie in timp inseamna ca o sa avem 63 de ani eu si 64 de ani Cornel cand o sa lichidam imprumutul de la banca..,dar...una peste alta suntem bine.
nma spune:
credeam ca sunt eu exagerata, ca imi e frica sa il las singur. vecinele imi spun ca e normal sa il las singur, dar mai bine stau si eu afara decat cu ochii lipiti de geam. mai sunt copii de varsta lui nesupravegheati, dar sincer nu stiu ce sa spun. din casa am o vedere foarte buna la terenul de joaca (asa zisul teren de joaca). ieri alex s-a jucat putin cu galetusa si lopatica, apoi cu ceilalti copii, dar s-a plictisit repede de ei. si asta e o problema. o parte din copii de varsta lui alex au primit o educatie nu tocmai potrivita si se poarta destul de rau. ieri aruncau cu pietre si dupa cum mi-a spus alex vorbeau foarte urat. m-am bucurat ca el a stat putin cu ei, apoi a stat cu un baiat mai mare, dar cuminte.
15+ 21.07.2003
Kehleyr spune:
Nma - eu nu mi-as pune in vecii vecilor problema sa o las singura afara! Stiu ca tu nu esti din Bucuresti si poate la voi e mai liniste, dar sincer, sub 4 ani mi se pare mult prea mic. Nu stii cine trece, cine vine... Pe de alta parte o verisoara de-a mea care sta la sat isi lasa fetita prin vecini chiar si mai mica, desi trebuia sa traverseze strada. Mie mi-ar fi frica.
Madishor - eu va doresc din toata inima sa reusiti sa va impliniti visul, ca e tare frumos . Dar nu e asa usor; sotzul meu are firma lui de cand a terminat facultatea, si tot timpul zice ca daca e patron, poate sa isi mai ia si el cate o zi libera pe nepusa masa cand are chef, dar de 6 ani nu cred ca si-a luat vreuna, per total munceste mult mai mult ca mine care sunt salariata...
Aditzu, ati mai plecat la munte?
Am trimis-o pe Stefania azi la gradinita dupa mai bine de doua saptamani. Ma intreb daca rezista mai mult de 3 zile, cica deja tuseau cativa pe acolo .
aditzu spune:
Buna Fetele,
Serbarea Irinei a fost super, dar Irina a lipsit cu desavarsire .
Nu s-a lasat copilu sa stea pe scena neam. Cum au intrat pe scena s-a repezit la scari sa coboare sa ma caute, am incercat s-o conving sa stea acolo dar a inceput sa planga si a coborat. Asa ca tot timpul am stat, cand in public cand pe hol unde o tot luau la prelucrat care cum apuca : directoarea, ingrijitoarea, psiholoaga , eu, ca s-o convingem sa se urce, dar n-a fost chip. La sfarsit numai cand a impartit educatoarea lalele la copii sa le dea la mamici , s-a urcat sa i-a si ea o floricica, atunci era tare vesela si fericita si alerga pe toata scena cu florea in mana.
Sambata ne-am dus pana la urma la Predeal, a fost super. Sambata am avut o vreme foarte frumoasa, soare si cald, am urcat la Trei Brazi unde am mai gasit o bruma de zapada, cat sa se joace cu galetusa si cu lopatica si sa o tragem pe sanie. Ne-am dus cu varul Irinei Andrei care are 3 ani si s-au jucat frumos copii tot week-end-ul. Duminica in schimb s-a nasolit vremea, ploie , lapovitza si vant asa ca ne-a intors repede acasa.
Pa Adi
romana spune:
Martta: Cu Maria nu am probleme cu somnul. Se trezeste noaptea pentru supt, dar adoarme repede inapoi. Problema e ca nu adorm eu la fel de repede, asa ca ma uit la tv, maninc, calc. Ea a fost cuminte.
Personajul negativ a fost Alin, care de pe la vreo doua luni a inceput sa nu mai doarma noaptea . Dormea ziua mai mult iar noaptea era mai mult treaz, pina spre dimineata. EU eram terminata de oboseala. AM ajuns la un moment dat sa facem cu schimbul eu si sotul la dormit. El venea de la servici si dormea un pic apoi statea cu Alin, ma trezeam eu, in final Alin adormea si ma culcam si eu. Ziua nici vorba sa pot dormi deoarece era Cristi pe rol, trebuia hranit, jucat si facut de mincare. A fost cumplit. Apoi dintr-o data, dupa ce a implinit 7 luni s-a cumintit si nu a mai stat atit de mult treaz noaptea. Dar ce folos ca eu atunci eram deja insarcinata cu Maria, asa ca am luat-o de la capat cu oboseala si cu noptile cu somn redus.
Nu am avut nici un remediu. Imi amintesc ca pe atunci Cornelia imi zicea sa-l obosesc ziua , sa-i pun muzica, sa nu-l las sa doarma. Mie imi convenea un pic sa-l stiu cuminte ziua ca astfel aveam timp de stat la bucatarie si de Cristi, dar ziua avea pentru noi atunci 30 de ore.
Bibi: In privinta creditelor, ce mi se pare mie tragic e suma pe care o dam inapoi si nu virsta la care se termina creditul. Daca nu platesti mai repede si respecti graficul de rate atunci la final dai aproape dublul sumei pentru care ai facut credit. Asta e partea stresanta. Eu ma gindesc ca banii aia i-am putea economisi noi si sa facem altceva cu ei. Deci sfatul meu e sa returnati din cind in cind mai mult decit rata lunara ca sa mai scada dobinda. Noi asa facem.
In privinta curajului de a lasa copilul singur afara, depinde de copil, de virsta lui, de cum e plasat blocul.. La virsta asta eu nu l-as lasa, de fapt, nici nu ar merge fara mine. Nma banuiesc ca nu locuiesti in Bucuresti si ca linga bloc ai un parculet de unde nu poate ajunge rapdi in strada la masini. Dar chiar si asa, eu zic sa mai astepti un an. Sa mai creasca , sa se mai maturizeze si sa poti avea incredere in el.
Andra: Eu as vrea sa reusesc sa-l implic mai mult pe sot in activitati legate de copii, dar el e genul care se tine tare si nu se lasa. Mai contribuie si el , dar nu cit as vrea eu si doar atunci cind nu are incotro. Eu mi-as dori sa petreaca mai mult timp cu ei si sa mai pot iesi din casa si fara copil dupa mine, adica sa ma duc si sa lipsesc si eu vreo 3 ore de acasa fara sa ma astepte toate sarcinile cind ma intorc. Dar momentan nu prea se poate. Daca plec singura undeva , el nu le da de mincare, sta cu ei, ii spala la fundulet dace e musai, dar... atit. Nu face curatenie, nu spala vase nu face de mincare. Le invidiez pe femeile care au ajutor in casa.
Eu nu ma pling ca trebuie facute, ca le fac cu sirguinta. Dar in timp ce fac treburile trebuiie sa umblu ca titirezul si intre cei trei pitici. Napoleon scrie pe mine. Fac cite doua trei saui mai multe lucruri in acelasi timp. Maninc si citesc pe net sau ma joc cu copii. Fac de mincare si ii supraveghez cum se joaca, ami schimb un scutec mai spal un fundulet.
Ritmul in care traiesc e foarte intens.
Insa acum nu asta ma supara cel mai tare ci faptul ca fac azi de mincare si miine sotul nu mai manica din aceeasi mincare. Daca ramine si nu maninca nici copii din ea pot sa o arunc. Eu incerc sa maninc mai de regim ca sa nu ajung cit un elefant. Dar daca fac o prajitura cu crema, din ea manica zilnic . SInt zile cind gatesc trei feluri. Pentru copii, pentru sot si pentru mine. Cred ca mi-ar mai trebui un frigider.
Voi cum va descurcati cu masa de seara? ce le dati de mincare barbatilor cind vin de la servici?
Va pup
Romana si cei trei pitici.
nma spune:
fetelor nu aruncati cu pietre ca nu am de gand sa imi fac un obicei din a lasa copilul singur afara. am avut doua exceptii, dar voiam sa stiu parerea voastra. eu stau in rm valcea intr-un cartier in care predomina tinerii. la noi la bloc sunt mai multi copii de varsta lui alex. sunt si copii de varsta lui care ies neinsotiti. eu mai am putin si o sa imi iau concediu medical asa ca o sa stau mai mult cu alex si nu cred ca o sa mai aiba e prea repede ocazia sa iasa singur. pe deasupra avem si dadaca si il scoate ea afara pana vin eu de la serviciu.
draga ramona nu stiu cum reusesti sa te descurci. felicitari! mie mi se pare ca nu imi ajunge timpul cu un copil, nu stiu ce o sa ma fac cu doi. e drept ca lucrez destul de mult si mancare fac si eu zilnic caci de pe o zi pe alta nici baietii mei nu prea manaca. e enervant sa faci mancare si sa o arunci la cos.
aditzu felicitari pt serbare. e bine ca irina ti-a dat floarea. e un pas. la urmatoarea serbare, care probabil va fi de ziua copilului sigur vei auzi si o poezie.
noi nu am avut serbare, dar se pare ca a invatat cateva poezi.
Kehleyr eu ii dau lui alex oscilo preventiv. din cand in cand mai ia si vitamina C. acum e bine, dar la gradinita sunt multi copii bolnavi.
va pup.
16+ 21.07.2003