Copilasi de iunie-iulie 2003 (79)
Raspunsuri - Pagina 11
Maadi spune:
Inainte sa-l inscriu pe Calin la gradi a trebuit sa mergem sa-l evalueze psihologul scolii. Pe ce am vazut ca pus accent mai mult a fost tocmai pe chestii din acestea de logica - la fel l-a pus sa grupeze tot felul de lucruri si sa formeze multimi si de ex. a pus la rand o oaie, doi cocosi si un caine, iar o oaie si Calin trebuia sa ghiceasca cu urmeaza doi cocosi si un caine si asa mai departe, adica notiuni de siruri, care din cate imi amintesc le faceam in liceu, bine la alt nivel. In grupa mare o sa ajungem la limite si integrale.
Calin stie cifrele si alfabetul dar la chestiile de mai sus nu s-a descurcat super.
In ritmul asta cred ca va trebui sa ma apuc sa invat cu el ca altfel probabil inca din scoala generala nu voi putea sa-l mai ajut cu lectiile.
Apropos de lucruri simpatice, aseara faceam o salata de fructe si Calin mi-a spus ca el este capsunica, mami este pepenasul (ca mare dreptate are!) iar tati este banana.
Pupici,
Maadi si Calin (19.07.2007)
Magdone spune:
Haahaha hai ca m-ati inveselit cu activitatile de la gradi! Sa va zic si eu ce se invata aici la gradi????? Mai bine nu . Chestia e ca de fapt aici gradinita incepe la 4 ani, pana la 4 ani ei merg la daycare, care e facultativa adica cine n-are cu cine sa lase copiii acasa ii da la daycare, care costa de te rupe, de aceea multi prefera sa stea acasa cu bunicii, rude etc.
Eu acum in ianuarie am primit un raport despre Razvan adica ce stie el sa faca si cum se descurca acolo: daca stie sa se imbrace, manance, duca la toaleta singur, daca strange jucariile dupa el, le imparte cu altii, cu ce ii place sa se joace mai mult, cum socializeaza cu alti copii, daca stie sa numere pana la 10, sa faca puzzle din 6 piese. ATAT! fratilor si eu sunt de parere ca nici nu le trebuie mai mult la varsta asta, ca dupa aia deja sunt plictisiti de scoala. In fine, va tin la curent cum o fi cand incepe gradi propriu-zisa din toamna.
Pe aici e o ninsoareeee, tine de azi noapte, sa zic ca e prima asa mai serioasa, dar asa imi place sa vad cum se preocupa lumea sa stranga zapada din fata casei, merg masinile alea de curatat zapada non-stop, se da cu sare la greu, pana maine precis nu mai e nimic pe jos. Poate in weekendul asta plecam si noi putin la "munte" care vorba aia e un deal asa mai mare dar te poti duce la ski, la sanius, patinaj acolo, sa vedem.
Andra, imi pare rau pt ce ai patit, ai mare grija!
Magda, asa e acusi in aprilie facem 1 an!!! a trecut ca vantul nici nu stiu...
Sanatate tuturor ca-i mai buna decat toate!
HAPPY VALENTINE'S DAY! fetelor!! Va pup pe toate si pe copii si va urez o zi frumoasa!
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
aditzu spune:
Buna Fetele,
Sincer, multimi mi se pare cam mult, eu n-am sesizat la gradi la Irina sa faca lucruri asa de complicate.
Andra - si mie mi s-a intamplat sa lesin de doua in timpul sarcinii desi mancasem, dar tensiunea mea era tare mica asa ca doctorul mi-a spus sa nu ma impacientz si sa beau cafea .
Irina dupa un record de 5 saptamani de gradi a reusit sa se imbolnaveasca saptamana trecuta, temparatura mare, gat rosu si dupa aceea mucisori la greu. Am tinut-o pana ieri acasa s-o doftoricesc si azi s-a intors la gradinita.
Intre timp ne-am imbolnavit si eu si mama, si nu mai scapam, bagam siroape si pastile la greu si tot degeaba, tusim in disperare. Uimitor e cum Cristi scapa neatins, nu-mi dau seama ce face , dar el nu se imbolnaveste niciodata. Eu in schimb am luat tot ce a avut si copilu asa ca ne-am imunizat impreuna.
Pupici, Adi
martta spune:
quote:
Originally posted by gio
fetele ,mai puneti si voi poze cu bebelusii ca tare mult as vrea sa-i mai vad cat au crescut!!!
Mamix2 cu Taisia&Toria
cateva poze recente
de Vlad(13.06.03)& Alexia(08.08.06)
poze botez Alexia
bychi spune:
quote:
Originally posted by martta
cateva poze recente
Adorabila micutza, seamana cu tine iar Vladutz e de nerecunoscut!
Citesc din urma si revin cu povesti despre noi
Bychi, Tiberiu (28 iul 2003) si Theodor (01 oct 2006)
Kehleyr spune:
Buna fetelor,
Am revenit si noi din vacanta duminica dar suntem tot pe fuga. V-am citit mai pe scurt...
Amik imi pare tare rau, stiu ca ti-ai dorit tare mult sarcina. Iti doresc multa putere sa treci peste asta.
Cred ca am vazut azi masina pe care ti-ai luat-o. E Honda Civic coupe cu o forma asa mai ciudata?
Magda sa stapanesti sanatoasa masina cea noua (vad ca v-ati innoit toate fetele ). Imi pare rau ca a fost Alex asa bolnavior. A fost tot o viroza din asta pacatoasa, la el s-a localizat la stomac, la majoritatea copiilor a fost la gat. Bine ca ati trecut greul.
Martta bine ai revenit! Te vad vesela, asa ca deduc ca orice ar fi fost, s-a rezolvat. Ma bucur!
Ioana: sa inteleg ca v-ati mutat in Ploiesti?
Doinna, cum sa te uitam? Scrie-ne mai des!
Madic: bona mea e de nota 20 dar tot o deranjeaza daca sta peste program neanuntat. Parerea mea e ca trebuie stabilit de la inceput. Mai bine ii spui ca are un program mai lung care sa acopere orice intarziere posibila sau ii spui din start ca exista riscul ca de 1-2 ori pe saptamana sa intarzii.
Apropo cat mai dati la bone? Eu ii dau 300 RON/2 zile si din toamna cand ma intorc la birou si ea la full-time vreau sa ii dau cel putin 800 RON.
La schi a fost bine, am prins singura saptamana. Pentru cine intreba ed zapada: in Poiana Brasov sigur nu se mai schiaza. Noi am plecat iarna si ne-am intors primavara, s-a cam topit peste tot zapada...
Stefania a facut 4 sedinte de schi dar nu pot sa zic ca a invatat cine stie ce. Doar sa nu ii fie frica pe schiuri si sa ii placa, eu oricum sunt multumita pentru prima tura, nu cred ca puteam spera la mai mult. Dar nu a trecut de faza in care merge intre picioarele instructorului.
Apropo de marti 13: mama mea care este in concediu la capatul lumii (la propriu, nu la figurat) a facut ieri o fractura de pelvis care o va tine imobilizata la pat 6 saptamani. Asa ca acum trebuie sa aranjam avion inapoi, infirmiera, plus ca s-a intamplat la inceputul vacantei... Poate ziceti ca ce mai conteaza, dar conteaza, uite noi am patit-o revelionul trecut dar pe drumul de intoarcere, asa ca macar ne-am facut vacanta .
Si noi am trecut pe lapte praf si uite acum ca ziceti de constipatie imi dau seama ca si Sofia a patit-o. Eu ii dau Milumil ca asta i-a placut lui Stefi. Bine, azi a fost abia a treia zi si oricum e numai o masa, in rest ii mai dau san.
In aceasta nehotarare, la raspantia optiunii, eu insami, in restul de realitate pe care-l ignor, stau si ma astept in zadar.
amik spune:
andra, te inteleg foarte bine cu lesinul...ai grija si la volan, daca te ia oaresce senzatie,tragi pe dreapta!
eu mi-am mai revenit si psihic.adica nu ma gandesc, incerc sa nu imi amintesc. sunt inca in faza in care nu prea imi place sa vad femei gravide, iar deocamdata gandul de fi EU insarcinata iar aproape ca imi repugna. sper sa depasesc si starea asta la un moment dat, desi graba nu e mare...
alexandra e foarte bine, am tras insa ieri o spaima.am mers la medicul pediatru sa ii faca o ecografie abdominala si i-am aratat si analizele de urina facute in timpul enterocolitei. l-a speriat foarte tare bilirubina din urina, dar in final a concis ca nu e vb de hepatita. pentru orice eventualitate ne-a recomandat 3 luni de regim alimentar evitand prajelile, grasimile, tocaturile, rantasurile. apoi odihna multa, fara efort fizic.dar astea doar preventiv caci alex arata ok si pe dinauntru
dana, cred ca intr-adevar ai vazut modelul de masina pe care il am si eu, daca era ciudata si mai scria si civic pe ea. a mea e neagra si o adevarata minunatie.singurele neplaceri le am cu barbatii nesimtiti din trafic care fac bezele sau mai rau, avand in vedere ca am fata de pustoaica .
Alexandra mare, Alexandra mica(10 iulie 2003)
gio spune:
Martta, dragutza foc cea mica si grasunica. super ca ai reusit s-o alaptezi atata.
amik, nu stiu daca te incalzeste cu ceva - asa m-am simtit si eu o perioada buuuuuuuuuuna de timp. aproape ca nu mai intram pe forum ca peste tot erau gravidutze; parca si pe strada numai asta vedeam.
taisia e momentan in pauza de gradi dar tot bolnava e tot timpul...tuseste intruna si are mucisori; iar e intr-o minivacanta la ai mei de frica sa n-o contamineze pe asta mica...ufff.
tot citesc si ma minunez ce fac copiii vostri la gradi. cat despre laptop avem si noi si taisia recunoaste aproape toate literele si cifrele dar deja s-a plictisit de el, cat despre citit, n-am insistat si nici nu vreau. vorba fetelor, ce sa mai faca la scoala dupa aia?
andra, ce-o fi frate cu sanadorul ca si eu cand eram insarcinata cu taisia era s-o fac lata pe holurile lor.
va pup fetele
Mamix2 cu Taisia&Toria
Maadi spune:
Super pozele Martta, sa-ti traiasca puisorii frumosi!
Pupici,
Doina cum a fost ieri, a decurs totul OK?
Andra cum va mai simtiti?
Maadi si Calin (19.07.2003)
martta spune:
Fetelor, merci pt aprecieri!
Amik: ma bucur ca sunteti un pic mai bine.
Kehleyr: imi pare rau pt mama ta! Multa sanatate!
Cu diversificarea Sofiei cum stai? Mananca bine?
Bychi: eu am ramas muta de uimire vazandu-l pe Theodor. Doamne ce bb blond, pletos si dulce ai!
O sa ai coada la usa cu asa 2 flacai!
Bibi : l-am vazut si pe Ianis iepurasul. Mi se pare ca amandoi baietii iti seamana si sunt superbi!
Gio: cum a reactionat Taisia?
Pupici bolnavioarei si multa sanatate!
Andra: te simti mai bine?
Aditzu: sanatate si refacere grabnica!
Cornelia: varicela
Poate ai norocul si nu face Stefan!
Marturisesc ca m-am dumirit cam greu cum e cu Pitzinuca, iar cu capsunica de Maadi eu nu am avut ocazia, din pacate, sa fac conversatie la odisee, astfel incat acum sunt curioasa sa aflu cat mai multe lucruri despre Calin si mami.
Va pup pe toate!
de Vlad(13.06.03)& Alexia(08.08.06)
februarie