PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (24)
Raspunsuri - Pagina 6
Tweety7 spune:
quote:
Originally posted by anasia
tweety, nu stiu ce inseamna asta, dar suntem alaturi de tine si de Claranu este acelasi lucru cu atunci cand ii taie sub limba sa nu fie peltici?
Ba da, e acelasi lucru.
Galeria foto www.dropshots.com/Tweety7" target="_blank">Videoteca Varsta gogoashei www.choosing2lose.com/tickers/4597e78c6bb5e/weightloss.png" target="_blank">Greutatea mea
Andra, tati Costin si Clara
norocuta spune:
mamidestefan
quote:
norocuta Vreau si eu reteta de tortulet de mere ...PLEASE.
Tort de mere cu frisca
5 oua
5 linguri de zahar pudra
4 linguri faina
1 ½ kg mere
un pachet de frisca praf pe care o prepar cu 125ml lapte
putin unt
Sirop:
-o cana de apa
-2-3 linguri de zahar
optional:
scortisoara (un varf de cutit), zahar vanilat dupa gust
pentru ornament: ceteva (10-12) boabe de visine din dulceata si/ ori ciocolata rasa ori bombonele colorate, etc.
-Merele se curata de coaja, li se scoate mijlocul cu aparat special si se pune in fiecare cate un dop de unt si la celalalt capat se umple cu zahar, apoi al II-lea capac de unt;
-Se aseaza cu grija intr-o cratita so se baga la cuptor pana se inmoaie merele (eu le tin cam o ora la 200C).
-In timpul asta fac un sirop din 2-3 linguri de zahar pe cere il caramelizez innainte de a pune apa si las la fiert cca.10min. (foc mic). Il dau la rece.
-Prepar compozitia cu mixerul cateva minute din: oua, zahar, faina, zahar vanilat si o pun peste merele la cuptor. Se lasa astfel inca cca.1/2 ora pana compozitia se coace ca un chec obisnuit.
-frisca o fac cum scrie pe pachet si o dau la rece;
-Se intoarce totul pe un platou numai dupa ce se raceste.
-Se insiropeaza, se orneaza cu frisca si cu visine din dulceata sau ciocolata rasa dupa gust.
Pofta buna!
PS: imi cer scuze ca nu l-am pus la culinare...dar nu am timp ...fug...
Tweety7 spune:
quote:
Originally posted by save
Buna mamicilor,sunt tare suparata Lucian a facut varicela ,si imi este tare frica sa nu faca si Radu desi dr. mi-a spus ca pana la 6 luni sunt protejati de anticorpii primiti de la mama ,s-ar putea sa nu faca dar........se poate si,
Recuperare rapida pentru Lucian si sa dea Domnu' sa nu se imbolnaveasca si Raducu.
Galeria foto www.dropshots.com/Tweety7" target="_blank">Videoteca Varsta gogoashei www.choosing2lose.com/tickers/4597e78c6bb5e/weightloss.png" target="_blank">Greutatea mea
Andra, tati Costin si Clara
anasia spune:
tweety, din auzite e o procedura rapida si nedureroasa, nu stiu insa cu mancatul cum e ; sper sa fie bine maine;
norocuta,e super, multumim de reteta, o sa incerc si eu;
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
andreea25 spune:
tweety pupici o sa fie bine Claruta o sa vezi,curaj mami ca pana ne facem mari ...tot noi mamicile suferim alaturi de puiutzi.sanatate si curaj.
savela fel ,sanatate puiutzului mare si tinem pumnii sa nu i a si puiutzu' mik.andreea25 +ariana-irina (04.08.2006)
m_floruta spune:
Buna fetelor....am nevoie de ajutorul vostru.
Noi am fost azi la vaccin,toate bune si frumoase,nu a plans decat cand a vazut-o pe dr,cand s-a obisnuit cu ea,a fost cuminte si chiar bine dispus.La intepatura n-a zis nimic si apoi la mami in brate a uitat de orice.Problema e ca mi-a vomitat imediat ce am ajuns acasa,adica dupa 10 -15minute de la vaccin si cu acel vaccin antipoliomielitic dat oral nu prea e ok ca a vomitat.Nu am stiut cum se procedeaza,am sunat dr si am discutat despre asta,nu stiam daca sa ii mai dam o doza sau nu,daca s-a absorbit ceva, nu se mai putea da,daca l-a vomitat pe tot,iara trebuia dat.Mi-a zis sa revin dupa ceva timp si sa-i reluam doza.Voi ati patit careva asa?...sa vomite imediat dupa vaccinul antipoliomielitic,acela oral?
Am citit si pe net si scrie ca daca il vomita imediat(5-10minute) ,doza se poate repeta atunci,desi exista riscul unei noi regurgitari,dar daca trece ceva timp pana il vomita,sa se faca dupa 4 sapt. ...nici nu mai stiu cum sa fac,ca si dr. a fost cam in dilema.
M-am mai si speriat cu alte chestii,tot citind despre reactiile adverse care le poate face dupa cest vaccin,asa ca nu am vrut sa ma risc sa ii dau o inca doza.
Merg ca s-a trezit Andrei.
.
Annemarie06 spune:
Andra suntem alaturi de voi. Totul o sa fie bine. Tinem pumnii.
POZE
www.dropshots.com/Annemari" target="_blank">FILMULETE
larissa_79 spune:
Andra, tinem pumnii sa fie bine Clara maine! Lasa ca trece repede...bine ca si-a dat seama dr....dar oare ma intreb nu putea sa vada mai devreme?
m_floruta, eu nu stiu ce e cu vaccinul ala dat oral. Noi am facut vaccinul de 6 luni...dar nu i-a dat nimic pe gurita. Ce e asta?
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
dariana spune:
Tweety, si noi va sustinem si va tzinem pumnii sa fie cat mai usor.
Dariana si Darius (30.07.2006)
ionelalit spune:
EUGENIA am fost la dr. si copilul nu are nimic. Mi-a zis ca poate sa se fi supraincalzit organismul de dimineata. A fost singura data cand a avut febra. Si marait poate sa fie de la unul din dintisori langa care e inca iritata gingia. Ce m-am bucurat.... Am scapat si de data asta de raceal, rosu in gat sau altele de genul. Numai ca sper totusi sa nu revina febra.
Va pupicesc!!!
Ionela mamica de Vladut scumpic rau (04.08.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ionelalit/album?.dir=eb6are2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos