Piticodromul de sept-oct 2005 (164)
Raspunsuri - Pagina 13
kid2003 spune:
Neatza cucuiete si bebei nebunatici!
GinaM, imi pare rau sa aud ca treci din nou prin framantari si griji...iti tin pumnii sa nu se termine cu cutitul si sa poti sa duci la bun sfarsit noua sarcina.
Daca nu o sa fie acum, ia o pauza, recreaza-te, lasa timpul sa iti vindece si trupul si sufletul si incearca din nou dupa o perioada. Ai doua printese superbe asa ca nu va fi greu sa iti pastrezi optimismul.
Abia astept sa vina duminica sa ne vedem. Jadi, vii si tu, da? Ioanaaa? Pe unde esti? Veniti si voi? Mifloricico, hai ca duminica e liber pe Podul Grant, nu o sa faci prea mult, te asteptam!
Alex are ceva de vreo doua zile. Am vrut sa o sun pe dr Alina dar m-am abtinut...astept sa vorbesc cu ea pe indelete duminica.
Pe scurt va povestesc patania de acum 2 nopti ca ieri nu am apucat.
Ashaaa...tati de Alex se intoarce dupa o calatorie in tara. Mama de Alex se duce sa il adune de la aeroport la ora 12. Bunica de Alex sta de paza la fata. La ora 1 mami si tati sunt acasa si vorbesc, deschid plocoanele, ce se face. La 2,30 se hotarasc sa se duca la culcare, maine serviciu. Pe drum catre dormitor se aude un tipat sfasietor. Alex s-a trezit. Nu bagam de seama si ne furisam in dormitor...O lasam pe bunica cu micul monstru sa ii dea de cap...Ashhh, dupa 5 minute animalul inca urla asa ca mami trece la aparat. In urmatoarele 2 ore toti au facut pe rand ca toate bazdaganiile doar-doar o adormi prichindelul. Ti-ai gasit, urla din ce in ce mai tare pana cand la un moment dat chiar a varsat. Nu prea mult, asa, un pic, de control (si banuiesc eu de la atata urlet).
Tati mai sperios (si obosit saracul dupa o zi de calatorit) zice repede in timp ce isi pune ghetele "Mergem la spital, copilului i-e rau". Asta urla din ce in ce mai tare. Sun la pediatrul nostru. Ash...nu raspunde, e in Austria la schi (schi ii trebuia acum). La 4.30 bag fata direct in cosmonaut (in pijama si sosete era), imi trag ghetele, pun caciula si fular bazdacului si iesim la masina. Afara la aer Alex incepe sa chiuie, credea ca e rost de o plimbare romantica la miez de noapte (de fapt la 4.30 dimineata).
Ne urcam in masina, Alex ne arata becurile de pe strada, e mult mai frumos sa mergi cu masina noaptea.
Io, cu juma de gura ii zic lui tati "Mai, ne facem de ras cu copilul la spital, n-are nimic". Asta nu percuteaza "A vomitat, asa a inceput si atunci (adica in nov cand a avut enteroviroza). Mergem la spital".
Ajungem la camera de garda de la Elias, lasam animalul pe jos in sala de asteptare in timp ce 2 asistente ciufulite si ciufute incearca sa gaseasca dr de garda. Se uita chioras la noi, "pacientul de la camera de garda" alerga in sosete si isi folosea manusile care atarnau din cosmonaut pe post de lasouri. Chiuia si se invartea, mergea cu spatele, stramba din nas, ce mai un intreg spectacol.
Apare dr. Una tanara (cred ca avea 25 de ani), adormita si mirata "Ce are copilul?". In traducere libera "nu pare ca are nimic, disperatilor". Ta-su cu chef de glume cu dr ii zice la misto "cred ca are chef de plimbare in noapte". Apoi vede ca dr nu e impresionata. Chiar deloc. Si schimba foaia. Ii povesteste ca 2 ore a urlat incontinuu acasa, arcuindu-si spatele, inrosindu-se si chiar a vomitat. "Cred ca o doare burta" concluzioneaza tati. Desteptul meu, ce stie el sa dea diagnostice.
Dr o pipaie pe burta, o asculta si se uita in gat. Da ochii peste cap si zice "Are rosu in gat" (Oare de ce stiam eu ca asta va zice). Ta-su iar se da doctor si ii arunca un "pai la cat a urlat...normal ca are rosu in gat". Iar nu e dr amuzata. Se aseaza sa insire un pomelnic de medicamente. Imi sare in ochi un antibiotic "Ceclor", fac ochii mari si ii zic ca a mai luat antibiotic luna asta. Imi zice ca trebuie sa mai ia.
Apoi...zona crepusculara. Dr cea tanara se intoarce candid spre mine si ma intreaba in cel mai dulce glas "Copilul suge pastilute?". Eu nu pricepeam. Adica cum? In general sau asa...al meu? Cum adica sa suga pastile la 1 an si 3 luni? Cand un nasture lasat aiurea poate sa o inece...Imi vine sa ii rup gatul si sa imi iau copilul sa fug. Astia sunt dr nostri de la garda ??? Trec peste furie si ii raspund "Nu, doamna, are 1 an si 3 luni, nu suge nici o pastila, ia doar sirop". "Aha, bine, ii dau sirop" si se apuca sa scrie alte medicamente.
Plecam intr-un final de acolo, mototolim reteta si o aruncam in primul tomberon. Nu inainte de a ne uita la numele dr. Nu il retin acum, dar ii stiu titlurile "Medic primar pediatru. Dr in stiinte medicale". Pai daca asta era dr in stiinte medicale, eu eram Papa de la Roma sigur. Nesimtita de dr de garda si-a trimis rezidenta sau vreo studenta sa vada copiii de la urgenta. Noroc ca n-avea nimic copilul meu ca altfel muream cu ei de gat acolo.
Copilul are chef de plimbare. Noi suntem morti, ajungem acasa, o lasam sa mai chiuie si la 5.30 adoarme, in final.
Acum spuneti-mi si mie ce a fost? E cam constipata si are burta tare. Trage vanturi puturoase, dar kk nu a mai facut de 2 zile. Nu a mai vomitat dar si azi noapte a fost agitata, s-a trezit la 6.30 azi (ea, somnoroasa sefa) si a vrut doar leganata pe picioare. Am facut cu schimbul cu taica-su. Halal primire i-a facut! Dar ce sa-i fac.
Dr Anya, zi-mi si mie ce sa ii dau sa o rezolv cu burtica. Si ce sa am in casa in caz ca o apuca vomitatul. Metoclopramid, sau ce.
Am ocupat spatiul prea mult, dar ma iertati voi. Abia astept sa ne vedem.
alexuta2005 spune:
Olguta
asa ca mai distrezi cu povestirile tale.
Mai ales azi cand nici nu m-am trezit bine si am am dat de belea.S-a spart o teava la baie si curgea apa calda ca din fantana arteziana.Nici nu am apucat sa-mi sun sotul ca a venit vecina de sub mine sa faca scandal.Am reusit sa inchid robinetul, venii si sotul si mi-a promis ca-mi trimite niste baieti la pranz sa rezolve problema, atata ii trebuie sa nu rezolve astazi ca
, ca-s cam nervoasa
.
Azi am program de 

.
locca spune:
Neata
Kidule, cum sta fata cu maselele? Intreb si eu, pt ca imi suna foaaarte cunoscuta schema cu urlatul cateva ore noaptea.
Olguta, rad aici de una singura, mei. Ia si de la mine un mare
.
Ce credeti ca am facut eu azi? Fost iar cu copilul la analize, ca nu mi-a ajuns tura trecuta. De data asta ca sa repetam hemograma pt. ca mi-au zis aia ca nu a putut fi lucrata ca s-a coagulat 
.
De data asta a fost in deget si nu a zis nici pis. Distractia mai mare a fost cu traficul pana in grozovici. La testul de alergie inca nu-s gata rezultatele, restul sunt normale.
Gina, tin pumnii 
RalucaN, la mobexpert e loc de joaca pt. copii sus, langa restaurant. Poate intra oricine e 5 lei distractia si stai cat vrei. Au si o tanti care se joaca pe-acolo cu plozii in caz ca vrei sa te duci sa bei linistit o cafea.
Ruxandra cu
aka Matei (13 sep. 2005)
alexuta2005 spune:
Codruta Alexia nu mai manca lapte noaptea de la 6 saptamani.
Ii mai dadeam in somn cand era prea obosita si nu mancase dar atunci cand bea cu biberonul, acum cu canita nu prea merge.Se intampla insa foarte rar.
Hildegard spune:
Kid, da, dr. astia, dr. in stiinte medicale unii sunt chiar
Cred ca le lipseste o doaga.
Si eu am avzut multe....nu are rost sa spun.
Sper ca Dr. Alina sa-ti deie un sfat bun.....
Ai incercat un emdic padiatru bun de la voi. Trebuie sa gasesti unul si ori de cate ori aveti o problema sa se rezolve repejor. Stiu cum ela noi ...dar sper sa se schimbe sistemul asta pudred de spaga si alte cele...![]()
Alexuta, teava zici? of, of!
las' ca vin baietii si remediaza situatia![]()
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni
RalucaN spune:
Mersi Ruxi! Fain
Kiduletz si eu ma gandesc la vreo masea, vreun canin ceva.....
Raluca si bursi Catalina (3.10.2005)
Hildegard spune:
locca, o sa iasa hemograma bine
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni
kid2003 spune:
Maselute are, doua jos si doua sus, au spart. La canini ma gandesc si eu...vom vedea.
catush spune:
Buna fetelor....
Felicitari proaspetelor mamici : Natydeea si Tonnia.... sa va traiasca bebeii sa fie sanatosi si papaciosi....

Noi suntem bine ..... nu mai luam Vigantolette ci Multisanostol cu Ca pt 60 zile....dupa 5 feb(o luna de la vaccin) am sa-i repet hemograma sa vedem cum stam cu hemoglobina (i-am facut acum aproape 2 luni si avea 10 nu 12 cat ar fi fost normal).....
Catush &
Briana Maria(13.10.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/fbalcau/my_photos
norina spune:
Multumesc tuturor pt raspunsurile la capitolul "suzeta"
si
...pai sunt o gramada de pitici suzetosi dupa cate vad, deci m-am mai linistit si mai aman un pic momentul, daca nu se deformeaza dintii nu ma mai strsez atat de tare
GinaM, imi pare tare rau ca treci peste asa o perioada
. Stiu ca e greu, dar trebuie sa mergi inainte cu optimism
RAlucaN, ma bucur tare mult pt Bursi ca e ok cu piciorusele
. Teo e si ea ok, multumim lui DD pt asta, iar eu sunt o mamica fericita ca am trecut cu bine de perioada aia neagra (cunosti sentimentul). Sa ne bucuram, ti-am zis ca o sa treaca ca un vis urat si vom avea fetite sanatoase, frumoase si destepte
Eu o duc in continuare la gimnastica de 2 ori pe sapt, dar din motive de platfus, ca mi se pare ca merge cu genunchii cam apropiati si eu am zis ca din cauza platfusului. Apropos, ea are pulpitele atat de apropiate ca ma gandesc sa nu fie o conformatie din aia naspa , de frecat intre picioare (nu stiu cum sa zic altfel
), ca tare m-as oftica
Copiii vostri au tot asa apropiate copanelele? ..mie mi-a zis o dr. ca cica asa sunt acum, scurti si grosi dar se schimba pe parcurs. Eu m-am mai uitat si la alti copii dar sincer, nu mi se parea ca sunt la fel, in fine, m-as bucura sa nu am dreptate...Teodora Sara (norina)poze