Mamici de ianuarie-februarie 2007 (58)
Raspunsuri - Pagina 9
oana_bucur spune:
Aiskutza tare ma bucur ca am ajuns pana aici...ce o fi de acum incolo om vedea...speram ca va fi bine...
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
39+2
pitilache spune:
FELICITARI MESSA!!!!!!!!!!
pentru CRISS SI TERBITZA
si pentru celelalte care urmeaza!
Multa sanatate,
Roxana, 36+
ralpe spune:
As dori sa fiu si eu prezenta in lista mamicilor din februarie, dar nu stiu cum sa procedez. DPN este 22 februarie si voi naste la Maternitatea Giulesti cu dl. dr. Ion. Poate ma indruma si pe mine cineva!
roandre spune:
Am venit si noi de abia acum acasa si tare bine e.
Din pacate nu pot sta pe scaun dar cum reusesc sa incarc ceva poze am sa va dau linkul sa ma laud si eu cu puiul meu de cioara (chiar e ca o cioara...hihihi).
va pup si o sa incerc sa citesc din urma printre picaturi!
Utile pt burtici, viitoare mamici
gabriela_s spune:
FELICITARI MESSA!!!REFACERE USOARA!
quote:
Originally posted by ylilimic
Bravo Messa! felicitari! Sa traiasca micuta si sa te bucure in fiecare zi!
Hai Terbitza!
Dedicatie pentru toate mamele (nascute sau nu inca):
Dragele mele, nu stiu cum sa ma adun si va spun ce simt acum, de cand sunt mamica de bb2. Am auzit ca a doua oara e mult mai usor, mai frumos si bb mai cuminte...bla, bla (am zis eu) Totusi este o diferenta maaaaareee intre cele 2 experiente. Mai intai conteaza cum te prezinti la spital, o atitudine pozitiva, o minte relaxata, rabdare si intelegere chiar si pentru personalul de acolo care uneori parca special e pus acolo ca sa te incerce...Daca nu lasati durerile fizice, micile "intepaturi", oboseala sa va doboare TOTUL VINE DE LA SINE. Recunosc ca data trecuta eram cu nervii intinsi la maxim, externarea abia la ora 13 m-a epuizat psihic, doream cu DISPERARE sa plec acasa...NU E BINE! Aveti mai multa rabdare si veti ajunge acasa cu o inima mai linistita si un tonus bun. Si toate astea se transmit la copil, insa eu prima data nu am stiu si m-am ales cu colici chiar din a 3 zi de viata, si cand ma uit inapoi imi amintesc doar de groaza, nervii, urletele, neputinta care ne insotea la tot pasul. Si toate astea se regasesc acum intr-o relatie dezvoltata cu hopuri in relatia mama-fiu. Va rog din suflet-nu faceti camine! E greu sa ma fac inteleasa, insa chiar nu as vrea sa treceti prin aceeasi experienta.
Acum, parca ingrijesc bb de o viata, chiar m-am gandit cum de nu mi-am ales meseria asta... Sunt mai fericita, implinita, bucuroasa, in casa se dezvolta o armonie si o atmosfera total diferita de ce am trait pana acum. Sper sa dureze si sa am taria sa ma ocup cu responsabilitatea unui adult de copii mei. Caci daca odata credeam ca facand copil la 28 de ani o sa fiu pregatita, acum sunt convinsa ca nici la 50 nu stii destul. Te ia pe nepregatite si nu iti ramane decat sa faci ce te indemna inima nu vecinele, babele, prietenele... In sfarsit, sper ca macar un pic sa prindeti esenta a ceea ce vreau sa exprim, caci e dificil si nu ma simt in stare dar nici nu as vrea sa mai nasteti multe pana sa cititi randurile mele.
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana cu Adam Cristian
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
din fericire ma regasesc in a doua parte a ceea ce ai exprimat tu acolo.am lasat totul sa vina de la sine,cu calm ,am luat lucrurile usurel desi inainte sa nasc ma gandeam ca sunt atat de tanara (21) si ca probabil mama va fi nevoita sa stea aproape non stop sa ma indrume.ei bine ma simt f implinita,de parca sunt facuta sa fiu mama,sunt mult mai stapana pe situatie decat mama.mama e o bunica panicata,ii e teama de frgilitatea bebelusului,a uitat multe lucruri...daca era dupa mama tb sa ii pun copilului sanul la gura imediat ce plange.eu am lasat-o sa planga,sa ma invat cu ea,si uite ca deja stiu cand plange de foame,cand plange ca vrea sa fie schimbata,cand plange de plictiseala.si chiar simt armonia de care vorbeai,simt ca am intrat intr-o normalitate placuta.ca sa nu mai zic cat de motivata ma simt acum cand ma uit la fiinta aceasta!simt ca imi da putere sa fac orice!
starea asta de spirit am avut o si la spital,am incercat sa fiu cat mai optimista si se pare ca a mers f bine!
Adriana Maria *iubita lu' mami si tati *
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank"> filmulete cu fetita mica in burtica
megbeng spune:
messa, felicitari !!!bun venit in lume micutei!!
criss, terbitza, vin si eu cu un rand de majorete pentru voi!!!
azi am avut o revelatie..e deja 24 ianuarie, au trecut mai bine de 3 saptamani din noul an..mi se apropie si mie termenul, fetelor! chiar e adevarat! o sa am si eu un bebe al meu in mai putin de o lunaaaaaa!!!! asa ma mai distreaza fetzele celor care ma vad cu burtica mare la munca si se mira de ce nu stau acasa, si cum de urc pe scari pana la et 2, in loc sa iau liftul ..azi dupa program am avut si un curs iar bebe a fost taaare cuminte, cred ca ii place si lui ce fac eu...deja se fac pronosticuri in jur, ca cica o sa ma intorc la activitate din a 2a luna ...
roandre, bun venit acasa!!
gabriela_s, mai, asa tinerica esti tu? 21 de ani ai? bravo tie!!!!
daconst, ce bine ca ai reusit sa nasti cum ti-ai dorit tu!!
am gasit anestezicul, trec pe la famacie sa il iau in seara asta..iupiiii!!
maine merg iar la control, nu l-am vazut pe bebe de o luna, sunt curioasa daca intr-adevar a mai coborat (ca burta v-am zis ca e lasata) si cat de mare s-o fi facut...v-am zis ca dca trece de 3700 dr vrea sa imi faca cezariana
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!
Crishtinutza spune:
Buna burticute si proaspete mamicute!
Felicitari Messa!!!
Felicitari noilor mamici si galerieeeee celor care urmeaza sa nasca!! Criss, Terbitza!
Tzuchi, cum a fost astazi la doctor?
Si eu am fost astazi la dr... din pacate, nu a considerat necesar sa-mi faca si ecografie, cu toate insistentele mele, doar BCF (si bebelina iar dormea...) si masuratori cu cm. Am crescut cu 2 cm in 2 saptamani, asa ca sper ca totul sa fie bine, sa se fi pastrat proportiile... Tot imi spunea ca nu sunt inca super studii facute cu privire la efectele ecografiilor asupra bebeilor...si ca daca ea, ca medic, nu are nici o intrebare sa isi puna cu privire la dezvoltarea lui bebe, nu are sens sa mai faca inca o eco(ce sa mai zic de linistea mea, care evident vad ca nu e importanta! )
Si iata-ma asteptand inca 2 saptamani!
Ce e drept, am citit si eu pe un site cum ca bebei aud, cand trece aparatul ecografic pe la urechiusele lor...ceva similar cu sunetul trenului cand ajunge intr-o gara. Acum, care o fi realitatea..... cine stie?!
Asa ca... dragi proaspete mamicute, ce bine de voi ca sunteti deja acasa cu puiutii si ati scapat (cel putin) de grijile si nelinistile de dinaintea nasterii!
Oana_Bucur, ma bucur f. tare sa vad ca ai ajuns la "termen" ca sa spun asa... si te admir pentru asta, stiu ca nu ti-a fost usor. Mai ai putin si o sa iti tii si tu puiul in brate!
Aiska, la tine e totul ok in continuare? Stiu ca se ridicase placenta... banuiesc ca si tu numeri zilele pana la nastere, mai ai asa de putin.... cand sa incepem galeria???
,
Cristina, 35s + 1zi
marybell spune:
buna fetele,
va multumesc pentru raspunsuri, o sa incerc sa ii asez putzulica in jos (in pampers) sa vedem daca asa se mai uda pe haine. s-a vorbit mai devreme ca pampers-urile cu nr 1 sunt la fel de mari ca si cele cu nr 2, probabil ca si asta e problema, i-or fi mici copilului deja, o sa ii iau mai mari un pic sa vedem cum va fi asa, sper sa fie ok...
va pup Mary
poze Erik (23 dec 2006)
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762382274358
R_MARCE spune:
Pup toate fetele si bebicii frumosi si cumintei,
Nu v-am uitat si nici nu am disparut. Va citesc cit de des pot, numai k iarasi nu am mai postat de mult, pt k nu cred k as face altceva decit sa ma pling. De ce..? Pai ...de dureri de bazi, de insomnii, de arsuri, de durere de spate...etc.
Felicitari tuturor mamicilor care au nascut de curind! Sa va traiasca puiutzii si sa fie asa cum va doriti, iar voi sa aveti putere sa luptati mereu pt ei!
Cum ziceam, va citesc destul de des, mai ales seara, cind ma pun in patut pe o parte, cu okii-n calculator, numai k nu scriu pt k e destul de incomod. Ma simt nauca de cap de cind nu dorm bine noaptea iar ziua sint intr-o stare de ...nici nu dorm, dar parca nici treaza nu sint. Incerc sa imi termin treburile pe aici, in asteptarea lui bebe.
Azi am fost la eco, la Iosup (ultima eco). Bebitza mea la 35s+5 zile, are 2.900gr iar lung femurului = 7.40 (ceea ce cica inseamna dezv de 38 sapt...adik vreo 52 cm lungime deja..adik e o lungana!). In rest toate-s dezv conform virstei sau un pic peste. Am stabilit cu dr ginecolog data cezarienei, care va fi 16 febr.(sper sa stea mindrutza atit!) ...nu k mi-as face probleme, pt k colul e inchis, lung, iar contractii, nici eu nu stiu ce-s alea.
Vroiam sa va mai zic ceva..dar sa nu dati cu rosii! Nu va plingeti k aveti bunici, soacre...etc care se baga in sufletul vostru. Nu e kiar asa rau. Uite eu de ex... Eu sint vitoare mamica pe jumatate sigura (era sa fiu mamica sigura, "full time"). "Tati" al nostru nu e de aici din Ro. De cind a terminat contractul, a trebuit sa se intoarca la el acasa si cum inca nu stie exact ce vrea de la viata, nu s-a hotarit ce va face in viitorul nu indepartat. Acum vine doar din cind in cind sa ne viziteze, ne ajuta, ne iubeste(cel putin asa zice)... totusi, are si el "problemele lui interioare". Va veni sa stea cu noi (adik cu mine si bebitza) cind voi naste si dupa aia, vreo 2 sapt. Deci o sa am un pic de timp sa imi pling de mila. Dupa perioada asta, voi ramine iarasi singurica, numai cu bebelina. Va trebui sa invat sa ma descurc singura.
De ce ziceam sa nu va plingeti de bunici/soacre? Pt k, de ex, eu nu am pe nimeni care sa ma ajute. Nu am bunici, matusi, soacre...iar parintii mei sint inca tineri si lucreaza. Deci, nu am pe nimieni cu care de ex, o pot lasa pe fii'mea kiar si numai 2 ore, cit ma duc eu la primarie pt acte. Eu va trebui sa o iau cu mine peste tot sau sa caut pe cineva cu care sa o las, gen bona...etc. Numai k , una e cineva din familie si alta e o pers straina.
Asa k ..dak nu le vreti ...dati-mi-le mie cu imprumut din cind in cind!
Altceva..ce ar mai fi de spus? Pe mine arsurile m-au lasat acum vreo sapt si inca nu e sigur k nu vor mai aparea deloc. Eu le rezolvam oarecum cu Sab Simplex pt adulti. Sint niste pastilute mentolate, bune la gust si eficiente.
Durerile de bazin inca nu m-au lasat...si le urasc!
V-am vazut puiutzii in poze...sint niste adevarate comori! Si v-am citit povestile... mi-au placut la nebunie! De abia astept sa treaca astea 3 sapt si pt mine!
Proaspete mamici...mai incurajati-ne si pe noi in ceea ce priveste kg de care ati scapat dupa nastere. Eu am luat 25 pina acum si imi vine sa imi iau cimpii!
Ahhh ce mai vroiam sa va intreb. Spuneati k ati depus actele pt indemnizatia de crestere copil + alocatie (adik 600+200 ron). Dar din lege, stiu ca nu se primesc dosarele mai devreme de a 43a zi de la nastere, respectiv dupa 42 de zile de postnatal obligatoriu. Ati avut acele 42 zile? K altfel se cam bate cap in cap...
Iar concediul postnatal, de unde l-ati luat? De la spital sau ...?
Pt cele care ati nascut in Municipal, si nu apartineati de sect respectiv... va rog frumos, spuneti-mi de inde ati luat negatia aia pt primarie?
Adinush, cum te descurci tu cu bebe mic? Stiu k si "tati" al vostru nu e de aici si e pe drumuri mereu asa k banuiesc k trebuie sa te descurci singurica cit poti.
As mai vrea sa te intreb, dak deja ai fost pe la primarie si la starea civila, pt diverse acte, ti-au facut probleme sau ti-au cerut diverse acte pt "tata"? Am auzit de acel livret de familie si in cazul celor necasatoriti, plus k el nefiind din Ro, poate sint alte cerinte, proceduri.... Sint in ceatza total!
Cine mai naste pe la mijlocul lui februarie cu mine?
pup inca o data pe toata lumea si ...va urmaresc din umbra
Marce 35+
www.dropshots.com/year.php?userid=216010&cdate=20051229&cimg=0" target="_blank">POOOOOZEEEEE 2005-2006
Vine bebelina mea, Lara-Ioana!