Mamici de ianuarie-februarie 2007 (58)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

OANA, eu nu bagam sculele in fierbator ci intr-o oala in care turnam apa clocotita peste ele. Se pare ca a functionat, ca bebe nu a facut nici o indigestie.

Odata ce vom trece de faza asta, voi mai scadea si eu temperatura, dar nu mai jos de 20 de grade. Doctorita mi-a spus ca manutele, picioarele si nasucul rece indica o hipotermie, asta nu-l face decat sa consume mai multa energie ca sa se mentina cald in loc sa creasca, chiar nu e cazul sa-l calesc acum.

LILISOR, eu am decis ca al doilea rol in cresterea copilului sa-l dau tatalui si nu vreunei bunici. In spital am vazut fel de fel de faze: familii care plecau cu gramada de alai, in care bunicile comandau, sau familii in care plecau mama, copilul si tatal. Am decis ca ultimul model sa-l aplicam si noi, fara vreo bunica care sa seimta "in charge" deja din spital. Mama e deja destul de emotionata de schimbare, cum se simte daca ajunsa acasa e deja pusa la punct ca fiind nepriceputa? No way, girls! Am citit atatea carti, am purtat atatea discutii, ne-am informat, chiar trebuie sa credem ca suntem proaste daca suntem la primul copil? Bunicile abia asteapta sa se infoaie cu unostintele lor, nu zic ca nu au mai multa experienta, dar copiii trebuiesc crescuti de mame si tati. Apropo de tati, devin atat de cooperanti daca sunt putin incurajati si laudati!

cristiana si David Cristian 21.12.06

http://new.photos.yahoo.com/cristivona70/album/576460762386576940

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furnicusa spune:

mcbeal, si eu ma apropii de saptamana 37 si am nopti in care simt asurile. Am constatat ca le simt in special dupa ce mananc ceapa sau usturoi. Mie imi face bine apa rece. Cat despre burta, nu s-a lasat nimic, insa seara am dureri inghinale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Cristiana si eu ma bazez de pe acum numai pe sot. Am cam "taiat-o" politicos pe socrela la chestii de genul : "nu am ce face cu mandrul meu la nastere ca vine ea si ma ajuta", "ca nu are cu ce sa ma ajute mandrul la inceput cu bebele", "ca ii face ea baitza", "ca, caditza pe care am luat-o e prea mica si nu am cum sa ii fac baie in ea si imi cumpara ea alta", " si neaparat sa dorm cu el in camera"...si desi mi-e draga a cam inceput sa ma enerveze chestia asta...asa ca i-am spus ca nu am nevoie decat de Bogdan si la nastere si imediat dupa si ca sunt convinsa ca ne vom descurca impreuna...ca sa indulcesc un pic lovitura i-am spus totusi ca daca voi avea nevoie de sfaturi sau ajutor va fi prima la care voi apela (nu stiu daca va fi chiar asa...dar n-am vrut sa se simta chiar batuta)...oricum a inceput sa fie mai temperata in afirmatii si sa le spuna mai rar in forma "faceti cum vreti...dar...", ceea ce e mult mai bine.

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

39+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

BUNA, hai ca am reusit sa citesc din urma si sa am si timp sa raspund. Ca de obiceiapuca sa citesc dar cand sa scriu incepe alarma. De 2 zile ma innebuneste. Azi am reusit sa fac dus si canmd sa ma apuc sa mananc a inceput sa planga. Probabil colici ca i-am dat niste ceiut de fenicul si s-a linistit. Aseara nu s-a linistit cu ceai si ne-a tinut in priza de la 19 pana pe la 23.Dar in schimb a inceput noaptea sa nu se mai trezeasca. Cam devreme ca abia maine face o luna.

Felicitari fetelor care au nascut. Ca am pierdut sirul.
DANA, LIUDA bine a-ti venit acasa

LILISOR cum mai e.Ca nu prea ne nimerim in acelasi timp pe net.

A, ieri a venit dna doctor. Avem 4800g, un grasan. Si 4 baxuri de Pampersi nr1 care abia abia ne mai incap. Trebuie sa trecem la nr 2. Asa ca fetele din constanta .... va invit la Pampersi.
A si azi am avut un mic accident ca s-a zbatut f tare cand il schimbam si rezultatul a fost pis pe el, pe cearceaf, pe unde se putea.

Iar suna alarma, clopotelul pt masa

Va pup si aveti mila si de noi astea care nu prea avem timp sa intram pe net si scrie-ti mai putin.

SUCCES LA NASTERI

sraluca Mihai Alexandru 25.12.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Fetelor, referitor la intrebarea privind banii de cos bb i-am raspuns eu Alinukai in capitolul trecut. Va mai scriu inca o data raspunsul:

Alinuk, ptr banii ptr cosul bb iti trebuie o cerere tip (ti-o dau ei), xerox dupa buletinele parintilor, eventual sa aveti si dupa certificatul lui bb. Actele se depun tot unde ati depus si ptr alocatie si prima de nastere (in cazul nostru ca stam in sect 1 pe Maresal Averescu, nr 17 la Directia de Protectia Copilului ceva de genul asta, la departamentul Alocatii). A fost sotul meu azi si le-a depus. Oricum banii nu se dau pe loc. A ramas sa ne sune sa ne anunte ce si cum. Cred ca de fapt nici ei nu prea stiu sigur.

Messa, sa-ti traiasca micuta!

Kateryna si Anelin-George (7 ian 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monykk spune:

asa......, intai sa va povestesc , cum azi am facut 40s am fost si la spital cu gandul
ca gata ma opreste , de unde dragele mele , fi-miu nici gand , nici macar nu e angajat
ptr. nastere , ce sa mai zic de col care e la fel scurt si moale dar inchis , asa
ca m-am intors acasa cu tot cu bagaj , ca il carasem dupa mine cu gandul ca tot
cand o sa vrea el o sa iasa , azi nu a vrut sa ma vada din pacate ptr. mine care speram
eu ca scap de burtoi si o sa pot si eu dormi ca omul ........da asta e

catalina mi-au dat lacrimile , adica m-ai facut sa plang ca un copil , prin cate ai trecut
ca sa iti vezi copilasul , dar cred ca a meritat minunea, sa fie sanatos si sa va aduca numai
impliniri

adinush am vazut pozele , fata ta e o dulce , se face din ce in ce mai frumoasa iti vine
sa o mananci , sa-ti traiasca si sa va bucure sufletele toata viata

aventura multumesc frumos ptr. galerie , ce mi-as fi dorit sa se intample azi , da revin eu in forta
(adica cand vrea fi-miu)

lilisor mulumim ptr urari , dar putza asta al meu nu vrea si pace .......si ce ma mai rog de el,
tare as vrea sa va calc pe urme

marybell am trecut de termen o sa fie diferenta intre pitici de o luna si un pic (picul asta il stie
doar fi-miu) , sa-ti traiasca Erik

cristiana , levi, rali , kateryna , oana , alinuk tare as fi vrut eu sa fie azi dar.....oricum multumim

cristiana sunt de acord cu tine , instinctul matern e mai bun ca toate superstitiile babasti , asa
ca tu mergi inainte

FELICITARI MESSA SA-TI TRAIASCA BEBITA , SA FITI SANATOASE SI REFACERE RAPIDA

fac si eu galerie ptr. fetele care se pregatesc , nastere usoara si sa auzim de bine

HAI CRISS
HAI TERBITZA

lilisor esti tare , tine-o tot asa , mi-ar placea sa fiu cum spui tu sper sa si reusesc

40s si nu vrea sa iasa

mony

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcbeal spune:

Oana, mersi de sfat, o sa incerc cu carbune medicinal, ca am in casa (mi-a adus o prietena din Romania). Eu il foloseam in general pentru balonare (mai ales inainte de CM), dar acum de cand sunt gravida n-am mai luat. Chiar o sa incerc.
Wow Raluca, pai daca tu ai deja 39 de saptamani si tot ai arsuri e clar, inseamna ca pana la nastere nu scap de ele. Asta cu plimbatul prin casa ma mai ajuta si pe mine, doar ca e tare nasol noaptea ca mi-e somn si as vrea sa pot dormi, plus ca pana ma dau jos din pat cu burtoiul... Eh, ce sa facem, trec toate, important e sa fie bebeii nostri sanatosi.

toate fetele, gravidute si mamici cu bebici!

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Mcbeal nu-i chiar musai sa te tina arsurile pana la sfarsit...depinde...
Ah si noaptea incearca sa-ti faci culcusul cat poti de comod cu capul si eventual umerii mai sus decat de obicei...eu care dorm pe perna ortopedica foarte joasa de burete am ajuns sa adorm pe ea cu alta mare bagata sub...si eventual noaptea cand ma mai trezesc si constat ca incepe sa me deranjeze gatul sau umerii o scot pe cea mare...le cuplez in functie de cum ma simt...insa cu amandoua m-au mai slabit arsurile si nu m-am mai trezit cu mancare inapoi in gat (mi s-a intamplat rar dar oricum...).

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

39+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

La mine nu a tinut treaba cu Galactogilul. Am luat Tinctura de marar si a fost SUPER

Luminita, Gabi si Andrei Tudor - ingerasul nostru cu ochiii ca cerul(16 august 2005)

Album Andrei

Povestea nasterii ingerasului nostru: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75774

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Fetele, ma duc sa trag pe dreapta, apropo de sfatul lui LILISOR.

Apropo de pampersi, nu ca vreau eu sa o sabotez pe SRALUCA, dar marimea 1 si marimea 2 tot aia e ca dimensiuni, marimea 2 sunt facuti dintr-un material mai moale, se muleaza mai bine pe bebe. Cine nu ma crede sa puna pampersii 1 s 2 unul langa altul. Si difera si pretul, marimea 2 sunt mai avantajosi la Jumbo Pack, cam 20%.

cristiana si David Cristian 21.12.06

http://new.photos.yahoo.com/cristivona70/album/576460762386576940

Mergi la inceput