Mamici de ianuarie-februarie 2007 (58)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Bravo, Messa.

Levi, Rali pe bidonul meu cu subst de sterilizat la rece (tot de la chicco) scrie pe indicatii ca se clateste ulterior cu apa potabila. Tinand cont ca in spital nu ma lasa cu sterilizatorul voi incerca sa ma descurc cu asta.

Cristiana in caz ca vrei sa mai incerci sa mai stimulezi lactatia, in afara de Galactogil (din farmacii la vreo 400 mii), Ceai ptr stimulare lactatie de la Humana (din carrefour sau alte supermarketuri vreo 150 mii) am mai gasit niste combinatii de plante ptr ceai de la FARES...chiar scrie pe cutie STIMULAREA LACTATIEI, plante selectionate (cu fructe de anason, fructe de fenicul, fructe de chimion, urzica, roinita, cimbrisor, menta)-astea de gasit la plafar la pretul obisnuit al ceaiurilor. Eu de la fares am mai cumparattot din colectiile astea selectate, ceai babycalm...

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

39+1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

Galerie pentru burticile care azi se duc la marea intalnire cu bebeii!!! Curaj si nasteri usoare! Sa reveniti repede acasa, cu bebei sanatosi si voiosi!

Albinutzza,
si eu am aceleasi simptome de 1 saptamana, iar dr. echografist mi-a spus ca asa e normal, pt ca e bebe mare si preseaza pe organe, vezica, ovare etc. Deci, dupa parerea lui nu ar fi vorba de semne de nastere...Si desi sunt asa de 1 saptamana nu am nascut- doar ca se inrautatesc durerile, iar noaptea e o adevarata aventura sa ma ridic din pat. Merg aplecata ca la 110 ani si am niste dureri inghinale crunte.
In fine, cred ca inainte de nastere durerile vor persista si probabil vor fi si mai mari.

Catalina, mi-a placut tare mult povestea nasterii tale, impresionanta! Ai avut curaj si credinta si ai fost rasplatita pe masura, cu un pui minunat!

Fetelor, nu va recomand solutia de sterilizat la rece: multi pediatrii nu o recomanda, in plus se pare ca unele din aceste solutii (daca nu toate) lasa si un gust anume. In tot cazul, nu cred ca e prea bine ca bebe sa suga solutie de sterilizat- daca nu se clateste. Si daca s-ar clati la ce ar mai fi buna? Mai bine fierbeti 5-15 minute obiectul de sterilizat. E ma sigur si maisanatos pt. bebe!

pupici,
wanna & bebe din butika_ 37 w & 3 d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Felicitari MESSA, recuperare rapida si bebe mancacios!

OANA, bag in mine la ceai din ala de la Fares intr-o veselie, cam cate 4-5 cani mari pe zi, dar tot degeaba. Poate ca ar mai trebui sa si dorm, nu sa tot stau tot cu ochii pe net...Dar am si treaba de facut prin casa, daca tot am expediat bunicile la plimbare! Acum am facut un pic de foc in camera la David, sunt doar vreo 20 de grade si are manutele reci, oricum trebuie caldura pe deseara ca-i fac baita, iar cu radiatorul electric mi se transforma contorul in ventilator.

cristiana si David Cristian 21.12.06

http://new.photos.yahoo.com/cristivona70/album/576460762386576940

Mergi la inceput

WANNAJO, fetele au nevie de solutia de sterilizat mai mult pentru maternitate, unde nu prea au cum steriliza altfel, ca nu le baga pompele la pupinel. Iar de fiert 5-15 minute in spital, poti sa o cam uiti, nici vorba. Eu am spalat pompa si am aruncat apa oparita pe ea, oricum subscriu la ideea ca si bebe trebuie sa faca anticorpi.

ADELA, ti-ai convins fetita sa manance de la san? Stii ceva de ALINA de la Sannicolau, ca eu am cam pierdut sirul evenimentelor.

ANIS, ti-ai luat piesele pentru pompa? Hai nu te supara ca ti-am cerut un miel, ar fi buna si o pulpa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcbeal spune:

Felicitari Messa si recuperare grabnica! Sa-ti traiasca puiutza, sa fie papacioasa si cumintica!

Fetele care nu au nascut inca, voi cum mai stati cu arsurile? Pe mine m-au terminat, nu mai pot dormi noaptea nici macar in fund. Am zis ca ma mai lasa, avand in vedere ca sunt in sapt. 37, dar nici vorba. Burtica e la locul ei, n-are nici un gand sa coboare vad. Si la voi e tot asa?

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_mvl spune:

Catalina ai povestit foarte frumos. Ai trecut prin multe, ai avut emotii dar pana la urma a fost bine, asa cum trebuia sa fie. Ma bucur pentru voi. Felicitari inca o data! Si fii optimista!

Alinuk.. ultima data la stiri am auzit ca banii pentru cosuletul lui bb se vor da incepand cu luna martie. De unde, pe seama caror acte inca nu stiu. Daca afli sa ne spui si noua. E valabila si reciproca.

Marybell si eu stiu ca baieteilor li se aseaza putza in jos in pampers ca sa nu iasa pipilica pe la brau daca are putzica in sus. Am vazut si am auzit recomandarea asta de la o pediatra de la un spital din SUA intr-un film pe care prietenii nostri il au de la nasterea gemenilor, acum 3 ani. Oricum cred ca mamicile de baietei ne pot spune cum procedeaza si ele.

Terbitza curaj! Fetele la treaba

Elena , mami de 36s fix
[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]

Mergi la inceput

Cristiana asa este...somnul e important...incearca pe cat poti sa faci slalom printre treburile casei...pe cat poti...
Moasa imi zicea ca nu pot lua ca semne ca ii e frig bebelului mainile sau piciorele reci caci oricum asa le au la inceput pana li se pune la punct sistemul termoreglator. Si eu vreau sa-l tin la 20 gr pe putza dar vom vedea ce zice el.

Wannajo sunt convinsa ca solutia de sterilizare la rece nu e cea mai buna solutie...acasa am sterilizatorul electric de la avent...dar la spital nu am ce face altceva decat sa clatesc cu apa plata dupa...nu vreau sa fierb mameloanele si componentele pompei...
Daca insa situatia imi va permite sa-l hranesc direct la san cum mi-as dori voi scapa de nemultumirile astea.

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

39+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Bravo Messa! felicitari! Sa traiasca micuta si sa te bucure in fiecare zi!

Hai Terbitza!

Dedicatie pentru toate mamele (nascute sau nu inca):
Dragele mele, nu stiu cum sa ma adun si va spun ce simt acum, de cand sunt mamica de bb2. Am auzit ca a doua oara e mult mai usor, mai frumos si bb mai cuminte...bla, bla (am zis eu) Totusi este o diferenta maaaaareee intre cele 2 experiente. Mai intai conteaza cum te prezinti la spital, o atitudine pozitiva, o minte relaxata, rabdare si intelegere chiar si pentru personalul de acolo care uneori parca special e pus acolo ca sa te incerce...Daca nu lasati durerile fizice, micile "intepaturi", oboseala sa va doboare TOTUL VINE DE LA SINE. Recunosc ca data trecuta eram cu nervii intinsi la maxim, externarea abia la ora 13 m-a epuizat psihic, doream cu DISPERARE sa plec acasa...NU E BINE! Aveti mai multa rabdare si veti ajunge acasa cu o inima mai linistita si un tonus bun. Si toate astea se transmit la copil, insa eu prima data nu am stiu si m-am ales cu colici chiar din a 3 zi de viata, si cand ma uit inapoi imi amintesc doar de groaza, nervii, urletele, neputinta care ne insotea la tot pasul. Si toate astea se regasesc acum intr-o relatie dezvoltata cu hopuri in relatia mama-fiu. Va rog din suflet-nu faceti camine! E greu sa ma fac inteleasa, insa chiar nu as vrea sa treceti prin aceeasi experienta.
Acum, parca ingrijesc bb de o viata, chiar m-am gandit cum de nu mi-am ales meseria asta... Sunt mai fericita, implinita, bucuroasa, in casa se dezvolta o armonie si o atmosfera total diferita de ce am trait pana acum. Sper sa dureze si sa am taria sa ma ocup cu responsabilitatea unui adult de copii mei. Caci daca odata credeam ca facand copil la 28 de ani o sa fiu pregatita, acum sunt convinsa ca nici la 50 nu stii destul. Te ia pe nepregatite si nu iti ramane decat sa faci ce te indemna inima nu vecinele, babele, prietenele... In sfarsit, sper ca macar un pic sa prindeti esenta a ceea ce vreau sa exprim, caci e dificil si nu ma simt in stare dar nici nu as vrea sa mai nasteti multe pana sa cititi randurile mele.

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana cu Adam Cristian
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Mcbeal ai incercat cu carbune medicinal? Trebuie sa gasesti si in farmaciile voastre si nu are interdictii in sarcina. Eu cu asta m-am scos in ultima vreme.

Elena_mvl in capitolul trecut de pe la pagina 17 fetele au scris despre actele necesare si locatia de depunere a lor si in cazul cosului ptr bebe.

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

39+2

Mergi la inceput

OANA, nu se intampla nimic daca le fierbi, eu le-am fiert si nu au patit nimic.
Cat despre temperatura camerei, cu piticii prematuri e un pic altfel, ei nu au grasime suficienta sub piele ca sa-i ajute daca este un pic mai frig, asa ca au nevoie de o temperatura cat de cat adecvata. La nastere avea un surplus de piele pe picioare, se vedea ca era pregati pentru faza de acumulare de grasime.
La neonatologie erau 25-26 grade, eu fac 21-22, ceva mai mult la baita. Acolo il tineau cu caciulita, asa a si facut o iritatie de la transpiratie, eu i-o pun doar cand iesim afara.

Mergi la inceput