Mamici de iulie-august 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 31
mioara2004 spune:
Luna ai povestit foarte frumos!!!
Cred ca conteaza foarte mult sa stii exact ce trebuie sa simti, cum trebuie sa respiri si sa ai incredere ca va fi bine!
Vreau sa invat inainte exercitii de respirat,etc. ca sa stiu cum sa reactionez.
De exemplu, pana acum cativa ani era terifiata de dentist, lesinam de fiecare data; acum il pun pe dentist inainte sa-mi explice exact ce-mi va face. Si am rezistat fara anestezie la pilit dintele viu, pentru lucrare...
Parca totusi as vrea cu epidurala
...
Mioara
17+
taedi spune:
Sa va povestesc si eu in mare cum am nascut.ma tem ca nu va fi atat de frumoasa ca a Lunei dar poate asa va dati seama de ce as prefera cezariana de data asta.
Trecusem de termen cu doua zile si imi faceam griji.Era zece seara mi se lipeau ochii de somn dar nu puteam dormi.M-am dus in bucatarie si stand pe coltar dezlegam integrame,la un moment dat am avut impresia ca fac pe mine dar.....sa rupt apa.toata lumea se alarmeaza go la spital.La control mi se spune dilatatie 4 dar nu aveam contractii.mai stau asa vreo 2 ore si nimic.vine alt dr si ma baga la perfuzie.si dupa o jum de ora incepe groaza,dureri din ce in ce mai mari.la 7 dim alta perfuzie,alt dr-dilatatie 2.5.eram deja innebunita,obosita si speriata de moarte.durerile erau mari dar cum spuneau ei nu ma dilatam.
Pe la 12 zic sa-mi faca cezariana ca nu mai suport,ei zic mai asteptam(fara masaje).Moasa vaenea din 10 in 10 min si asculta inima bebelului,imi venea sa o bat asa ma durea tot cand ma miscm.Ora 15 alta perfuzie ,mai aveam un pic si lesinam dar mau tinut asa pana la 18.05 cand mau pus pe masa(nu puteam sa stau pe picioare) si cand a venit momentul ma-m rupt si m-au taiat de numa numa.atat de tari au fost durerile incat nam putut scita nici un zambet cand miau zis ca am o fata,iar BB am vazut-o a doua zi dimineata.
Sper din tot sufletul sa nu va fi soeriat dar mai ales sa nu treceti prin ce am trecut eu.
Si as dori ca de data asta sa nu ma chinui atat.
Va pup pe toate.
edith
monjum06 spune:
buna,
eu nu mai tin pasul cu voi.
pana apuc eu sa citesc ce ati scris, tot apar pagini si pagini....
Eu am nascut prima data cu dna Dr. Constantinescu Camelia de la maternitatea Bucur.
Si acum tot la ea ma duc cu bb2.
prima data am murit de frica la inceputul sarcinii, nu ma vedeam nascand in nici un fel. Nici cezariana, ca mi-e frica de ace, anestezie, taieturi, nici normal ca de... e rau si cand te doare o masea.
si am inceput sa o intreb: de cezariana- exclus, fiindca organismul se reface mai greu, dupa o nastere normala te ridici din pat in aceeasi zi. In plus m-a asigurat ca nu va fi nevoie.
De epidurala:- mi-a spus ca nici de asta nu o sa am nevoie, ca dupa cum ma vede pe mine o sa nasc f. repede si nu o sa am timp de epidurala. plus ca fiind la prima nastere si nestiind exact ce trebuie sa fac, de la epidurala nu mai simti cand trebuie sa impingi.
am mai insistat pe epidurala dar mi-a zis sa nu imi fac griji, daca vreau o sa imi faca atunci.
de epiziotomie- a spus ca este mai usor sa tai si sa cosi decat sa se rupa si sa cosi, e mai sanatos se face in ultimul momenta si in functie de marimea copilului, pozitie... conditii concrete, cu anstezie locala.
OK. Aveam fixata data de internare 08.05.2003, daca nu se intampla bineinteles nimic pana atunci, la ora 12.
ma prezint, cu mama de mana ca o floare, vesela si fara nici o grija. ma interneaza cu dilatatie 4, si imi zice in cateva ore nasti. Eu nu aveam nimic, contractii nedureroase, apa nu se rupsese...
In salon, mi se face un calciu intramuscular si mi se da sa beau ... "o bunatate: ulei de ricin. Si acum imi aduc aminte de greata provocata iar de data asta iau orice altceva ca asta numai cand ma gandesc mi se face rau. oricum asta a fost in loc de clisma si a avut efect.
Si asteptam. Dr. pleaca pentru cateva ore si spune ca daca incepe travaliul, o sun eu sau asistentele. asistenta tot ma intreba ce fac, cum ma simt, eu ... excelent dar nu prea inteleg ce naiba caut aici unde fetele chiar nasc, tipa, urla iar eu nu am nimic. Nu stateam mai bine acasa in liniste?
Dr. tot insista cu telefoanele... eu nimic. seara pe la 8 apare. Dilatatie 6. Contractii? Din cand in cand, nedureroase dar puternice. Zice bine, acum am o nastere, la 9 te prezinti cu bagaj cu tot in sala de travaliu. Intre timp venise sotul, eu cobor, stam de vorba se face 9 zic gata plec. pe scari evident ca doar nu ma duceam cu liftul sa raman blocata in lift chiar atunci. Sus, dr. ma cauta, imi mutasera bagajul deja, eu tot vesela, dilatatie 7. imi zice: gata stai ca il pierzi pe drum. imi pune o perfuzie, incep in sfarsit contractiile, la 10 imi rupe apa, dupa aia au devenit si contractiile mai dureroase, ma gandeam.. sa cer acuma epidurala sau sa mai astept ca poate o fi mai rau. Dupa vreo ora si juma, erau niste contractii lungi si simteam nevoia sa imping. Dr. tot venea sa vada ce mai fac, asculta inimioara, cand vine acum ma gandesc sa ii spun totusi ca vreau epidurala, dar... se uita lung la mine si zice gata se vede capul, stai nu impinge, se pregateste ea, ma pregateste si pe mine, acum hai. Nu stiam sa imping. Nu de sus de jos. Cum naiba o mai fi si asta?
O intepatura, m-a anuntat ca mi se facuse o anestezie locala, jos. O asistenta ma intreaba cand simti ca incepe o noua contractie spune-mi. Acuuuum zic eu si dansa se urca aproape pe burta mea.
Nu pot sa repir, mai tip eu, dar deja se mai aude un tipat. ia uite ce fetita frumoasa am adus pe lume spune dr. .Gata am nascut?
pe beebe l-au preluat niste asistente, pe mine m-a mai cosmetiza, cusut dna dr. si gata.
A doua zi, mama ingrijorata sa-iti aduc un colac, sa stai pe el.
Nici nu stiam ca fusesem taiata, nu ma durea nimic.
Iar dupa 2 saptamani, deja ma apucasem de gimnastica sa dau jos burtica.
a doua oara sper sa fie la fel de usor.
Oricum difera de la om la persoana, de la dr. la dr, dar nici frica in avans nu ajuta cu nimic asta e clar.
va pup.
Monica 17 +
si mama lu'gabi
camea spune:
Buna, sunt si eu o viitoare mamica de august, am 12 saptamani, voi naste cu dr.Tutunaru, sper ca totul sa fie ok. Peste 2 saptamani voi merge la ecografia morfologica. la dr. Isoup Am un baiat de 12 ani.De ramas, am ramas destul de greu, am endometrioza -operata laparoscopic in 2004.
Va doresc bebei santosi si mancaciosi.
pa.
simo_al_jaafari spune:
camea scrie la noul capitol...16
fiecare capitol are 20 de pagini dupa care se trece la urmatorul.
PRIVILEGE
13+
Mara/Matei
poze