Mamici de iulie-august 2007 (13)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arhdy spune:

Buna fetelor. Va citesc zilnic, dar intru mai rar.

Vad ca ultimele discutii sunt despre nastere si o sa va spun si eu parerea mea. Sunt la primul bebe si vreau sa va spun ca nu ma tem chiar asa de mult. Incerc sa ma detasez cat pot de mult si sa nu ma gandesc. Eu vrea sa nasc natural cu epidurala sau nu. Bine acum daca doamne fereste se pune in pericol viata mea sau al copilului, normal ca nu refuz cezariana. Dar daca este totul OK, asa cum este pana acum, atunci sigur voi naste natural si sunt sigura ca ma voi descurca si nu voi muri.

Fetelor am si eu o intrebare: este interzisa branza feta in timpul sarcinii???????? Mie imi place si mi-a zis cineva sa ma feresc ca nu este indicata.

Va pup si mai vorbim,

Diana si bebe 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Ghizza, bine-ai venit in gasca! Sarcina usoara si bebe sanatos.

Alina, ce bine ca ai fost cu fetele pe afara, ajuta mult astfel de iesiri.

Anto 16 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Arhdy, sunt contra-indicate branzeturile facut din lapte crud, nefiert, neprelucrat, cred ca pericolul e infectia cu lysteria. Nu stiu exact cum se fac telemeaua sau feta din pacate, eu mananc din cand in cand dar nu cantitati indrustriale si in general de la aceeasi sursa.

Anto 16 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Fetelor ca sa va mai treaca frica sa va povestesc cum am nascut eu in Romania fara epidurala.

M-am trezit exact in ziua DPN ca faceam pipi, am mers la toaleta si cand m-am sters am vazut sange rozaliu (cateva firicele). Am zis "pana aici mi-a fost" si m-am dus in dormitor s l-am trezit pe "vinovat" zicandu-i "NASC!". Saracu a sarit doi metri sa ia cheile la masina etc, l-am calmat (tot eu) si m-am asezat inapoi in pat. Asta era pe la 9 dimineatza. Aveam deja dureri vagi ca la ciclu. Ce am facut? M-am culcat la loc. Apoi peste vreo ora m-au trezit durerile putin mai pronuntate de data asta. Mi-am facut o cafea, soacra-mea imi facea masaj, apoi am plecat la mama sa-i dau vestea cea mare. Alta panicoasa, a sarit "repede in masina la spital". Usor fratilor ca eu nasc, nu voi asa ca i-am explicat ca nu ma duc in spital sa aud femeile tipand si sa imi scada moralul, deocamdata sunt ok, durerile sunt suportabile deci nu mor. Era deja pe la 12. Am sunat doctorul am explicat situatiunea, mi-a zis ca daca sunt asa curajoasa e bine, sa vin la contractii la 5 min sau cand simt ca nu mai suport durerile. L-am intrebat daca e pericol sa nasc acasa si mi-a zis ca la prima nastere expulzia dureaza mai mult deci nicio problema.
OK! M-am dus acasa mi-am revizuit bagajul, am facut un dush, m-am mai uitat la tv, m-am ras coplet jos , m-am chinuit sa-mi golesc intestinele ca mi-era urat de clisma, iar la 6.30 seara am zis...gata, nu mai pot, hai la spital ca nu mai tine. Contractiile erau aiurea, ba la 5 min, ba la 10 , ba la 3.

Hop tot poporu' in masina, ajungem la Filantropia in 10 min (locuiam in aviatiei) imi face internarea, scap de clisma, imi verifica pe dumneaei daca e rasa bine, se declara multumiti si sus in sala de travaliu (care era aceeasi cu sala de nasteri). Mama cu mine, inculpatul la usa ca nu vroiam sa-l strang de gat in durerile mai mari ce le asteptam. Acum deja cam strangeam din dinti insa nu plangeam sau tipam. Era in sala un pat iar in mijlocul salii o masa de nasteri, adica o masa ginecologica. Bun. Control, dilatatie 5. Imi spune moasa "daca asculti de noi, cooperezi si nu te lasi dusa de dureri in doua trei ore nasti". Asa am facut si bine am facut. Mi-au spus cum sa respir, cum sa ma screm (oribil cuvant) ca eu impingeam din gat si mi s-au spart ceva vase de sange. Control, dilatatie 7. O injectie apoi, masaj la burtici, durea ,de ce sa mint insa nu tipam, nu plangeam deci ... Imi venea sa cam arunc cu ceva si dupa mama si dupa moasa. Apoi pe la 9 mi-a venit sa fac KK. Cine a mai nascut stie. Eu o tineam pe a mea una si buna ca fac kk moasa cica "n-are nimic, fa aici in pat". Nu aveam de unde sa stiu ca exact asa se simte cand esti aproape de expulzie. Pana la urma moasa de gura mea imi aduce o galeata, pune un scutec steril pe ea si zice "fa aici in galeata". Eu ma gandeam " de ce o mai fi pus scutecul asta steril ca o sa-l murdaresc". La un momentdat in durerile alea si scremandu-ma ca credeam ca fac ceva ii zic lu' mama mai pe soptite "cred ca iese kk, dar ma dor contractiile astea de mor". Mama o cheama pe moasa, control, dilatatie 10, se vede capul, sus pe masa. Am impins de trei ori si a iesit bebe. Durerile sunt mari, insa totul se intampla asa repede, vine doctorul, impinge, stai nu impinge, impinge iar, ca nu ai timp sa-ti dai seama. Mi l-au pus pe piept imediat si era asa frumos ca nu mi-a venit sa cred ca e opera mea. Se uita la mine cuniste ochi senini si frumosi... Simti asa o relaxare cand se termina totul...

Scuze ca am scris atat.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 10 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns i_ulia spune:

luna1, multumim de poveste. parca mi-ai mai facut curaj. cred ca depinde si de fiecare cat de rezistenta e la durere. dar din povestea ta inteleg ca nu e ca o plimbare, dar nici nu mori din asta.

11+

Mergi la inceput

Am uitat sa spun ca m-am internat la 7 fara ceva si am nascut la 9,15. Sera. Dupa ce m-au cusut (asta a fost mai naspa) m-au dus inapoi in pat, m-au lasat acolo toata nopatea sa-mi revin, au venit nasii, mi-au adus pizza (mmmmm) suc etc, m-am infruptat si am stat cu grautate pe burta si mai venea moasa din cand in cand si ma masa pe burta cica sa se retraga uterul.

Sunt o ficoasa din fire, sa nu vad ace, sange etc, dar uite ca in momentele alea instinctual am procedat bine. Nu m-am dus la spital sa ma ingrozesc iar cand am ajuns a fost totul mai scurt. Atmosfera de spital pe mine ma darama psihic si cred ca probabil daca m-as fi dus mai devreme incepeam si eu sa urlu si sa ma panichez din inertie.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by i_ulia

luna1, multumim de poveste. parca mi-ai mai facut curaj. cred ca depinde si de fiecare cat de rezistenta e la durere. dar din povestea ta inteleg ca nu e ca o plimbare, dar nici nu mori din asta.

11+

Iulia daca iti urmez instinctele (cum e si normal doar e natural sa nasti) si iti pastrezi calmul,plus daca ai noroc de personal bun nu ar trebui sa fie asa rau. Normal ca nu e o distractie. Insa merita. la mine a meritat. Nu am sa uit niciodata fetisoara aia rozalie care se uita la mine de pe pieptul meu de parca mi-ar fi zis "ia uite ce flacau ai facut mami!".

Ah, si bebe meu a fost mare pt mine, eu am 1,58 , 45 kg iar el a venit cu 3,600 si 52 cm. Ceea ce pt mine la inaltimea si bazinul meu a fost f mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

luna felicitari,foarte frumoasa povestea!

alina 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

5 minute pauza sa schimb capitolul!

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Un nou capitol ne asteapta aici.

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Mergi la inceput