Mamici de iulie-august 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 18
AndraZ spune:
Carla, nici eu nu avea o parere buna despre aceasta sala, dar la ce masini vin acolo probabil ca sunt instructori buni. altfel nu-mi explic.
Myky, sefu ne controleaza mai nou computerele...deci nu mai am acces la messenger....comunismul nu a murit odata cu Ceausescu......ma gasesti pe mailul de yahoo.
Andra
14+
"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
albumul lui bb
CarlaV spune:
Brazuca, sigur merge sa ma incadrez in munca pe o functie inferioara pregatirii, invers nu se poate. Adica nu pot sa fiu director general daca am terminat scoala profesionala.
Si in definitiv mai dau si eu cu mopul pe la firma, ma platesc pe cartea de munca numai pentru asta, iar partea la care imi folosesc studiile o fac din voluntariat sau pentru dividende. Asta e, daca sunt fraiera si accept sa lucrez pe un salariu de nimic ![]()
Din cate stiu, tu lucrezi la stat, nu asa se considera? In cazul asta seful tau e complet dobitoc, fiindca nu te plateste din buzunarul lui sau din profitul pe care i-l aduci. Adica n-are nici o treaba, e doar idiot, probabil ca nu suporta sa vada o femeie gravida, si aici vorbim de complexe si alte chestii psihologice si psihiatrice pe care nu le detaliez.
Carla,
16+ 
brazuca25 spune:
La stat lucrez, dar incadrarea te rog sa ma crezi ca nu am habar cum e facuta. Oricum salariul e de mizerie. De-asta spun ca parca m-as baga in medical dupa concediul de odihna, macar sa nu mai stau pe drumuri degeaba ca banii oricum sunt tot f putini!
De problemele psihice sau nu ale sefului cu femeile insarcinate...nu ma bag ca sunt subiectiva. Oricum fata care era inaintea mea, e tot in concediu de ingrijire copil, si avea o vechime f mare aici. Tot a pus-o sa lucreze pe toata perioada sarcinii, si statea peste 12 ore la servici, desi a avut sarcina cu probleme. Statea nemancata pe la servici pana o lasa el sa plece acasa. Ca asa ii place lui...sa stai dupa fundul lui pana iti zice ca poti sa pleci, chiar daca treba ta e de mult timp terminata...dar daca el pe la 9 seara vrea o cafea cine ii face daca tu nu esti??? Fata respectiva a nascut prematur o fetita care si acum la 8 luni are mari probleme de sanatate, si cu care sta mai mult prin spitale. Iar seful o vorbeste de rau ca nu e mama buna si alte idiotenii!!!
Asa oameni fara suflet nu ma asteptam sa existe! Si ce "norok" pe mine sa dau peste ei!
14+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos
mychydutza spune:
Andra da sefu tau e cu adevarat dobitok! fetica, baga un CM si stai acasa poate se linisteste si dobitoku' intre timp. cred ca are neste probleme la "mansarda"........poate e un psihopat, obsedat si dereglat, care nu suporta gravidele!
azi am "constientizat" prima data ca-s gravida : m-a intrebat o colega pe hol care nu stia ca sunt pregnanta daca am bebe. ce e drept aveam si catarama de la curea pe sub plover si mai umfla burta , da totusi inseamna ca se vede. si eu care de cand ma stiu sunt extra plata , aveam stomacu orientat spre coloana vertebrala ..................cam greu ma obisnuiesc cu postura de burtoasa, parka ma cuprinde o mica depresie....
+11
mihaela
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mychydutza/my_photos
karligutza spune:
Va salut incantata ca ati avut spor la scris
.. va salut din nou dragi gravidutze chiar daca am luat scurta pauza la scris; insa nu si la citit... sunt la zi... sa vedeti cat ajung sa scriu eu acum... imi cer iertare
de pe acum (mai bine scriam mai des si mai putin decat asa un foileton...)
am observat ca noile framantari sunt cu sefii nebuni... tb.sa recunosc ca fac exceptie, adica am un sef care chiar s-a bucurat (insa nu e roman, aici o fi diferenta de atitudine?... e neamt omu'... deci trageti voi concluzia); cu taxele salariatului si al angajatorului... intr-adevar, daca cineva in Romania vrea sa primeasca 1000 lei salariu net, ar trebui sa aibe pe cartea de munca inscris un brut de cca.1800 lei... pt.ca bine a zis cineva 30 si ceva sunt darile catre stat care revin angajatului si tot pe la 30 si ceva de procente sunt darile care revin angajatorului. Asta e ROMANIA in care traim... trist este pt.cel care intr-adevar este liber profesionist, adica e si patron e si angajat.. asta daca vrea sa aibe pensie de la stat la batranete tb. sa plateasca CAS-ul acela nenorocit si daca mai vrea si medic de familie inclusiv "facilitatile" cu medicamentele compensate sau spitalizarile neplatite in sistemul public de sanatate tb.sa plateasca CASS-ul cu aceleasi calitati nenorocite ca si CAS-ul. Daca v-ati crea propriul cont in care sa varsati "darile" respective ati realiza mult mai multe cu banii respectivi decat sa asteptati mila statului dupa ani buni de cotizare. Adevarul e ca mai avem pana ne dezobisnuim de vechimea pe cartea de munca si asa-zisele ei "beneficii" la batranete prin pensia amarata pe care o sa ne-o dea statul.. si mai ales pana ne obisnuim sa ne incheiem o asigurare de pensie privata ca sa avem totusi o pensie...
Taxa sau de fapt, corect zis, impozitul de care nu putem scapa nici ca angajat sau ca angajator este acel 16% din veniturile realizate: IMPOZITUL PE VENIT. Acela e obligatoriu. Dar CAS si CASS sunt apa de ploaie sau praf in ochi o viata intreaga intr-un sistem care stie sa ia de la romani, dar care uita sa ii dea pe masura cotizatiilor lui de-a lungul unei vieti muncite.
Ma scuz ca m-am intins si am facut poate POLITICA. Sunt la fel de revoltata ca si voi pe sistemul taxelor si contributiilor la stat, insa ce putem noi face mai mult? Eventual sa mergem sa ii luam pe parlamentari de urechi sa ii trezim din adormirea lor la figurat si uneori chiar si la propriu!!!!!!!!! si sa ii dam cu capul de peretii casei "poporului"
in care isi plimba ifosele!
Dragelor, hai sa fiu mai "in-topic" si sa raspund cate putin la fetele care mi-au ramas in minte.. foarte multe postari de cand am scris ultima data, a.i. nu voi putea raspunde la toate la care as fi vrut, insa oricum nu e musai ca suntem multe si multe intrebari si-au gasit raspunsurile.
Voiam sa ii zic AndreiZ ca si eu aveam impresia ca am slabit 1 kg neavand greturi si varsaturi. Dr.a avut 2 intrebari: m-am cantarit in aceeasi perioada a zilei? Ce rezultat am la hemoglobina? poate fi o cauza si anemia. Insa luata la bani marunti pe cantarul medicului, a reiesit ca de fapt aveam cu 700 gr.in plus fata de inceputul sarcinii mele. Oricum eu zic sa te monitorizezi mai bine impreuna cu doctorul tau. Succes
. E bine, daca burtica creste, asa-i?
aceea este importanta, in rest, poate sa mai scada de la soldulet, de la fundulet daca aveai de unde.... corect? te pupik din nou

Irinusha eu nu am zis niciodata ca nu accept sfaturi de la mamicile care deja au bebei in brate. Sunt foarte utile toate informatiile pe care le citim de la voi cele care sunteti mai apropiate de varsta noastra si care aveti la indemana tehinica moderna, personalul medical contemporan, produsele existente pe piata acum... deci e clar ca e mai bine sa vorbim cu voi decat cu mamicile noastre care ne-ar recomanda moasa de la tara, scutecele pt.bebe si laptele cu gris eventual... ce atatea vitamine... nu? sau in loc de crema antivergeturi de la SANOSAN stiu eu ce crema miraculoasa descoperita in casa acu' 20-30 ani... Deci pentru asta va apreciem, va pupam si va multumim! 
Ne mai spunea si ne mai intreba Diana2007 urmatoarele: "triplul test care include si determinarea varstei sarcinii costa 425 de dolari iar celalalt 100... Din curiozitate, cat costa in Romania triplul test?" A primit deja un raspuns din cate am citit eu, si confirm acel raspuns: triplul test costa in jur de 1 milion de lei vechi, adica 100 lei noi (RON) sau in $$$$$$ aproximativ 30-40 $. Iar morfologia fetala de trimestrul II de exemplu unde iti determina multe multe asptecte ale fatului costa in jur de 250 RON, adica undeva pana in 100$. Ma uimeste suma pe care ai spus-o tu si poate n-am inteles eu bine prin ce se caracterizeaza exact analiza care se face acolo pentru determinarea varstei sarcinii. Varsta sarcinii aici o estimeaza si de la o simpla ecografie intravaginala unde in primele saptamani de sarcina este masurat embrionul si daca se incadreaza in anumite limite, atunci se stie exact si ce varsta are sarcina. Iar acea ecografie intravaginala nu e deloc scumpa, again!
Mai am o singura intrebare pe care o adresez tuturor celor care ati afirmat ca ati vazut bebeii la ecografie dand din manute, facand balet... cum a fost posibil la varsta sarcinii pe care o aveti? am citit ca si la 13-14 saptamani ai vostri bebici erau neastamparati si stateau in fundulet, se miscau de zor cu manutele... etc.. eu v-as contrazice, insa poate totusi aveti dreptate... am fost ieri la ecografie si fiind in sapt.17 va spun sincer ca nimic din toate astea nu s-au adeverit si la mine... de unde manute? sau miscari vioaie de membre? ca se vedeau clar doar capusorul si coloana vertebrala... sta omuletul ala mic acolo linistit, dormind si visand la jucarii probabil, insa NO ACTION fetelor!!!!! ma mir ce tot ziceti voi acolo, zau!
Nu va suparati pe mine, dar eu nu pot sa cred, pt. ca l-am vazut ieri pe al meu bebe si nu avea deloc reactiile de care ziceti voi. Or dormea de zor la orizontala? hmmm? 
Pupici si sorry ca am avut asa un chef de scris!
pe curand voi incerca sa mai restrang randurile...
la toate fetele, inclusiv la toate cele nou sosite: BINE ATI VENIT, SARCINI USOARE si BEBEI cu GREUTATE
!!!!!!!!
karligutza,
sapt.17
AndraZ spune:
i_ulia, abia acum ti-am vazut mesajele. cred ca intra putin aiurea....dar mai bine mai tarziu decat niciodata. ma bucur ca nu sunt singura care slabeste in sarcina. asa cum am mai spus eu ma bucur ca nu ma ingras pt ca deja am 76 de kg .....destul de mult pt 1.70m....important e sa fie bb sanatos ca am eu grija sa ma fac gagicutza dupa ce nasc...![]()
Andra
14+
"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
albumul lui bb
mioara2004 spune:
Si eu la inceput cand au inceput sa nu-mi mai fie bune hainele, ma plangeam ca iau proportii: ma linisteam cand ma gandeam cat de mult mi-am dorit burtica asta!!!
Asa ca acum ma plimb tare mandra pe coridoare si chiar daca unele colege rautacioase mi-au spus " vai draga ce-i cu tine de te-ai rotunjit asa?" le raspund zambind "astept un bebe".
Ma simt chiar bine, chiar daca ma sperie un pic pozele cu burtile gravidutelor de ianuarie-februarie.
Mioara
17+
CarlaV spune:
Karligutza, eu nu ma bazez de mult pe pensia de care as putea beneficia de la stat. Mi-am facut carte de munca pe firma mea dupa ce 11 ani am lucrat numai pentru dividende, singura motivatie de a avea cartea de munca fiind indemnizatia de maternitate si asigurarea pentru copil. Acum cica ne obliga sa cotizam si la sistemul privat de pensii. Mi se rupe mie de toate sistemele si asigurarile lor, oricum nu se misca nimic in tara pana nu bagi banul. Asa incat tot economia pe care o faci iti asigura "pensia", ca n-o sa stau sa astept de la stat sa-mi mareasca pensia cu inca 1 leu. Asta e doar situatia mea, alta varianta buna e sa fii angajat pe functie de conducere la stat, sa ai salariul baban si sa nu faci prea multe la lucru in afara de prezenta.
Bebele meu facea balet la 12 saptamani si la 16 la fel, insa avea mai putin loc si nu se mai ridica asa des in picioruse. Am filmuletzul insa e prea mare sa-l pun pe net, am tot zis ca o sa tai o bucatica din faza cu baletul sa va arat si voua. Probabil ca al tau dormea in timpul ecografiei si nu l-au deranjat ultrasunetele.
Acum plec si revin la noapte, spor la treaba tuturor.
Carla,
16+ 
mychydutza spune:
eu l-am vazut pe al meu "innotand" asa cum zicea dr care mi-a facut eco, la 10.5 saptamani. dadea din maini si din picioare. mie nu mi-a venit sa cred , dar dr mi-a intors monitorul si mi-a aratat. mi-a zis ca e tare activ....hehee. foarte ciudat sa vezi asa ceva.
+11
mihaela
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mychydutza/my_photos
AndraZ spune:
karligutza, eu am o problema de "sanatate" de dinainte de sarcina si anume: "intolerantza la gluten". dat fiind acest fapt eu a trebuit sa imi monitorizez greutatea in fiecare zi in ultimul an de zile. din cauza bolii nedescoperite mancam si slabeam si asta in timp scurt. dupa ce am descoperit boala m-au obligat sa imi tin un grafic al greutatii. asa ca eu in fiecare dimineata, am n-am treaba, ma cantaresc. de fiecare data ma cantaresc dupa ce merg la toaleta si in pielea goala. si proximativ in fiecare zi la aceeasi ora. chiar si dr mea se mira a ultima vizita ca am aceeasi greutate din luna octombrie......si asat imbracata si mancata, la ora 7 seara. sa speram ca bb are de unde sa ase hraneasac si poate o ajuta si pe mami sa nu se faca cat o balenutza...![]()
Andra
14+
"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
albumul lui bb