Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (7)
Raspunsuri - Pagina 29
Yagmur spune:
Neatza,
Am dormit cat de cat pana acuma, cand, ptr prima oara, m-a trezit intr-un urlet... nu stiu ce sa mai fac... cred ca sint tot colicii ptr ca da din picioare, se chirceste; incep sa ma intreb daca ar putea sa fie si altceva... Nu cred ca este de la vizita... Luca a tot primit musafiri si se pare ca ii place...
I-am dat un pic de laptic (nu trecusera cele 3 ore la care el mananca fix) si sta acum pe burtica si sufera in tacere....
Eu sint daramata, nu mai pot dormi de oboseala.. si simt ca ma apuca deprimarea...
Donia, ai fost tare simpatica cu NATO si serviciile. NATO chiar mi-ar fi placut... buna idee.
Dandusa, astept sa ma certi si sa ma inveselesti... asa imi vine sa ma urc pe tren si sa merg acasa sa cersesc ajutor.
Si colac peste pupaza, simt ca ma ia o mica raceala.... asta ca sa puna capac la toate....
La Multi Ani! - sarbatoritilor de azi...
PupiciYagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca varsta Luca
Somleac spune:
Yagmur, nu mai stiu daca alaptezi . Daca da,pe noi ne-a ajutat mult ceaiul de chimen cu anason baut de mine. Da asa in cantitati industriale. De la atata ceai de chimen ma partaiam cum paseam, dar macar copilu n-a mai avut colici.
Ps : te admir pentru taria de a face si creste un copil singura.
Daria- 29.01.1999
Alex - 07.02.2003
Matia - 31.10.2006
POZE
veronici spune:
Salutare,am mai aparut si noi un pic,azi facem 5 luni!!!!Cred ca suntem cei mai mari,nu?
Nu am apucat sa citesc decat ultimile pagini din pacate sunt cam in urma cu vestile despre voi,colegele de bucurii si suferinte.
Avem si noi leagan de la Primii pasiiar Rares doarmew in el peste zi.Voi le-ati facut program de somn?
Va pupic pt ca mi se zvarcoleste Rares in brate si nu mai pot scrie
veronici
mamica lui Rares Stefan
ruxandra_sb spune:
Monica, chiar daca esti functionar public ai dreptul la acest salariu bonus pt nastere! Uite-te cu atentie la paragraful cu "termenul unitate desemneaza.."
Uitati ce-am gasit cotrobaind pe DC: un model pt cerera acestui salariu bonus, de unde reiese clar ca toate mamicile salariate au acest drept:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79822
CERERE
Subsemnata....................................,angajata in cadrul firmei.......................,solicit a-mi aproba plata unui salariu de baza suplimentar pentru nastere copil,conform urmatoarelor prevederi legale:
Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2005-2006
Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil#8221;
Art. 3. 3) In cazul in care, din diferite motive, partile au incheiat contracte colective de munca la un nivel inferior inaintea contractelor la nivel superior, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor colective de la nivel superior, acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse.
Art. 2. - (1) Contractul colectiv de munca unic la nivel national cuprinde drepturile si obligatiile patronilor*) si ale salariatilor cu privire la conditiile generale de munca.- termenul patron desemneaza pe cel care angajeaza - persoana juridica sau fizica autorizata potrivit legii, care administreaza, utilizeaza capital, indiferent de natura acestuia, si care foloseste forta de munca salariata;
- termenul unitate desemneaza regiile autonome, companiile nationale, societatile comerciale, alte organizatii cu scop lucrativ, institutiile publice, asociatiile de orice fel si organele de stat.
Codul Muncii
Art.238 (1) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
(2) Contractele individuale de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca.
(3) La incheierea contractului colectiv de munca prevederile legale referitoare la drepturile salariatilor au un caracter minimal.
Art 239:Prevederile contractului colectiv de munca produc efecte pentru toti salariatii, indiferent de data angajarii sau de afilierea lor la o organizatie sindicala.
Art. 241. - (1) Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte după cum urmează:
d) pentru toti salariatii încadrati la toti angajatorii din tară, în cazul contractului colectiv de muncă la nivel national.
Legea 130/1996 privind Contractul Colectiv de Munca
Art. 11.(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte, dupa cum urmeaza:
d) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din tara, in cazul contractelor colective de munca la nivel national.
Art. 8.(2) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
Art. 24.(1) Clauzele cuprinse in contractele colective de munca negociate cu incalcarea prevederilor art. 8 sunt lovite de nulitate
In cazul in care se refuza prezenta cerere va rog a-mi preciza in scris temeiul legal (lege, ordonanta, contract etc etc) in mod explicit pe baza caruia se bazeaza acel raspuns de refuz si persoana care isi asuma prin semnatura aceasta decizie.
Data: Va multumesc,
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore
danita spune:
salutare
donia, exact aceeasi reactie am avut-o si noi iar sotul meu cica : bb nu e bun ca ceas desteptator :)) cam da rateuri :)
panaa multumesc de raspuns , m-a lamurit si dolores .... multumesc !
fetelor m-am surfat pe net si am gasit niscaiva retete de slabit ia vedeti aici : www.eva.ro/dietafitness/articol235.html" target="_blank">articol va bagati ?
pupici
BeBelusca
ruxandra_sb spune:
Veronici, ce ma bucur c-ai mai venit si pe la noi! Iar ma gandeam zilele astea la voi.
Uau 5 luni! Ce baiat mare are mama!
Mai povesteste-ne de Rares Stefan, ce mai face, ce mai zice?!
Revin cu programul nostru aproximativ:
- seara pe la 22 avem masaj+baie, apoi papa
- somn pana la 3-4, apoi papa
- somn pana la 6-7, apoi papa
- somn pana pe la 10, apoi papa
- sta treaz, plimbare 12-14, apoi papa
- somn pana pe la 18, apoi papa
- sta treaz apoi cateodata mai adoarme o ora, doua pan la baie; alteori nu
Pana una, alta, somnul de dupa plimbare si cel de noapte e stabil, celalalte mai sufera modificari..
tuturor bb-ilor care mai implinesc azi una, doua,.., cinci luni!
Donia, inseamna ca nu-s eu singura nebuna cu intzarcatul. Li se mai intampla si altora. Off, ce bine e sa afli ca nu esti singura.
Da, Matei inca doarme sanatos la pranz, cateodata si 3 ore.
Da ce program de gradinita esta ala mama draga?????? Care-i ideea? Sa nu-mi spui ca si la voi sunt in ture la gradinitza, cum sunt in Romania la scoala..
Aelita, in principiu ai dreptate cu virozele. Toti copiii fac asa ceva; eu una n-am vazut unul care sa nu culeaga cateva pe an. Numai ca acum la noi e o situatie mai speciala. Din cauza vremii aiurea au luat-o virusii razna de tot si-au suferit mutatii. Basca ca nu au disparut inca cei de vara, care dau enterocolite&co si se combina si cu cei de iarna (care dau viroze respiratorii) si iese nebunia de pe lume. Astea le stiu de la pediatra noastra, care-i medic de spital, tocmai la "infectii respiratorii", si e innebunita.
Plus ca prima viroza a bb-lui e cea mai grea pt orice proaspata mamica. Si eu recunosc ca-s stresata, cu toate ca am mai trecut prin asta si cam stiu cum se mananca... dar tare as vrea sa ne mai pasuiasca o vreme, sa mai crestem si sa ne imputernicim o leaca.
Raluca_u.. aha, am priceput cu Moldova. Ati avut-o pe Adina trecuta in pasaport? Sau n-a fost nevoie..
Ce sa fac draga mea, m-a pocnit inspiratia dac-am fost asa bucuroasa ca sunteti bine amandoua. Ma repet, da nu ma pot abtine: ce splendid arata Adinutza! Nici nu zici c-a fost asa bolnavioara, mititica.
Hi, hi daca cumva mai apare si bb3 sa sti c-o sa te solicit pe post de doica. Faci o treaba minunata.. auzi tu, sa bea fata 100 ml ceai ca moare de sete de ce laptic bun&gras are mami.
Dolores, musafiri pan la 1 noapte??!! Da esti puternica mamico! Bravo voua, distrati-va. Si sa-ti traiasca barbatul!
Kokorina, bun venit mamicii tale. Asa mai rasufli si tu, mami eroina.
Adina, uff si eu am reusit sa vad pozele. Ce gagalice dulce avem. Si-mi place leaganul, e tare schmecher.
Yagmur off, off, probabil ca-l doare burtica. Si Grigore mai facea asa ceva in somn.. il ridic, scoate aerul afara, il mai tin 1 minut sa se linisteasca, apoi il pun la loc. Daca nu plange f tare si mult il las in pace si nici nu-l mai ridic, cateodata doarme in continuare fara probleme.
11 saptamani
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore
dia_bi spune:
buna dimineata
am vazut ca ati scris nu gluma ,o sa citesc mai tarziu ce ati sris pt ca acum sunt putin cam suparata si vreau sa-mi descarc sufletul
aseara m-am ciondanit cu sotul meu un pic,i-am reprosat ca nu-si face timp si pt noi,pt altii tot timpul isi gaseste timp
sapt asta in fiecare zi a venit tarziu,cand ii faceam baita apoi ii dadeam sa pape si el se ducea la calc si venea i camera cand noi deja dormeam
eu stiu ca vine si el obosit de la servici dar totusi as dori sa mai stea si cu noi,ca si eu stau toata ziua singura si nu vb cu nimeni si deabia astept sa vina el sa mai vb si noi
nu pot sa zic ca nu sta cu bianca dar totusi mi-as dori sa stea mai mult
sper ca nu v-am plictisit
DIA-mami de bianca-andreea(19.10.2006)
dandusa spune:
YAGMUR,
offf,saracuta de tine...,ce v-as lua sa dormiti cu noi ,ca si asa sintem singurele ...,cum sa te mai cert?De ce sa te mai cert...,cind tu te lupti sa-ti tii calmul si nervii in friu...Esti de admirat si cred ca mai degraba ai nevoie de incurajarile noastre,ai nevoie sa stii ce mama bun esti si ce efort faci...Probabil ca de la colici,bata-i vina...,si lui ii este greu saracutul,ca-l doare si nu urla aiurea...,si tu nu mai poti ca te-oi fi saturat si tu de atitia colici...,dar capul sus ca mai este putin,putin...Ai trecut tu prin perioada de inceput ,care a fost groaznica ,pentru fiecare dintre noi...,dar acum...,aduna-ti gindurile si incearca sa te linistesti,pentru ca altfel nu faci decit sa-i provoci mult mai multi colici cu starea ta...Daca iti aduci aminte de mine...,in perioada ,cind imi era frica sa stau noptile singura...,aceleasi stari avea Crinuta...,pentru ca ma simtea pe mine,stresata si fricoasa...si uite ce-l sunam pe Claudiu pe la 3-4 dimineata ,cind inca ma chinuiam sa o adorm pe bebelina...,ca sa vorbesc cu el...,sa ma calmeze...si sa-mi revin ,sa nu tip la ea ,sau sa n-o arunc pe geam......si acum a trecut...,slava domnului...,a trecut.Eu o mai tineam pe burtica mea...si de cele mai multe ori adormeam asa amindoua...avea efect...Ceaiul baut de tine asa cum spune si Somleac...,este eficient...,incearc-o si pe asta...,ca doar daca iti vine sa le tragi...,nu te mai uiti...,le tragi,nene...Hai rizi...,stiu ca te-am facut sa rizi...da-i inainte...,ca face bine la psihic....,hahahaha
VirstaCrinuta,luna 1,luna 2,luna 3
Poze Dandusa Mamici din C-ta
flore26 spune:
azi e ziua mea.am mai imbatranit un an.am inceput/o super:alessia a facut pisu pe mami, iar tati a uitat ca azi e vineri, 26.Ce sa faci se mai intampla...oricum acum sunt la cafea, cu marmaluca asta mica in brate, ca e cam maraita.
sraluca la multe luni pentru bebele tau.sa va zic cate ceva despre noi:Alessia e foarte cuminte, plange foarte rar si doar daca o doare burtica.cel mai bine e ca doarme noaptea de la 23 la 5 si ne putem odihni si noi(avem o camera si nici nu vreau sa/mi imaginez cum ar fi sa nu doarma).acum tuseste putin si eu m/am cam speriat, am fost la doctor si suntem ok, dar luam sirop.are nasucul cam infundat si chiar vroiam sa va intreb de batista bebelusului, dar am citit ca unele din voi chiar o recomanda.stiti unde o pot gasi in timisoara?despre mine ce sa va zic, sunt educatoare la o gradinita din timisoara si drept urmare(a faptului ca lucrez in invat.)vorbesc foarte mult si tare.nu se prea vede aici pe forum, dar merge mai greu cu scrisul asta.am grija singura de alessia, adica nu avem pe nimeni langa noi (mama mea e la bocsa, iar socrii la resita), si sotul meu lucreaza foarte mult.are doua joburi, lucreaza si in weekend la un club si in timpul saptamanii pana seara.asa ca o sa/mi petrec astia doi ani alaturi de voi.am citit pe aici de slabitul dupa nastere.se pare ca eu fac parte din cele mai norocoase: am ramas gravida la 53kg, inainte de a naste am ajuns la 67 si acum am 55.mai putin si imi revin complet.am si eu cateva intrebari: cum imi pun si eu numele meu si al fulguletului meu sunb mesaj, si cum pun adresa de yahoo cu poze tot timpul sub un mesaj?Greu inceput, dar ma redresez eu.
melinda25 spune:
Multumesc pentru raspuns, fetelor!
Insa eu m-am referit la cererea catre angajator pentru suspendarea cartii de munca pentru perioada de crestere a copilului.
Cererea pentru salariul bonus am dat-o pe cea de care ne zicea si Ruxandra, si se pare ca a avut succes! Nu va lasati nici voi!
Melinda & Dominik (30.11.2006)