Copiluti de mai-iunie 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 7
loreen spune:
Olgutza si eu trag nadejde de vesti bune...acuma cum mi-o fi norocul...toti suntem trecatori ...
Gusta cu cat citesc cu atat parca apreciez mai mult medicina romana...este stupid ce-ti spune ala pe buna...pai sa se invete el frate cu durerea ca daca-i tragi una intre craci planga trei zile si se vaita doua luni,d-apai sa stai sa suporti durerile alea...eu am cunoscut pe pielea mea dureri atroce cu care nu am putut sa ma invat ...
Am vorbit cu Oana ...sunt foarte bine amantrei...Alex se simte tare bine,Oana la fel,multumita de conditiile civilizate... maine pleaca a Malaga in excursia castigata de sotul ei...luni spera sa se lipeasca de net...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
fran spune:
Olga-chestia cu perfectionismul mi-a zis-o si psiho, ca Iepu' se ascunde si cand face puzzel-uri(inclusiv in cabinet, dupa canapea
), dar asteptarea asta sa-si dea drumul la vorbit ma toaca bucata cu bucata...si ma si straduiesc sa nu se vada ceva in afara, de, sa nu creada kupilu' ca e impins de la spate...
Ma gandesc ca si tu ai trecut prin asta cand asteptai sa mearga Maya...
Gusta-mie mi-e clar. La voi sunt doua feluri de pacienti-unii cu dureri si care fac sex si altii cu dureri care nu fac sex. Presupun ca daca aveai dureri si nu faceai sex te puneau ajuta sa intri in cealalta grupa. Tu fiind deja calificata, probabil ca te vor invata sa uiti de dureri prin sex.
Zau, mai du-te odata cine stie ce chestii te invata![]()
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
Mickyyy spune:
Hai ca eu acum am aterizat din copac, m-am amuzat (chit ca nu-i de ras) cu sfaturile pe care le dau medicii olandezi, dar sincer nu stiu ce probleme de sanatate are gusta. Chiar am cautat prin subiectele vechi, poate poate aflu ceva, dar n-am gasit nimic, poate ma pune si pe mine-n tema cineva. Sanatate multa oricum!
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
blackpanterro spune:
Buna fetele!!
La noi a venit in sfarsit iarna, afara e zapada pana la pulpe.E super doar ca ninge in continuu si nu putem iesi, Aidan nu suporta pelerina de plastic peste carut.
Azi dimineata am curatat o tona de zapada din jurul casei, am zis ca pic de greu ce a fost.
Noi ne-am mutat tot langa Stuttgart dar mult mai aproape de data asta ca nu mai puteam locui in padure si fara net.Sotul trebuia sa conduca 100km in fiecare zi la lucru si inapoi.Aproape am terminat cu aranjarea lucrurilor, mai avem chestii mici si de cumparat mobila in sufragerie apoi sa ne punem proiectorul si surround sound-ul.Cam atat, am terminat foarte repede, ne-am mutat aici vinerea trecuta.
Din 5 feb vom avea si DSL acum deocamdata "imprumutam" de la vecinu' prin wireless.Sper sa nu se prinda :)
MONU, bine ai venit acasa!!Numai bine voua si fetitelor.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
loreen spune:
Mickyyy Gusta are ceva ce numai in Olanda se putea intampla....si-a facut niste analize ca o durea tare spatele,au fost interpretate gresit,tratamente proaste si in final dupa vreo cateva luni niste scuze penible de genul "doamna ne scuzati nu aveti aia ...ne-am uitat cas pe radiografie...aveti hernie de disc"... evident neoperabila... adica exact cum a spus boul ala nimfoman ori invata sa traiasca cu durerea ori face fizioterapie pana ii ies oricum ochii de durere...
Adriana sa stapaniti sanatosi casuta...ma bucur pentru fiecare dintre voi care poate realiza cate-o chestie mareata in viata...las ca restul le puneti voi incet incet la punct...Aidan cum reactioneaza la zapada?!
Fran te consumi ca mine cu vorbitul...eu abia astept ca nu o mai pot suporta pe Cruela urland ca nu inteleg ce vrea...tot incerc sa o fac sa repete una alta...slabe sanse ...nu si nu...si stii care-i paradoxul...ca vor vorbi si o sa vrem atunci sa taca...va veni vremea cu "da de ce" si "de ce tu esti mama si nu esti
tata"...
Ma obsedeaza chestia cu visul...frate-miu cu care ani de zile nu m-am intersectat prin viatza m-a sunat sa-mi spuna sa am grija de mine macar cateva zile...miam sunat si rudele sa vad care-i viatza lor...nu de alta da-s patita ...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
gabitzam spune:
Suna mai acum 2 minute telefonul fix, cel de romtelecom, si se aude o voce sexoasa de barbat si zice "Buna ziua", dau sa vorbesc si el turuie inainte, m-am blocat o secunda pe urma m-am prins ca e robot, si zicea ceva de asigurari. Daca vreau nu's ce asigurare de casa sau masina sa apas tasta 1, bla,blabla...
Frate, au inceput sa ne spamuiasca si la telefon?! Pe telefon imi apare numarul 009721#.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
gusta spune:
Hai fetele sa nu va las in ceata.
Deci eu fac fizioterapie cu masaj si niste chestii cu curent datorita carora pot sa merg.Dar am fost trimisa la acest medic de revalidatie(sa mor de stiu traducerea) sa ma ajute sa scap de dureri(adica sa invat sa traiesc cu ele).Si sa va zic ce intrebari mi s-au pus.
1.De cand am durerile astea cum mi s-a afectat viata sexuala?(La aceasta intrebare s-a blocat si olandezu)
2.daca din cauza durerilor numai functionez normal sexual?
(ca parca pe mine de asta ma freaca grija)
3.ce hobby am?
Si intrebarile ar mai continua ca au fost 104 .
Mai aveau un pic si ne intrebau in ce pozitie ne culcam la care sincer am zis ca daca aveam probleme de astea ma prezentam la un ginecolog.Iar ca sa invat sa traiesc cu durerea este ceva ce nu se poate,intrebati un om care are hernie in momentul in care face o miscare gresita cum se pisa de durere.Iar cu ridicatul numai spun si eu o ridic pe Ruti in fiecare si pe scara si ma intreb cat mai pot si pana cand.
Ma bucur ca nu sunt singura care crede ca sistemul e de cacat sau poate se poarta asa cu mine ca sunt un strain in tara lor,sper ca nu ca deja am facut sesizare la asigurare ca ultima consultatie nu o paltesc ca m-am dus bou si am venit vaca(nu ca nu as fi).
Sper ca v-am lamurit cu consultul
.
Doamna cu urgenta si maimuta Maruta
nelia spune:
Am citit repede si sa vad ce am retinut.
Tdi, din cind in cind ma mai apuca si pe mine chestia cu organizarea. Sa stii ca face minuni, organizarea aduce eficacitate si asa mai departe. Numai ca daca firea noastra nu e asa, pentru noi e un efort mai mare decit lipsa de organizare si mult nu ne tine... Intelegi tu ce vreau sa spun.
Dar eu iti urez bafta si sa te tina cit mai mult. Dar sa nu te superi tare de tot pe noi, ca si eu ziceam ca intru doar simbata... si am luat si examenele, am facut si ordine in casa (din cind in cind) si intru si pe aici destul de des. Si sa stii ca in zilele in care nu intru, fac mai putin decit in altele in care stau pe aici.
OanaC, stai sa o auzi in engleza!
Ma laud si eu cu limbile fii-mii, ca ale mele... Dar engleza o vorbeste cel mai bine dintre toate, iar franceza o vorbeste cu accent englezesc, iar romaneste cu accent englezesc si frantuzesc.
E atit de dulce cind vorbeste, toti remarca accentul original, nu stiu de ce e altfel decit al altor copii care nu sint nascuti aici, poate pentru ca a inceput intii cu engleza, apoi cu franceza, dar cu o educatoare si acum o invatatoare ne-quebecoase, care vorbesc o franceza buna si cu un accent superb, poate urechea ei... Dar in engleza vorbeste aproape ca o nativa si are si gesturile de rigoare, chiar si umorul englezesc, in franceza a prins foarte bine r-ul si il greseiaza cit poate, iar in romaneste e de-a dreptul amuzanta: are si r-ul frantuzesc si pronuntia englezeasca (mami, mergem in paaarck?), iar cind pune intrebari le pune clar cu tonul interogativ specific limbii engleze. Ce-mi place mie la ea este ca se ajuta intr-o limba de o alta, adica traduce din limba in care stie in cea in care vorbeste pe moment. De gindit cred ca o face mai mult in engleza, de visat la fel, ca atunci cind incepe sa povesteasca vreun vis, incepe in engleza, desi cred ca in ultimul timp franceza ia avint. Aseara m-a amuzat, ca ii citeam dintr-o carte cu o varianta veche a lui Pinochio, care foloseste un limbaj cam ca in Crenga, vechi si greoi si pentru mine, darminte pentru ea (dar mie imi place cartea asta de nu mai pot). De la un timp, Agata retine in romaneste cuvinte sau expresii mai ciudate: iota, stai ca un butuc, iti ies ochii din cap ca la melc, i s-a pus pata. Si imi spune la un moment dat, oprindu-ma din citit: mami, poti sa te superi, dar sa stii ca eu nu inteleg IOTA din ce citesti tu acolo!!! Sau acum citeva zile, se uita la un desen mai modern si la un moment dat un baiat vede o fata frumoasa si se uita la ea pierdut... La care Agata comenteaza de una singura, foarte incintata: gata, ti s-a pus pata pe ea! Ai incurcat-oooo! M-a pufnit un ris...
Adina, am vazut pozele si filmuletul cu Ema. Scumpa ca de obicei.
Tamar, am vazut si pozele voastre, ai niste copii foarte frumosi, cu niste ochisori superbi. Dar pe parinti nu i-am vazut nicioadata in poze, asa ca nu stiu cine e atit de frumos in familia voastra, ca de vecini nu vreau sa ma leg.![]()
Gusta, am citit despre experientele tale cu doctorii, nu e de ris, dar tu povestesti atit de amuzant, ca sa stii ca am ris. Sanatate si bafta sa gasesti un medic care sa te lamureasca ce si cum.
Monu, bine ai venit acasa! Si sa stii ca sfatul dat de Florentina referitor la fetita mare, care nu e chiar atit de mare, este foarte bun. Asa am facut si eu, tot timpul o laud pe Agata Tudorei (si invers, pentru ca acum Tudora e mare si intelege si asteapta laude personale; de exemplu, vine si ea cu desenul ei si il arata si asteapta sa o intrebi ce e acolo, si ea spune pe limba ei, si eu zic bravo, foarte frumos - pentru ca asa fac cu Agata). Si foarte important este sa-i arati tot timpul care sint avantajele unei surori mai mari si sa o lasi sa se bebeluseasca cind vrea sa o faca, sa nu-i spui ca e mare de acum si nu e frumos sa faca asa. Totul este sa nu exagereze, adica sa regreseze la stadiul de bebelus, dar nici asta nu poti sa o retezi brusc. Dar eu sint convinsa ca te vei descurca, esti o mamica puternica si curajoasa sisint sigura ca vei gasi solutiile cele mai bune ca sa le cresti pe amindoua in dragoste si armonie.
Gata...desi mai aveam de spus multe!
Ma duc la... nici eu nu stiu de ce sa ma apuc: la 2 am intilnire cu educatoarele Tudorei, prima de cind a inceput gradinita, sa-mi spuna cum evolueaza. Bineinteles ca ma duc si cu Agata dupa mine, ca astazi are zi scurta la scoala. Venim prin parc, ca e soare si frumos, desi nu e chiar cald, apoi voi face mincare pentru deseara si miine, un pic si ceva usor de facut si un pic de curatenie. Apoi vine tati si eu ma duc la curs. Si mi-a venit si... dupa 6 zile de emotii, ca a intirziat si nu stiam de ce, mai ales ca calcasem un picut pe bec.
Dar am scapat, a venit si m-am linistit, ca nu era chiar momentul.
Va pup si va doresc o dupa-amiaza si o noapte linistite.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
loreen spune:
Am vrut sa pun reteta in contul comun dar sa moara veta daca mi-aduc aminte parola...
CANNELONI
- 2 cutii de branza Ricotta,adica urda insa difera consistenta si gustul fata de cea romaneasca;
- 150 gr. Gorgonzola;
- 150 gr. Parmesan ras- eu am luat de la Napolact
- Spanac cca 200gr-am luat din cel congelat si am pus 12 cuburi
- 50 gr nuci
- O cutie de cannelloni Barilla
- Unt
- 2-3 linguri de faina
- 1litru lapte
- Sare,piper,nucsoara(neaparat)
Am facut un sos din cca o lingura de unt topit peste care am pus faina si laptele amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.Apoi am adaugat sare piper si nucsoara.L-am lasat pe foc mic pana s-a ingrosat.Textura sosului trebuie sa fie una mai subtire,de genul unei smantani mai subtiri.
Apoi am topit gorgonzola la bain-marie peste care am pus restul felurilor de branza,mai putin jumatate din cantitatea de parmesan,plus spanacul si nucile tocate marunt.Am amestecat totul pana s-a facut o pasta peste care am adaugat vreo 6-7 linguri din sosul facut anterior.Cu pasta obtinuta am umplut fiecare cannelon .
Cand am terminat am uns o tava cu unt,am pus cateva linguri de sos si am uniformizat peste care am pus cannelloni unul langa altul.In tava care o am au incaput doua randuri de cannelloni.Peste ei am turnat restul de sos si presarat restul de parmesan si le-am lasat la cuptor la foc potrivit pana s-a format crusta aurie…
Se mai pot umple cu compozitia de lasagna…
Cand se umplu cu carne tocata, este de preferat sa fie carnea racita pentru ca altfel pana se umplu toti vor crapa pentru ca fiind paste se umfla de la carnea tocata si pocnesc…
Ca sa fie gustosi carnea se poate prepara cu rosii uscate ,ardei,ciuperci,ceapa verde,usturoi,condimente italiene( astea le prefer eu)…
Cand ii asez in tava eu pun unt din belsug apoi sos bechamel mai mult si apoi ii asez si torn restul de sos( in total cam 1kg se sos) si apoi presar parmezanul si le las la foc potrivit in cuptorul in prealabil incins …pana se rumenesc…astia cu carne mi-au placut cel mai tare…chiar mai mult decat lasagna
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
OlgaTarziu spune:
Am niste zile crunte, condus, training, fugit acasa, luat copilul, culcat, mancare, curat, pilates, iesit afara, hranit copil, hranit barbat, spalat farfurii, jucat cu bebe si dupa 9 seara cand il culc invatat si citit pana pe la 11, 12. Trezit de 3-4 ori pe noapte, in picioare la 5 si apoi de la capat.
Una peste alta astia sunt nebuni ca vor sa ma bage in pita mai repede decat credeam si azi m-au testat si mi-au spus ca sunt un talent nativ in predare.... Sunt clar bolunzi ca eu asa plutitoare nu am fost in viata mea. Oricum eu sunt convinsa ca mai am multe de invatat astia zic ca stiu o groaza si restul vine cu practica. E greu ca naiba, ABA ca metoda e ceva intre dresura, psihologie, psihologie comportamentala, predare-invatare. E nebunie, fiecare lucru care il faci cu copilul trebuie consemnat, sunt la hartii de o iei razna. Copiii sunt incredibil de frumosi dar normal ca vin in ambalaj mult mai complicat. Ne izbim de numeroase crize, probleme comportamentale, intarziere in invatare, lipsa de concentrare si incapacitate de a se relationa la lume din pdvd social.
Asa ca eu acu sunt mai blonda decat blonzii, sunt platinata frate! Sunt speriata ca vor sa ma bage pe cont propriu si full time de luni.
Hai ca v-am plictisit destul.
Olga am vrut sa te sun si am realizat ca am doar numarul tau de cell. Do something! ![]()
V-am zis eu ca sunt superbi cupii lui Tamar. Bine ca s-a indurat sa-i arate. 
Fran eu chiar ajung sa te scutur. lasa fata ca e bine. 
Nelia 6 zile emotie pozitiva, nu?
Nu ai zis ca incerci pt nr 3? Bafta la examene.
Gusta multa sanatate. Lasa ca asa e sistemul sanitar si aici. Nu te lasa, insista si lupta pt ceea ce vrei ca altfel nu obtii.
Laura la cati dinti am visat ca-mi pica ar fi trebuit sa moara intreaga planeta. Hai pt tine 
Adriana sa fiti fericiti in noua casa.
Crissu eu sincer imi imaginez ce greu poate fi. In afara de multa putere....Te pup
Tdi ai nostri zici ca-s trasi la xerox. O ce i-as pune impreuna o vreme sa-si dea in freza. Poate asa se potolesc. 
Noi face pipi la olita (cam 3 pe zi doar) de 3 zile
sa inteleg ca e pe drumul cel bun?
Stiam eu ca nu o sa-l insor in pampers. Glumesc dar nu-mi fac iluzii ca de abia am dezvirginat olita 3 zile in urma. Apoi mi-a aparut acasa cu "cateva" cuvintele in engleza gen Go away, no way, all done, Maddy no ball, etc. Fapt pt care crap de ciuda. De ce e limba romana asa lunga? De ce Cat e mai simplu decat pisica, ball mai simplu decat minge si car mai simplu decat masina. Acum are proportia cam 45% romana, 35% engleza si restul de 20% e Tonioleza. ![]()
Olga
When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you."
- Friedrich Nietzsche