Copiluti de mai-iunie 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 18
loreen spune:
Buna dimineatza...
Ralwca sa ai o zi usoara sufleteste...daca ti-as spune ca vreau si eu coliva ai zice ca-s nebuna...la noi in Ardeal nu se face asa ceva la pomeni si cand am venit aici nu am mancat ca mi se parea ceva morbid...iar inainte sa moara tata cu vreo 2 zile chiar spusesem ca as fi mancat si cu ochii biste coliva...ei bine mi-a dat Dumnezeu ocazia...ca apoi sa aflu ca daca poftesti la asa ceva sigur ai parte...babisme zic eu...
Niciodata nu putem avea nimic din tot ceea ce ne-am dori...
In schimb ai un puiut reusit si asta este alinarea...
Fran la cat o duce capul pe Bianca am senzatia ca a alaptat-o pana la 5 ani...eu nu vad legatura intre una si alta...ale mele au generatii diferite de lapte,una a fost fan Similac si asta mica Humana...
Interesanta chestia cu papusa...
Nelia sanatate mandrei mici si felicitari Agatei...cu ticul verbal nu-i atrage atentia ca o faci sa contientizeze si il repeta mai cu spor...
Aurasa sa stii ca-i greu la inceput...iar daca sotu te ajuta e bine...eu ma minunez cum m-am putut descurca singura cu doi copii,o inmormantare ,3 drumuri la sibiu cu copii dupa mine,servici,probleme care ai de care,crize hormonale de-ale fiica-mii...mai e putin si se fac 2 ani si cred ca inca mai pot chit ca scartai...
Gata mi s-a terminat pauza...pleca la fete la coafor la defrisat...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Cornelia spune:
Buna fetelor!
Sunt la birou cu o groaza de treaba, dar nu prea pot face nimic pentru ca sunt tare ingrijorata. Vad ca dau din una in alta. Inainte sa imi sparga casa, a intrat unul cu masina in mine, la semafor, nu rau, dar m-a sifonat putin. Peste doua zile au intrat hotii si am gandit: ce urmeaza acum? Doamne fereste, sa fie copii bolnavi
. Nu stiu de ce mi-a trecut asta prin cap, mi-am zis de o mie de ori sa nu mai gandesc negativ, ca vad ca atrag toate relele.
De trei-patru zile copii tusesc rau-rau. Tusesc pana varsa. Maria are febra de doua zile, Stefan de ieri. I-a vazut dr-ul, mi-a zis ca nu au nimic la plamani, e doar o viroza si sa ii urmaresc in continuare. Dar cu toate cazurile astea de pneumonii nedescoperite, nu stiu ce sa zic. Am mai citit si aici pe DC cazul unui copilas cam cat ai nostri care a murit
si alt caz cu o fetita in stare grava, la fel nedepistata pneumonia decat la radiografie, cu simptome de viroza: tuse, nas curgator, febra (nu extrem de mare), stare generala proasta.
Dr-ul care ne-a vazut, ne-a spus chiar el, inainte de a fi mediatizat, de cazul baietelului din Constanta care a murit, cu toate ca d-rita care l-a consultat, nu a auazit ca ar avea nimic la plamani.
Asa ca stau si imi fac scenarii care mai de care mai tragice. Ma gandesc sa vorbesc cu dr-ul sa ma duc cu ei la spital sa le fac o radiografie. Pe de alta parte, imi pot imagina ce de copilasi bolnavi sunt acolo si imi e ca le fac mai rau...
Of, si mai sunt si la birou, trebuie sa fac urgent o lucrare de care depinde viitorul meu aici...Saptmaana trecuta am luat la bobarnace de la minister, ca au scos altii castanele din foc cu mana mea, de nu mai stiu incotro sa o apuc
.
Si stau pe DC si ma plang la voi...
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
gabitzam spune:
Am bagat rufe la spalat si Costi face curatenie in baie si Andrei s-a tot invartit printre picioarele noastre. In cele din urma a luat cosul de rufe si l-a tarat in sufragerie. Mai are putin si cade in el cu picioarele in sus. A sterpelit si peria de spalat pe jos, ma tot uit sa nu o bafe in gura. Intre timp a gasit ceva si mai interesant, si-a tarat in sufragerie si albia in care ii faceam baita cand era mic. S-a suit in ea si sta ca belferul la televizor, ca in fotoliu, si se scobeste in nas
I-am facut poze dar s-a descarcat aparatul, n-am apucat sa le descarc in PC, vi le arat diseara. Doamne ce a crescut, la inceput se pierdea cu totul in albia aia! Si acum incape doar in fund in ea.
Acum trebuie sa ma pregatesc sufleteste ca plec la cumparaturi la Carrefour. Urmeaza meciuri cu 'mnealui printre rafturi
, sa nu traga, sa nu puna in cos prostii, sa nu tipe, sa nu bage in gura te miri ce, etc...
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
denisa73 spune:
Cristian de 3 zile sangereaza pe nas ,a facut o zi febra si dr zice ca are viroza si rosu in gat.Zice ca de la viroza sangereaza pe nas,insa nu tuseste,nu-i curge nasul,decat ca uneori parca respira mai greu.Nu i-a dat antibiotic,ci numai otriven pt nas si supozitoare cu paracetamol sa-i pun daca are febra peste 39 de grade.Voi ce stiti se poate vindeca asa viroza sau ii trebuie musai antibiotic? Voi ati mai auzit cumva ca,de la viroza sa sangereze pe nas?
De 2 saptamani este constipat,orice combinatie nu functioneaza,decat lactuloze si supozitoare cu glicerina,si a inceput iar cu fisuri anale.Cred ca incep sa-i dau fier ca la cat sange a pierdut ma astept iar la anemie.Va pupic dulce si o sa va tin la curent!
Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"
Cristian din burtic pana la mot
Cristian 13-15 luni,poze
Poze noi 16-19 luni
Cornelia spune:
Denisa, multa sanatate lui Cristian. Eu nu ma mai auzit de viroze cu hemoragii nazale, dar doctorii probabil ca stiu mai bine. Teoretic, daca nu sunt complicatii ar trebui sa treaca, fara antibiotic. Nici noua nu ne-a dat antibiotic.
Va pup,
poze
Cornelia spune:
Am vorbit cu dr-ul, care logic, mi-a zis sa nu mai citesc atatea
si ca el nu iradieaza copiii degeaba. Sa ii urmaresc si daca tusea se inrautateste, sau nu cedeaza deloc, daca starea generala se agraveaza, febra nu scade, sa il sun. Si oricum, sa il sun maine sa ii spun cum evolueaza.
Va pup,
poze
OlgaTarziu spune:
Cornelia doctorul ala sigur are el probleme. Pe noi ne-au tinut ca nu are Tony nimic o saptamana, apoi in urmatoarea ca are bronsita si in a 3-a s-au indurat sa ne trimita la radiografie. Copilul avea dubla pneumonie si bronsita. Sa mai mentionez ca nu i-au dat antibiotice pana in a doua saptamana si nici atunci cele bune? In fond faci ce vrei ca sunt copiii tai dar nu te lasa pusa jos de un doctor "super destept" daca tu simti ca e ceva mai serios.
Denisa aici nu ai voie sa-i pui in nas decat apa sarata. Nu-i mai pune otrivin ca e foarte tare si de aia sangereaza. Ei au mucoasele extrem de fragile si sincer eu mi-am pus otrivin si m-am urcat pe pereti.
Aurasa multa putere.
Adina si Tony mananca cereale in fiecare zi. El mananca Cherios multigrain. Zaharul cat e in ele e neglijabil si apoi aportul de vit B e mai important. Oricum nu o s-o poti tine toata viata fara zahar. Ideea e sa acceptam zahar in cereale, fructoza, etc.
Raluca [/blue]si tie tot binele iti doresc. Fii tare si vezi ca la un moment dat toate trec.
Loreen 
[blue]Adriana [/blue]si Tony a facut foarte urat la toti dintii. Dar sa stii ca lui caninii i-au iesit cel mai rapid. La premolari am lucrat mai mult. Eu cand vedeam ca chiar nu se mai poate ii dam putin Advil. Cica e mai bun ca are si antiinflamator.
[blue]Monu da-i formula, ce are. Vorba lui Fran sunt altii care nu au supt deloc si nu-ti fa grija ca sunt inteligenti destul.
Asta e o tampenie. Important e sa le dai ce trebuie cat sunt in burtica Plus ca la problemele de sanatate pe care le ai plus doi copii numai de alaptat esti in stare, nu. Iar daca cineva te streseaza mai mult decat ajuta.... spune asta si daca nu poti rezolva schimba pentru ca in stresuri majore nu poti trai.
Olga
When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you."
- Friedrich Nietzsche
babygirl spune:
Sanatate pt Maria, Stefan si Cristian!
Cornelia, cred ca o luam toate razna si ne construim tot felul de scenarii cand se imbolnavesc copiii nostri, dar haideti sa incercam sa fim doar vigilente, nu panicate. Eu n-am copilul bolnav de data asta, dar sotul meu ma sperie pe zi ce trece. In loc a se faca bine el este tot mai slabit, nici vocea nu mai este a lui.Dar se va face bine. Din cate am inteles este musai sa ia toti cei "virusati" antibiotice puternice (ex. augmentin). Cat despre articolele pe care le gasim pe DC...mno, eu nu stiu ce sa zic..dar eu pur si simplu nu le mai citesc pe toate...
Cred ca se apropie un tren..de mine, sper sa reusesc sa sar in el. Nu va pot spune prea multe, mai ales aici, pt ca deocamdata este doar un vis de-al meu care azi s-a concretizat intr-o propunere. Ramane sa vad daca reusesc sa fac fata material si daca ma descurc in comert pt ca de la psihologie la comert este cale luuunga...Poate nu iese nimic, dar daca merge treaba vom beneficia toate, mai ales puiutii nostri..;)
Mercedes spune:
nelia- si pe mine ma doare o ureche de cateva zile sa nu zic ca de vreo 2 saptamani. In sfarsit am fost joi la medic si mi a spus ca am otita nu stiu de care. Oricum eu n am mai avut otita si e groaznic de dureros. Nu sunt racita n am febra sau alte simptome in schimb la servici ne au instalat aerul conditionat si cred ca astai problema.
cornelia- va doresc sanatate, am citit si de spargerea casei voastre- sper sa va lase hotii aia odata in pace. Costa foarte mult daca v ati pune alarma?
denisa- dar ti a spus medicul de ce sangerezeaza copilasul?
La noi in casa cristi este cel racit si bineinteles e pe antibiotic ca tuseste intruna Pe langa antibiotic mai are fluimucil si nurofen. Mai are o saptamana de scoala se va termina semestrul I si intra intro saptamana de vacanta bine meritata.
elisor - pe unde esti????
loreen spune:
Cornelia din ce spui banuiesc ca nu ai vorbit cu celebra...eu sa stii ca Deliei in decembrie i-am dat antibiotic cand era in halul ala ...a cedat febra si tusea cam dupa 3 zile...Augmentin de 475...evident ca de la mine putere ca medicul de care-ti spuneam nu a putut veni...dar a zis ca am facut foarte bine...acuma sincer ma sperie atat de tare ce aud la teveu incat daca e sa fie ceva nasol sunt in stare sa sun la cei de la DIAS sa ma duca cu masina de interventii la Bucuresti ca aici in spital slabe sanse...
A si vitamina C cat mai multa ...eu am daca vrei sirop de muguri de pin de la munte luat ...suna-ma daca iti trebuie...
Denisa pot avea capilare sensibilizate de la viroza de la secretii dar nu intr-atat cat sa sangereze ...si vorba Olgutzei sa nu fie de la picaturi...
Adina bafta multa indiferent de ce ti-ai propus...
Gabitza cresc intr-un ritm ametitor...nu stiu ce-am sa ma fac cand oi realiza ca Delia nu mai este mica...altul nu mai pot face si nu m-am saturat de copilul mic...
Monu drag cum a reactionat Iulia la formula?!Banuiesc ca lipait tot laptele inainte sa=ti dai seama...
Tdi cu oprganizarea cum stai?!
Daniela notile tale cum au fost?!
Caminik a repetat figura cu somul lung Mariusica
Io m-am tuns ...cred ca de dupa epilat de suparare am zis ca-i cazul sa ma tund si am facut-o ...nu mai am parul lung ...sper acuma sa nu-mi para rau ...
Io stau de vorba si mi se arde fasolea... vrea barbata-miu fasole facaluita cu sos de ceapa
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"