Copiluti de mai-iunie 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 16
Aurasa spune:
Buna fetelor! Intru iar pe fuga ca doarme Gugustiucul si cand s-o trezi adio calculator.
Catalin este bine, cuminte in limite. Mai nou exersam mersul pe jos in hipermarket. Am avut placuta surpriza sa nu desprinda manuta de pe carucior nici in raionul de jucarii (eu ii fac instructaj de fiecare data cum am vazut pe la tv la Scoala parintilor, chiar daca acum pare sa nu inteleaga: ii spun cand ne imbracam unde mergem, cu ce scop, ce avem de cumparat, recapitulam pe drum si cum intram in magazin si incepem sa punem in cos, ii repet: am cumparat asta, mai avem asta si asta; dupa cum spune el: papa = alimente, bombom=dulciuri, mo-mo=in cazul in care zic ca o sa cumparam si o jucarie.Se pare ca pt. moment merge, vedem mai tarziu)
Crissusi eu sunt in universul "magic" al casei cu spalat, calcat, curatenie, mancare si toate cele care oricum nu sunt vazute si toata lumea isi da cu presupusul cum e mai bine sa hranesc copilul si sa ma port cu el (de parca eu as vrea sa ii fac ceva care i-ar dauna ). Dragul de sotz care pana sa se vada burtica bine ma mai ajuta macar cu baiatul, acum vine acasa si se aseaza la toate jurnalele de pe toate canalele si imi zice ca el a fost la munca si e obosit (eu cred ca iar a devenit stresat de venirea lui bb2, parca traiesc un deja-vu) de parca eu sunt in voiaj de placere si stau cu burta in sus toata ziua. Daca ii fac observatie lui Catalin ca face nu's ce nazbatie (care sa presupuna cadere, lovire sau ceva care sa ii provoace durere)ca de ce tip la copil sa il las in pace sau incepe sa rada si normal ca ala mic e derutat. Dar daca illas pe Catalin pe capul lui e .... nu stiu cum sa ma exprim. Daca nu il baga in seama, Catalin sare pe el, il musca, ii arunca toate jucariile in cap si incepe circul: ia copilul de pe mine (atnci ma fac ca plua, ii explic clar ca nu-i poate cere sa se comporte ca un adult cand el are un pic peste un an jumate si ca daca i-ar acorda unpic de atentie, altfel ar sta lucrurile). Oricum lasand la o parte multe, se ocupa de baita baiatului, de pregatirea biberonului de seara.
Onixone - eu i-a dat lui Catalin la diaree Milupa HN 25 - este formula delactozata, apoi dupa ce i-a trecut, am trecut treptat la laptele cu care este obisnuit. Si... regim: branza cu paste, orez fiert in supa de zarzavat, banane, sticksuri, biscuiti simpli, ceai de menta (i-l dau neindulcit ca nu bea altfel), supa de morcovi. Nu sucuri, nu compoturi, nu bauturi din comert.
Loreen daaa, sunt pe ultima suta de metri (ieri l-am vazut pe grasul de bb si e identic Catalin, zic ca e gras ca e mai greu cu 250 deg decat era Catalin la aceeasi varsta a sarcinii). Abia astept sa il vad acasa si pe cel mic.
Mai voiam sa mai scriu, dar ... neuronu'
. Mi-am spus si oful si toate, ca mai aveam un pic si plesneam de nervi.
Ma duc sa dau iama prin bucatarie cu mopul ca daca il vede Catalin vrea si el.
Aurasa 
Alexandru 32+ si
Catalin (3.06.2005)
Catalin la 18 luni http://pg.photos.yahoo.com/ph/bibimircescu/album?.dir=10dbre2
simona_filipas spune:
Monu, sincer nu-mi dau seama cum poate fi mama ta asa....
multi si ai grija de tine si de cele doua printese.Las' ca acusi va faceti voi mari si atunci o sa vezi ca n-o mai fi asa greu.
Dragos pe cat de cuminte a fost ultimele doua zile pe atat de terorist a fost azi.Sper ca-i gata pe ziua de azi si sa nu urmeze si partea a doua. Atat de rau m-a suparat incat i-am lipit doua palme peste pampers si apoi tot eu m-am dus la el sa-mi cer scuze
.
Mai nou vad ca a evoluat spre civilizatie
.Isi pune singur biberonul pe masa cand termina de baut, duce singur pampersul la gunoi, ma ajuta sa strang jucariile,incearca sa manance singur dar dupa vreo 4-5 lingurite se plictiseste si ma striga sa-i dau eu.Aici e vina mea ca mie imi place sa-l hranesc eu ,asta ca sa stiu ca mananca ceva.La capitolul mancare stam prost rau de tot in sensul ca face fite.In afara de iaurt si suc de portocale nu exista ceva care sa-i placa in mod expres. Probabil mananca de gura mea. Daca ne vede pe noi la masa vrea si el pentru ca-i mare pofticios dar cu doua lingurite se satura.
Capitolul" cuvinte in vocabular".Aici chiar stam bine. Le-am pierdut numarul.Ieri se certa cu cainele nostru:" utu bunu bans cotet" in traducere "ursu nebunu mars la cusca".Am ras cu lacrimi cand l-am vazut ce serios era si cu cata pofta il certa pe bietul caine ca latra.In rest imita fiecare cuvant nou pe care-l aude.
Apropo de asta. Intr-o zi a auzit pe strada cuvantul "bou". I-am explicat ca nu-i frumos, ca e un cuvant urat dar el a tinut-o toata seara cu " bou".La noi nu vorbeste nimeni asa dar ce-i fac afara cand aude tot felul?
Cu olita tot asa. Adica cere singur olita pentru kk.La pisu vad ca incepe sa constientizeze adica face diferenta dintre kk si pisu dar inca nu-i pregatit sa ceara olita si pentru pisu.
Gata ca mi-au murit laudatorii![]()
Va las ca acum se trezeste si m-a batut sfantul daca o fi tot asa.
Va pupam si va dorim un week-end placut.
Simona si
Dragos Octavian
babygirl spune:
Intrebare: Este ok sa le dam in fiecare dimineata lapte cu CEREALE? Intreb pt ca sunt dulci. Ema mananca super bine cornflakes si de aceea primeste zilnic. Ii plac la nebunie. Simple, cu scortisoara, cu miere, n-are importanta atata timp cat fac parte din meniul ei zilnic.
In sfarsit am scapat de obsesia Baby Einstei.A avut o perioada lunga in care de indata ce se trezea, fugea la tv si imi cerea sa-i pun Baby Einstein. S-o fi saturat si ea, constat. Am scapat si de ascunsul in sifonier, dar am capatat o noua pasiune: rascolirea hainelor si imbracatul/dezbracatul. Se INCHIDE in camera ei si scoate tot ce este in comoda cu haine apoi incepe sa se imbrace, sa se dezbrace. Cand iese nu stii daca este in fundul gol si cu o soseta in piciorus sau cu 3 pulovere atarnand de gatul ei. Partea cea mai amuzanta este ca nu am voie sa intru in camera ei. Ma da afara, imi tranteste unsa-n nas, striga NUUUU si DUUUU-TE! ![]()
MONU, nu stiu ce se intampla intre tine si mama ta, care sunt discutiile si problemele, dar imi permit sa-ti dau un sfat un pic extrem, si care ar fi bine sa reusim sa-l luam toate in considerare cand unele persoane din jurul nostru ne provoaca constant amaraciune. Daca orice punte de legatura benefica s-a rupt, eu cred ca ar fi bine sa eviti comunicarea, si chiar contctul cu cei care acum iti impaienjenesc sufletul si mintea cu tot felul de lucruri care te supara. Nu cred ca intr-un moment ca acesta in care te afli tu acum este timp de negocieri, incercari, permisivitate si toleranta. Cand o sa te simti pregatita si disponibila sa rezolvi situatia o vei face, dar acum vezi-ti de familia ta, de Iulia, Alexia si Marius si lasa-i o vreme pe ceilalti. Unu pt ca si tu esti acum obosita, doi pt ca tu ai nevoie de liniste si sprijin, nu de probleme. Stii vorba aia...daca nu poti face bine, macar nu strica si mai mult situatia. Daca mama ta nu stie sa te ajute, da-i TIME OUT. E dreptul tau, de abia ai nascut.
monu spune:
Am fost la farmacie si i-am cumparat lui bb mic lapte praf . -humana pre

decat sa moara de foame si sa scada in greutate ....
ca si asa e sub 3 kg

Babygirl
pt sfat. cred ca asa voi proceda de acum. vom cauta si dadaca si gata.
Anestezie - eu am facut o combinatie cred ca de rahie cu epidurala. m-am intepat in coloana, am avut cateter si nu au fost probleme. si de 2 ori acelasi nene.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
omustata spune:
Buna!
Androix-si Maya plange cand face vreo prostie. De fapt plange si cand facem noi vreuna (nu va ganditi la prostii
). Numai daca ma vede pe mine ca ma chinui sa fac ceva si se streseaza. Nu stiu ce are. Ii citeam o poveste cu un baietel rau care a rupt o carte si cand i-am spus ca ala a rupt cartea a inceput sa planga
. Asta nu o impiedica sa faca prostii in continuare. Poate ca si eu ridic tonul la ea cand face cate una si de aia. Na, ca acum imi dau seama si incep sa ma simt vinovata.
caminik-bine ai venit in randurile noastre. Uite mai este un pic si fac si eu anul de cand sunt aici. Cat despre dormit, Maya doarme toata noaptea de pe la 3 luni, asa ca nu stiu ce sa zic. Cand se mai scoala noaptea (cum a fost acum cateva zile) ma apuca panica, ca nici nu stiu cum sa reactionez. Problema la ea este ca daca se scoala noaptea nu mai adoarme vreo 2 ore. Dar parca ziceai ca uneori se linisteste singur. Eu zic ca daca se linisteste singur lasa-l in pace. Copiii mai plang in somn. Si eu o mai aud pe Maya plangand in somn, dar nu ma duc la ea decat daca depaseste 5-10 minute. DE cele mai multe ori adoarme la loc.
onixone-nu stiu ce raspuns sa-ti dau ca Maya nu a avut niciodata diaree. Nici macar cand a fost in Romania, multumesc lui DD. Dar tu nu erai asta vara pe aici sa vezi cati copii au facut diaree cand au fost in tara. IN orice caz tu nu ai nici o vina. Eu stiu de la soacra mea ca Smecta ajuta. Acum nu stiu daca tu ai acolo.
Sunt departe rau cu cititul. Trebuie sa-mi fac timp sa recuperez. Vroiam sa le intreb pe fetele din Romania, voi de unde ati cumparat patut pentru copii? Se gasesc din alea care au parapete pe un sfert sau o treime de pat?Noi vom sta peste 2 luni in Ro si nu stiu in ce sa o culc pe Maya. Ma gandesc sa-i cumpar de aici o saltea care se umfla, speciala pentru copii, dar parca nu as lasa-o sa doarma 2 luni pe salteaua aia. Oricum ar trebui sa-i cumpar un pat acolo pana la urma.
Va las ca am o gramada de treburi. Vreau sa ma invete si pe mine cineva cum sa ma organizez!!!
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
nelia spune:
Buna dimineata... sint -25 de grade in Montreal, -32 cu factorul vint!!!! Si cind ma gindesc ca acum citeva saptamini ne plingeam ca nu avem iarna!!! Stiti cum e, daca pui mina pe clanta de afara, risti sa folosesti cutitul ca sa o iei de acolo. Nu vreau sa ma gindesc ce s-ar intimpla in cazul limbii...
Asta noapte au fost -30 fara alti factori. Norocul nostru este ca e cald in casa, magazine, mijloace de transport, scoli, gradinite...
Ma duc sa o duc pe Tudora la gradinita si ma intilnesc cu nasa ei sa bem si noi o cafea in oras, ca niste doamne ce sintem. Dar ne-am gasit o zi... Apoi ma intorc la muncile casnice, ca sint relaxata astazi, am terminat cursurile... pe saptamina asta. Va pup!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Danelutza spune:
Cuscra mi-a trecut partzial supararea, restul impartzial i-l dau soatzei
de cite ori am ocazia
. Ce-ai facut la interviu ? Ai scris si n-am cetit eu ?
Nu vrei sa-ti trimit nora in vizita, poate cu ginerica incepe si ea sa indrageasca olitza si sa si vorbeasca 
Teddy tzi-am urmat sfatul
. Daca te incalzeste cu ceva, si Isabella a urlat asta noapte pe la ora unu jumate, a adormit, dupa care la 4 jumate a inceput din nou, bineintzeles cu scena din film, minutze intinse s-o iau in bratze. Dar cred ca a visat ceva urit, ca ma stringea in bratze, dupa ce a adormit, tresarea si suspina.
La tine a venit iarna, ca aici a avut o tentativa de ninsoare, dar deocamdata e doar frig de-ti ingheatza nasul, iar zapada e pe virful muntzilor.
Monu mai incearca si cu bere, poate vine lapte mai mult. Si eu aveam putzin dupa ce am nascut, iar sotzul era in spital. Itzi dai seama, ca in ambele situatii eram disperata.
Caminik bine-ai venit, sa-ti traiasca flacauashul. Vezi, poate te lipesti de vreo cuscra, ca noi deja sintem ca in familie. ![]()

patriciaRO spune:
Salutici la fete!
Eu sunt super ocupata ca vreau sa fac un curs de instructor de fitness si am avut treaba cu scoala.. asa ca m-am hotarat si pe 10 febr voi incepe primul modul. Voi face Step si Bodytoning... Abia astept ca apoi ma pot si angaja...
Noi suntem bine, Pifosul este un mamos si jumatate.. NU pierde niciun moment sa ma pupe, sa ma incalece, sa ma urmareasca prin toata casa. Nu ma lasa un minutel!
De mancat numai singurel ar vrea insa imprastie peste tot, dar ii place. Ma ajuta la treburi cand vrea, insa ma ajuta cu tot ce-l rog...
Va pup!
Monu, nu o lasa sa te faca sa-ti pierzi laptele...
Beatrice, mami de
Alex pifos
Tdi spune:
'Na'seara! vai ce zi de kko am avut
...iarna n-a ajuns inca desi e frig si vad zapada pe muntii din jur, azi am fost putin in parc sa ne plimbam si sa profitam de soare iar pitik mi-a tras clapa ca n-a mai vrut sa umble si a trebuit s-o duc in brate, 15 kile la spatele meu plangaretz plus umarul blocat m-au terminat cu totul...la pranz m-am chinuit aproape 2 ore s-o adorm si mi-a facut creierii varza...e nervoasa si cred ca o doare si burtica ptr ca are diaree (i-am dat suc de fructe facut de mine si apoi lapte
)...tati e inca la seviciu
...is plictisita de mor, of viatza!
hai ca nu ma mai plang, acus e uikend
, zilele mele preferate!
nu cred ca v-am dat vestea cea mare...sotzul a fost promovat mare boss!![]()
nu ma bucur prea tare avand in vedere ca-i companie italiana, adica treaba nesfarsita si harababura generala!![]()
Album Alyssa
loreen spune:
Buna seara ...
Sunt franta dar fericita ca-i uichend...am avut azi la birou smotru general si cum restul chef cacalau am frecst las ele de mi-au sarit ochii...acum ma smotruie Delia la urechi dar mai e putin si o pun la nani...
Monu ma bucur ca analizele sunt inspre bine...ma intristez cand aud ca nici de data asta nu te poti bucura de copii si bunici in aceeasi masura...eu te inteleg si te rog in masura in care poti sa ai grija doar de familia ta...asta-i prioritatea ta de baza...Humana este o alegere buna...noi si acuma il folosim ...
Fruntea sus...si cum ti-am spus si anterior daca te pot ajuta cu ceva nu ezita sa spui.
Beatrice bravo tie...uite asa imbini utilul cu placutul...
Simona da ai baiat educat ...si mancat singur si oala la nevoie, duce "imputiciunile" la gunoi,mai srange si jucariile ...pai ce vrei mai mult...a mea abia acuma ,de vreo 3 seri isi tine sticla singura ...duce si ea chilotii la gunoi dar daca o rog eu altfel canci...io zic ca lauda-l ca merita...
Tdi imi place organizarea ta...asa mai vii de-acasa...da-l incolo de smotru ca doar nu in asta consta telul nostru in viatza...
Adina ascultasem un nutritionist care spunea si recomanda zilnic cereale...ce-i drept integrale,dar pentru copii asa mici sunt bune si astea...
Olgutza din America eu am avut patut la Delia din cel pentru bebelusi,adica il mai am si acuma...mai incape insa in cateva luni o mut definitiv in pat de-o persoana...e cazul ...din patul meu nu caee daca o las singura si va invatza sa doarma si in al ei...daca ai posibilitatea si daca vii des in Romania fa-i camera Mayei... exista niste patuturi de-o persoana tare dragute...si mobilier chiar ...pentru noi e scump tare,facand referire la veniturile noastre...
In final poti lua din cel care se strange ...au la Graco niste modele care se fac inguste tare...
Flori cum mai este Maya?!
Olgutza din Canada ti-ai mai revenit din socul de ieri?!
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"