Mamici de septembrie-octombrie 2007 (4)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Bumbita mi-a mai dat si TGO TGP (la ficat) + RH si HIV.Myral7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Buna si de la mine.

De ce ti-e frica, nu scapi! Sint gretoasa de nu se poate... M-au apucat cam ieri, fix cind am implinit 7 sapt, ca si data trecuta, de altfel, iar azi am bolit toata ziua. Am o fata lungaaaaaa si o culoare din gama varului...

Somnu' ma doboara in fieare zi, aproape tot timpul, foamea imi da ghes cam o data la 2 ore... ce sa mai, traiesc sarcina si "bucuriile" ei din plin.

Stiu ca nu-i frumos sa ma pling si ca sa zic mersi ca-s gravida la cite am patimit, dar in schimbul patimilor trecute, speram si io sa nu mai trec prin gretoseli.

Dureri de burta mai am si io, da' nu cine stie ce, mai inghit un nospa daca-mi par suspecte, dar nu e grav. Eu stiu ca durerile nu vin de la uter sau de la ce se intimpla inauntrul lui, ci de la ligamentele care leaga uterul de oase si care acum se intind, odata cu cresterea uterului. Durerile sunt mai pronuntate la prima sarcina, pentru ca ligamentele sunt "verzi", neobisnuite cu asa ceva, dar la sarcinile ulterioare stiu ce au de facut si dor un pic pina se "dezmortesc".

Cam asta. Revin mai incolo, ca m-a lovit somnu'.

Va pupa fata.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé | 2in1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Fiind mamica de sept-oct 2006 m-a apucat nostalgia vazand acest subiect asa ca am intrat sa va urez sedere placuta la odisee, sarcini usoare si bebei frumosi.
Ale sa iti dea DD mult noroc si o sarcina usoara si sa fii o burtioasa la fel de frumoasa ca data trecuta.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbita spune:

ioana, pai hai ce mai astepti? te asteptam cat mai repede....cu greturi, cu pofte , cu tot...esti de-a noastra!!!

nana, eu vreau sa ma duc joi la control la dr. de-abia astept....am si emotii. sper sa fie ok.

poze si filmulete sebi

bumbita 6 w si mami de sebastian(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Si eu stiam ca s-ar mai face si alte analize chlamidia ureaplasma toxoplasmoza dar daca nu le-am facut inainte de sarcina acum mai mult o sa ma ingrijorez ca de tratat se trateaza din trimestrul 2.ALE la mine a uitat cred organismul de intinderea ligamentelor de la prima sarcina dar il iert ca asta a fost acum 9 ani.Myral7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

No spa se ianumai la indicatiile medicului sau cum?
Eu mi-am luat cand am venit de acasa, preventiv am zis eu, insa pana acum nu m-am atins de el nici cand am avut migrenele alea insuportabile. Cine imi da si mie maim ulte detalii despre cum se ia No-Spa in sarcina ca am citit eu ceva pe prospect dar nu m-am luminat prea tare.

Nana, 6+
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Nana mie mi-a zis sa iau No-spa la nevoie, pentru dureri,mai ales de burtica.Poti sa iei cu incredere ca nu are ce rau sa-ti faca.Si eu luam cand ma durea capul dar sa stii ca nu avea nici un efect,cel putin la mine.

Mirela7+
Our little Miracle!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by NanaMotoc[/i Asa ca, curaj gaina ca te tai! II dam inainte ca oricum loc de intors nu mai este.Ioana, te asteptam cu mare drag la noi, s ane anunti cat mai curand ca vei fi colegutza cu noi!
Nana, 6+
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

hi,hi,asta imi aminteste de momentul cand incepuse nasterea cu Ilinca si am plecat la maternitate.Eram asa de ingrozita si ma gandeam unde sa fug,poate scap.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbita spune:

nana si eu am luat in prima sarcina no-spa .Dr. mi-a recomandat sa nu depasesc 2 pastile de no-spa /zi. Am ascultat sfatul dr. sa iau 1 no-spa dimineata si alta spre seara, chiar daca atunci nu aveam contractii, astfel incat colul si uterul sa fie tot timpul relaxate si a fost de milioane acest sfat, caci inainte nu luam decat atunci cand aparea contractia.Totul e bine daca aceste contractii sunt la intervale mai mari de 15 minute, chiar daca ele sunt multe.

NO - SPA®, comprimate 40 mg, solutie injectabila 20 mg/ml | drotaverinum

NO - SPA®, comprimate 40 mg, solutie injectabila 20 mg/ml
Substanta activa: drotaverinum Producator: Chinoin

Indicatii:

Spasme ale musculaturii netede în afectiuni cu origine biliara: colecistolitiaza, colangiolitiaza, colecistita, pericolecistita, colangita, papilita. Spasme ale musculaturii tractului urinar: nefrolitiaza, ureterolitiaza, pielita, cistita, tenesme vezicale. Ca adjuvant: în spasme ale musculaturii netede a tractului gastrointestinal (ulcer gastric si duodenal, gastrita, enterita, colita, spasmul cardiei si pilorului, sindromul colonului iritabil, constipatie spastica si meteorism, pancreatita); în boli ginecologice (dismenoree, anexita, dureri atroce în timpul travaliului, contractii tetanice uterine, avort iminent); în dureri de cap de origine vasculara (migrene).

Contraindicatii:

Insuficienta hepatica, renala si cardiaca severe.

Reactii adverse:

Dureri de cap, ameteala, greata, palpitatii, hipotensiune.

Actiune:

Drotaverina, un derivat de isochinolina, este un agent spasmolitic ce actioneaza direct pe musculatura neteda. Actiunea antispastica se exercita prin legarea sa pe suprafata celulelor musculaturii netede si modificarea permeabilitatii si potentialului lor de membrana. Inhibitia enzimei fosfodiesteraza, cresterea în consecinta a nivelului de AMPc si cresterea initiala a captarii calciului în celula sunt, de asemenea, implicate în mecanismul de actiune. Efectul este mai puternic decât cel al papaverinei, absorbtia sa este mai rapida si legarea de proteinele serice mai mica. Avantajul sau fata de papaverina consta în faptul ca nu produce efecte adverse de tip hiperpneic dupa administrarea pe cale parenterala. Este eficienta în cazul spasmelor musculare de tip neuronal sau muscular. Efectul relaxant al drotaverinei asupra muschiului neted este independent de tipul de inervatie vegetativa; este în mod egal eficienta asupra muschilor netezi ai tractului gastrointestinal, biliar, urogenital si sistemului vascular. Datorita efectului sau vasodilatator, îmbunatateste irigarea sanguina a tesuturilor. Este legata în cantitate mica de albumina si de alfa si b-globulinele din plasma. Este absorbita rapid atât dupa administrarea parenterala, cât si dupa administrarea orala. Atinge concentratiile maxime în ser dupa 45 - 60 minute de la administrarea orala. Drotaverina este metabolizata în ficat. Timpul sau biologic de înjumatatire este de 16 - 22 ore. Este eliminata complet din organism dupa 72 ore, 30% prin urina si circa 50% prin fecale. Este excretata în principal sub forma metabolitilor sai si nu poate fi identificata în urina în forma nemodificata. Traverseaza bariera placentara.

Administrare:

Doza uzuala pentru adulti este de 40 - 240 mg zilnic (2 - 4 ml de 1-3 ori) s.c. sau i.m.,sau 120-240 mg (1 - 2 comprimate de 3 ori pe zi) per os. În cazul unor colici acute, se administreaza 40 - 80 mg (2 - 4 ml) i.v. Pentru copii între 1 - 6 ani, doza zilnica este 40 - 120 mg (câte 1/2 - 1 comprimat de 2-3 ori pe zi); peste 6 ani, 80 - 200 mg (1 comprimat de 2-5 ori pe zi).

poze si filmulete sebi

bumbita 6 w si mami de sebastian(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Buna seara!
Nana, No-Spa e un medicament preparat strict din plante, nu are nimic medicamentos in el. Si e recomandat de toti medicii in sarcina.

Teodoran, am si eu RH negativ, la prima sarcina am fost de 2 ori la dozari, asa se numeste, iti iau sangele si verifica daca nu ai anticorpi in el.Prima data la 12 saptamani si a doua oara la 7 luni. Baiatul meu a luat RH negativ ca si mine. Daca e sa fie sa am o fata acum , as prefera sa ia ea RH-ul sotului, pozitiv, asta asa ca pe viitor sa nu stea ingrijorata....

Am fost si eu sa-mi fac analize la medicul de familie, si chiar nu stiu ce sa fac, sa-mi mai fac si pe celalate analize, care nu sunt gratuite?

Azi am avut si toata ziua dureri de cap, greata permanenta si oboseala cat casa!Dar mai dureaza cateva saptamani si gata, pe urma urmeaza cel mai super trimistru de sarcina!Sincer abia astept!

Alina8+ si Alex

Mergi la inceput