Mamici de septembrie-octombrie 2007 (4)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piccaflor spune:

Carmina si Printze La multi ani ! si din partea mea,sarcini usoare in continuare si tot ce va doriti!

Eu am avut toata ziua dureri de burta...crampe ca la ciclu....acum m-au mai lasat un pic...si de bine ce ma laudam doar cu episoade razlete de greata,de ieri o tin numai in greturi....nu-mi place nimic si mi-e pofta numai de chestii pe care ori n-am voie sa la maninc ori nu le gasesc aici....de exemplu gogonele :)....

In alta ordine de de idei continuu sa am scurgerea aceea galbena...nu-i abundenta dar ma intreb de la ce-o fi...ma cam bate gindul sa fac analiza secretiei sa n-am vreo infectie....desi medicul mi-a zis sa nu-mi fac probleme....insa cum eu sint foarte agitata de fel,cred ca voi face analiza ca sa ma linistesc...

Fetele care aveti RH negativ si care nu aveti anticorpi pt toxolasmoza,voua v-a zis medicul sa va faceti analizele in fiecare luna?....eu asa trebuie sa le fac...

Pupici si o duminica fara greturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Printze Sa fii sanatoasa si fericita! Sarcina usoara si BB sanatos!

Picca, neaparat sa faci un examen de secretie, macar pentru linistea ta.

Irlandeza, noi stam mai prost cu activitatea sexuala pentru ca raul meu atinge cote maxime exact seara. In rest suntem la serviciu, iar in weekend e pitica cu noi. La sarcina cealalta am avut contraindicatii exprese, acum a zis dr ca e ok si sa stii ca daca nu imi e rau a fost super ok. Imi dau seama prin diferenta fata de data trecuta, chiar si cand trecuse riscul de avort tot aveam dureri infernale. Acum tot e bine. Macar incearca!

Betty, eu nu am luat nici un kilogram si desi ma gandeam ca am slabit ca asa imi zice toata lumea se pare ca nu e adevarat.

Ma uitam ce mult ati scris. Eu de cand m-am ridicat de la computer aseara am crezut ca mor de rau, am varsat de 2 ori si am zacut. Cand tocmai credeam ca am scapat de rau, na poftim. Azi a fost mai bine ca ieri, insa nici azi nu am fost in mare forma. Si acum m-a invitat sotul in oras la restaurant, cum naiba sa ii zic ca numai daca vad mancaruri prin farfurii imi e rau.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Buna seara -dutelor. Bun venit Siim printre noi.
Nici eu n-am luat nimic in greutate (pierdusem un kg, dar l-am pus la loc saptamana asta), insa am observat astazi ca nu prea ma mai cuprind pantalonii.
Marunzica in ce parte a Germaniei locuiesti? Tie ti-a spus doctorul cat anume costa testul pentru depistarea anomaliilor genetice? Mie mi-a sugerat doar sa ma gandesc daca vreau sa il fac, avand in vedere ca nu e acoperit de casa de asigurari si e destul de "scumpisor".
gravidutzelor si odihniti-va cat mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

quote:
Originally posted by Sabina
eu n-am mai scris pt ca m-am intristat cu analizele...mi-a iesit streptococ de grup B si trebuie sa iau antibiotic plus niste ovule timp de 10 zile.

Stiu ca nu-mi afecteaza acum sarcina si ca e periculos numai la nastere (il am vaginal), dar e prima data cand nu sunt "perfecta" la analiza de secretie si m-am simtit ingrozitor, stiu ca sunt exagerata, dar....

stie cineva cum se transmite streptococul de grup B?
Irlkandeza, dand o cautare pe forum am citit ca si tu esti purtatoare, stii mai multe amanunte?

Da, mie mi-au despstat strep. B, nu se stie cum se ia, si o treime dintre femei il au. Apare si dispare fara tratament. Mie mi l-au descoperit cand am ramas prima data insarcinata, si nu mi-au dat tratament, pt. ca exista posibilitatea ca pana nasti sa apara din nou. Din cate mi s-a explicat, din sapt. 32 de sarcina se da tratament, si atunci cand nasti se pun perfuzii cu antibiotic timp de 4 ore, ca sa-l protejeze pe bebe cand se naste ( pe cale naturala).

Uite mai multe informatii mai jos :

Streptococul B (Streptococcus) este una din cauzele principale ale mortii nou-nascutilor. In general, acesta trece de la mama la copil pe perioada sarcinii sau a nasterii. Deoarece aceasta infectie nu are nici o forma de manifestare vizibila sau usor detectabila, mamele nu stiu ca o au.

Streptococul B este bacteria ce poate fi identificata la nivelul tractului vaginal sau in zona rectala pentru multe femei. Deocamdata nu se cunoaste modul de raspindire a acestei infectii, dar nu este transmisibila prin contact sexual. Streptococul B este diferit insa de bacteria ce produce infectia la nivelul gatului (strep throat).

Pentru femeia gravida Streptococul B nu provoaca probleme, dar in cazul nou-nascutului, nascut pe cale vaginala, prezenta si infectarea cu aceasta bacterie poate duce la infectii serioase (ex. pneumonie) si chiar moarte.

Riscul de infectare este foarte mare daca:
mama a mai dat nastere unui copil infectat cu Streptococul B;
femeia gravida are mai putin de 20 de ani;
copilul se naste dupa 18 ore de la ruperea membranelor;
travaliul incepe inainte de cea de a 37-a saptamana de sarcina;
febra este prezenta pe durata travaliului.

Deoarece nu exista vreun simptom care sa semnalizeze prezenta Streptococului B, medicii recomanda un test de urina intre saptamanile 35-37 de sarcina (testarile facute inainte de saptamana 35 nu sunt concludente privind prezenta Streptococului B la nastere). Daca testul nu este recomandat este bine sa fie cerut de femeia gravida. Unii medici nu-l considera un test de rutina, dar, in schimb, trateaza femeile aflate deja in travaliu ce prezinta factori de risc (nastere prematura, membrane rupte prematur sau febra). Multi medici nu tin seama de faptul ca mama a mai dat nastere unul alt copil infectat cu Streptococul B, dar aplica direct tratamentul pe durata nasterii.
In testul pentru Streptococul B se iau probe din zona vaginala si rectala, iar femeile cu rezultat pozitiv sunt supuse tratamentului cu antibiotic pe durata travaliului. Daca Streptococul B este detectat in urina (saptamanile 35-37), antibiotice orale vor fi prescrise in ultimele saptamani de sarcina.

Pentru nou-nascuti, infectiile cauzate de prezenta Streptococului B apar in primele saptamani dupa nastere, dar e posibil si mai tarziu. Majoritatea copiilor care sunt infectati cu Streptococul B nu au insa probleme, dar aceasta infectie poate duce, in unele cazuri, la retardare mintala, surzenie sau orbire. Aproape 10% dintre copii infectati cu Streptococul B mor.

Sursa: "The WIC Nutrition & Health Newsletter" si "What to expect when you are expecting" de H. Murkoff, A. Eisenberg & S. Hathaway
Streptocociile cu streptococ din Grupul B

Sau alte informatii:
Streptococul din Grupul B este un germene pe care il poarta aproximativ una din cinci femei gravide, in mod obisnuit fara a cauza probleme. Intr-un numar mic de cazuri poate fi transmis copilului in timpul nasterii conducand la o infectie puerperala sau chiar la meningita. Acest lucru se intampla doar la 3 din 10 000 copii nascuti in Marea Britanie. Este mult mai intalnit in Statele Unite, asa ca acolo s-a perfectionat un program de screening pentru streptococul din Grupul B. In Marea Britanie tratamentul este indicat de obicei doar in cazurile cu risc deosebit de crescut, si anume : travaliu precoce (inainte de 37 saptamani), prelungit, sau in cazul ruperii precoce a membranelor, daca exista temperatura crescuta, daca exista febra in timpul travaliului sau daca copilul de la nasterea precedenta a fost afectat de acest microb. Tratamentul consta in antibioticoterapie intravenoasa in timpul travaliului.

Uite si un raspuns de pe forum al unei fete care a nascut:
streptococul l-am descoperit cu 2 saptamani inainte sa nasc... am primit tratament cu augumentin (1 pastila la 12 ore) pe prospect spune ca sansele de a afecta fatul sunt infime (daca te intereseaza exact exprimarea am sa caut prospectul), oricum l-am luat tratamentul 11 zile (minimul este de 10 zile). Totusi, cand Alexandra s-a nascut au tinut-o 5 zile la terapie si i-au administrat antibiotice preventiv pana la venirea rezultatelor. Nu a trecut in sarcina la ea, dar preventiv se da acest antibiotic la bebei.

P.S. Pt. durerile de cap doar paracetamolul e OK ? Ca la mine nu pre isi face efect, chiar daca mi-a zis doctorul ca pot lua pana la 8 pastile pe zi.

5+

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucsi spune:

Picaflor, eu am RH negativ dar nu vad ce legatura are RH-ul cu anticorpii de toxoplasma ? Poti sa-mi dai mai multe detalii ?

Am luat analiza de la dr. si mi-a iesit la chlamydia - IGG - 1/64 si la IGM- negativ, ceea ce inseamna, din cate am inteles , ca este o reminiscenta a unei infectii anterioare. Dr. mi-a recomandat summamed , care se pare ca se da in sarcina. O sa ma mai interesez si la alti medici. Sper sa fie bine.

Eu am greturi numai seara. Ati mai auzit asa ceva , sa nu ai greturi dimineata si sa ai seara ?

Va pup pe toate !

Apropo, eu cum sa fac sa pun semnatura la mesaj ? Nu prea ma pricep.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taby spune:

Ceau la toata lumea... sunt Taby si sunt noua pe forum aici... insarcinata in luna a 2-a...ma inscrieti si pe mine va rog pe lista gravidutzelor din septembrie-octombrie 2007? Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mag2007 spune:

hello !fetelor ma primiti si pe mine in gasca voastra? UM 20 dec!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurici_27 spune:

quote:
Originally posted by Zamfirica

Laurici, stai linistita, iubita. Imi amintesc ca si pe mine m-a durut ca de CM la prima sarcina, eram chiar sigura ca-mi vine. Dar n-a fost si nici la tine nu va fi, eu sunt sigura. Te doare pt. ca uterul se mareste si se intind ligamentele, deja pe mine acum la a doua sarcina nu m-a mai durut deloc, era organismul obisnuit probabil.
Oricum in perioada asta poti lua vreo doua No Spa/zi ca sa fie uterul relaxat si sa nu risti vreo contractie mai puternica.

Zamfi, mamica Otiliei
in asteptarea lui number 2

Zamfi, multumesc pt. raspuns, nu am mai putut intra pe site, pt. ca am lucrat non stop si veneam acasa rupta de oboseala si doar ma culcam. Va anunt .... ca nu mi-au venit inca uratii!!!
Dureri de burica nu mai am, dar in schimb am patit alta..... Am ajuns vineri noaptea la camera de garda, din cauza unei dureri cumplite la mana stanga. Ei ce credeti ca mi-au descoperit? un chist la tendon....nu mai puteam misca mana deloc si aveam niste dureri ingrozitoare....bineinteles ca radiografie nu am putut sa fac, mi-au bagat-o in gips in noaptea respectiva, dar a doua zi mi l-au scos... Ideea e ca acum sunt mai bine, ieri toata ziua am stat legata cu o fasa elastica si cu mana ridicata de ziceai ca sunt statuia libertatii.
Va pupicesc pe toate burticutele si astept sa mai vina cineva in octombrie, ca nu-mi place sa fiu singura acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Printze, LA MULTI ANI!!!!

Buna fetelor!
Stiam eu, ca nu trebuia sa ma laud ca nu mai aveam greturi, cum am scris, cum peste vreo 2 ore au reaparut!Dar nu foarte nesuferite!

Alina8+ si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piccaflor spune:

Buna dimineata gravidutelor!

Eu tot cu crampe si o greataaa....ieri am incheiat ziua vomitind,bleah...si colac peste pupaza azi trebuie sa mergem la o nunta de argint si problema e ca mi se face rau doar cind ma gindesc la mincare ....

Rucsi n-are nici o legatura scumpa Rh neg cu toxoplasmoza...poate m-am exprimat eu gresit sau n-ai inteles tu bine ....mie mi s-a spus sa repet Rh la fiecare 30 de zile si toxoplasmoza la fel,pt ca neavind anticorpi e foarte periculos daca o iei in timpul sarcinii...
Roxana saptamina asta voi incerca sa ma programez pt examenul secretiei

Bun venit noilor gravidute si sarcini usoare!

Taby te rugam sa ne spui UM,DPN si DN

Mergi la inceput