Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (13)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Rucx, foarte atractiva reteta, pare simplu de facut, cu rezultat ciocolatos si delicios. Am notat-o in lista.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Alina,nu-s cofetareasa si n-am facut niciodata aluat de ecler,dar cred ca le-ai turnat prea groase .Din ce am vazut in poza.Ai incercat sa le faci mai subtirele ?
De altfel foarte frumoase eclerele tale,daca nu ziceai de problema jurai ca-s perfecte..
Pt lebele,taie pe lung capacelul si aseaza o aripa pe dreapta si una pe stanga ..
Mie-mi plac mult eclere cu crema de vanilie si cu fondant deasupra..daca as avea un cuptor mai bun as incerca si eu.

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Natalia,ce mai fac ochisorii albastri din burtica?

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Adi, merci de intrebare. Ma simt bine, chiar comparativ cu prima sarcina, cind aveam niste greturi violente, acum e rai. Insa sint stapinita de niste pofte absolut imprevizibile. Poate sa-mi fie pofta de un anumit fel de mincare, il gatesc, iar dupa aceea sa-mi piara complet cheful de a-l gusta macar. Dulciurile ma cam lasa rece, am mai scris despre asta. Dar periodic mi se trezeste cite o pofta de strudel, de exemplu sau de vreun pateu. Insa rar, fapt care ma bucura, pentru ca stiu ca nu prea sint folositoare/necesare in sarcina glucidele din produsele de patiserie.
Sa speram sa ma tina asa pina la sfirsit.
Si apropo de dulciuri, am de facut saptamina aceasta un tort pentru un baietel care face 2 ani. Sper sa iasa ceva frumos, demn de a fi aratat si pe forum.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Ma bucur sa aud ca ti-e bine.
Si mie mi-a fost foarte greu cat am fost insarcinata,pofte n-am avut,dar greturi...pana am nascut.La mine de altfel,a trecut sotul in bucatarie,la gatit ca eu nu suportam nici macar mirosuri.Iar de mancat ..am mancat salata verde(doar cu putin ulei si sare)fructe si paine cu unt si miere.
Sant sigura ca va iesi un tort super.Ce tema?


Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

quote:
Originally posted by Balbina
Sper sa iasa ceva frumos, demn de a fi aratat si pe forum.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze



Sigur o sa iasa frumos, asteptam, asteptam!

Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Adi, si eu am mincat te miri ce cu Vlad, dar numai pina la 14 saptmini, dupa aceea m-au lasat greturile, din fericire. Bravo sotului tau ca te-a inteles.
Tortul se planuieste a fi o masinuta.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Adriana si acum imi amintesc cu amuzament prima mea experienta in materie de eclere, cand in cartea de bucate scria sa pui bastonase de grosimea degetului mare si cand le-am scos din cuptor erau varza, le-am pus direct la mancarea gainilor (ca pe atunci avea bunica gaini) si prietena care era cu mine radea si-mi zicea ca trebuia sa-mi imaginez un deget de bucatareasa din aia zdravana . Urmatoarea tura le-am pus mai groase si au iesit. Asa ca de atunci mi-a fost frica sa pun mai putin aluat. O sa incerc si varianta asta data viitoare cand mai fac. Oricum, sunt foarte comestibile, si nu-i deloc gretos cosuletzul. Mai stii, poate e problema in mintea mea, n-am vazut niciodata cum arata un ecler de cofetarie imediat dupa copt. Oricum am de gand sa vorbesc cu respectiva specialista, numai sa prind momentul.
Tu cum faci fondantul pe care il pui deasupra eclerelor? Eu le-am pus intotdeauna cioco si o singura data am incercat glazura de caramel de la Dr. Oetker si nu s-a intarit, asa ca n-am mai facut. Dar mi-ar place un fondant... cu ness daca se poate.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Pai Natalia,n-avea incotro saracul..ca mie imi venea sa vars numai cand simteam miros de mancare..ce ,era sa fac mancare cu masca de gaze la nas?Si apoi..si-a mai adus aminte de inceputurile noastre,cand eu gateam doar micul dejun si deserturi..el era baza.
Face-pardon ,facea- mancare foarte buna,ciorba de burta e specialitatea lui..(eu nu stiu si nu ma bag)sau sarmale de te lingi pe degete,friptura la fel..borsuri-eu de la el am invatat-numai cel de fasole imi iese mai gustos mie.
Acum nu are timp,dar mai intra in bucatarie ocazional,la sarbatori si atunci el e seful si eu mana a doua..
De ex,acum ca vine pastele,eu sant cu pascutele si cozonacul ,el cu ciorba si fripturile.Face un miel inabusit de-l mananci cu oase cu tot..
Doar de aia l-am luat()ca stia sa gateasca,intre timp s-a mai intors roata..
Hai ca l-am laudat destul..

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

quote:
Originally posted by Alynutza

[font=Comic Sans MS
Tu cum faci fondantul pe care il pui deasupra eclerelor? Eu le-am pus intotdeauna cioco si o singura data am incercat glazura de caramel de la Dr. Oetker si nu s-a intarit, asa ca n-am mai facut. Dar mi-ar place un fondant... cu ness daca se poate.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.[/font=Comic Sans MS]

Recently become Mrs. Perfect




Vezi ca au dat fetele pe aici retete de fondant..eu n-am facut,am avut ceva incercari dar s-a zaharisit .

Adriana si-atat...

Mergi la inceput