Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (6)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

ralumat multumesc de lamurire. ma gandeam eu ca nu prea ar fi indicat la fiecare masa, si mai ales ca a si facut dupa ce i-am dat, am zis sa nu exagerez, ca ajunge copilul sa faca numai stimulata, si stomacelul se leneveste. dar trebuia sa scrie totusi pe ambalaj ca e doza recomandata pe zi, sa stie tot omul!
am retinut si treaba cu 3 saptamanai, am notat pe cutie data cand am desfacut-o

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

dianocica, ai avut dreptate, nu erau pe public .. acum sunt
imi plac ul;timele poze cu dmic... ce pat fain are

Dia de Oana (29.11.2006)

varsta Oana

poze OANA
luna 1
luna 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

quote:
Originally posted by Dia1609

am vazut discutii despre algocalmin... e interzis si in sarcina si in alaptare .... cat am fost eu in spital, mi-au adus si mie asistentele niste fiole de algocalmin sa le bage in perfuzie, dar eu aveam ketonal si nu le-am folosit,mai ales ca stiam ca nu sunt ok in alap\tare... si le-am lasat pe masa ... si a venit neonatoloaga si le-a vazut si s-a enervat cumplit pe asistente ca sunt atata de ignorante si aduc algocalmin la mamele care alapteaza deja ... a spus ca algocalmin se da eventual la cezariene in prima zi cand oricum nu se pune copilul la san din cauza anesteziei
cand am venit acasa am intrebat pediatra ce pot lua eu in caz de dureri de cap si mi-a zis ca in nici un caz algocalmin si nurofen cat timp alaptez ... sa ma limitez la paracetamol

Dia de Oana (29.11.2006)

varsta Oana

poze OANA
luna 1
luna 2

Inca n-am apucat sa citesc tot, dar ma bag si eu in discutia despre ALGOCALMIN!...
Oficial m-am enervat (Dia nu pe tine, am dat dar exemplu citatul tau deoarece mie mi s-a spus FIX pe dos in spital...tie )...se pare ca medicii astia din Romania nu se pot hotari cu ce e bine si ce nu in sarcina si alaptare...De exemplu, mie in spital mi s-a spus clar, raspicat si de mai multe ori: algocalmin DA (in consecinta am si luat chiar daca alaptam), in schimb ketonal SIGUR NU la alaptare...si asta mi-a spus-o neonatologia si nu cele de la lauze, care oricum habar nu aveau pe ce lume traiesc! Asadar am luat in spital algocalmin, e adevarat ca doar o singura data o doza de 2 pastile, pentru ca ma durea ingrozitor operatia si nu mi s-a dat voie sa iau ketonal. Ma dispera ingrozitor cand vad atata ignoranta...pur si simplu nu mai stii ce si pe cine sa crezi...mi-e lehamite...medicina moderna...si noi in UE

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)

Varsta Denis

Mergi la inceput

Buuun...m-am mai calmat...asadar mai scriu si eu cate ceva...

Donia, te pup si pe tine si pe micutza Roxanica...imi si imaginam jocul vostru...ce frumos! si mai pup odata pe Cristi!

Despre diversificare: in niciun caz mai repede de 6 luni la cele care alapteaza exclusiv, iar la formula as zice la fel, dar stiu ca se recomanda intre 4-6 luni, ramane la latitudinea mamei. Dar nicidecum suc de citrice, recomadabil doar dupa varsta de 1 an...Fetelor, de ce atata graba cu diversificarea asta? Ca doar e timp suficient sa manance de toate, iar intre timp laptele, fie de la san, fie formula, le asigura toti nutrientii necesari!
Cat despre curatarea urechii....sterg doar urechea externa cu prosopul si gata...sunt total CONTRA betisoarelor de urechi! N-am folosit in viata mea betisoare de urechi (decat pentru machiaj ) si aud bine, n-am dopuri de ceara si io zic ca-s si curata ...

Multumesc fetelor pentru aprecierile la adresa lui Denis!!! Sunteti niste dulci! Mi-a crescut inima de bucurie!

Yagmur, Marcela, ne intalnim atunic la Colina, la plimbare cu piticii...cand ne permite vremea...ramane sa vorbim la telefon sa ne intelegem...pupici...

Dandusa, felicitari pentru botezul Crinutei! Sa fie intr-un ceas bun! Asteptam sa ne povestesti si sa ne pui poze!

Nu mai stiu ce si cui vroiam sa raspund...hmmmm...

Mai vorbim ca-s am zombie si am avut si musafiri...Pupici la mamici si bebici!

Varsta Denis

Mergi la inceput

aaa...sa nu uit...pup Roxanica2006 si pe Davidutu' pentru aniversare!!!

De asemenea, pentru toti bebicii care implinesc fie o lunisoara, fie doua, poate chiar trei...si felicit mamicile

Varsta Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

mie in spital dupa operatie, intrucat anestezia a fost cam "putina" si simtind dureri inca din timpul operatiei, mi s-a administrat in prima zi si noapte ALGOCALMIN intravenos din 2 in 2 ore !!!! ca sa scape ele de vaiete de durere! "D.ra asistenta, am dureri!" "Ei asta-i buna, normal ca ai dureri, ce voiai? Sa nu ai deloc?" si mai baga o fiola!

a doua zi am alaptat !!!

Toata sarcina NU AM LUAT nici macar o pastila, decat vitamine!!!

vorba asizei: pe sistemul medical romanesc! AM mai plecat si cu copilul cu infectie din spital!!!

ma apuca toti dracii !

desiree si bebe Octavian

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Fetelor, intru si eu in discutie...
Mie la spital (am nascut prin cezariana)mi s-a spus cand am plecat, cand alaptam deja, ca acasa, daca ma mai doare operatia si simt nevoia sa iau ceva, sa iau algocalmin fiola (max 3 / zi) sau nurofen...
Sorei mele, care a nascut tot cu ceza, la alt spital, dar nu -au lasat cateter in spate, i-au dat 3 zile cat a stat in spital algocalmin si piafen, fiole...pt durere, desi alapta. Deci La Municipal (sora mea) si la Elias (eu) algocalminul nu este contraindicat dupa nastere, chiar daca alaptezi.
Acum, cred ca ramane la latitudinea fiecarui dr si pacient...

Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Netaza fetele,

Dandusa..sa-ti traiasca crestina bolfoasa si okioasa!

Dia,parca tu intrebai de umidificator..am inteles ca celmai bun e cel cu aburi rece..am vazut de la Tigex cu higrometru inclus (e musai sa ai si higrometru) 3mil jumate (pe chic bebe).Acuma al meu de la chicco e de 5 litri si in fiecare zi il umplu.Ala cu abur rece nu tb folosit asa des cica tine mai mult umezeala.De aia cred ca e suficient asta de 2litri parca.

"minunea mea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luly spune:

Salutare fetelor!
E o zi superba la Cta, dar din pacate Isabelei nu i-a trecut nasucul asa ca mi-e frica sa ies afara cu fetele. Probabil ca asa e prin toata tara si fetele sunt la plimbare de e asa slaba activitatea pe aici, ca altadata umpleati cateva pagini pana la ora asta.

Va pup si sanatate la bebei si mamici si (hai si) tatici!

Luly mamica de Maria Isabela (03.12.2006) si Diana Andreea(04.12.2003)
varsta Diana
varsta Isabela
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna dimineata fetele. Va multumesc de sugestiile cu glicerina.
Acuma se pare ca incepem si noi sa avem colici (doarme putin si se trezeste plangand, eu asa interpretez ... are 3 sapt si o zi).
Doctora mi-a zis sa nu ii dau ceai, ii dau sab simplex inainte de fiecare masa dar ii dau 5 picaturi, poate e prea putin. Voi cat dati? Inainte sau dupa biberon?
Acuma imi fac procese de constiinta ca totusi i-am dat nitel ceai (Baby Drink) la insistentele familiei care m-a inebunit ca ce poa sa aiba ... . Ma gandesc sa merg la farma sa iau Baby Calm sau ceai de la Humana. Voi ce ma sfatuiti in aceasta privinta?

Cata

Mergi la inceput