Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (6)
Raspunsuri - Pagina 15
Dia1609 spune:
am vazut discutii despre algocalmin... e interzis si in sarcina si in alaptare .... cat am fost eu in spital, mi-au adus si mie asistentele niste fiole de algocalmin sa le bage in perfuzie, dar eu aveam ketonal si nu le-am folosit,mai ales ca stiam ca nu sunt ok in alap\tare... si le-am lasat pe masa ... si a venit neonatoloaga si le-a vazut si s-a enervat cumplit pe asistente ca sunt atata de ignorante si aduc algocalmin la mamele care alapteaza deja ... a spus ca algocalmin se da eventual la cezariene in prima zi cand oricum nu se pune copilul la san din cauza anesteziei
cand am venit acasa am intrebat pediatra ce pot lua eu in caz de dureri de cap si mi-a zis ca in nici un caz algocalmin si nurofen cat timp alaptez ... sa ma limitez la paracetamol
Dia de Oana (29.11.2006)
varsta Oana
poze OANA
luna 1
luna 2
luly spune:
Dandusaaaaa pe unde esti? Te refaci dupa petrecere? Asteptam poze cu micuta crestina.
Pupici pt tine si Crinuta
Luly mamica de Maria Isabela (03.12.2006) si Diana Andreea(04.12.2003)
varsta Diana
varsta Isabela
poze
a_deju spune:
quote:
Originally posted by madaluta
Cine a cumparat "batistuta bebelusului" din alta farmacie in afara de Dona? Eu am facut comanda pe site saptamana trecuta si nici macar nu mi-au confirmat comanda, daramite sa mi-o trimita,iar farmacie Dona nu avem in C-ta.De unde pot cumpara din alta parte k ne cam trebuie urgent...?
Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius
madaluta, eu am comandat sambata trecuta, si joi am ridicat de la posta... daca stiam ca vrei, comandam doua... eu zic sa mai astepti, nu se intampla sa nu-si onoreze comenzile, stiu multe fete din cta care au comandat si le-au primit super ok... oricum, zilele de week-end sa nu le pui la socoteala, calculeaza fara astea de cand ai facut comanda si pana acum, si daca depasesti 5, da o fuga la posta si intreaba, ca poate s-a jucat cineva cu avizul si a ajuns la altcineva in loc de tine.. la mine e f frecventa chestia asta :) pup
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an
Donia spune:
quote:
Originally posted by Dia1609
donia, in mamai si copilul scrie de sucul de morcovi
Dia, multumesc.
Deci e 2-0 pentru sotul meu .
De acord cu ceaiul de musetel.
marinelaf, nici eu nu stralucesc la capitolul rabdare, dar ma straduiesc. Cateodata tac si tac si tac si apoi rabufnesc de nu-mi place nici mie.
La tine e probabil chiar mai greu pentru ca fetita ta e mai mica decat Roxana mea, ea are 5 ani si e mai intelegatoare, mai independenta.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
danutz spune:
Seara buna fetelor,
Am intrat pe fuga fiindca profit cat tati e la aparat cu bebe si scoica in brate.
Catalina, eu glicerina ori ung suzeta cu ea, ori imi ung mamelonul inainte de alaptat...si e ok, chiar ii place suzeta unsa.
Ralumat si al meu face crize incepand cu 5-6 seara pana la baita de la 8. La inceputil pun pe o perna mare si vorbesc cu el, dupa care facem dans(adica ii misc manutele si piciorusele in ritmul muzicii, iar in final, cand oricum plange, tati il pune in scoica de masina si alearga cu el prin casa (...ceea ce face si acum )...in final, dupa baita si papa adoarme. Eram sigura ca e legat de agitatia de peste zi si de oboseala, inainte sa citesc de 'angoasa de seara'
Astazi noi am fost la biserica pentru molifta de 40 zile, dupa care a dormit neintors de la 1 la 4.30. Buna zi...sper sa fie si noaptea la fel.
La multi ani sarbatoritilor de azi!!!
Seara linistita sa aveti!
Danutz, mamica de bebic Rares
a_deju spune:
quote:
Originally posted by Dia1609
am vazut discutii despre algocalmin... e interzis si in sarcina si in alaptare .... cat am fost eu in spital, mi-au adus si mie asistentele niste fiole de algocalmin sa le bage in perfuzie, dar eu aveam ketonal si nu le-am folosit,mai ales ca stiam ca nu sunt ok in alap\tare... si le-am lasat pe masa ... si a venit neonatoloaga si le-a vazut si s-a enervat cumplit pe asistente ca sunt atata de ignorante si aduc algocalmin la mamele care alapteaza deja ... a spus ca algocalmin se da eventual la cezariene in prima zi cand oricum nu se pune copilul la san din cauza anesteziei
cand am venit acasa am intrebat pediatra ce pot lua eu in caz de dureri de cap si mi-a zis ca in nici un caz algocalmin si nurofen cat timp alaptez ... sa ma limitez la paracetamol
Dia de Oana (29.11.2006)
varsta Oana
poze OANA
luna 1
luna 2
nu este nicio problema in a lua o fiola de algocalmin in caz de urgenta (vezi durerea de masele)... de fapt, acest lucru este valabil pt orice medicament, atat in sarcina, cat si in alaptare, de-aia si scrie pe majoritatea prospectelor "se va analiza raportul risc - beneficiu". ceea ce intr-adevar nu este recomandat si nici permis este tratamentul de lunga durata, nu o fiola sau o pastila la nevoie (bine, acuma nici nevoia asta nu trebuie sa apara o data pe zi...).
cat despre algocalmin la nastere, te pot asigura ca se administreaza, atat la nastere normala cat si la cezariana, ba mai mult, se fac si antibiotice, nu ma pune sa-ti zic exact ce anume, ca nu stiu, dar "la nevoie" aflu :) eu am nascut cu epidurala, am avut cateterul 3 zile, si timp de 3 zile mi-a fost administrata doza de anestezic (in prima noapte din cauza durerilor mi-au bagat si o fiola de algocalmin in perfuzie), iar de alaptat, am alaptat pt prima oara la 2-3 ore dupa nastere, si nu a fost absolut nicio problema...
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an
dia_bi spune:
buna seara
ce frumoasa vreme a fost azi sper sa mai tina cu noi
Doloresvad ca nu sunt singura care doarme cu copilulu in pat,la fel ca si tine mi-e frica sa nu se innece asa langa mine o aud daca vomita
tot zic ca tre sa o obisnuiesc in patut dar nu stiu daca o sa reusesc
apropo de urletele bb si a mea face la fel cateodata nu stiu ce sa-i mai fac eu zic ca e prea obosita si nu poate adormi si e maraita
va doresc o noapte linistita
DIA-mami de bianca-andreea(19.10.2006)
dolores spune:
lasa,ca o sa-l obisnuiesc.cei care zic asa ceva,nu s-au confruntat cu astfel de probleme.mai bine sa previn decat sa-mi dau pumni in cap,ca de obisnuit am timp.pupici
quote:
Originally posted by dia_bi
buna seara
ce frumoasa vreme a fost azi sper sa mai tina cu noi
Doloresvad ca nu sunt singura care doarme cu copilulu in pat,la fel ca si tine mi-e frica sa nu se innece asa langa mine o aud daca vomita
tot zic ca tre sa o obisnuiesc in patut dar nu stiu daca o sa reusesc
apropo de urletele bb si a mea face la fel cateodata nu stiu ce sa-i mai fac eu zic ca e prea obosita si nu poate adormi si e maraita
va doresc o noapte linistita
DIA-mami de bianca-andreea(19.10.2006)
dolores si David Cristian -22.11.2006-
poze dolores
album David Cristian
catre primul anishor
Ralumat spune:
Multumesc tuturor pentru lamuriri si incurajari...e reconfortant sa aflu ca mai fac si alti bebici la fel. Sincer, dupa atatea urlete,ma gandeam azi sa consult un neurolog. La urechi nu are nimic, ca l-am verificat in starea de liniste. Oricum, cred ca am cam gasit cauza urletelor : cred ca ii era foame! Eu ii dadeam la fiecare masa 110 ml, el sugea repede, dupa care obosea si adormea. Azi am avut rabdare cu el si deja avem 2 mese a cate 140 ml, si destul de liniste (exceptand colicile, pentru care avem Colic Baby). oricum, azi m-am inarmat si cu Calma Baby.....daca maine dimineata o ia de la capat si ma aduce iar in pragul depresiei, il pun in aplicare!
M-am mai dotat si cu Gripe, pentru cursul zilei....dar nu stiu cum sa i-l dau: inainte sau dupa biberon?
A, si inainte sa merg sa fierb apa pentru baita (ca aia de la canal e neagra si plina de mal ), Mormelviosi Chris, lactoza o singura data pe zi. Eu daca ii pun 2 lingurite, face cam imprastiat, asa ca ii pun una singura cu varf....si face moale, dar ok. Azi am incercat si eu, mi-am indulcit cafeaua cu 4 lingurite...efect garantat! Numai ca am impresia ca si Humana asta produce gaze...cel putin mie mi-a cam produs. In special pentru Chris, fiti atenti ca pe cutie scrie sa se foloseasca numai 3 saptamani dupa data deschiderii. Eu am icnercat mai mult...ei bine, dupa vreo 30 de zile, pur si simplu nu a mai avut efect, nici cu 2 lingurite! Super naspa, ca folosesc extrem de putin din cutia aia imensa (de fapt, de aia am inceput sa-mi indulcesc eu cafeaua cu ea)
Raluca lui David Calin (28 nov)
poze
dianocica spune:
dia sigur ai pus pozele pe public? eu le vad doar pe cele vechi....
noi nu prea avem timp... am mai pus poze si la david si la la diana (astea sunt doar cu amandoi, cateva de forumisti convinsi...)
am zis sa rarim siropelele si am sarit espumisanul la o masa. doamne ... s a chinuit de de abia a mancat ceva la masa urm. va las ca se zbate in brate...
diana fericita de davidutz 03.12.06
david 1 2 diana