Mamici de iulie-august 2007 (12)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Cineva alive pe aici? Eu nu pot sa dorm si maine iar o sa fiu rupta de somn.

Fetele mersi pentru sfaturile referitore la ton. Nu ma mai stresez de acum mai ales ca nu mananc tone ci doar cam de doua ori pe sapt cate un sandwich.

Eu tot nu am aflat cum se trimit poze la album... Imi spune si mie cineva?

Nu stiam ca se vede mai burtica la a doua sarcina probabil de aceea se vede si la mine.

Va pup

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 9 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

quote:
Originally posted by jadi

Ioana, activeaza PM sau trimite un email la iulaug2007@yahoo.com si iti vom trimite inapoi parola. Idem pentru toate fetele care nu au activat PM-ul.

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Jadi cred ca l-am activat.Scuze dar nu am stiut de optiunea asta.Pana la sarcina nu am intrat prea mult pe forum.Acum tot ma preocupa toate .

9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Karligutza
Am doua vesti, una buna si alta mai putin buna.

Incep cu cea buna. Am facut de fapt eco morfofetala si bebe e bine, pliul nucal nu pune probleme, le are pe toate la locul lor. S-a miscat fffff mult de nu reusea dr sa-l masoare Se uita la noi (e incredibila senzatia ), ne-a facut din mana, casca, radea chiar si se ridica de fund in sus . Ce mai, a fost uimitor.

Vestea mai putin buna e ca sarcinuta e in pericol. Colul are tendinta sa se deschida si orice contractie ar putea duce la pierderea sarcinii . Asta-noapte nu am putut dormi de grija. Mi-e frica la orice intepatura. Si eu care ma gandeam ca am scapat de pericol Sacul ovular e cam turtit si colul se scurteaza. Dr mi-a dat sa fac gravibion si mi-a marit doza de utrogestan si no-spa. Ca sa nu mai spun ca tre sa stau iar la pat cumintica. Asa ca mai adaugam un membru la clubul fetelor la repaos

nasica de moflea burtica
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

lorina imi pare rau,crede-ma stiu cum e.... dar ma repet rezultatul conteaza,la sfarsit vom uita de toate.

alina 13+

Mergi la inceput

Alina asa e. Ce ma face mai puternica e ceea ce am vazut la eco. Conteaza ca bebe e bine, ca e sanatos (cel putin asa cum arata ecografia). Ce vina are el ca organismul meu e cam tembel si-mi face probleme? Cand il voi tine pe bebe in brate voi fi uitat toate inconvenientele sarcinii Asta este, s-ar putea sa ajung la cerclaj, ba chiar ma gandeam ca poate peste vreo luna sa reiau serviciul, dar uit de toate pt bebe. Las` ca ajungem noi repejor si in iulie, trece timpul repede.
Ghinetz tu de ce vrei sa faci triplul test? Asa ti-a indicat medicul? Eu am intrebat-o pe dr mea daca e necesar si mi-a spus ca nu trebuie sa-l fac. Dupa cum spuneam intr-un mesaj anterior, pliul nucal avea 0,16 mm.

nasica de moflea burtica
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Am ramas datoare cu experienta mea cu Iosup. Din urma am citit pe sarite, promit sa recuperez azi dupa ce termin treaba.

Asadar, nu stiu exact cum sa-mi aleg cuvintele mai bine ca sa nu fiu inteleasa gresit. Eu cand aud despre un doctor ca este foarte bun, omenos, priceput etc. vreau sa aud si parerile negative despre el si apoi sa judec daca acele aspecte le consider si eu negative sau doar neutre.

Este adevarat tot ce am citit aici despre Iosup si priceperea lui in ale ecografiei. Nu contest nimic, toata lumea care l-a laudat a avut dreptate. Se vede ca are multa experienta, pare ca face asta de cand lumea. Bilele "negre" de la mine vin mai mult din aspecte subiective, dar si dintr-unul obiectiv. Sa incep:
- la cabinetul lui Tutunaru sala de asteptare arata sumbru, cu pernute rotunde pe scaune ca la biserica si fara nici o lumina aprinsa. In cabinet e OK.
- Iosup a fumat in cabinet intre consultatii. A incercat sa aeriseasca insa tot se simtea bine fumul. Asta n-a fost OK deloc.
- desi si-a dat seama in primele 10-20 secunde ca vom avea o fetita, ne-a tinut in suspans pana la sfarsit, distrandu-se pe seama curiozitatii noastre si dandu-ne indicii si pentru fata si pentru baiat. Pana la urma asta e OK, insa dupa ce ne-a zis ca e fetita am insistat de cel putin 5 ori sa-mi arate si mie cum a vazut el asta. Nu am nici o indoiala ca a vazut bine, insa voiam sa inteleg si eu cum si-a dat seama, sa-mi arate pe poza. I-am zis "ok, stiu ca trebuie sa ma uit intre picioruse, dar ce ati vazut?" si a zis "bine ca ati localizat" si n-a mai zis nimic. Inca ne uitam la inregistrare si ne intrebam cum si-a dat seama de sex. Nu stiu altele cum sunt, insa mi se parea normal ca pe banii mei sa-mi si arate ce si cum. Singura explicatie pe care o am pentru o astfel de atitudine este ca el a considerat lipsa penisului ca insemnand ca avem fetita. Adica negasindu-i oute si alte chestii a luat prin excludere si a ramas fata, dar el s-a uitat pe eco numai din profil, cand s-a intors copilul el n-a coborat sa vada nimic mai jos. Ma gandesc ca n-a vazut exact ce trebuie sa aiba o fetita, insa n-a vazut nici altceva si atunci a tras concluzia si nu vrea sa spuna ca sa nu para neprofesionist. Asta e singura explicatie logica pe care o am.
- explicatii nu ne-a dat decat foarte greu, smulse cu clestele din gura dupa foarte multe insistente, in rest s-a rezumat sa masoare ce vedea pe ecran. M-a intrebat cate ore lucrez zilnic si dupa inca 5-6 dialoguri si intrebari de la mine am inteles ca il intereseaza asta fiindca am colul de 3,5 cm si n-ar trebui sa stau prea mult in picioare sau pe scaun, ci intinsa.
- l-am intrebat daca stie ca s-ar putea naste in apa la noi in tara si m-a intrebat de ce vreau in apa, i-am explicat pe scurt si m-a intrebat daca am mai nascut in apa ca sa stiu cum e. Ma gandeam sa-l intreb daca dansul a asistat la nasteri in apa ca sa stie cum e, dar am tacut. Mi-a zis sa ma orientez catre o nastere naturala si sa-mi scot ideile astea cu apa din cap. Bila neagra de tot, pentru ca un doctor bun e normal sa tina cont si de dorinta pacientului.
- pe tot parcursul ecografiei (17 minute) a facut misto de noi si de ceea ce intrebam eu din cand in cand vazand ca el nu explica nimic. La final i-am raspuns cu aceeasi moneda cand m-a intrebat ce varsta am si i-am zis 21... ma credea si si-a vazut de treaba in continuare si am zis ..."si zece" Atunci s-a uitat uimit la mine si am zis "da, 31".

Ideea e ca mi-a pus aceeasi intrebare de mai multe ori si nu parea ca asculta ce ii raspund, iar la intrebarile mele a raspuns in 2 peri si ca sa aflu ceva a trebuit sa-i formulez eu trei sferturi din raspuns. Deci omul si-a facut treaba sa masoare si nimic mai mult, poate femeile care merg la Tutunaru au parte de mai multe explicatii.

Si acum bila neagra din motive obiective, scuze daca e plictisitoare explicatia:
- programul de calculator care este folosit la ecografie este facut de ingineri, nu de doctori. Tocmai de aceea se bazeaza pe estimari si probabilitati care se calculeaza in functie de masuratori. Pentru anumite valori sunt necesare 3 masuratori, pentru altele se fac 5-6-9 masuratori in functie de probabilitati si marja de eroare. El a facut de fiecare data o singura masuratoare si a considerat valoarea rezultata ca fiind finala. Daca ducea mouse-ul un pixel mai in stanga sau mai in dreapta valoarea masurata se schimba, iar estimarea ca acea valoare corespunde la x saptamani si y zile e foarte relativa, un pixel alaturi corespunde altei varste. Acelasi lucru se intampla si in functie de adancimea la care face masuratoarea, de exemplu craniul poate avea 1 cm mai mult sau mai putin. Tocmai de aceea se fac mai multe masuratori si apoi media, sau se ia valoarea maxima, sau se fac alte calcule eliminand varfurile valorilor masurate.
- calitatea inregistrarii pe CD este foarte slaba, ei folosesc o conexiune analogica intre ecograf si calculator sau au adaptat o mufa S-Video la RCA astfel incat calitatea inregistrarii pe CD este analogica, nu digitala, si foarte slaba. In plus, cablurile nu sunt mufate tocmai bine si mai scapa din cand in cand, astfel incat imi dau dungulite si zgomot pe imagine. Asta in mod sigur n-a facut un doctor, dar pentru cat de faimos este acel cabinet se puteau ocupa sa faca si o inregistrare de calitate.

Repet: partea de masuratori pe care trebuia sa o faca a fost OK, insa nu pot lua aceste rezultate decat in ansamblu, ca idee ca fatul este normal dezvoltat, nu ca reper ca este mai mare sau mai mic cu x zile.

Sper ca ati inteles ca nu din rea-intentie am scris aceste lucruri. Probabil ca lucrurile se intampla diferit in functie de dispozitia doctorului si de cel care a trimis femeia la eco. Daca vreuna din aceste observatii ajuta pe cineva, ma bucur. Daca are cineva orice alta intrebare raspund cu placere.

Carla, 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_emk spune:

Buna fetelor,

Sunt noua pe aici si tosmai am aflat ca sunt insarcinata in 8 saptamani.De ieri insa am niste sangerari si putine contractii, doctorul mi-a dat sa iau Duphaston si luni sunt programata la eco si control.A mai avut cineva asa ceva?Poate sa fie un avort?
Va multumesc mult anticipat pt raspunsuri.

Claudia 8 saptamani.

Mergi la inceput

Carla felicitari pt fetita Din ce mi-a zis dr mea, apropo de sexul copilului, daca era baiat trebuia sa se vada la eco o pata alba in zona cunoscuta . Nu se vad outele inca, doar "varful de lance" (am citat-o pe dr mea). Daca nu ai vazut nimic de acest gen intre picioare, inseamna ca e fetita.

nasica de moflea burtica
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Lorina, nasol cu statul la pat, te inteleg.
Daca dr iti spune ca cerclajul ajuta, nu sta pe ganduri.
Eu as fi preferat sa-l fac (desi mi-e goraznic de frica de orice interventie chirurgicala) daca apoi puteam sa stau linistita ca bb e safe.
Cat utrogestan si no-spa ti-a zis sa iei?
A masurat colul, ce lungime are?
Pupaturi si curaj, vei uita totul cand il vei avea in brate pe micut.

Anto 15 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

claudia,bine ai venit! eu sunt tot din arad si problemele pe care le acuzi tu eu le-am avut din saptamana a sasea.
eu am luat utrogestan 6 pe zi si o data pe saptamana o fiola de gravibinon intramuscular. dar astea ti le poate da numai medicul tau. pana ajungi la control tot ce poti sa faci este repaos total la pat,nu ridici,nu faci curat si nu sex.
eu am scapat de petele maronii cam dupa saptamana a noua si din pacate nu am fost singura de pe aici cu asa probleme.stai linistita in pat.
si scrie cat mai repede 10 mesaje ca astea sunt moderate si apar mai greu.
daca te mai pot ajuta cu ceva oricand.

alina 13+

Mergi la inceput