Mamici de ianuarie-februarie 2007 (56)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

buna fetele in sfarsit acasa
mi-a fost dor de voi vad ca nascut si ylilimic draga de ea cum sa fie bebe uratel ? si dana a nascu in aceasi zi cu liuda asta e tare
noi suntem bine eu in perioade de refacere cica si bebe de papa si somn ; din fericire am un copil super cuminte
totul a fost bine si frumos pana m-am umplut toata de bube la spital care ma manca de mor si nici nu stiu ce sa mai iau
dar marea mea problema e laptele sau mai bine zis sfarcurile , eu credeam ca sfarcuri dar se pare ca nu , bine in prima zi cand mi-a adus buburuza la alaptat eram inca lesinata in pat cu perfuzie si toate cele nu prea puteam sa stau pe o parte si nici experienta la bagat tata in gura la bebe nu aveam asa ca mi-a facut niste rani la sani de mi-a dat sangele
am incercat apoi sa fac un " curs intensiv " de alaptat ( m-a costat 150 de mii in buzunzrul unei asistente ) dar a fost prea rapid ptr mine si nu am prins miscarea
ei bine de a doua zi mi-am bagat piciorele si am stat pe capul lor in sala de bebelasi sa ma invete ; aveam sanii tari si durerosi si galme la sfarcuri ; m-a muls o asistenta ca mie imi era mila de mine am rezistat eroic la durere dar cel putin mi-a desfundat canalele si nu a acceptat nici un leu ( m-a emotionat pana la lacrimi gestul ei )
acum am mai progresat ceve ceve nu as vrea sa-i dau lapte praf din moment ce am eu lapte dar saraca se chinuie mult cu tatele mele
ma mai mulg eu cu seringa ( se taie o seringa si se baga pistonul invers si tragi de sfarcuri sa iasa afara )
numai la asta nu m-am asteptat sa am probleme cu sfarcurile
vad ca fetele care au nascut nu prea intra dar le inteleg e destul de greu cu bebe fara sa ai experienta ; noi stam singuri cu bebe ( mami tati si buburuza )si cred eu ca ne descurcam ...inca
o sa incerc sa intru cat pot de des
ptr toate fetele ce urmeaza sa nasca
sper sa ajung sa cites din urma
inca o chestie garmastanul e o tampenie ptr rani se unge sanul cu lapte de la tine si se lasa la uscat la aer si-ti trece ( spre deosebire de garmastan cu care nu mi-a trecut )

va pupacesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Adela bine ai revenit cu puiutzul.

Alinuk ceaiul de pelin e cicatrizant sau antiseptic???
Initial ma gandeam sa folosesc si eu ceai de musetel.

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Messutzo draga,

Io aici de fata NU confirm deloc ce spusesi matalutz: "cine naste natur nu poate sa stea in cur..nu stiu cat"

Nu stiu ce si cum pot manca cele care au trcut printr-o cezariana, insa va pot spune cu mana pe inima ca din prima seara dupa nastere stateam mai cash e drept pe scaun. Apoi pe zi ce trecea era mai putzin cash cashul... A doua zi dupa nastere mi-am facut pedichiura (in spital)..

Iar a patra zi eram cu musafiri pe acasa.

Singurele neplaceri le-am avut in primele doua nopti acasa pt ca tb sa-mi schimb o data pe noapte tricoul din motive de transpiratie (ca un fel de bufeuri aveam).

Cand puiutzul meu de om a facut o saptamna am iesit afara la o plimbarica ... La fel am condus masina (tot la o saptamana) mai bine de o ora. Iar azi, la 8 zile am fost in Cora la cumparaturi...

Am avut chiar tupeul sa ma uit la dansa... (desi imi propusesem sa ne vedem peste vreo luna... de frica ce aveam io evindent). Insa daca a fost asa de dragutza sa se refaca ... am zis sa-i dau si o ocheada... si ce credeti!???

nimik rau! totul arata fain cu o usoara dunga rosiatica pe langa...

va vand un pont: de fiecare data cand meream la toaleta ma caram cu o sticlutza cu ceai de pelin si ma tamponam acolo. Ceaiul de pelin este cicatrizant (am reluat mess caci am sch ceva in semnatura)

Alinuk si bb Teo

................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Oana, ia uite:

Compozitie: partea aeriana a plantei Artemisia absinthium - pelin.
Indicatii terapeutice: tonic amar, dezinfectant si antiinflamator digestiv, antivomitiv, antihelmintic, diuretic cu eliminare de urati, emenagog, usor laxativ; se utilizeaza in diferite afectiuni digestive, boli de piele, guta, constipatii. In uz extern se foloseste in tratamentul hemoroizilor si a vaginitelor atrofice. Ca antihelmintic se recomanda sub forma de bai sau clisma cu fiertura de musetel si pelin. Prin bai sau comprese sunt complet ameliorate plagile purulente.

Aventura 36+ cu Antonio

Mergi la inceput

Multumesc ptr informatie, Aventura.
Trebuie sa-mi iau si eu in cazul asta.

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

38+

Mergi la inceput

multumesc Aventura pentru completarile documentate...

ca Onutza nu ma credea fara....

Oana,
Imi pare rau caci pretenarele nostre nu au reusit sa se sincronizeze pt operatiunea "bb phone". Simona mi-a zis ca atunci cand a ajuns in Paris in zona unde era Laura si a sunat-o... din pacate avea bb phonul uitat acasa. Iar ea nu a avut timp sau nu a inteles ca Simona se intorcea in tara in 10 ian - si nu s-a mai dus sa-l duca.
Sa stii ca am si eu setul cu mon petit poney ... e delicios!!

PS: vreau sa mai stiti ca si burtica s-a retras destul de bine. Centura pe care o port aproape ca nu ma mai strange...dar v-am zis ca nu m-am cantarit si nu ma cantaresc inca... asta chiar o fac peste vreo doua luni!!!

Alinuk si bb Teo

Nimic nu-i intamplator!
bb Teo
franturi_de_viata

Mergi la inceput

Alinuk...cum sa nu te cred...

Nu-i bai ca nu a iesit "operatiunea". Cu prima ocazie o sa il primesc si pe ala...dar nu mai este asa o urgenta caci am primit un sistem de monitorizare video si audio de la philips...asa ca suntem acoperiti in privinta asta.

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Mey explicati-mi si mie care e treaba cu baby phoneul asta....chiar e necesar sau e numai o fitza ?Daca e necesar l-ash lua si eu insa nu vad ce poate face....

36+ Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Alinutza,

Mama draga daca ai vreo vila se preteaza, daca nu - cred ca nu este absolut necesara investitia.

Depinde cum sunt spatiile distribuite in casa. Spre ex la mine daca nu inchid usile se aude in camera lui bb cam de peste tot din casa (mai putin din sufragerie unde nu prea intru)

Alinuk si bb Teo

Nimic nu-i intamplator!
bb Teo
franturi_de_viata

Mergi la inceput

Alinatxa daca tu vei tine bebelul cu voi in camera nu cred sa ai nevoie de asa ceva. La noi bebelul va dormi de la inceput in camera lui...poate in prima sapt voi dormi si eu in camera cu el ca sa ii invat sunetele...dupa care voi incerca sa il las singurel...sistemul de monitorizare audio ma va ajuta sa ii aud respiratia in orice moment...in cazul in care aud ceva suspect (regurgitare sau mai stiu eu ce) sa ma prezint acolo repede.
De aia am si cautat unul care sa nu aiba bruiaje de nici un fel , unul care sa-mi permita sa-i aud respiratia foarte curat.
Sper sa-mi foloseasca asa cum ma gandesc...nu as vrea sa-l fi luat degeaba caci nu sunt o adepta a fitzelor...ma centrez strict pe functionalitate maxima raportata la necesitati.

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

38+

Mergi la inceput