Diabet zaharat la copii (3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Buna Mirela,

Analize se fac: hemoglobina glicozilata, microalbuminurie, fructozamina si inca ceva, control oftalmologic, oscilometrie( tensiune picioare).Despre descoperiri, medicul ne-a zis sa nu ne amagim degeaba, tot ce vedem pe la tv si citim in diverse surse sunt doar experimente. Nu este inca nimic sigur, va mai dura cativa ani, 10-15 ani.
Cat despre schema de tratament, la Buzias medicii sunt foarte deschisi si recomanda lantus . Alex al meu are acum 2 ani si 7 luni. vreau sa iti spun ca baiatul meu este pe schema de tratament Actrapid cu lantus de 1 an si jumatate, mai exact de la varsta de 12 luni. si merge foarte bine. este o schema care iti permite un control destul de bun. Bioneinteles ca erau si copii de varsta fiului tau care faceau lantus.

sper sa iti fie de folos informatiile . pupam si glicemii bune va dorim!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
In sfarsit, reusesc sa va scriu si eu, cateva randuri....
La Buzias a fost SUPER, ca deobicei ! Cristina ar fi vrut sa mai stam, dar ne asteptau verisoarele ei, intr-o vizita scurta, pe drumul de intoarcere.
Cum a scris si Ana, cu atatia copilasi(8), miscarea era continua, mai putin la orele de somn. Astfel ca, acolo scadem dozele de insulina, iar acasa, revenim la cele obisnuite.
Cristina a avut hemoglobina glicozilata de 8,6, ceva mai mult fata de 8,2 in toamna trecuta. Desi, cele 4 glicemii/zi plus 1-2/noapte, aratau o hemoglobina mult mai buna. Dar intre mesele principale, inainte de gustari, noi nu prea ii luam glicemia Cristinei. Si iata ca, la Buzias, la ora 10, glicemiile ei erau mai tot timpul peste 200. Plus glicemiile mari din noptile in care hormonii de crestere isi faceau de cap... Asa se explica aceasta valoare de 8,6.
Vreau sa aiba si ea o hemoglobina in jur la 7, dar ce pot sa fac mai mult decat am facut si pana acum ? Sa renunt la serviciu, sa o pot supraveghea tot timpul ?
Ca si acasa, si la Buzias, noaptea, glicemiile ei erau mai mult mici(din cauza varfului de actiune al insulinei bazale) sau ceva peste 200, daca se scadea doza de insulina bazala(Insulatard) sau daca i se dadea gustare mai mare la ora 22.
Dl. doctor de la Buzias, a vrut sa-i schimbe insulina bazala Insulatard cu Levemir(tot cu 2 administrari), care nu are varf de actiune. Dar nu aveau aceasta insulina in farmacia Centrului.
Cand i-am pomenit de Lantus, mi-a zis ca nu e recomandat pt. copiii mici, fiindca in doze mici nu lucreaza asa bine.
Aici, la Ciuc, d-na. doctor, a zis ca nu cunoaste Levemirul prea bine, dar la 6 ani, poate sa o treaca pe Lantus.
Pana la urma nu ne ramane decat sa asteptam sa implineasca 6 ani, Cristina, iar pana atunci sa jonglam in continuare cu dozele de insulina si HC si sa speram ca nu-i va mai creste hemoglobina glicozilata.
Va doresc sanatate si glicemii dintre cele mai bune !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyta96 spune:

La sf.lunii merg la Buzias, vreau si eu cateva informatii:
- ce program avem acolo , avem acces la piscina , tv, este spital?? cum ne imbracam,
ce activitatii sunt (eu am 11 ani)

Mergi la inceput

Buna, danyta96 !
Foarte bine faci, ca mergi la Buzias. Ai sa te simti excelent, ai sa vezi !
Noi n-am fost niciodata in plina vara, dar stiu ca vara este program si la cele 2 bazine de inot din parcul Centrului. Centru care nu este spital ci, mai degraba ca...un mini hotel, camerele fiind de cate 2-3 locuri. Vara, cand copiii sunt in vacanta, Centrul este mai aglomerat si se adauga paturi pliante in camerele mai spatioase, pentru a permite mai multo copii si tineri, internarea.
Tinuta este....sport sau cum doresti. Sa te gandesti ca mergi intr-o tabara si asa sa te pregatesti cu hainele, nu ca la spital.
Exista un tv in biblioteca, unde ai acces oricand nu sunt alte activitati in biblioteca.
Programul este asa:
- ora 6:30, trezirea si testarea glicemiei
- 7-7:30, administrarea insulinei
- 7:30, micul dejun
- 8:30-9, vizita medicului
- 9-10, activ. la sala de sport
- 10:30, gustare
- 11-12:30, lectia de dieta si lectia de educatie medicala
- 12:30-13:30, testarea glicemiei, administrarea insulinei si pranzul
- 14-16, odihna, somn...
- 16:30, gustare
- 17-18, activ. sala de sport sau teren de sport
- 18:30-19:30, glicemie, insulina, cina
- 20-21:30, diverse activ. recreative
- 21:30-22, glicemie, insulina, gustare
Asta ar fi programul obisnuit in cadrul Centrului. Din cand in cand, se mai organizeaza iesiri in grup prin Buzias(la cumparaturi si in parcul cel mare).
Daca mai ai intrebari, nu ezita.
Dragi mamici, ce mai fac puiutii vostri ? Se bucura de vacanta ?
Cristina e bine, are glicemii bune, rareori venind cu cate o glicemie mai ridicata. Mai toata ziua este afara si asta se vede pe glicemii.
In weekend ii vor veni si cele 2 verisoare dragi pentru toata vacanta, asa ca.....vom avea distractie maxima.
Va pup si va doresc sanatate si numai glicemii bune micutilor dulcinei !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Buna dragi mamici,
Venim si noi cu vesti propaspete. de o saptamana am scapat de pampers.
Cat a fost canicula glicemiile au urcat la peste 200. Am marit doza de lantus la 4 ui si am micsorat cu 0,5 ui Actrapid-ul si acum merge bine. Chiar mai trebuie sa scad 0,5 ui din doza de la 7 dimineata de Actrapid pentru ca la 11.30 face hipo, glicemie foarte mica, sub 50.
Face si multa miscare ...iesim de 3 ori pe zi afara, se pliba cu bicicleta , chiar daca ii mai dau eu un 5 hc in plus.
Sambata si duminica a facut febra , 39 grade, i-am dat Nurofen si Novocalmin(picaturi).Si febra asta a venit fara nici un alt simptom, Luni am fost la pediatru si are un pic de rosu in gat. A trecut si febra , bine ca am scapat, 2 zile am stat cu frica in san.

In rest, suntem bine zic eu, marti, pe 10 iulie mergem la Bucuresti la control si la analize. Sper sa fie ok.

Ce fac restul copilasilor?
Solaly, Anina_n, Adrianaa, Dany_roby........sunteti bine?

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex

Mergi la inceput

La multi ani, Roby !
Sa cresti sanatos si voios, alaturi de minunatii tai parinti !
Sa ai o copilarie ca-n basme, iar drumul vietii
sa-ti fie presarat cu flori de noroc !
Petrecere frumoasa si daruri pe masura !

Dani, felicitari, sa va traiasca minunea de baiat
si sa va umple mereu sufletele de bucurie !
Asteptam poze de la petrecere cu micul cavaler la 5 ani.

Ana, slava Domnului ca a scapat Alex de febra in 2 zile !
Ma bucur ca altfel sunteti bine, ca lui Alex ii merge bine !
Si Cristina sta pe glicemii bune, chiar spre mici, dar prefer sa-i dau HC in plus cand face multa miscare, ca si asa este subtirica si oricum, vara consuma multa energie si simte nevoia sa manance mai mult. Cu HC in plus cu tot, la 5 ani si 6 luni, la 17-18 kg si 113 cm, 170-175 HC/zi, nu e mult defel.
Toata vara se va bucura de cele 2 verisoare ale ei si va face multa miscare. Sper sa se simta si la urmatoarea hemoglobina glicozilata, ca ii merge bine, acum.
Ana, va doresc bafta la analize, sa veniti cu vesti bune !
Va imbratisez si va pup pe toate si pe toti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Buna fetelor,
ce mult a trecut de cand n-am mai fost pe aici, dar m-am plimbat prin spatiul DC mai mult. Alex este bine, glicemiile au fost mari si greu controlabile inainte de examene si in timpul examenelor, apoi au cedat, dar tot nu sunt multumita. Daca ar fi constant in jur de 100.... ce bine ar fi! Are perioade cand merge bine, apoi perioade cand o iau razna si incepe prin a cere mai mult Lantus peste noapte. Acum este in vacanta, este vara, merge la piscina, unde ii scad inainte 2 u.i. din insulina rapida, pentru ca stiu ca va inota si se zbenguie in continuu.

Va doresc numai glicemii bune!
P.S. Anina, tare mi-a placut ... cu micii dulcinei .

istorioare cu talc (pentru copii)

Mergi la inceput

Adriana, ce ma bucur ca ai mai dat un semn de viata si pe aici !
Da, tare fain ar fi sa fie constante glicemiile, in jur la 100 ! Sau sa le poti controla doar cu insulina si mancarea, restul sa nu mai conteze.
Eu cred ca atunci cand trebuie sa-i maresti doza de Lantus pt. noapte, de vina sunt hormonii de crestere si toti ceilalti care incep sa lucreze la pubertate.
Uite ca, noi, vara asta, nu am mai avut probleme cu hormonii de crestere decat vreo 3 nopti. Ori, miscarea multa ce o face, chiar si inainte de ora 22, se resimte si peste noapte, nelasand hormonii de crestere sa-si faca de cap.
Sapt. trecuta, insa, in 3 zile a cazut de 3 ori pe aceeasi rana de la genunchi, dupa-masa tarziu. Tare s-a mai necajit. Glicemiile nu i-au crescut imediat, ci doar la ora 22 s-au aratat ridicate rau, la 300 si ceva. Peste zi, glicemiile erau bune, doar la culcare venea cu ele ridicate. A trecut si asta, insa. Acum, asteptam sa treaca ranile.
Ana, nu ne-ai scris cum a fost controlul de la Bucuresti, din 10 iulie ? Care a fost rezultatul analizelor ?
Cum a suportat Alex, canicula de sapt. trecuta ? Cum ii erau glicemiile ?
Astept vesti de la voi !
Va imbratisez si va pup pe toate si toti si le doresc numai glicemii bune dulcineilor vostri !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Salut,

Vin sa mai aduc vesti. In ultima vreme, Alex merge la sala cu prietenii, in fiecare zi. Program regulat de exercitii. Se pare ca ii fac tare bine. Glicemiile sunt in jur de 100, Doamne ajuta! Sa tot o tina asa!
De-ar reveni la liniaritatea de dinainte de pubertate!...
Varsta asta chiar ca este o furtuna endocrina si la ei se cunoaste si mai mult. Si ce lupta... , din toate partile, cu toate fortele si din partea lor si a noastra. Sper ca dupa perioada de crestere sa se aseze in matca lor toate. (glicemiile, evident). Vacanta placuta in continuare! O sa mai revin. , sunt pe fuga.

istorioare cu talc (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_piciu spune:

Buna ziua tuturor, Am hotarat in cele din urma sa cer parerea mamicilor cu experienta despre schimbarea schemei de tratament de la Actrapid (2 inj/zi) si Mixtard (1 inj seara), la Lantus cu Actrapid cred.Am vorbit cu doctorita lui David despre dorinta noastra de a trece pe aceasta schema si desi auzusem ca se face acest lucru numai la Bucuresti,doctora diabetolog ne-a chemat in septembrie cand se intoarce din concediu sa ne internam la noi in Pitesti. Stiu ca schimbarea insulinei presupune niste reactii ale organismului si trebuie mare grija, de aceea ne interneaza,am mai auzit(nu de la doctora) ca nu va mai avea gustarile de la 10, 16, 22, ceea ce ma ingrijoreaza, daca se ingrasa ?Sa manance numai trei mese zilnic fara gustari, mai ales ca e in crestere(5 ani si jum)?Pana la urma eram multumita cu gustarile ca mancand putin si des stiu ca nu se depune, si mai am o intrebare,seara, in locul Mixtardului va primi Lantus?
Va rog daca se pricepe cineva, sa ma lumineze si pe mine ca sunt gata sa renunt. Va multumesc foarte frumos, va pup, MIRELA

Mergi la inceput