Diabet zaharat la copii (3)
Raspunsuri - Pagina 19
mirela_piciu spune:
Buna seara tuturor, ca intotdeauna ma bucur sa primesc vesti de la voi.De la intoarcerea de la Buzias ne preocupa descoperirea unui mod de a face cat mai multe glicemii cu cat mai putine intepaturi.Si cautarea noastra a dat rezultate:glucometrul Pelican.Pareri despre el am aflat de la cineva din Spania care spune ca e foarte bun pentru copii pentru ca nu ii mai intepam atat, dar si de pe un blog in engleza cu un fel de recenzie al aparatului.Cand o sa-l primim o sa va dau de stire si despre costuri(am fost foarte ocupata la serviciu si nu am retinut costurile)dar si daca merita asa cum am citit, banii.Din pacate la blogul respectiv am ajuns din aproape in aproape si nu mai stiu unde ere sa va dau un link ceva, scuze schimbul 3 isi spune cuvantul,incercati totusi Pelican Tehnologies.In legatura cu noua schema de insulina eu nu mai pricep nimic. Ne-am intors cu glicemii bune dimineata(aici erau probleme)dar de doua zile,desi noaptea are 108,la 24 si 130 sa zicem la 3 dimineata ajunge cu peste 200 chiar ma gandeam ca o sa ajunga la doua injectii de Levemir ca si Cristina.O sa luam legatura cu doctora sa vedem ce ne sfatuieste.Actuala shcema este:dimineata, pranz si seara Actrapid, iar la ora 22 Levemir.Haideti ca a venit vremea glicemiei, va pup si mai vorbim,pa.
mirela_piciu spune:
Pelican Technologies, va rog sa ma scuzati, am verificat gasiti acolo multe detalii, pa din nou
Adrianaa spune:
Buna, eu cred ca trebuie sa urci putin Levemirul, daca se comporta ca Lantusul. Sa urci 1 u.i. Levemir.
Adrianaa spune:
de aparatul asta, probabil spui
http://www.pelikantechnologies.com/assets/templates/pelikan/i/feature_product.png
http://www.pelikantechnologies.com/products/see-it-in-action
http://www.pelikantechnologies.com/products
http://www.pelikantechnologies.com/products/how_it_works
http://www.mendosa.com/pelikan.htm
multumim de info.
se pare ca aparatul ar costa 100-200 $, iar accesoriile in nr. de 100, 14-15 $, ducand la un cost de 45$/luna, in cazul in care se fac 10 teste/zi.
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici ! 
Mirela, pt. Levemir aveti pen cu doze intregi sau si cu jumatati ?
Ma gandesc ca ajunge si 0,5 u de insulina in plus, la ora 22, sa vina bine dimineata, tinand cont de faptul ca David e ~ de aceeasi varsta cu Cristina. Nici Cristinei nu-i acoperea bine toata noaptea cele 2 u de Levemir de la ora 22 si am trecut la 2,5u insulina Levemir. Chiar daca noaptea mai vine cu o glicemie mai mica, perefer sa-i dau cativa HC in plus, decat sa stea pe glicemie mare sau sa-i fac o corectie cu insulina rapida, la ora 3 dimineata.
Inca o testez si eu la ora 12 noaptea sau 3, ori la amnadoua orele, daca este cazul.
Ce inaltime, ce greutate si cati HC/zi are David, acum ? Si cate unitati de insulina ?
Cristina are 120 cm, 20 kg si 190 HC/zi si 16,5 u de insulina/zi, cand are glicemii bune.
Despre aparatul acela, este excelent pentru copii, cum bine scrie despre el. Mi-ar place sa avem si noi, dar sa se gaseasca in Ro, chit ca folosirea lui ar insemna niste cheltuieli lunare in plus.
Sper sa apara si la noi, cat mai curand posibil !
Sanatate si glicemii dintre cele mai bune !

Edit: Adriana, multumim pt. link-uri !

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
Adrianaa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Anina_n Edit: Adriana, multumim pt. link-uri ! ![]() |
Eu multumesc si pt. poze. Este asa frumos acolo, la voi. Respir aer curat cu pozele alea Ce bine arata Cristinica, cred ca-i merge bine cu Levemirul. Cum merge cu scoala? La Alex am observat ca atunci cand se concentra mai mult, statea maimult pe lectii, scadeau glicemile. E bine sa urmaresti si sa-i dai cate un fruct. De fapt, asta am constatat eu, desi am cautat o explicatie medicala in acest sens pe net si nu mi s-a confirmat in scris. Dimpotriva, scria ca nu exista o legatura a glicemiei cu efortul intelectual...
P.S. Atunci, de ce la serviciu si eu si colegele, spre sf. programului ne indopam cu dulciuri, mai ales dupa orele de varf de activitate?...
Adrianaa spune:
mi=-am adus aminte... Imi povestea Alex, cand iesea la tabla la mate, simtea ca-i scade glicemia, curgeau transpiratiile - si nu de emotii - dupa ce termina tabla cu exercitiile...
mirela_piciu spune:
Buna hia], David are Actrapid in 3 doze:dimineata 8,5u, pranz 8u, seara 6u;si la 22 8u Levemir.Aseara cu 8 u i-a mers super dar am tinut cont si de indicele glicemic de la ultima gustare si probabil ca voi evita painea.
Inaltimea lui David este 1,30 si greutatea 30 kg,hidratii sunt impartiti in felul urmator: mic dejun 35,gustare 15-17, pranz 65, gustare 10-12, cina 30, ultima gustare 15-17; total hidrati aprox 170.La Buzias au incercat sa mareasca gustarile dar au ajuns la concluzia ca era bine ca inainte.
Tot acolo am primit un pen cu dozare la unitate dar avem penul de la Mixtard si vom pune rezervele in el.
Stie cineva de programul de la Sensiblu pentru diabetici? As dori si eu detalii, va rog. Acum va urez noapte buna si mai vorbim, pa.
Anina_n spune:
Buna seara, dragi mamici ! 
Adriana, asa mult ma bucur de locul in care traim, legat de aerul curat care ne inconjoara(in afara orasului, bine-nteles), de faptul ca o iei la pas si in 15 min. esti in afara orasului, in mijlocul naturii, ca e liniste, lumea mai linistita, orasul e curat.
Desi, dimineata e foarte frig.
Deja a cazut bruma si am avut -8 grade C, intr-o dimineata. De acum tot sub 0 grade vor fi la noi peste noapte si dimineata.
Mirela, uite aici, pozele despre care scrie Adriana. ![]()
Adriana, ii merge mult mai bine Cristinei cu Levemir. Peste noapte, mai ales, nu-i mai scade atat de periculos, glicemia.
Iar despre scaderea glicemiei la efort intelectual...chiar am observat-o acasa, la scriere si fisele ce le lucreaza. La cina, vine cu glicemie buna, desi primeste 5-7HC in plus, cu 1 ora inainte, cand spune ca ii este foame.
Eu cred ca are legatura efortul intelectual cu scaderea glicemiei, ca doar nu consuma mai repede energia, creierul, cand lucreaza mai intens ? Creierul nu cu glucidele transformate in energie lucreaza ? Sau stiu eu, gresit ?
Si mie mi se intampla ca la serviciu, dupa "n" calcule facute sa simt ca am o foame de...dulce !!! ![]()
La scoala nu s-a intamplat sa-i scada prea tare glicemia, deoarece nu lucreaza prea intens. Vine cu glicemii cuprinse intre 80 si 165, foarte rar venind cu 200 si un pic.
Mirela, si eu cred ca painea fiind mai lenta, se absoarbe mai incet, dand acea crestere a glicemiei catre dimineata.
Eu am mai patit-o cu cereale integrale(muesli, fara fructele acelea uscate) cu lapte.
Cristina mananca biscuiti(sau paine cu pateu,vara, cand are pofta mare de mancare la ora 22) si mar sau nectar dietetic(mar si caise) sau banana.
Si are impartite mesele si insulina in felul urmator:
- Ora 7: 3u Levemir si 4u Actrapid, la 30 HC
- ora 10: 20 HC
- ora 13: 3u Actrapid la 50 HC
- ora 16: 15 HC
- ora 19: 4u Actrapid la 50 HC
- ora 22: 2,5u Levemir la 25 HC
Fiecare, cu meniul si dozele corespunzatoare organismului lui, nu ?
Are 120 cm, 20 kg si mananca 190-200 HC/zi. E la 20 de kg din luna mai. Cred ca are un metabolism foarte bun, o sa fie o silfiduta, mereu. ![]()
Dar si eu cu tati, suntem subtirei. Are cui semana. ![]()
Acum, chiar avem o perioada buna si sper sa ne tina cat mai mult asa ! 
Despre programul pt. diabetici de la Sensiblue, nu stiu nimc.
Adriana, stii tu, ceva ?
Ana, voi ce mai faceti ?
Cu scuzele de rigoare,
, la multi ani, dulcetei tale de baiat ! A implinit 4 ani, dragul de el !
Felicitari, mamico ! 
Sa creasca sanatos si voios, sa va aduca mereu zambetul pe fata si sa va umple sufletele de bucurie !
Ce face, cum ii merge ? Cum ii place la gradi ?
Tot singurica esti, fara tati, acasa ?
Cred ca abia iti vezi capul de treburi !
Iti doresc sanatate si putere, sa te poti ocupa de Alex, sa fiti mereu ferciti cu el, alaturi ! 

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
Adrianaa spune:
Anina, nu stiu nimic de programul Sensiblue.
Ana, La multi ani pentru puiut! Deja are 4 ani!...