Diabet zaharat la copii (3)
Raspunsuri - Pagina 18
mirela_piciu spune:
Plecam sambata dimineata la Buzias, cand ne intoarcem o sa schimbam locuinta, David schimba caminul, o sa avem o noua "bona", oare o sa le putem rezolva pe toate cum ne-am propus ?? E prima oara cand David merge cu trenul, abia asteapta, nu a mers nici la camin pentru a nu se imbolnavi si rata plecarea. Vorbim cand ne intoarcem, va pup.
Anina_n spune:
Mirela, drum bun si sa ajungeti cu bine ! ![]()
David va fi incantat de calatoria cu trenul.
Cristina numai cu trenul ar vrea sa calatorim.
Sedere placuta si rezultate bune sa aveti !
Iti trimit un PM cu nr.-ul meu de mobil, daca vrei sa ma suni, in caz ca ai ceva nelamuriri. 

Edit: nu ai activat PM-ul, Mirela ! Iti trimit prin e-mail, sper sa apuci sa-l citesti !
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
carla73 spune:
buna fetelor,
as vrea sa stiu daca mamicile de copii cu diabet au in familie sau care au fost cauzele care au dus la aceasta boala?
au mancat multe dulciuri?
va doresc multa putere in lupta voastra cu boala copiilor vostri.
Anina_n spune:
Buna, Carla ! 
Noi nu avem pe nimeni cu diabet in familiile noastre(nici a parintilor mei si nici a parintilor sotului meu). Prima intrebare a medicului care a venit cu rezultatele analizelor la debutul diabetului fetitei mele, a fost, "Aveti pe cineva cu diabet in familie ?".
Diabetul poate fi mostenit(ereditar) sau poate fi cauzat de o predispozitie genetica, pana la urma. Asta ar fi cauza cea mai raspandita, pana la urma, daca tot mai multi copii cu diabet apar, fara a avea rude cu diabet.
Diabetul zaharat insulinodependent(tip 1) este autoimun si debuteaza pe fondul unei afectiuni virale. Pe cand diabetul tip 2, este unul al metabolismului.
Copilasii de aici, in general, au facut diabet la varste fragede, cand dulciurile nici nu prea faceau parte din alimentatia lor zilnica. Dulciurile nu au nici o legatura cu distrugerea celulelor beta din pancreas, producatoare de insulina.
Exista un articol scris, www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata, aici, la DC, din care poti afla cate ceva despre diabetul insulinodependent.
Multumim pentru gandul tau bun !

Sanatate si numai bine, va doresc ! Sa creasca sanatos micul Patrick !
Edit: Oops, am gresit titlul articolului. L-am corectat. ![]()
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
Anina_n spune:
Multumesc, Carla !
Si voua, la fel !
Mirela, ce faceti, ati revenit acasa de la Buzias ?
Astept sa ne povestesti cum a fost, cum s-a simtit David, acolo ?
Mie mi-e groaza de aglomeratia ce aud ca este in vara, la Buzias si cred ca voi face cumva sa merg cu dulcineea mea, tot in luna mai, ca si pana acum, la Buzias. Sa vedem cum va fi cu scoala, atunci si ce parere va avea si d-na., invatatoare despre asta.
Cristina e bine, vine cu glicemii destul de bune de la scoala. Rareori vine cu una mai maricica, la 200.
Ni s-a cerut sa depundem un dosar pt. o bursa medicala si adeverinta medicala de scutire pt. ora de sport. Dar pt. ca ora de sport o face cu d-na. invatatoare, cerandu-se un efort moderat in acest prim an de scoala si pt. ca ii place mult sportul, am lasat-o sa faca sport, dar cu zaharelul in buzunar. Nu s-a intamplat sa-l foloseasca si vine cu glicemii bune, peste 80.
Ana, Adriana, mai intrai si voi sa scrieti despre dulcineii vostri ! 
Sanatate si glicemii dintre cele mai bune ! ![]()

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
mirela_piciu spune:
Ne-am intors de la Buzias, dar mi-as fi dorit sa ramanem acolo pentru binele lui David si pentru glicemiile care le-a avut. De cand ne-am intors tot crestem doza de insulina pentru a avea rezultate bune.I-au schimbat schema de tratament, acum are Actrapid si Levemir,in 4 administrari,dar inainte de asta au incercat cu Insulatard si avea glicemiile mici noaptea, a inceput sa mai faca injectia singur dar sub supraveghere,am fost si la d-na psiholog pentru problemele cu care ne confruntam... am atatea de povestit!!! O sa ne mai ducem probabil in primavara, nici noua nu ne place aglomeratia despre care am auzit ca e vara acolo, iar David e greu de stapanit.I-am cunoscut pe Luci, Petrica, Mihai, Alina, Andreea, copiii care stau acolo, am auzit atatea intamplari...am vazut atatea persoane cu complicatii, nici acum nu mi-am revenit! Suntem inscrisi la d-na doctor Lacatusu (sper sa nu-i fi gresit numele),pentru cea mica ne-au spus ca ne stresam degeaba nu i-au facut nici o analiza si adevarul e ca diabetul debuteaza brusc.
David a ocupat locul 2 la un concurs pentru copii de cantece, poezii etc.Mai erau acolo o fetita din Craiova de 5 ani si jum.,Elvira, Nicola de 2 ani si o luna din Galati si un baietel Andrei din Lugoj de sase ani si jum diagnosticat de doar doua saptamani.David a fost foarte incantat si asta s-a vazut in glicemii,a jucat intr-o seara inainte de cina fotbal dar in echipa cu cei mari peste noapte a avut sub 20 glicemia cu toate ca am anuntat doctorii si a mancat in plus.Peste noapte a servit zahar si doua felii de paine.Ma scuzati ne pregatim de masa o sa mai intru si mai vorbim, va pup si va invit sa mergeti la Buzias.
Adrianaa spune:
Mirela, stai linistita, este regula cu cresterea unitatilor dupa intoarcerea acasa de la Buizias. Au un program bien stabilit, activitate regulata si intensa.
Sunt pe fuga. Fetelor, sa faceti rezerve de insulina si de teste cat puteti, dar in mod special insulina. Se pare ca iar vine un val negativ in sistemul sanitar.
P.S. Spuneti medicului ca fac mai multe unitati pe zi, ca sa scrie pe retete mai multe cartuse de insulina, sau chiar spuneti clar sa vi se dea mai mult pt. rezerve viitoare stiind cum este sistemul sanitar actual.
Anina_n spune:
Mirela, bine ati revenit ! 
Stiam eu ca o sa va placa la Buzias, in special lui David.
Vad ca i-ai cunoscut pe toti dulcineii care stau acolo. Cristinei tare drag ii era Lucian.
Iar Petrica e o cunostinta mai veche de a nostra, de la Tg. Mures, din noiembrie 2005.
E super fantastic, ceea ce face, acolo, dl. dr. Viorel Serban si echipa lui de medici.

Sa stii ca adeseori am patit si noi sa aiba Cristina glicemii mici peste noapte, acolo, de la atata miscare. Iar cand reveneam acasa, trebuie sa marim intotdeauna dozele de insulina. Iar acolo, cand mergem, i se scad dozele. Ca sa vezi ce mult inseamna miscarea la un diabetic si cat de mult trebuie supravegheat, in timpul miscarii.
Mirela si Cristina face Actrapid de 3 ori si Levemir, in 2 doze, dimineata si seara, la culcare.
David doar 1 singura doza de Levemir are ? Ce doza si cand ? I merge foarte bine, asa ?
Adriana, multumim ca ne-ai anuntat ! 
Eu in noiembrie trebuie sa merg dupa insulina. Sper ca pana atunci sa se rezolve problema depozitelor !
Azi, adica, ieri a facut Cristina vaccinul Priorix, la scoala. A fost o curajoasa, asa cum o stim !
A zis ca stie cum e, ca ea e obisnuita cu intepaturile. ![]()
Sunt curioasa daca se va resimti vaccinul, mai incolo, la glicemii.
Astept sa mai scrieti, fetelor !
Sanatate si glicemii dintre cele mai bune, dulcineilor nostri ! ![]()

Nina, mami de