** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (20)
Raspunsuri - Pagina 6
dianalaura spune:
Acuma serios fetelor, n-are rost sa ne ingrijoram de nr kg puse pana la sfarsitul sarcinii...cunosc si eu cazuri in care mama a pus mai multe kg dupa luna a sasea, cunosc si cazuri in care a pus vreo 10 kg in primele 5 luni, si apoi a mai pus doar 3 kg, care de fapt era burta cu bebe...fiecare avem organismul nostru si n-are rost sa ne impacientam.. am citit marturia unei mamici pe undeva care zicea ca, la 19 ani, a pus 40 kg pe total sarcina, ceea ce mie mi se pare infiorator de mult...dar conteaza si daca retii apa sau alte chestii..
dia 22 + Stefan
bebe
poze
jollyies spune:
Draga Dianalaura - multumesc, esti draguta. Nu a fost ideea mea sa lasam surpriza. Doctorul si al meu sotior s-au aliat impotriva mea sa nu aflam sexul. Doctorul s-a laudat ca are 3 copii si nu a stiut la niciunul sexul si au fost cele mai frumoase surprize din viata lui. A zis ca pozele care ni le-a dat contin raspunsul si am plecat fara raspuns cu speranta ca mi-l voi da singura. Nici o sansa. M-am impacat cu gandul si acum am un motiv in plus sa imping mai cu spor.
Tare ciudata treaba asta cu miscarea. Al meu cum spuneati unele dintre voi e ca la maraton. Nu scapa ora fara sa se miste, zi si noapte. Se deformeaza si burta. La spital mi au spus ca daca nu-l simt de macar 10 ori/zi sa-i sun. Vecina mea mi-a spus ca nu l-a simtit pe mandru ei mai deloc si are o mandrete de baiat, si frumos si istet la 1an. Eu oricum sper sa fie linistit si obosit daca ma sutuie asa tot timpul, nu conteaza daca mananc, fac gimnastica sau dorm.
Asa, Nospa. Vad ca luati la dureri. Eu nu am luat de niciunele. Ce contine Nospa? Ma bate gandul sa-l cumpar si sa-l tin casa in caz ca...cine stie. Cum se ia? Apropo de dureri, pe mine ma mai doare piciorul drept, mai exact fundul, dar nu spatele. Asta mi se intampla seara in general. Si nu pot sa zic ca de la vreme ca aici ne topim la propriu.
Spor la invatat la fetele in sesiune si multa grija cu stressul.
Hai ca ma duc sa ma culc,
Pa
lbelciug spune:
cristinamaria, asa e... fara comentarii!
Mica, cum 30 de cm? Mie mi-a zis ca e mai mic, cam de 15 cm ca lungime. Sau n-am retinut eu bine? Mama ce m-ai linistit apropo de kg. Si eu tot 8 am luat si credeam ca sigur ajung la 20! Brrr.
Azi dim am facut un pocinog, am scapat niste ulei pe jos si am alunecat. M-am proptit cumva in oase ca sa nu cad dar m-a durut osul pubic de-am simtit ca plesneste. Bine macar ca burta e ok. Aveti grija fetelor, eu cred ca de la oboseala mi se trage...
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 20s cu BB2
Forum despre Flori Presate (3)
andradap spune:
Jollyies, uite un LINK edificator in ceea ce priveste No Spa:
http://www.egirl.ro/medicamente/display/600/NO-SPA-comprimate-40-mg.html
Aici e Burtik mea
POZA Bebe Antonio din Sapt.16
Andrada 23+ cu Antonio
ELTEKA spune:
Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas, as fi vrut ca macar un rind din cartea ta sa fie gresit, dar nu e..........
Azi am fost la control si la eco special (o fi morfologicul vostru) si ambii doctori mi-au zis ca e clar baiat...Ce fac eu cu rochitele mele? Eu cui mai fac codite??
Mi-a picat fata in cabinet, ca ultima data ne zisese ca e fetita dar nu e sigur...Sotul meu a tisnit in sus, mai ceva ca la golurile din campionatul mondial de fotbal, si topaia prin cabinet... Doctorita nu stia, sa ma consoleze pe mine sau sa-l felicite pe el...
La celalalt eco (morofologic?), au iesit toate masuratorile bine, dar nu mi-au zis de nici un Ir sau notch sau ce am mai citit de la voi. Ei zic ca placenta e ok si cind am intrebat de grad de maturizare n-au inteles nimic, mi-au zis ca tot e bine. Apai sa stiti ca eu nu mai inteb nimic, ma las' pe mina lor, ca numai asa am reusit sa ies optimista, pentru prima data, din cabinet.
Optimista si cu poza in mina
Ca bebe era cu fata la spatele meu, asa ca nu ne-au putut oferi o poza frontala, dar ne-au dat una cu "cocoselul"...Ohhhhhhhhh!
Acuma eu de unde scot nume de baiat??? Sa mai fie si scandinav, sa rimeze cu numele de familie al sotului???
Daca mai vine o data la mine barbatu-miu cu mutra lui fericita, il pocnesc, sa stiti!
Elteka (nici nu-mi vine sa va zic sa-mi puneti si mie carucior albastru)
andradap spune:
ELTEKA.. .nu e motiv de suparare!!! Ba din contra... fii mandra ca ai un copil sanatos... si gandeste-te la nume... Rochitzele potzi sa le pastrezi din doua motive:
1.) Nu se stie niciodata... poate e chiar fetitza... nici eu nu cred pana nu imi vad copilul!!!
2.) Urmatorul copil poate fi chiar fetitza!
Te pup si fii bucuroasa ca ai un copil sanatos!!!
Aici e Burtik mea
Andrada 23+ cu Antonio
andradap spune:
De Lapinou stie careva ceva??? Am vazut ca are acelasi DPN cu al meu... si nu stiam ce e cu ea de nu mai apare pe forum...poate stiti voi ceva!
Aici e Burtik mea
Andrada 23+ cu Antonio
mica0307 spune:
Liviana asa am vazut ca mi-a scris la eco de la 14 sapt parca.
Cartea de care se vorbea aici se numeste Cartea bebelusului?
Mica 23+
Poze
ELTEKA spune:
Jollyies, bine ai venit inapoi! Daca era posibil, si eu nasteam in apa, dar aici in Japonia nu prea tine. Au ceva locuri, dar nu afiliate spitalelor, asa ca daca ceva nu merge bine te trimit la spital; pe cind in tara sotului meu, toate spitalele tind sa ofere nastere in apa, pot sa-ti acorde asistenta pe loc daca e nevoie...Ar fi fost super sa fim acolo...Si prietenele mele care au nascut recent, imi zic ca nasterea in apa e mult mai putin traumatizanta (si pentru mama dar si pentru copil)... Una mi-a povestit cum bebe a iesit si a inceput sa dea din maini si picioare a innot, cu ochii deschisi...Plingea taica-su linga
Chiquitita, eu am 19s si 5 zile, si nici la mine nu misca bebe, chiar ma plingeam la fete. Dar azi doctorii l-au vazut super ok, asa ca nu mai imi fac probleme...Poate e doar un gentleman cu mama lui (zic eu) - doctorita zice ca e de la colacelul de grasime de pe burtica mea
Oanaclaudia, sa-ti zic ce strategie adopt eu cind merg la spital, ori aici in Japonia e mult mai neobisnuit sa mearga sotii al spital. Intru pe usa cu sotul de mina, ii fac vint primul in cabinet si zic: L-am adus si pe tati, sper ca e ok (dar nu suna a intrebare ) asa ca ei nu mai zic nimic. Nu-l iau insa la control cervical (aici sint separate; cind stiu ca intru in sala de eco, poc, aplic strategia!) Eu zic ca e dreptul fiecarui barbat sa-si vada pruncul!
Dianalaura, clar ti-a crescut Stefanutul in burtica, si burtica cu tot cu el! O sa ma apuc sa ii citesc si eu povesti lui al meu - asta merge la baieti - dar in rest eu ce ma joc cu el??? Ca eu nu stiu fotbal, stiu doar cu papusile...
Serbanela, ce ti se deschide acum e capitolul in curs. Daca vrei sa vezi cum s-a terminat precedentul, mergi pe prima pagina unde scrie "odiseea noastra a inceput asa..." si fa click pe 18, o sa ti se deschida o pagina separat si poti citi, cred ca tu n-ai mai fost dinainte de pagina 10.
ps. Vezi Andrada ce "desteapta" m-am facut de cind m-ai invata tu cum sa pun link?
Ralucami, ce bine ca esti ok! M-am gindit la tine toata ziua si abia am asteptat sa ajung de la spital si sa-ti scriu, dar ce bine ca ai intrat! Mi-era frica ca te-a apucat apendicita, si dupa calculele mele maine e ziua "voastra", faci 19s+7 zile, adica 20s, adica jumatatea sarcinii!!1 Eu fac la o zi dupa tine, adica poimaine!
Auzi tu te-ai programat la eco special? Cica e obligatoriu aici (cred ca e ceea ce fetele numesc eco morfologic in Romania). Pe japoneza e ceva de genul SEIMITSU CHO ONPA. Totodata doctorul mi-a zis sa nu fac 3D ca bebe n-are grasime pe fata si sa astept pina data viitoare...Nu stiu ce sa fac...
Cit despre compot DAAAAAAAAAA, e importat din Ungaria, din ala exact ca la noi in Romania, borcan de 680 de grame, era aproape 600 de yeni, dar le-am cumparat eu pe toate 3 din raft!!! Aveau si de mure si unul de cirese, dar si pe alea le-am cumparat eu
Hai, tu n-ai drum la Tokyo? Ti-as da unul cu drag si am merge si la cafeneaua aia (apropo, nu stii mai multe, unde e etc?)
Si mai ceva: ai arsuri??? Ca fetele zic ca o sa aiba bebe par mult...Vreau sa va zic ca aici in Japonia majoritatea bebeilor au par asa mare, si infoiat, fir cu fir!!! Mor de dragul lor, azi am vazut asa de multi la spital (maternitate). Al tau poate iese pletos din cauza sotului, abia astept sa-ti vad pozele!!!!
Pentru toate: am intrebat-o pe o tipa la spital cum de are bebe asa par (o saptamina, si par de o palma!!! Bestial!!). Cica ele maninca chestia aia verde din miso soup, cum ii zice??? Dar in cartea mea "Mierea si virtutile ei" zice ca femeile care maninca in fiecare zi o lingurita de miere (nu mai mult si constant), vor constata ca bebe se naste cu mult par si va avea mai tirziu dinti foarte sanatosi
Hai pupici, ca merg sa sarbatoreasca tati...si eu ma holbez la berea lui, si am sa-l si pocnesc seara asta, va zic eu, ca e prea vesel
Elteka
ralucami spune:
Elteka felicitari!!! Ce bine ca si tu si bebe boy sunteti in regula si ca nu mai ai motive de ingrijorare! Sa stii ca asta e secretul aici : sa mergi pe mana doctorilor, si chiar daca auzi/ citesti/ vezi pe undeva vreo poveste mai horror despre sarcina/bebe sa te gandesti ca ala e un caz special si tie NU ARE cum sa ti se intample.
Eu simt ca mor de nerabdare pana la sf lui ianuarie cand sunt programata la dr . Si maine m-as duce peste el la o ecografie. Oricum incerc sa ma pregatesc sufleteste pt vestea ca e fetita ( am remarcat o chestie in grupul meu de prieteni: TOTI care au vrut fetita au baietel, si invers. Eu vreau baietel, dar conform legilor lui Murphy ma astept la o "surpriza". )Offf , pana si nume de baietel am pregatit. Si toate japonicile cu care lucrez ma tot "amagesc" ca : " ai fatza de mamica de baietel". Am asa o stare ciudata cand vine vb de sexul lui bb.
Elteka pregateste rochitele sa mi le trimiti pachet!
Liviana a zis Mica bine la faza cu 30 cm! M-am uitat si eu in cartile si revistele mele japoneze si spune asa :
Luna a-6-a de sarcina ( adica sapt 20,21,22,23) :
* Lungime bebe: 25-30 cm
*Greutate bebe: 300-650g
Luna a 7-a de sarcina (saptamanile 24,25,26,27 ) :
*Lungime bebe: 30-35cm
*greutate bebe: 650-1000g
Gata plec si eu sa imi pregatesc hartzogaraia pt maine la servici. Si asa ce as sta acasa , in patut!
POZE BEBE
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!