Mamici de martie-aprilie 2007 (16)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

exact...sa fim optimiste, ca daca avem noroc si alaptam cum trebuie, scadem noi la loc...trebuie si un pic de vointa, dar...

Voi cred ca stiti f. bine cum o sa-i cheme pe bb vostri, nu? Faza e ca eu nu stiu ce o sa fie pana la urma...si nu ma duc la eco de nebuna, asa numai ca sa aflu doar asta...o sa vedem in martie ;) Oricum, daca e baiat o sa-l cheme Victor, iar daca e fata, Antonia sau Ana, sau Ana Antonia ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

Buna tuturor !!!!

Intai de toate sa va prezint 'revista presei':

http://www.evz.ro/article.php?artid=288347
"Cosul bebe", inlocuit cu 150 de lei
18 Ianuarie 2007
Programul "cosul bebe", prin care parintii nou-nascutilor primeau de la stat cate un trusou, a iesit din grafic din cauza lipsei normelor metodologice si a amanarii licitatiilor.
Guvernul va inlocui, pana la sfarsitul lunii mai, ajutoarele in produse cu acordarea unei sume de 150 de lei pentru fiecare cos. Pentru a beneficia de suma respectiva, parintii copilului trebuie sa depuna o cerere la sediul autoritatii publice locale de care apartin si vor primi banii intr-o luna.

Parerea mea - decat hainutzele intr-o luna, tot mai bine banii cash intr-o luna ...

Si acum sa raspund la temele discutate - mie mi-ar placea sa vad in sala de nasteri o figura cunoscuta si prietenoasa, cred ca te-ar ajuta sa treci mult mai usor peste momentele acelea, mai putin placute. Pe de alta parte, nu stiu daca as vrea sa ma vada sotul pe masa aia superba. Oricum, sansele ca el sa fie acolo sunt destul de mici, asa ca nu prea imi fac sperante si sincer, ma astept la ce e mai rau ... in speranta ca o sa fiu totusi surprinsa placut.
PAXELA, cred ca ai mare dreptate referitor la ce ai spus despre marele eveniment din familia Columbeanu. La mine este primul copil si nici macar nu am fost sa vad maternitatea (nu stiu daca o sa merg inainte de nastere) dar ce au aratat ei acolo nu seamana cu ceea ce se intampla la restul nasterilor. Si eu imi doresc sa fie x asistente prietenoase pe langa mine, 4 doctori, toate monitoarele din spital etc. dar din pacate noi nu suntem miliardari SI nu pot decat sa am incredere in Dumnezeu si in dr. mea ca totul va fi bine pana la capat!

In ceea ce priveste ajutorul dupa nastere - mai mult ca sigur ca va veni mama la noi in primele saptamani, pana ma dezmeticesc eu si stiu ce am de facut! Ca din pacate nici macar nu am tinut un nou-nascut in brate pana acuma (ca am fost cei mai harnici dintre prietenii nostri ), ce sa mai zic de facut baie si toate celelalte ...

MONICA, eu sper din suflet ca si tu si Elyanna sa apucati sa vedeti documentarul la TV intai si dupa aceea live!

MIHAELA - cu putina intarziere - Felicitari pentru carnet!!!! Eu am carnetul de vreo 5 ani si la inceput mi-a fost si mie fff frica sa merg singura, dar am avut noroc ca mi s-au pus cheile in brate si nu am mai avut de ales. Asa ca acuma pot sa spun ca ma descurc bine, doar parcarea laterala a ramas inca o problema (minora, dar o problema)

De luni voi ramane acasa - unde nu am inca net - asa ca o sa raman cam in urma cu cititul ... Dar tot voi mai aparea din cand in cand, sa nu ma dati la disparuti!

AMR pana apare martisorul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Wow... ce activitate pe aici... nici nu stiu deu unde sa incep... incerc s-o iau pe rand

martutza si eu am senzatia ca impinge in col... uneori am impresia ca daca mai impinge mult, o sa iasa Uneori simti si usoare intepaturi... Deobicei cand stau mai mult in fund si in picioare... adica juma' de ora, o ora... ca asta e la mine muuuult.

Paxela cum mai esti? A trecut raceala? Sanatate multa
Despre nasterea "secolului"... si pe mine m-a distrat diferenta dintre ce stiu eu in spital si cum era acolo... Acu, poate o fi vro aripa a Eliasului unde platesti si o fi ca la Euroclinic sa zicem... Sau nu
Si imi "placeau" intrebarile puse de una din prezentatoare (care la un mom. dat a si spus ca n-are copii) doctorului ginecolog invitat... despre colici, despre ce nota crede ca a obtinut Irina... Dar i le taia repede dr...
Despre rezultatele la culturi din col... eu tin minte ca dura vreo 3-4 zile.

ioanaradu cat se da la dr. asistente etc. difera muuult din ce am citit eu pe forum.. si de la sptal, la spital si de la dr. la dr... si daca e nastere naturala sau cezariana... Si pana la urma, dai cat ai... si cat de multumita esti de dr., asistente etc. Incearca sa dai o cautare pe forum despre sitalul la care o sa nasti tu, ca sa iti faci o idee...

Selene multumim pt. info... dar m-am uitat pe site la national geographic si la ei in site scrie ca pe 11 feb. la 22, e despre nasteri la animale Si io abia asteptam... chiar ma gandeam ca sper ca pana pe 11 feb. sa nu nasc

Sori eu ziceam ca nu vreau sa vina sotul sa asiste la nastere nu pt. ca m-ar vedea cum ma chinui... Mie personal nu mi se pare o chestie prea placuta... sa ma vada cu perfuzii, cu genunchii la gura... poate si plina de sange... etc. In plus, difera mult conditiile din spitalele din romania, fata de cele din canada (sa zicem). Aici nu stai intr-o camera singura, pana nasti... Stai in sala de travaliu, unde sunt poate si 10 gravide si lauza care se vaita, tipa, sunt controlate de dr. direct in pat... Paravan nu exista... totul se intampla la vedere
Astea ar fi motivele pt. care eu personal prefer sa nu vina... Nu pentru ca nu vreau sa ma vada ca ma chinui
Si eu am vrut sa stea cu mine cand o sa nasc... ca era frumos ce vedeam in filme... Dar cand m-am vazut la fata locului si m-a intrebat dr. ca parca eu vroiam sa fie si sotul de fata... am spus pas...

laura_oana eu la capitolul mancare... sunt pe dinafara... Sarcina asta nu stiu ce am mancat... ca nimic nu-mi convine.

Despre vitamine... eu am luat de prin luna a 3-a Elevit... si iau incontinuare.

Eu nu o sa tin bb-le infasat Doar in spital... Asa ma tinut-o si pe mandra... si nu am observat sa se sperie ca nu era infasata . I-am pus manusi, ca se zgaria pe ochi... atat.

Mada bravo pentru grasan. Sper ca ti-au trecut piticii... ca e prea mare... cu 2 sapt. mai mare e ok.

Mihaelaaa daca vrei sa faci bagaju, fa-l... Al meu e facut de cand cu cerclaju... Am spalat toate cele si le-am bagat la loc in bagaj... Scapi de o grija. Acum, ca m-ma mutat la mama, am luat si bagajul pt. spital dupa mine... si sta intr-un colt in sifonier...

roxanici sigur ne revenim... n-o sa mai fie ca la 20 de ani Dar asta am observat ca nu tine de nascut sau nu... pur si simplu incepem sa ne "defectam" cu trecerea anilor... E adevarat ca se mai schimba unele chestii dupa sarcina si nastere... adica bazinul o sa fie ceva mai lat, la fel si cutia toracica... Mie asa mi se pare, dupa ce am nascut... Dar nu e o regula...
Si sa vezi ce-o sa zburdam cand o sa facem ture prin parc cu carutul... Pana sa fiu gravida si pe urma sa plimb mandra... nu credeam ca voi merge vreodata atatia km pe jos intr-o singura zi.

raluca22 eu raman la nivea. Am folosit la la madra si n-au fost probleme. O sa flosesc si acum. Trebuie vazut si cum se intelege bb cu ele... Ca daca nu-i fac bine schimbam...

Absoluta carucior ros este [ fetita ] (fara spatiile dintre cuvant si parantezele drepte)

arissa felicitari pt. fetita... asa sa fie Aflam cu singuranta cand nastem...

ralualexandrei asteptam povestile nasterilor. Ai promis... nu mai scapi.

Despre mine... astept urmatoarea consultatie si eco. Sapt. viitoare... inca un pic... nu mai am rabdare Am facut pauza de gynipral doar 2 zile... nu s-a putut mai mult. Ieri am avut toata ziua burta tare si uneori contractii si luasem deja 4 no-spa si 2 supozitoare cu scobutil... Asa ca aseara ma luat gynipral... Si mi-e bine din nou
Cam asta ar fi... nimic nou sub soare.

si gata... ca m-am intins... o gramada

Eliana & (30 sapt.) si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Fetelor cata agitatie pe aici noaptea
. ...
ma bucur ca scrieti atat

Noi acum ne-am trezit, dupa aceleasi neplaceri de gravidutza amorteala, pisu de vreo trei ori si- dupa vizita de ieri la doctor "care mi-azis sa dorm numai pe stanga" - parca ar putea cineva sa doarma numai pe o parte- a mai aparut ceva nou grija sa nu dorm prea mult pe dreapta

Roxi cred ca toate ne punem problema daca o sa ne revenim dupa nastere, eu cred ca da - avand in vedere cata treaba avem cu galuste dupa nastere

Mihaela stiu ca este foarte greu sa stai singura, eu de cand sunt in concediu sunt singura de la 8 pana la 6 seara pana vine al meu de la serviciu, dar la tine. Noi suntem alaturi de tine si te vom sprijini cum vom putea mai bine

Cu mine nu va merge nimeni in sala de nastere pentru ca eu fac cezariana cu anestezie totala si nu este nevoie.

Multumesc mult pentru raspunsuri tuturor fetelor.

Pupici si ne revedem in cursul zilei ca noaptea nu pot ca imi este somn

Diana 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna ziua la burtici!

Multumesc mult pentru raspunsuri

Nu dati cu rosii...please...ca raspund asa tirziu...n-am apucat apucat sa ma apropii de calculator...in primul rind am avut multa treaba si mi-a fost si tare rau...am reusit nu stiu cum sa ma stric la burta ...marti am continuat cu gaze...de am zis ca explodez, nici la serviciu nu am mers, dar miercuri am avut de terminat treaba ...asa ca de citeva zile ma "distrez" de nu se poate...azi imi e mai bine..da` tot simt niste dureri de burta, de zici ca trebuie sa-mi vina menstruatia....hai ca v-am impuiat capul...da` aici e singurul loc unde pot sa-mi vars of-ul

Apropo de trezit noaptea - ma insciru si eu...zici ca am ora fixa 4, 5, sau 6...ma trezesc, ma uit pe pereti, fac un pipi..si inapoi in pat unde sper sa adorm cit mai curind...uneori se intimpla alteori nu..

Sotu la nastere - nu se pune problema, mai ales ca voi face cezariana, s-ar putea cu anestezie totala...da` oricum nici nu discut sa nu fie acolo, sa stea cu mine tot timpul, daca s-ar putea

Apropo de Columbeni - este frumos ce vezi la televizor - da` la 300 de euro/noapte, numai cazarea asa si trebuie sa arate nu??? Ca doar pentru oamenii cu bani s-au inventat clinicile private de lux

Bagajul de spital - si io am inceput sa-l fac - partea mea...

Va pupic
Roxygeo 26+

Mergi la inceput

Mihaela in legatura cu descoperirea ta felicitari. M-am uitat si eu la mamicili de mai - iunie si am vazut ca au mesaje scurte si cu multe desene, pe cand noi avem adevarate compuneri. Deci terbuie sa fie 15 mesaje indiferent de luingime..............nu ca ar conta era ca o paranteza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

eu vad ca sunt mai bine
nu ma mai supara decat tusea si nasul putin
problema acum e ca am meeu burtica tare, nospa iau oricum ,caci asa am primit indicatii, cat sunt racita sa iau ca sa nu avem surprize,
daca stau in pat nu am nimic dat dupa 30 min de ta in picioare sau fund burta e pietroi
acum o saptamana colul era lung( cred) 3,9cm, si dr a zis ca nu sunt probleme, dar acum cu tusea asta ma cam tem

Alexa31+ si Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006

Mergi la inceput

tot eu

Eu fac vaccinul antitetanus pentru ca mi-a zis si giecoloaga ca este de acord.. mi explicat ca DD fereste dar daca copilasul intra in contact cu ceva ruginit la nastere ii poate fi fatal ..... nu vreau sa va speriati ca nu cred ca este cazul sa se intample asta intr-un spital

Vitamine o sa iau Elevit sau Materna sa vad care-mi surad.

Azi o sa merg la o plimbare prin parc ca sa profit cat mai este vreme frumoasa

Diaan

Mergi la inceput

Paxela ma bucur ca esti bine aproape refacuta

Roxygeo acum esti ok, nu te mai deranjeaza burtica nu?....Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

Elyanne,
m-am uitat si eu pe site si se pare ca in 11 Feb, la ora 22:00 e si documentarul cu animale si cel cu sarcina multipla!

Uite dovada (la sectiunea 'afla mai multe' si la 'clipuri'):
http://new.photos.yahoo.com/martie_aprilie_2007/album/576460762311458745

+ link-ul la site - http://www.nationalgeographic.ro/ - dar poate isi dau si ei seama si schimba intre timp!
Se pare ca va trebui sa urmarim programul in fiecare zi, sa vedem cum e de fapt!

AMR pana apare martisorul...

Mergi la inceput