Un barbat de care-ti place mult iti face avansuri.

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Their life stinks!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
doar ca ala era chiar specializat pe oameni casatoriti, la cele romanesti (in general) nici macar nu exista la profil posibilitatea sa alegi casatorit!


ba optiunea exista, numai ca n-o foloseste nimeni...
Ca sa nu mai vorbesc de faptu' ca majoritatea barbatilor (de femei nu stiu) opteaza pt. "caut prietenie... durata...bla bla" - si printre ei cre' ca 90% nu vor saracii in realitate decit sex, sex, sex si atit, daca se poate cu cit mai multe necunoscute, si daca se poate cit mai repede, si cit mai pe intuneric sa nu-i cunoasca nimeni.
Jalnic.
Dar foarte siropos la prima vedere.
Asta or fi invatzat ei din tata in fiu ca trebe sa spuna.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

Ymcar , multumesc pentru florile virtuale ! Am raspuns cu intarziere pentru ca au fost cateva defectiuni si nu am putut intra pe net pana astazi .

Am rasfoit ultimele pagini ( cam in graba , ce-i drept !)si am vazut ca s-au scris lucruri interesante .Nu mai retin cine spunea ceva despre faptul de a accepta o casnicie din mila. ( Din batrani se spune ca ficare partener se cazneste sa reziste intr-o relatie de casatorie , de aceea se numeste "casnicie" ). Dar, vremurile s-au schimbat si consider ca a sta cu cineva din mila ,ii face mai mult rau decat bine , chiar si in cazul in care acea persoana este bolnava si are nevoie de ajutorul tau. Poti avea grija de el ca prieten....Si acea persoana ar trebui sa inteleaga, eu as intelege...si nu as accepta sa stea cu mine din mila , dar as fi de acord, din tot sufletul , sa ma ajute ca si prieten.Chiar i-as cere ajutorul si m-as bucura sa-l primesc...Pentru ca daca o iubesc , consider ca acea persoana are dreptul la fericire si nu pot sa-i iau acest drept.

Insa , depinde de la caz la caz , de fiecare persoana implicata...
Paraluta trebuie sa analizeze n situatii posibile si sa aleaga ceea ce se potriveste cel mai bine cazului ei, fara sa aduca suferinta unor persoane nevinovate din jur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doroty spune:

Marius cred ca ai vrut sa mai domolesti putin spiritele incinse.
Din povestea ta am inteles ca rau ajungi si daca te casatoresti, si daca nu,nu scapi de probleme. Cel mai trist e ca realizezi ca nu poti sa te daruiesti total si partenerului si prietenului.

Parerea mea e ca toti simtim uneori atractie fata de o persoana de sex opus, alta decat partenerul de viata, dar ne supunem regulilor acestei societati. Altfel ne riscam linistea. Vedeti cati am sarit sa scriem pe marginea acestui subiect?
E la o scara mai mica vocea comunitatii in care traim si ea ne spune ca nu e bine sa ne inselam partenerul de viata.Deci sa nu o facem!

Sanatate si liniste sufleteasca. Doroty cu minunea de baietel, Onut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana1971 spune:

Am citit pe fuga si ma mir de unele reactii... de ce spun asta ? pt ca nu stie nimeni in ce situatie il pune viata si cum va reactiona , unii ar fi surprinsi de ei insisi.Nu exista retete,fiecare situatie e unica,fiecare om gandeste si simte in felul lui;iar daca i se impune (in timp,pe nesimtite) un anumit mod de viata sau gandire va ajunge la un moment sa se simta nemultumit fara sa-si dea seama concret ce-l deranjeaza.
Se intreaba unii la ce s-a referit marius? hmm nu poti sa impaci si capra si varza,ai o moneda... o cale...depinde pe care o apuci dar realitatea e aceasi ...nu pot sa explic mai concret...poate ma insel dar eu asta am inteles.

Draga paraluta ...numai tu cunosti intreaga realitate , ce te-ar face fericita.Toti avem dreptul la fericire numai vezi sa nu fie o fericire scurta care sa lase un gust amar.
Unii spun sa te gandesti cate nefericire ii provoci sotiei lui sau sotului tau.... din moment ce a existat premiza ca sa te uiti in alta parte si la prietenul tot asa ........ceva nu mai merge ...si decat compromisuri si regrete mai bine iei taurul de coarne....dar sa ai grija.... sa nu fie ceva de suprafata .

uite un ex....sotul meu plecase cateva luni in franta...avem o relatie de 12 ani...iti zici ca merge tot mecanic... dar dupa 1 luna as fi mers pe jos numai sa stau langa el,sa-l iau de mina,etc...si el mi-a spus acelasi lucru la telefon..ca abea asteapta sa vina acasa ...ca pleaca si pe jos de acolo ...cum am zis...nu sti cum reactionezi decat dupa ce esti pus intr-o anumita situatie.

diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaintruder spune:

Hai ca incerc si eu sa ma dau cu parerea la faza cu povestea lui Marius, ca ma roade tare.

Cred ca morala era urmatoarea, si abea ashtept sa ne raspunda Marius ca numai el stie de ce ne-a scris asta: in viatza exista situatzii cand eshti prins la mijloc si oricat de tare te-ai chinui nu potzi sau nu depinde de tine sa ii faci pe totzi fericitzi, sa impaci pe toata lumea, sa faci in asha fel incat sa ai grija de totzi. Cateodata trebuie sa-ti stabileshti prioritatzile si cu regretul ca una dintre partzi are de suferit sa faci ce crezu ca e mai bine

diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaintruder spune:

cu toate ca la faza asta eu il luam pe tip la mine acasa si o puneam pe nevasta sa-i dea macar o gura de mancare

diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by dianaintruder

Hai ca incerc si eu sa ma dau cu parerea la faza cu povestea lui Marius, ca ma roade tare.

Cred ca morala era urmatoarea, si abea ashtept sa ne raspunda Marius ca numai el stie de ce ne-a scris asta: in viatza exista situatzii cand eshti prins la mijloc si oricat de tare te-ai chinui nu potzi sau nu depinde de tine sa ii faci pe totzi fericitzi, sa impaci pe toata lumea, sa faci in asha fel incat sa ai grija de totzi. Cateodata trebuie sa-ti stabileshti prioritatzile si cu regretul ca una dintre partzi are de suferit sa faci ce crezu ca e mai bine

diana



Vad ca povestioara mea a nascut discutii. Esti aproape de adevar ... aproape. Nu va spargeti prea mult capul la urma urmei nu e decat o povestioara (aproximativ ). Dar mai sunt mesaje cuprinse chiar daca ele stau oarecum discret transmise in jocuri de cuvinte inrosite, involburate si uneori din nefericire sfarmate prin jocul cinic al unei lumini fierbinti reflectata intr-o singura moneda trudita si asteptata, impartial unica si rea.
Gata! Mergeti cu topicul mai departe lasati povestea mea deoparte, e un obicei de-al meu de a scrie... rar si scurt.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

Dar mai sunt mesaje cuprinse chiar daca ele stau oarecum discret transmise in jocuri de cuvinte inrosite, involburate si uneori din nefericire sfarmate prin jocul cinic al unei lumini fierbinti reflectata intr-o singura moneda trudita si asteptata, impartial unica si rea.

M-ai ametit rau de tot .... Te rog, mai pe " romaneste " ....Care sunt mesajele despre care vorbesti ?


Si dupa aceea mergem cu topicul mai departe ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaintruder spune:

cred ca moneda e de fapt ispita paralutzei care o face pe ea sa stea in dubiu rau de tot si ea nu stie ce sa aleaga ca tot ramane cineva nefericit, sotzul si sotzia tipului de care ne zice sunt sotzia si prietenul si in fond si la urma urmei banul ala tot pentru prietenul care se agita sa o rupa, asha stralucitoare si asha tare cum era ea intr-o zi cu soare stralucitor ...este paralutza.

Ea are nevoie sa faca ceva, pentru ea, si pentru cei din jurul sau.

Sau Banul ala care nu se rupe neam sunt ashteptarile paralutzei, fericirea ei, rodul sacrificiilor pe care le-a facut.


Dulcetzica e prima care o intzelege pentru ca a privit in sufletul tau paralutza.

Acum si parerea mea, e doar o parere, o altfel de solutzie, fara sa te judec: pentru tine exista un conflict interior si nu e generat numai de a-ti incerca norocul cu acel om care itzi face avansuri si te face sa ai fluturashi, nici nu cred ca te gandeshti cu adevarat sa ii dai curs acestei porniri de a te duce cu els a va consumatzi pasiunea, cred mai degraba ca eshti satula de viatza asta de cacao, care nu face sa rasara o data soarele si la tine in ograda.

Azi a aparut nevoia ta de afectziune, de vitalitate, maine os a apara alte nevoi reprimate din cauza celor pe care le traieshti.

Fa urmatorul lucru: ia o foaie de hartie si scrie in stanga tot ce te nemultzumeshte in viatza ta, apoi in dreapta tot ce ai vrea sa fi sa realizezi si raporteaza-te doar la tine nu la situatzie

Apoi mai ia o alta foaie si pune in stanga care este situatiza ta si care ai vrea sa fie in dreapta, incearca sa nu fi obiectiva la aceasta lista

Citeshte atent listele, ia un marker din ala fosforescent si subliniaza in dreapta ce e posibil sa realizezi, adica evalueaza-ti posibilitatzile in situatzia de acum.

Apoi citeshte cu atentzie ce e scrie fara marcar si intreaba-te cat de esentziale sunt acele lucruri pentru viatza ta si daca potzi trai fara ele stiind ca viatza va trece si vei ramane cu aceste amintiri.


mai ia o foaie si pune pe hertie numai ce este nesubliniat cu markerul si gandeshte-te ca pentru alea trebuie sa dispara sau sa sufere, sau sa se scimbe, sa se transfrome... tot ce scrie in stanga listelor tale, si intreaba-te daca ceea ce vrei si ai vrea sa fie viatza ta merita sa sacrifici ca tu sa fi fericita si apoi punetzi intrebarea ce piese de domino se mai duc jos daca tu acztionezi in cutare fel, ce consecintze se trag in urma schimbarilor pe care ar trebui sa le fac sa-mi ating fericirea (la o adica fericirea este un lucru personal, ca si mantuirea si in aparentza daca actzionam pentru satisfacerea lor parem egoishti in fatza celorlaltzi, pentru ca-i sacrificam pe ei pentru noi, pentru ca in viatza luam decizii greshite care ne duc la situatzii greshite.

Asha m-a invatzat fratele meu sa-mi fac balantza la rece, sa trag linie si sa hotarasc mai ushor.

Nu stiu catzi ani ai, cat de mari sunt copii (copulul tau) dar stiu ca eshti nemultzumita de viatza ta.

Ai zis ca nu vrei sa gresheshti fatza de nimeni. Vei putea oare sa te detashezi de ce simtzi si sa faci un exercitziu de imaginatzie?
Tabloul este urmatorul:(si te rog sa citeshti subiectele la care fetele cu copii , mai ales mici, sunt abandonate de sotzi pentru alte femei si sa le citeshti suferintza si disperarea, sa vezi cat de rau se simt cand vne sotzul acasa si le spune ca nu le mai vrea... ca nu le-au iubit si ca vor sa-si refaca viatza) imagineaza-i pe sotzia si pe fiul barbatului de care eshti atrasa si uite-te la ei cat ar suferi si incearca sa izi imaginezi ca viatza lor se schimba radical pentru ca el i-ar parasi pentru tine.

Mai e un aspect, cand eshti indragostit ai senzatzia ca persoana e super, pana o cunoshti cu adevarat, cand incepi sa-i vezi defectele, cand se consuma si pasiunea, eshti sigura ca dupa ce trec astea vei mai vedea lucrurile ca acum? Adu-ti aminte de fluturashii simtzitzi din cauza actualului sotz candva.

Daca omul asta casatorit si cu copil este nefericit este neinteresant, ce trebuie tu sa vezi este ca e castorit si sa-i respectzi casnicia in sine nu neaparat nevasta, are el motivele lui de nu a renuntzat pana acum, motive care, fericit sau nefericit il tzin inca ancorat in mariajul lui. Cine eshti tu sa decizi viitoprul familiei lui sau sa judeci fericirea lui?

Propuneri indecente... pai daca sunt indecente ar trebui sa te scuturi de fluturi si sa-l pui la punct, nu sa-i dai nas si sa coalizezi cu el, sa-l incurajezi.

Nu ma bag la faza cu cafeaua ca ma depasheshte, parerea mea e ca te agtzi de vorbe care itzi convin sau itzi justifica dorintza sa itzi atenueze sentientul de vinovatzie.

Ce trebuie facut? Ma indoiesc ca-ti putem spune noi, doar tu stii cel mai bine daca ce trebuie sa faci si ce vreis a faci sunt doua lucruri identice.

Ai putea sa mergi la un preot si la un pshiholog care sa te ajute sa te cunoshti mai bine sa potzi sa faci alegerea nu care trebuie ci care este cea mai buna pentru constintza si sufletul tau, pentru viatza ta.

Sper sa nu te fi suparat ce am scris, nu am nici cea mai mica intentzie sa te jignesc in vreun fel si nu te judec, in locul tau eu intai ash chibzui, vis-a-vis de ce am scris aici si dupa aia ash lua o hotarare.

Am fost la un moment dat singura si mi-a placut de un barbat care avea pe cineva de 8 ani si el i-a dat papucii ei, din cauza ca m-a cunoscut pe mine si prietena mea m-a rugat sa nu-mi cladesc fericirea pe nefericirea acelei fete, dar nu mi-a pasat, si am suferit si eu si el si ea si fata mea, ca e vorba de actualul sotz.







diana

Mergi la inceput