Mamici de septembrie-octombrie 2007 (3)
Raspunsuri - Pagina 25
irinabobe spune:
va rog mult spuneti-mi si mie ce eco se fac si cand. adica cand 3D si cand morfo si care e diferenta intre ele adica ce afli la una si ce afli la cealalta. vreau sa imi fac si eu programare deacum dar nu stiu pt care sa ma programez mai intai.
5+
blueeyes2003 spune:
isabeluta
bine ai venit!
Sarcina usoara si un bebe sanatos!
Roxana sa-ti fie de bine ca te-ai tuns si coafat!
E super ca te-au lasat greturile si ca poti sa mananci orice spre deosebire de zilele trecute cand ziceai ca te simti rau.
Irinabobe si pe mine ma intereseaza aceleasi lucruri!![]()
Va
pe toate!
Mirela
7+Our little Miracle!
myral spune:
Buna seara, fetelor!Bun venit noilor gravidute! Sarcini usoara si bebei sanatosi!Eu astazi am fost din nou la eco, l-a masurat , inimioara ii batea doctorita a zis ca e totul bine desi acum o sapt si jum eram disperata din cauza catorva pete care nu se stie de la ce au fost pana la urma.Si la mine starea de rau s-a ameliorat in seara asta si sunt ingrijorata putin dar sper sa fie bine. Stiti cumva greturile trebuie sa tina neaparat 3, 4 luni sau si mai putin e ok?De asta mai bine sa nu ai greturi deloc decat sa ai si cum te simti putin mai bine sa o iei razna daca totul e in regula.Myral
7+
sim_stoian spune:
Buna!
Am revenit si eu din concediu aseara, dar eram prea obosita ca sa mai deschid calculatorul. Vad ca ati fost harnicute cat am lipsit, asa ca am de recuperat. 
Sim 7+
Asa creste bebe
Poze bebe
Zamfirica spune:
Irina, Mirela, pai eu am tot scris despre eco. Deci, repet, prima ecografie importanta se face intre 12-14 sapt. de sarcina (calculate de la data UM) si este importanta pt. ca numai in aceasta perioada este relevanta masurarea pliului nuchal.
A doua ecografie, obligatorie de aceasta data, este morfologia fetala si se face intre 20-23 spat. de sarcina (calculate de la UM). Aceasta ecografie este cea mai importnata intrucat de-abia in aceasta perioada organogeneza s-a incheiat si aici vezi in ce masura copilul este perfect sanatos.
Triplul test eu stiu ca se face intre 16-19 sapt de sarcina, este un test statistic, care arata doar o probabilitate. Se coroboreaza cu ecografia de 12-14 sapt si cu alte date despre parinti (varsta mamei, antecedente familiale, etc). Si eu stiu ca nu este un test relevant, nu este un test diagnostic. Daca la triplu apare un risc mai mare decat probabilitatea minima admisa, in principiu te pune sa refaci testul (alti bani) sau sa faci amniocenteza (o gramada de bani, dar macar are valoare de diagnostic). Eu stiu atatea fete cu rezultate fals-pozitive la triplu si cu copii perfect sanatosi, dar care s-au stresat toata sarcina din cauza lui, incat nu-l voi face.
in asteptarea lui number 2
Zamfirica spune:
Carmina, bine ai zis cei trei crai, hi, hi, hi!!! Asa-i cu pomul laudat, si eu cred la fel ca tine.
Mirela, unul dintre cei 4 imagisti foarte buni despre care amintisem, este Iosup, intr-adevar. De fapt cei 4 sunt: Herghelegiu, Pop, Iosup si Albu (despre acesta din urma nici eu, ca si Carmina, n-am insa o parerea prea buna; de fapt cazuri de erori s-au mai auzit despre fiecare din ei dar in principiu raman cei mai buni, cei mai de incredere, ca n-o fi singurii si asta e adevarat).
Sabina, ce fetita frumoasa ai si tu!
Zamfirica spune:
Inca ceva DESPRE ECOGRAFII, parca Irina, tu ai intrebat. Toate ecografiile, ca sunt normale sau de morfologie fetala (asta de la mijlocul sarcinii, cand se masoara toate organele) se pot face pe diverse aparate, ecografe adica. Ecografele pot fi 2D, 3D sau 4D, cea de a patra dimensiune fiind timpul (este o ecografie in timp reali, vezi exact ce se intampla in acel moment in burtica).
Parerea unanima a ginecologilor este ca nu conteaza atat de mult tipul ecografiei, cat imagistul care o face. Aceleasi lucruri le poti masura si pe un aparat 2D ca si pe unul 4D, diferenta este ca ecografia 4D este mult mai spectaculoasa si emotionanta pt. parinti (si bineinteles mult mai scumpa). Dar din punct de vedere pur tehnic, al acuratetii datelor masurate, nu este absolut nici o diferenta intre ele. Aici depinde doar de bugetul de care dispuneti.
Insa morfologia fetala se poate face foarte bine intre 20-23 sapt. pe un aparat 2D. Sper ca v-am lamurit cate ceva din ce mai stiu si eu...
Zamfirica spune:
Isabela, bine ai venit. Avem aceeasi UM, poate nastem in aceeasi zi
.
isabeluta spune:
Buna dimineata! Eu una nu am somn!!!
Simptome nu am doar sanii ma dor ma rau decat ma dureau de obicei, inainte de CM si sunt mai obosita. E totusi prea devreme.
Sunt insa fff fericita si nu-mi pasa nici de greturi sau alte simptome. Am obtinut aceasta sarcina dupa multi ani de chin si multe luni de tratamente.
isabeluta
4+
bebita
Alé spune:
Buna, fetele. am si eu niste precizari legate de ecografii. Poate sint eu mai patita si suflu si-n iaurt.Eu asa am facut si asa voi face si acum:
Prima ecografie pe la 6 sapt, pt a confirma sarcina ecografic si pt a vedea daca este bine pozitionata si nu exista pe linga ea hematoame sau alte belele care ar necesita vreun tratament. De fiecare data la varsta asta ii batea inima.
A doua ecografie importanta - pe la 12 saptamani, pentru masurarea translucentei nucale. Din cite stiu, se poate face intre 10+6 si 13+6 saptamani. Cu putin noroc, se poate distinge si sexul.
A treia: morfofetala la 14 saptamani - atunci se poate vedea destul de bine si sexul si se face o prima evaluare a organelor. La asta se adauga masurarea IR-urilor, care sunt mai importante decit par, din nefericire.
A patra: morfofetala la 20 de saptamani. Eu stiu ca s eface intre 19 si 22 de sapt, acu fiecare medic cu "modelul" lui.
Astea ar fi alea importante, care pot detecta eventuale nereguli.
In rest, un control ecografic e binevenit cam la 2 saptamani, pt a vedea ce se mai intimpal pe acolo, iar in ultima luna de sarcina, saptaminal, ca apoi in ultimele doua satapamani, de doua ori pe saptamana.
Cat despre 2-4D, toate masuratorile se fac in 2D, indiferent daca aparatul respectiv poate mai mult. 3D-urile face poze cu volum, nu stiu cum sa zic, iar 4D face film, ca sa ma exprim plastic. Deci in afara de o emotie puternica si de o imagine cat mai aproape de realitate a puiului, nu-ti ofera nimic dpdv informational. Poate in lunile mari, pt a vizualiza mai bine un cordon problematic...
Cam asta voiam sa zic si eu...
Sabina, sotul meu este fotograf profesionist, deci hobby e numai pt mine
. Aparatul ala de care intrebi este o Mamiya, care trage pe dia lat. N-am gasit articolele, dar am vazut citeva poze care am banuit ca sint facute de tine. Dragute.
In alta ordine de idei, am o propunere mai de moderator, asa, pentru listuta. Nu stiu cui sa ma adresez exact, pt ca am impresia ca MamiciDe2007 este cont comun si face cam toata lumea cite ceva.
As zice sa scoateti simbolul
din dreptul numelor, pt ca lungeste lista inutil si o sa fie o pagina intreaga numai cu asta. Plus ca mai sunt de venit si gravidutele de octombrie, deci vom fi inca o data pe-atit. A, si cu timpul o sa mai punem si alte informatii in dreptul numelor, asa ca e binevenit un scris mai mic. Modelul de lista care mie imi place cel mai mult e asta.
Daca vi se pare prea complicat, pot sa fac si singura modificarile astea, dar cum credeti si voi...
Despre mine, imi doresc foarte tare sa nu m-apuce greturile, ca tare rau mi-a fost la sarcina trecuta... Mi-era rau toata ziua, culmea, mai mult dupamasa si seara, dar eram ca o leguma tot timpul... M-au tinut de prin sapt 7 (pe care o incep maine) pina prin sapt 15, dar nici atunci nu pot sa zic ca au trecut de tot. A, si am uitat sa-mi spun data nasterii, 18 ian 1980.
Va pupa fata.
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé