Prichindei martie - aprilie 2005 (118)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

'neatza!venim cu zambetul pe buze
brien si-a revenit spectaculos. Inca de ieri,dupa somnul de amiaza era deja vizibil recuperat.
Ziua de ieri s-a mentinut numai cu un scaun, iar astazi,pana acum un scaun. Nu prea are pofta de mancare dar....ne luptam. Aseara am reusit sa-i dau niste paine prajita cu branzica de vaci,iar acum,dimineatza a baut insfarsit 150 lapte si a mancat niste banana(cateva guri) si sticksuri.Tot e bine si-s multumita.
intreebare: la noi e cald si frumos afara. oare-l pot scoate cateva minute - juma' de ora??
multumim, inca odata,de urari si sutinere!Si multumesc constantei(Connie 1974)pentru cadoul pretios, poeziile de buzunar care au actionat ca un adevarat balsam pentru Brien, aseara cand i le-am citit si aratat.
revin,citesc din urma si raspund fetelor.

Poze frumoase cu noi
foto si filmulete dragute

"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coco spune:

Daria- super! Sunt convinsa ca e ok sa iesiti afara; poate-i creste pofta de mincare aerul curat! luptatorului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamaria_luiza spune:

am incercat sa revin in "forta" de cateva ori dar "forta" imi lipseste cu desavarsire zilele astea...incerc acum sa va mai scriu despre noi.
Mutumesc din suflet tuturor pentru felicitari si cuvintele frumoase pe care ni le-ati adresat. Cat despre silueta mea...hmmm...sunteti voi niste dragute dar situatia nu e chiar asa roz cum pare in pozele alese cu grija (sa nu mi se vada suncile, am luat 21 kg pe perioada sarcinii, inca nu incap in nici un pantalon normal doar cei pe care i-am purtam la 3 luni imi vin)...deocamdata nu m-am cantarit ca nu am curaj...
Eu am reintrat in clubul insomniacialor. Primele 3 nopti acasa David le-a dormit pe pieptul meu. Apoi l-am mutat in patutul lui, il mai iau si cu mine in pat cand nu mai pot...Asta noapte a fost mai bine; i-am dat sa suga doar de trei ori si el a dormit intre supturi. Se intampla cam o data la 2-3 nopti...in rest suge la 2 ore pe timpul noptii sau chiar mai des. Ziua nu cere atat de mult si poate dormi si 4 ore neintrerupt. Atunci profit si eu sa dorm cu el caci altfel ma cam clatin. Ieri am fost la controlul de 3 sapt: s-a lungit 4 cm si a luat 1kg in greutate...
De Rares sunt absolut indragostita, ma uimeste uneori cu ce a putut sa invete despre fratele lui in numai 3 sapt. Bine, exista si reversul medaliei exprimat mai ales prin crize de gelozie si de isterie pe care nu le facea pana acum dar pe care nu stiu daca ar trebui sa le atribui neaparat schimbarilor datorate venirii pe lume a fratelui sau. Sunt realmente rupta in doua in unele seri cand il alaptez sau adorm pe David iar el pleaca la culcare cu taica'su si se intoarce din usa si ma striga sa ma duc si eu...se mai intampla seara sa refuze sa be alaptele cu taica'su, sa astepte pana il culc pe David si apoi vine si-mi intinde manuta sa merg cu el sa-i dau laptele...nu am suficiente cuvinte si habar n-am cum sa va povestesc astfel de scene care de multe ori ne umplu ochii de lacrimi. Dimineata cand pleca la gradinita ne spune papapa si ne face din manuta, imi da mie un pup si lui David unul. Cand se intoarce acasa seara il cauta din priviri, se mai intampla sa-l duc in cealalta camera ca sa aerisesc in living si atunci se duce repede sa inspecteze dincolo. Cand il schimb pe David e si el prezent sa ma "ajute" si sa-i dea indicatii lui David cu ce are de facut...are pampersul lui furat de la bebe pe care-l pune la ursul cu care doarme, hainute de la Dvid sunt tare bune pentru urs...pelincuta pe care o pun pe pat cand il schimb pa David ajunge pe manutele lui sa-l infofoleasca pe urs, apoi il strange la piept si-l leagana. Eu sunt topita toata si nu stiu pe care sa-l gugulesc ma intai. A mai invatat ca atunci cand ii spun mama ii da sa pape lui bebe vine la mine si-mi ridica tricoul apoi incepe sa traga de sutien...Cand e vorba de baia lui David e cel mai greu de desprins de langa frate'su...
Acum sa ma laud si cu prima propozitie pe care am inteles-o eu(o mai fi zicand si altele dar nu le pricepem noi). I-a spus ursului dupa ce la asezat pe olita "kk doen"(e in olandeza, inseamna sa faca kk).
Inchei aici, as scrie romane dar nu vreau sa va plicitesc.
Va pupam,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Sa va zic ce-am mai patit azi la cresa (ca n-am mai tratat de ceva vreme subiectul). Sunt responsabila cu cumpararea unui cadou pentru un baietel care va face party pentru cei 2 anisori (cei de la cresa organizeaza si petreceri de acest fel). Asa ca Alex (ma rog, parintii lui) a(u) invitat toti copilasii de la cresa.
Discutand cu educatoarele despre ce fel de copil e Alex, ce-i place si ce nu, am deviat la comparatiile intre copilasi si am primit si caracterizari pentru Mihai.

Cica Mihai este un baietel fooooarte cuminte si linistit (si cei de la cresa veche imi spuneau ca unde-l pui acolo sta, doar ca atunci era mai micut). Nu se cearta pe jucarii cu alti copilasi, nu bate, nu musca, dimpotriva, cand e muscat, nu se revolta si nu reactioneaza agresiv. La activitati, sta in expectativa, foarte atent si abia apoi reactioneaza. Dar participa la toate activitatile propuse, inclusiv citit de povesti (alti copilasi sunt mai neastamparati, n-au rabdare, in loc sa participe la activitati, ei se zbenguie, se catara sau fac orice altceva). Cauta colectivitatea, are o atitudine altruista, are o preferata (Marina) si tot pe langa ea e. Chiar i-a amuzat o faza cand Marina a vrut sa ia o jucarie de la alta fetita, respectiva s-a revoltat si s-a opus, asa ca Mihai a intervenit intre cele doua si a piscat-o pe victima, pana cand a cedat jucaria in favoarea Marinei.
Mi-au zis ca a inceput sa-si dea drumul si la vorbit (la 1,5 ani imita doar cateva animale), canta (aici e drept, ca noi nu prea i-am pus muzica) si ca ar fi mai vesel decat acum 3 luni cand l-am adus.
Patroana imi spunea ca probabil ca la cresa de dinainte era mai multa militarie (aici are dreptate, desi Mihai nefiind agresiv nu fusese pedepsit niciodata), pentru ca cei 3 veniti de la cresa veche, cand se trezesc, stau in patut pana vine cineva sa-i ia (fata de ceilalti care o iau imediat la plimbare).
Nu prea mi-au picat bine cele spuse, poate doar a vrut sa scoata in evidenta ca ei dau o altfel de educatie copilasilor, cu mai multa libertate, etc, etc.
In plus, mie mi se pare ca Mihai este la fel de vesel ca tot timpul, sunt foarte multumita de cresa asta, desi i-au trebui 2 luni ca sa scapam de plans (dincolo a fost suficienta o saptamana). Poate era mai multa militarie dincolo (dar era cand se muscau, bateau), dar din cate am vazut eu contactul fizic cu ingrijitoarele era mult mai mare si cred ca din cauza asta lui Mihai i-a fost mai greu sa accepte schimbarea cresei, in care dragalaseniile si iubirile cu educatoarele au fost inlocuite cu diverse activitati didactice.
Ma gandesc ca poate Mihai seamana cu taica-su, care este un om extraordinar de calm, il cunosc de mai bine de 15 ani si cred ca mi-ajung degetele de la o mana ca sa numar de cate ori a fost nervos/coleric sau ceva de genul asta. Si despre mine colegii cred acelasi lucru (doar ca eu ma consum in interior mult prea mult), dar sotul e de genul "cu prostii nu ma pun" si nici nu se mai gandeste/framanta.
Poate Mihai e linistit si din cauza ca noi am insistat mai mult pe carticele, sortere, lego, puzzle. Ii plac magnetii de pe frigider si mai nou sa lipeasca stick-uri in carticele. Jucarii zgomotoase nu prea i-am luat ca ne doare pe noi capul de la ele (are doar un telefon). Iar pusti si mitraliere si roboti din aia urati nu o sa-i cumparam decat atunci cand ne va cere, noi nu gasim utilitatea lor. Educatoarea aprecia ca ne-am orientat mai mult pe activitati statice si ca n-ar trebui privat copilul de nimica. Dar acasa are si el portia de alergat zilnica (dimineata, inainte de spalat pe dinti, inainte de baie, la dezbracat si imbracat, etc, etc). Si n-as zice ca acasa unde-l pui acolo sta, dar e drept ca am vazut altii mult mai neastamparati.
La mare, cu lopatica si galeata la indemana in nisip, nu mai aveam grija lui. Iar balaceala in apa o savura din plin.

Dupa asemenea caracterizare stau si ma gandesc: sunt aspecte ale personalitatii lui pe care nu le-am descoperit, pe care ar trebui sa le explorez mai mult ? Sa-l ajut sa se descopere mai bine ? Ar trebui sa ma orientez si pe alt gen de jucarii/activitati ? Care ?

Nu va mai zic ca azi am dat deja o cautare pe net dupa "copil prea linistit" . Ar trebui sa ma ingrijorez ca la 1 an si 9 luni, copilul meu nu se da cu capul de pereti si nu face crize de isterie ? Nu mai stiu ce sa cred, pana acum ma bucuram ca refuzurile lui se manifesta doar cu alergat prin casa, trantit in fundulet si ceva plans cu lacrimi de crocodil (nebagat in seama de noi, asa ca dupa 2 minute de plans cu sughituri, zice "gata" si vine dupa noi). A descoperit de vreo luna-doua, puterea cuvantului "nu", face experimente pe seama lui si noi incercam sa facem fata corespunzator.

Cam asta-i oful meu de astazi. E el cam ciudat, de obicei parintii se plang cand pruncii-s prea rai.

Si ca sa revin la o stare de spirit mai buna, am reusit (in sfarsit !) sa pun pozele de la mare (dar e mult schimbat de-atunci). Daca aveti placerea si rabdarea sa va uitati ...

Dana 30+ si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamaria_luiza spune:

Daria, inteleg ca a trecut uraganul, bine ca sunteti mai bine acum. M-au trecut fiori cand am citit prin ce a trecut Brien. Dragul de el, va imbratisam cu drag si va dorim sanatate multa...pofta de mancare si refacere rapida

edit: ma duc sa citesc din urma, cat pot
danuta eu nu m-as ingrijora, chiar m-as bucura daca Rares ar renunta la crizele de isterie pe care le face uneori...

fug acum...s-a trezit Praslea, cred s-a dus si cu lectura mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=67705&whichpage=6

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_r spune:

Buna seara mamici

dariaevelin, bine ca si-a revenit piticul.

ninocikap, vrei sa strigi catalogul?

Pupici

Ionela siDora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE CU MOSUL
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/album?.dir=68b8re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Sunt fraaanta si lipsa asta de timp ma omoara;ieri am plecat la 8 dimi si am ajuns la aceeasi ora seara,suficient sa-l vad o ora pe pitic si sa nu stiu pe ce sa pun mana mai intai
rrox,gegea,si Alex aplica aceleasi tertipuri si inca multe altele.am inaugurat asta-seara patutul fara gratii,dar cu aparatoare,a adormit in jumatate de ora cu show-ul obisnuit,sa vedem la noapte.Nu-l las sa coboare din pat,dar in rest il las sa-si faca numarul,cu sau fara"sh"din cand in cand,pana cand,intr-un anume moment,se aseaza brusc in pozitie de somn si adoarme,asta dupa ce cu 1 min inainte ziceai ca sfredeleste patul,isi smulge hainele de pe el etc.
Daria,ma bucur mult ca Brien este pe calea cea buna.Totul e bine cand se termina cu bine,nu-ti face griji.
rrox,nu stiu sfaturi apropos de lactate,la noi merg unse.
dako,ai putea testa si tu aparatori de pat.Pupa miscudaceii si mamica lor!
andira,si Alex procedeaza la fel la unghiica irina
Sorry,atat am apucat sa citesc,plus scenele minunate ale familiei Oaneimaria
noapte buna!

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Bau ...ghici cine ??????

Buna, fetele mele dragi ........La multi ani pe 2007 ...sa va aduca numai lucruri frumoase ...multaaaaaaaaaaaaaaaaa sanatate ,pace si liniste .......cam cu intarziere dar noi ne-am mutat pe 7 dec si abia azi(01.02.07) am reusit sa ne conectam la net desi contractul e facut din dec ....
Suntem bine ...Benny e un bandit cl 1 ...a reusit sa se tunda singur 0 ...sare parleazu de la pat ..eu il pun in pat ..doar ce intorc spatele si e langa mine out of bed ..maine daca ma lasa o sa pun poze ....gata va pup si va doresc o zi buna ... e cam tarziu si maine ma ia Benny de buna ..pupici

Cu drag,

Va dulce si va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Alessia, Benny (02.03.05) si Sebastian (16.01.98)
Specialii 2005 ,Poze de pitici voinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Alessia multi si ma bucur ca sunteti ok. mi-a fost dor de voi si de peripetiile voastre.

gata am fugit ca am o gramada de treaba.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput