ce fel de lapte pt un anisor...?
ce fel de laptic dati voi bebeilor la un anisor? ma gandeam sa trec la laptic Dorna albastru. credeti ca e inregula sau e prea devreme? fata mea are un an si cateva zile...
cele care dati bebeilor laptic dorna, il fierbeti neaparat sau numai il incalziti? ca pe el scrie ca nu necesita fierbere...ma intereseaza pt concediu...nu stiu cum sa procedez...ca pe de o parte as renunta la lapticul praf pt bebei(nan), dar pe de alta...cred ca in concediu e complicat sa-i fierb lapticul ...
voi ce credeti?
pupicei, Corina mamica de Bianca
bb Bia si mami Cori
Raspunsuri
dede spune:
Raducu (11 luni) bea de o luna lapte Dorna albastru. Laptele se fierbe 10 minute la foc mic, se pune in biberoane si apoi in frigider. O cutie se consuma in o zi jumate, doua. Pana acum nu am avut probleme de nici un fel. Pentru concediu, mda, este intr-adevar o dilema... Sa vedem ce zic si altzii.
DeDe
madadum spune:
Buna
mara bea dorna albastru de la 1 an (acum are 2). nu am fiert niciodata laptele, doar l-am incalzit la cuptorul cu microunde si nu au fost probleme. acest lapte este pasteurizat si nu necesita fierbere.
mada
mirela.mustaciosu spune:
Tudor cam pe la varsta de un an a inceput sa bea lapte Dorna albastru, dar pentru ca (in urma unei alergii) am stat de vorba cu mai multi medici, am trecut la Brenac, recomandarea fiind sa evitam laptele tratat UHT pentru ca e lapte "mort" - tratarea la temperaturi foarte inalte ii distruge proprietatile, ca si in cazul laptelui praf neimbogatit ulterior tratarii cu vitamine si minerale. Acum eu nu stiu ce inseamna temperaturi foarte inalte, pentru ca si laptele Brenac si cu atat mai mult un lapte de vaca de la tara l-as fierbe o jumatate de ora, asa ca probabil tot se mai duc din proprietatile nutritive. In orice caz ne-am stabilit la Brenac (la cutie, cel la punga nu e bun) si cand nu gasesc Brenac folosim Dorna. In general medicii cu care am vorbit mi-au recomandat sa evit produsele lactate cu termen de garantie larg, pentru ca in general au conservanti, chiar daca pe eticheta se specifica lipsa acestora.
cristinutza spune:
Cori si eu sunt in aceeasi situatie ca tine. Ana mea face un an in 29 iunie, iar din 2 iulie mergem la mare. M-am hotarat pana ma intorc de la mare sa continui cu lapte Nan, apoi ii voi introduce laptele de vaca. Eu o sa-i dau lapte de tara, ma ajuta mama cu ea si am o sursa foarte sigura. Sper sa fie bine.
Multa sanatate si lui Bianca!
Cristina si Ana
irina_ina2000 spune:
Noi folosim de la 9 luni lapte Brenac , pasteurizat,doar incalzit si fara sa-l fierbem .Avem deja 1 an si una luna si nu ne plangem ca nu ne prieste, cred ca trebuie doar un pci de curaj ca sa incercati.
Irina
Anina_n spune:
Micuta mea, de o luna, cand am intarcat-o, bea lapte de vaca de la tara. Si il fierb vreo 10 min., cam atat dureaza pana ce "fluiera" oala de lapte. Cunosc mamici care dau lapte de vaca(la punga) de magazin sau de la tara de pe la 6 luni. Nu au probleme cu copilasii lor ! Asa ca, linistita poti sa termini cu laptele praf.
In schimb, pt. la mare, nu stiu cum ai putea sa procedezi. Poate ar trebui sa intrebi la hotel, unde aveti rezervarile. Sau, poate iti raspunde cineva care a trecut prin asta. Succes !
Nina & Nina-Cristina (1 an si 4 luni)
Luizax spune:
Alex de la 1 an bea, la sfatul pediatrului..lapte praf Malita sau Darling.
Luizax - karkotash shef!
carmenp spune:
Sunt de acord cu Mirela; eu i-am dat de pe la 8 luni si jumatate lapte de vaca dupa ce m-am asigurat ca "sursa" prezinta incredere.
Carmen si Ionut
dddd spune:
Daria bea de putin timp lapte Dorna si nu au aparut nici un fel de probleme. Pentru concediu e bine sa-ti cumperi o cana pentru fiert apa indiferent ce fel de lapte ii dai. daca te hotarasti pentru dorna, fierbi apa in cana respectiva si apoi pui sticla cu lapte a bebelului in apa fierbinte pana cand se incalzeste. daca ii dai lapte formula ii poti fierbe cate minute vrei tu apa si apoi ii pregatesti laptele. pe de alta parte e mai comod si cu spalatul biberonului si sticlutelor. torni apa clocotita peste ele, asta dupa ce le-ai spalat cat de cat cu detergent.
Maadi spune:
Nepotica mea de la 10 luni, la sfatul medicului, bea lapte Dorna albastru, dar totusi mai trebuie fiert chiar daca este pasteurizat. Ii place si mai mult. Inainte bea Humana dar cu chiu cu vai, cu povesti, ratuste si alte alea.
Sanatate multa!
Maadi