Mamici de ianuarie-februarie 2007 (54)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria72 spune:

merci mult Gio! Sper sa ma elicideze cineva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

Felicitari proaspetelor mamici, vad ca au inceput apele sa curga la noi, si intram cam toate in linie dreapta

Am fost la control azi, mi-a facut doar echo, si totul e bine, e pe tzeava domnisoara, e deja angajata, e mare (nu mi-a zis cat) dar oricum de la echo reiese ca as avea vreo 37 sapt, in loc de 35 cat am acum. A zis ca poate veni oricand, sa nu ma sperii ca e maricica, si ne vedem peste 2 sapt. Sper sa mai stea 2 sapt, ca sa fie bine pt ea. In rest, abia astept, nu mai pot nici sa ma incalt, e fff activa, si sta cu picioarele in sus, asa ca atunci cand ma aplek le simt in gat. Dar ce a fost greu a trecut, ne pregatim, am scos hainutzele, am luat saltea, patul treb montat, dar nu-l montez, decat la sf lui ianuarie (prietenii stiu de ce )

Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005

Bondariciu' piticutz

Am crescut atat de mult 35+ Barza aduce o MARIA ILINCA

The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

messa, curata boierie!

maria..nu cred ca stiu sa iti explic cum faci pentru mesaje private...cred ca din meniul ala din stanga, da nu stiu care sunt pasii..eu mi l-am activat cand mi-am facut contul, acu un an jumate si mai bine..

eli, deci sa inteleg ca nici tu nu ai dreptul la CIC? eu nu m-as intoarce pentru bani (care o sa fie de cacat, oricum) ci pentru ca asa sunt eu, nerabdatoare..ca nah, eu vreau sa fac totul odata! cei mai multi imi spun ca dupa ce ma vad cu ebbe imi trece dorinta asta de munca, dar eu sunt cam sceptica..in fine, o sa vedem.

anis, nu stiu ca sa te sfatuiesc cu alaptatul, pot doar sa iti spun ca tare imi pare rau de probleme pe care le ai...

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Salutare mamici si burtici!!

iar dau buzna peste subiectu voastru dar tocmai vad ca una dintre voi are probleme cu alaptatu. Va spune o patita cu rani la sani si puroi si antibiotic care a nascut la Giulesti....
Am luat augumentin 7 zile, de fapt 6 ca stomacu nu mai putea incepand cu Z10 si 41 grade.

Am avut o pompa cam ciudata dar la mine a mers de la chicco.

De rani nu am scapat cu nimik. asa ca la 6 saptamani o pediatra de la Budimex la care am ajuns cu un copil care nu lua in greutate ca nu il puteam alapta cum trebuie si nu acceptam nici formula sa ii dau m-a sfatuit sa ma dau pe rani cu Rosu carmin- solutia medicinala si sa ma mulg doar la sanu rosu,
Am inceput cu cel mai grav si pe bb il alaptam doar dintr-un san si ii dadeam completare, uneori formula. Am inceput procedura marti si vineri eram ca noua. Tot mai simteam durere dar incomparabil de mica cu ceea ce fusese in 6 saptamani de chin.

Anis, rabdare (Doamne, numai asa ceva sa nu ii spuni unei lauze in dureri) si incearca mulsu si daca ai rani incearca sa aplici solutia de mai sus.

Mult curaj mamicutelor ca la anu veti fi niste fericite. SAnatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Maria, hai ca m-am prins eu. te duci in meniul din stanga, selectezi mesaje private, si ai la options activezi/dezactivezi PM.

Sper sa mearga,
Bafta!

37 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Nasol cu ranile astea pe san, nu-mi place perspectiva... dar deloc! Sper sa nu am "bafta" de asa ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

Pt durerile de burtica noi am primit ESPUMISAN si SAB SIMPLEX. Sab simplex a functionat perfect, la espumisan a urlat ca din gura de sarpe. Intrebati pediatrul, pt ca sunt mai multe feluri de picaturi care la unii copii functioneaza, la altii nu.

Eu am nascut la FILANTROPIA. A fost senzational. Sper sa scriu azi povestea nasterii si dau acolo toate detaliile. Oricum personalul medical a fost bestial, iar conditiile sunt occidentale. Am stat in rezerva cu plata, am avut propria baie.

DESPRE FEBRA LAPTELUI

Sa va zic cum am trecut eu de aceasta febra. Am ajuns acasa sambata cu colostru si laptele s-a instalat duminica noaptea. Sanii erau tari, un pic durerosi. Din loc in loc, pe masura ce trecea timpul, se faceau zone mai tari. Eu i-am masat cu mainile usor pana cedau zonele tari si sanii se mai decongestionau. Pe fetita am pus-o la ambii sani cate 10 minute si reusea sa ii goleasca suficient ca sa nu fie nevoie sa folosesc pompa. Am pus si dusul cald pe ei de cateva ori, ajuta foarte mult. Am evitat compresele reci pentru ca contracta canalele de lapte. La mine masajul a mers ca uns. Imi luam fiecare san in plame, o mana sub san, una deasupra si le roteam usor sa si cum as fi modelat cu plastilina o mingiuta. In zonele mai tari insistam mai mult, dar usor. Era chiar placut, se relaxau, si nu am avut nevoie de pompa. ATENTIE CU POMPA! Sanii vor produce exact atata lapte cat are nevoie copilul. Daca dupa supt scoateti lapte cu pompa, ei vor produce tot timpul mai mult si va trebui sa va mulgeti constant. Eu asa stiu.
Azi, marti, sanii s-au relaxat, au inceput sa curga usor, nu mai sunt fierbinti de ieri. Copilul ii goleste suficient.
Am in continuare probleme cu ranile, am sfarcurile paradite, ma descurc cu o lingura de lemn pe care o strang intre dinti la supt. Am tras si cateva tipete, dar per total nu este ceva insuportabil si trece in cateva zile. La mine cred ca mai dureaza 2 zile si gata. Intre supturi ung sfarcurile cu Garmastan si umblu ca papuashii cu tzatzale goale.

FELICITARI LILI SI MONU!

Doamne, am un ingerash de copil. Ma uit la el si mi se pare ca DD mi-a indeplinit toate dorintele, cand ziceam ca vreau sa aibe mainile lui taica-su si picioarele lui, nasul meu, gurita de la el, si asa mai departe. E perfecta. Ne uitam la ea ca prostiti.

Laura si EVA, 6 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Loremunteanu nu vreau sa te bat la cap...doar iti reproduc ce mi-au spus si doctorelul meu si la scoala de mamici (obstetricianul, moasa si asistenta)...ptr orice sangerare, in orice cantitate si de orice culoare sa merg direct la maternitate sau sa-mi sun doctorul si decide el ce e de facut. Macar da-i un tel ca sa fii sigura...e chiar asa de greu sa-l deranjezi!? O sangerare chiar si asa mica poate sa insemne o mica fisura a membranelor.
Te decizi tu ce faci.

Anis...chiar imi pare rau...eu stiu din ce ni s-a spus putine reguli dar fixe...sa incerci sa alaptezi cat mai des dar daca nu se mai poate din cauza de sangerari sau febra maricica laptele trebuie musai scos afara din san...presate , masate in timpul mulsului cel mai mult partile cele inrosite si tari...si poate fi mai usor in cada, in apa calda...cat mai des...si in rest frunze de varza... Cam atat stiu eu.
Ah, da...si cum zice si Laura...garmastan dupa fiecare scos de lapte si stat cat mai mult cu sanii descoperiti.

Gio ieri am tot cautat pe net kitul auto ptr landou dar nu am gasit decat ptr firmele cam, inglesina...si altele...nicicum neonato, si am vazut ca sunt diferente in sistemul de prindere.

Amaya esti comoara la casa omului

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

Am uitat sa va spun ca am mai trecut azi un hop. Copilul face kk.
Noi am trait cu impresia ca fetita nu face kk fiindca nu gaseam ceva corespunzator in pampers. Fetelor, kk de nou nascut se vede in scutec ca o pata maronie deschis, cat o moneda! Va zic ca sa nu credeti ca e copilul constipat cum am patit noi si cat pe ce sa trecem la tratamente. Noroc ca ne-am gandit mai bine, am pastrat niste pampersi si s-a dus sotul meu cu ei la niste prieteni (SENZATIONALI!! daca nu ii aveam pe ei sa-i sunam tot timpul nu stiu ce faceam)si ne-au zis ca asa e kk la nou nascut si ca in pampersii astia noi se absoarbe de ai impresia ca e pipi.

Scriu aceste mesaje mamicilor care sunt la primul copilas. Mi-am dat seama ca oricate carti am citit, viata bate cartea. Sper sa fie de folos.

Laura si EVA, 6 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria72 spune:

Gio am incercat sa trimit un PM sa vad daca merge. Ai primit ceva?

Mergi la inceput