Mamici de ianuarie-februarie 2007 (54)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gio spune:

alina, doar cu epi nu simti cand te coase, in rest orice ti-ar face simti...

meg, chiar e o perioada f nasoala dupa ce nasti; si la mine tati a stat dar n-am vrut eu sa asiste la "carpaceala" de dupa ca a fost chiar horror. dr avea un sort de plastic ca la abator plin cu sange, a mai venit un rezident care o ajuta, ca deh...copilul a rupt tot ce-a intalnit in cale...plus ca-mi amortisera picioarele si tot tacamul. eu insa m-a mscos cu vorbitul, dupa ce-a terminat cu mine dr era buimaca la cat ii facusem eu capul calendar doar asa am uitat de durere.

dana, eu am cam fost in situatia ta (bine, sarcina nu depasise termenul) dar tot cu col moale, dilatat, dop pierdut bla bla si dupa ce mi-au rupt apa sa vezi contractii, (cam la 3 ore jumatate am nascut). iti tin pumnii sa fie la fel.

pupici

37 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

LILI FELICITARI. sa fiti sanatosi si sa veniti rapid acasa!
cand am vazut azi mesaj de la tine, am zis ca nu-i adevarat! cand colo, era sotzul. ar fi fost culmea sa fie de la tine, doar nu esti extraterestra!

Laura Ionescu bine ati revenit si te asteptam cu povestea. merci de detaliile despre perioada de lauzie. si despre ce picaturi ziceai?
Oana ce dragutza camera lui, citez, "putza"
gabriela_s, bine ati revenit. te asteptam si pe tine cu amanunte. bebelusha este fff dulce! a, si mai putin si ii faci codite!
megbeng eu de la 7 luni probabil ca ma voi intoarce la servici....ma rog, asta ar fi planul. dar raspuns la intrebarea ta, ca cine ne va ajuta, nu am inca... la faza cu continuarea alaptatului, stiu ca ai dreptul, legal la o ora (sau 2? nu mai stiu) sa pleci si sa alaptezi. sau daca ai unde, o camera "private" la servici, poti sa prestezi un muls rapid si seara ajungi acasa cu papi bun...stiu pe cineva care a procedat asa si a fost f ok pt toata lumea.
alinuk, hai ca m-a bufnit rasul la faza cu sunetele scoase la nastere.
rali, pe mine ma dor degetele de la maini... le am parca ar fi injectate.

cui facem azi galerie? Marinei?
hai Marina

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

hm, gio..buna idee..sa ma gandesc la niste subiecte de discutie cu dr..a, si ti se face si frig dupa ce nasti, nu? picioare amortite si reci, tin minte si de problema asta...

da, mai , asa e cu "halatul" ala de plastic..eu cand l-am vazut prima data pe dr echipat asa am zis ca face misto (ca era genul...)..da apoi s-au echipat si rezidentii..imaginea era fix ca la macelarie, fara nicio exagerare!

clisma am aflat ca nu se face la municipal..sper sa dureze travaliul suficient cat sa apuc sa fac la WC acasa, inainte sa plec ori la spital.. sa-mi pun un supozitor cu glicerina ceva, ca nu as vrea sa-i ofer "surprize norocoase" doctoritei..si daca tot suntem la discutiile astea ..mai, la cat te scremi, daca risti sa faci caca, nu risti si niste emisii de gaze, pe care sa nu le poti controla?

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rali spune:

Si lui Monu parca tb. sa-i facem galerie - ieri i-au facut injectiile pentru maturarea plamanilor bebelusului.(sper ca imi aduc bine aminte)

Hai Monu - totul o sa fie bine!

Helenutza - sa ne consolam ca se putea si mai rau si ca mai e putin de tot...

Raluca 38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

deci daca mai vorbiti mult de chestii din astea, nu mai nasc natural

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Neata fetelor!
Am un stres cat casa...
E sigur... Pierd dopul... Acum de dimineata a fost ceva mai mult si cu vreo doua picaturi mici, mici de sange (rosu). E cazul sa-mi sun dr? Habar n-am ce trebuie sa fac. Aseara bebe a fost foarte agitat. Nu stiu daca am avut contractii sau nu, asa ca va rog sa ma lamuriti si pe mine... Am simtit dureri jos, sub burta care iradiau in vagin... ca niste intepaturi... nu de lunga durata ci chiar scurte... M-au lasat la un moment dat... Am dormit bine azi noapte... Nu stiu cum se manifesta contractiile... Please help!

Loredana 37 fix Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rali spune:

Lore si eu sunt ca si tine - nu stiu cum se manifesta contractiile...dar eu zic sa incerci sa-l suni pe dr. - acum o intrebare nu strica si scapi si tu de stres.

Raluca 38

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria72 spune:

Buna dimineata burtici!
Visez si eu la o nastere ca a Aelitei sau a lui Lili, dar nu stiu ce m-o astepta. Sper ca daca am avut o sarcina grea cu amenintare de avort, poate nasc usor...
Gio merci pentru raspuns. Mie mi-a zis dr sa stau cuminte in casa pana fac 38, adica pana sambata, dar parca as face o plimbare ca nu mai pot, sunt de o luna in casa, in pat. Si mi-e teama ca o sa am colul tare si ma dilat greu, ce ziceti? Daca nu ies pana sambata, sambata o comit!
Voi aveti intepaturi in vezica, adica simt de parca bebe ar avea cateodata spini pe cap cand se misca, ce o fi si asta, ajunde cate o intepatura pana in vagin.?
Mie mi-a povestit o tipa cum a nascut ea. A cam avut aceleasi probleme ca mine. Mergea la un botez unde era nasa si pentru ca acel copil trebuia botezat, a trebuit sa mearga sotul singur sa-l boteze iar ea cu alte neamuri la spital sa nasca. Zicea ca a apucat-o asa dintr-o data o nevoie de a sta pe WC si pentru ca era in masina spre locul cu botezul au oprit intr-o padure sa faca nevoile. S-a dus si ea ca omu' acasa sa faca dus ca de se gandea ca poate naste si au apucat-o durerile prin dus, a ajuns la spital mai mult goala decat imbracata, nu mai stia pe la cine sunt chilotii, hainele, etc. Va imaginati cat de disperata a nascut femeia aia, si ce naspa sa stai cu cumnatu' sa-l intrebi unde sunt chilotii (ca plecase fara ei la repezeala de sub dus).
Mi-a zis ca tare ii era frica ca va naste pe drum si ca daca ar mai naste o data s-ar duce la spital la primul semn fara discutii.
Acum o povestea cu un umor de abia ma tinem de burta de ras, dar vorba ei "as fi vrut sa nasc ca omul nu ca o un animal". Mai povestea o asistenta cam am mers pe la spital ca o tipa a "scapat" copilul jos cand intra in cabinetul de internari. Deci nici nu stii cat sa astepti acasa pana sa te duci la spital.
Curaj mamicilor de azi!!! Va asteptam cu vesti!
Bravo Lili esti tare, tare!
37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Helenutza mama dar lasa sa vorbeasca sa stim si noi la ce sa ne asteptam si ce sa cerem.Ca altfel uite eu nu ash fii stiut ca pot cere ceva ptr a preantampina!

35+ Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Buna dimineata burtici si mamici de stelute!

LILI, felicitari, chiar esti o super mami...auzi la ea, in travaliu se plictisea!!! Abia asteptam povestea si poze!

Anis, imi pare rau ca treci prin asemenea momente grele. Sa dea Dumnezeu sa treaca repede!

Oana, e superba camera piticului!

Am vazut la mai multe dintre voi dorinta ca sotul sa asiste la nastere si nu inteleg de ce vorbiti de creat obligatii si necesitatea spagii pentru asta. Si in Ro mamica are dreptul sa aiba pe cineva alaturi in perioada de travaliu si la nastere, fie sot/mama/sora/frate/etc. Si indiferent de modalitatea de nastere, natural sau cezariana. Medicii incearca sa ne imbrobodeasca, si se pare ca reusesc in mare parte. Nu ne fac doctorii nici o favoare speciala lasand insotitorii sa asiste, este un drept pe care cine doreste ar trebui sa si-l reclame.
V-am mai povestit ca eu eram hotarata sa-l am pe sotul meu alaturi la nastere, la primul copil, (stiam deja ca voi naste prin cezariana) si i-am transmis alegerea mea doctorului care vrand-nevrand a trebuit sa-mi accepte decizia insa prezentandu-mi care ar fi potentialele probleme tot eu am fost de acord ca el sa nu fie in sala fiindca am realizat ca nu ar fi facut fata, insa iar a fost decizia mea.
Acum nu stiu cat de mult se pot bate cap in cap drepturile noastre legitime cu un regulament de ordine interioara dintr-un spital insa, parerea mea, cel mult pot interzice accesul unui insotitor in sala de operatie (cezariana) dar in conditiile unui nasteri naturale mi se pare un abuz pe care n-ar trebui sa-l acceptam.

In alta ordine de idei aseara mi-au sosit si mie hainele bebelinei si toate cele necesare, astazi le-am spalat si probabil maine le calc. Tot azi si maine o sa ma ocup si de bagajul pentru spital si sunt pregatita sa-mi intalnesc puiuta.

Dintre fetele care au nascut deja: a nascut cineva la Filantropia? Stiu ca au mutat maternitatea in aripa noua si eram curioasa cum este acum. Tot sper si eu ca-mi lasa bebelina in aceeasi camera cu mine!
Va si va doresc nasteri usoare si bebei sanatosi.

Oana 36+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput