Mamici de ianuarie-februarie 2007 (54)
Raspunsuri - Pagina 19
mihacarm2002 spune:
Alinuk
quote:
da promiteti ca nu radeti??? mi-a zis ca scoteam niste sunete ca si cum as fi avut orgasm... ziceti si voi....
Bine, nu rad! Dar imi dai voie sa zambesc, pleaseeee?
Ai fost tare curajoasa! Bravo! Aveti grija de voi!

Mihaela 36+
nadiutapm spune:
lili bravo mamica
, curajoasa fata,
mai alinuk, pai daca scoteai sunetele alea inseamna ca a fost totul ok si te simteai bine ca doar aveai epidurala
bravo,
pupam mamicile, comorile si burticile.
nadia
35+
Lidia
burtica
aelita spune:
oana noi in prima zi nu am stiut cum se prinde,si am dat centura peste el,asa ca pestre un om.peste landou,zic.
apoi am studiat problema![]()
laura ionescu eu am crezut ca mi s epare mie,dar cum scanceste bebe,mie imi curg sanii siroaie .m-am gandit apoi ca o fi ceva comandat de creier.adica primesti sunetul(plansul),merge la creier,si creierul comanda sanilor: LAPTE! ACUMA! SIROAIE!
ia uite ,frate,lili se plictiseste !!!!!!!!!! din lene a trecut in plicits 
alinuk si eu am simtit asta la iesirea din spital,si mai ales o imensa fericire,cevca amestecat cu ...nu stiu sa explic,nu-mi venea sa cred ca ducem printesa acasa!
ca ne intoarcem trei !
gabriela bine ati venit acasa sanatoase!! ochii deocamdata au culoarea nedefinita o vreme,parca atat timp cat sug,sau nu stiu cat..
mai tarziu se va vedea culoarea adevarata.
fetita e SUPERBA !!!!! Si radeee !!!
anis eu cand am facut furia asta sau ce o fi,l-am trimis pe al meu noaptea la o farmacie de garda,si mi-a cumparat o pompa.am scos cat a fost nevoie,cat s-au mai inmuiat sanii.si am pus gheatza.defapt am pus asa: discurile alea care se pun in sutiene,stii? le udam cu apa,si le bagam la congelator,2 cate doua.si le schimbam cum se incalzeau.asa mi-a spus farmacistul,sa pun rece,iar inainte sa ii dau lui bebe sa suga,sa pun un prosop cu apa calda,ca sa curga bine.cateva zile am stat asa cu gheata si am scos ,i-am dat copilului din biberon,din laptele scos,ca nu suportam altfel,si apoi mi-a trecut.
alinuk,nasol ca inca va iau copiii de langa voi si mergeti voi la ei sa ii alaptati...
si ca le baga asistentele alea nesimtite glucoza,SA FITI SIGUREca asa fac,ca sa nu le deranjeze noaptea din somn,ca dorm pe capete,ele.
deasemenea ,nasol ca nu lasa sa asiste tatal la nastere,va spunc a pt mine a fost de MARE ajutor,cred ca jumate din dureri mi-a luat faptul ca el a fost ACOLO, ca imi freac parul,ca imi astupa urechile de nu mai auzeam nimic si ii ziceam sa imi lase urechile in pace sa aud ce imi zice doctorul.am pieptanat la par a doua zi de imi facuse caltzi in crestet de atata frecat.
cu columbeanca la nastere,probabil se face cu acordul mamei.nu cred ca poate abuza asa.probabil vreo mamica mai amarata,careia iiaduce si ceva cadouri,care accepta .
roxie,felicitari pt Mihnea Sebastian!! sa creasca mare !
vaaaaaaaai a nascut lilisor !!!!!!!!1 uraaaaaaaa !!!!!!! bravooooooo!! ce bebe mare !!! bravo,mami,bravo,bravoi,bravoooooooooo!
sa veniti sanatosi acasa !!!!! ce mama curajoasa !!!! Stiam ca vei naste cu bine!!!
alinuk "Columbica a venit cu tot haremul de la B1tv, agariciul ala al ei era cu niste pantaloni portocalii precum Hopa Mitica...
"

haha ai tipat ca la orgasm zici??? pai mami,asa urat face fata aia,care ti-a zis ,la orgasm?
chestia cu incurcatul copiilor,si mie mi-ar fi frica,asa cum va iau copiii de langa voi.
mie nu mi-au luat copilul de langa mine.l-au sters si i-au facut masuratorile,cantaritul pe o masa langa mine,in timp ce pe mine ma cusea dom' doctor 25 de minute de nu mai termina .si sotul statea inca la capul meu.apoi mi l-au pus din nou pe piept.si asa cu el pe piept m-au scos cu masa aia de nastere,pe roti (acoperita cu cearsaf si grija mea era sa ma pipai sa fiu sigura ca sunt acoperita bine ca ma duceau pe holuri si lumea se holbaaaaaa .al meu alerga pe langa pat.si m-au dus intr-o alta sala,si ne-au lasat singuri acolo.acolo am trimis mesaje.cu copilul pe piept.ne intrebam ce naiba facem aici,de ce ne-au lasat.apoi a venit o asistenta si mi-a spus sa-i dau sa suga.apoi alte doua si mi-au pus o sonda urinara si mi-au apasat pe burta,durere mare.
si apoi au venit si m-au luat cu patul ala pe roti din nou pe holuri pana in camera cu doua paturi ,doua cutii din alea pt bebelusi si o baie .intre eu si colega aveam benzi din alea,care se pun la fereastra,nu stiu frate cum se numesc,din alea care se strang ca jaluzelele,deci nu ne vedeam intre noi daca nu voiam.
nu imi amintesc absolut deloc cum m-au mutat din patul ala mergator in patul din camera...
S.
marybell spune:
mai fetelor noi la ora asta suntem la supt, si intre timp ma uit la televizor si ma ingrozesc ce vad la stiri,
in spitalele din tara cat si in bucuresti epidemie de viroza , de cateva zile tot aud ca mor bebelusi de cateva luni, ti se rupe sufletul cand vezi, mi-e si frica sa il scot p'afara pe micutzul meu;
ba mai mult o mamica nebuna, ca altfel nu pot sa o numesc a incercat sa ii calmeze copilului de 1 luna jumate durerile de burtica cu feonul si abia dupa ce a inceput bebe sa urle de durere, si-a dat seama ca l-a ars si a ajuns cu el la spital cu arsuri destul de grave, cica in mom in care i-au ridicat hainutele de pe burtica s-a luat pielea pana la sange....
doamne fereste
hai ca va las, va pup noapte buna la toate fetele
felicitari Lily se pare ca ai scapat usurel, numai bine si refacere cat mai grabnica sa vii sa povestesti mai multe
Mary si Erik (23 dec 2006)
aelita spune:
"ba mai mult o mamica nebuna, ca altfel nu pot sa o numesc a incercat sa ii calmeze copilului de 1 luna jumate durerile de burtica cu feonul si abia dupa ce a inceput bebe sa urle de durere, si-a dat seama ca l-a ars si a ajuns cu el la spital cu arsuri destul de grave, cica in mom in care i-au ridicat hainutele de pe burtica s-a luat pielea pana la sange....
"
taci..ca mor aici...
S.
criss68 spune:
Buna seara la fete lunatice,
Am ajuns abia pe la 9 acasa si m-am odihnit citindu-va mesajele. Era treaba la greu dar nici nu m-am sinchisit, eram obosita si cu contractii - v-am zis ca nu vreau sa nasc decat dupa ziua de miercuri.
Am stat si cu sufletul la gura pt lilisor, era pacat sa-i faca ceza la cat de curajoasa e si mai ales fiind la bb2 dupa o nastere cu travaliu scurt si usor la bb1.
Felicitari Lilisoooooor!!!
Deci galeria nu a fost in zadar.
Deci asa cu Columbica! a avut ea ambitia sa vada musai o nastere. Treaba e ca daca respectiva pacienta a fost de acord, noi nu mai avem nici un drept la replica, decat daca intr-adevar acolo nu este permis accesul sotului. Eu aici nici nu am intrebat daca e permis. Apropos: sper sa nasc in weekend, sa nu vina d-na profesor cu vreo gasca de studenti. Nu face ea chestii din astea, daca are doar 1-2 si nu poti face deosebirea intre student, rezident, asistenta etc, insa mai bine fara.
Maine imi vine si restul de mobila, plus patutul cu salteaua (pe care nu mai am timp sa le aerisesc nu stiu cate saptamani!!!), drept pentru care azi am alergat ca o disperata dupa lenjerie. Nu mi-am imaginat ca e atat de greu sa gasesti ceva atat de banal. Cand ceream lenjerie mi se oferea un set de pilota cu pernuta (care se spalau cu totul, nu se mai imbracau in alt cearsaf si fata de perna), cearsaf de pat, plus/minus niste accesorii carora nu le vedeam sensul. Vai ce nervi mi-am facut. Am gasit intr-un final, am emotii daca este intr-adevar bbc 100%, de la atata aniofix nici nu-mi dau seama. Numai ca nu am paturica sau pilota la dimensiunea respectiva. Am ochit ceva, poate reusesc sa cumpar inainte sa nasc.
Cititndu-va pe voi m-am cam amarat dandu-mi seama ca nu am facut alegerea optima cu patutul. Sper totusi sa nu-mi para prea rau. V-am auzit ca patutul trebuie sa asigure o buna ventilatie, motiv pt care nu se folosesc nici aparatori de patut decat un timp limitat. In concluzie cele mai bune sunt cu grilaje pe toate partile, in timp ce eu am optat pentru unul cu grilaj doar in fata, in rest doar tablii compacte de pal. Puteam sa iau macar unul cu grilaj si in fata si in spate, dar nu stiu ce mi-a venit sa-i cer parerea sotului si asa cum mi-a zis asa am facut (pt ca nu eram in stare sa decid singura). Dar si dpdv estetic tot celalalt arata mai bine, in plus nu prea am cum sa leg aparatorile de patut. Asta e! 

roandre, eu am zis ca am avut o sarcina grea, dar nici nu se compara cu a ta. Iti admir curajul de a avea bb2 dupa ce si la primul a fost la fel. Si eu as mai face un bb, daca mi se va mai oferi sansa, dar in speranta ca nu-mi va mai fi asa rau. Sincer in 9 luni eu nu vad mai nimic de pe urma mea, nu stiu pentru ce am trait, am senzatia ca in afara de "clocit" acest copil nu am facut aproape nimic. Pentru mine a face ceva inseamna ceva in plus fata de "a supravietui", fata de ce e obligatoriu.
Azi la dr am fost informata ca bb mai sta cel mult o saptamana, sotul e depasit de situatie, abia asteapta, insa tare mult si-ar dori sa se nasca de ziua parintelui decedat. Asta inseamna sa depasesc termenul cu vreo 2-3 zile, ceea ce e greu de inchipuit. daca as putea mi-ar face placere sa-i aduc socrului pe care nu l-am cunoscut un asemenea omagiu iar sotului o imensa bucurie, pe care evident numai el o intelege - eu doar il sustin.
lauraionescu, foarte interesant tot ce ne-ai scris! Chiar la obiect.
alinuk, sunt convinsa ca si eu voi trai aceeasi senzatie de strain in propria tara, urbe sau chiar casa, probabil totul imi va parea schimbat, vazut cu alti ochi. Nu stiu de ce depinde, dar la mine schimbarile aduc stari de acest tip, insa o schimbare atat de majora ca nasterea unui copil in viata mea nu a existat.
gabriela_s, ai o fetita absolut superba! Te cred ca sunteti atat de fericiti. Nu stiu daca am mai vazut nou-nascut cu o figura atat de expresiva, desi in mod normal mimica la varsta asta nu reprezinta nimic. Oricum, e o frumoasa, sa va traiasca.
Poate asa incep sa constientizez ca vine bebe, nu doar ca dau burta si slanina jos.
Maine poate aflam si de Marina ca si-a vazut puiuta. Tinem pumnii!
Dana, nu fii necajita, daca nu se intampla nimic maine, se va intampla miercuri. Nu-ti mai fa griji cu inducerea nasterii, ma gandesc ca tot e mai naturala decat cezariana. Pana la urma de ce sa nu profitam de cuceririle stiintei? Ce sa mai zicem atunci de inseminari artificiale sau fertilizari in vitro?!
ALINATXA, multumim ca ai fost pe receptie si ne-ai tinut la curent cu stirile de la ylilimic. Se pare ca te-a incarcat cu o buna doza de optimism. Iar cu filmarile "cu camera ascunsa"... esti
daca in momentele respective te poti detasa de nevoile tale imediate si sa faci un bine pe termen lung unui segment destul de mare de populatie.
Liuda, gata ochelarii? Sa-ti faci o poza sa te vedem. La asistentele alea din Galati poti sa le propui sa mearga in port, poate castiga mai bine! Sau de acolo au venit cand nu mai faceau fatza?
Hai sa mai tai mesajul asta, daca am uitat pe cineva, revin
criss
39+ cu
Ligia
Messa spune:
Fetelor, m-am mai linistit cu burta, dar zau ca e si mai incomoda asa, cazuta in nadragi! Cand ma intorc de pe o parte pe alta in pat balangane cu totul, de am senzatia ca o sa-mi cada. Ciudata senzatie! Ei, hai, inca putin, peste fix o saptamana pe vremea asta am sa fiu nemancata si nebauta in asteptarea zilei urmatoare cand o sa scot bebe din burta!
FELICITARI LILI!!!!
ylilimic spune:
Buna Dimineata! mamici, burtici si pitici 
Multumim pentru urari si incurajari.
Lili si bebe sunt bine, nu pot sa dau detalii suplimentare fata de Alinatxa ca nu mai am deocamdata.
L-am vazut si fotografiat pe
aseara si avea o gura mareeeee. Inceput promitator, nu? :) Nu e cel mai frumos copil din lume, dar e puiul meu de cioara :))
Lili murea de foame aseara dupa nastere si i-am dus cate ceva si as mai sta cu voi la chat, dar cred ca ii ghiortzaie stomacul si acum asa ca trebuie sa plec sa-i mai duc cate ceva.
Va pupam si va tinem la curent.
SOTUL :)
PS: ce mai face Marina, a nascut? - intreaba Liliana
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
39s fix cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
criss68 spune:
Buna dimineata,
Multumim pentru vesti proaspete, sot de lilisor!
Pana la urma s-a nascut sau nu de ziua lui Eminescu?
Si eu stau azi cu putin stress, nu vreaU sa nasc, dar mi-e teama sa nu fi avut mama gura aurita spunand din intamplare intr-o discutie: "si daca va veni pe 16 ce-o sa se intample?" Mi-a mai facut-o mie mama uneori, fara rautate, doamne fereste si nici eu nu-i port raanchiuna, dar stiti cum stau azi... Bagajul cred ca e definitivat, doar daca nu ma duce capul ce sa mai iau. Dar vreau sa fie gata si camera lui bb.
Va pup si va astept cu vesti proaspete
AMR 6
criss
39+ cu
Ligia
mihacarm2002 spune:
criss, tu vrei sa nasti fix la 40 sapt.? Nu iti fa griji in ceea ce priveste bagajul! Daca iti lipseste ceva, se va gasi cineva sa dea o fuga pana acasa sa iti aduca!
Cred ca eu de aceea nici gand sa ma apuc de bagaj. Gandesc ca travaliul dureaza 12 h la prima sarcina. La spital (e f.aproape) nu ma voi duce inainte sa am contractii regulate din 15-15 min. Asa ca imi voi face bagajul intre contractii.
Iar daca uit ceva... asta e! Nu o fi capat de tara.
Problema e ca pt bagajul bebelinei nu am spalat si calcat nimic inca. In caz de urgenta, mamele sa traiasca!
Mihaela 36+