** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (19)
Raspunsuri - Pagina 19
eimotto spune:
se vede ca imi tremura mainile de emotii, am apasat ceva si s-s dus mesaju![]()
Sunt agitata ca astazi mergem la eco sa il vedem pe bb si sper ca totul va fi ok!
Eu m-am facut socoteala ca la 26 de saptamani intru in luna a 6-a, adica maine in cazul meu![]()
Miniuta - nu te mai supara tu pentru ce zic unii si altii. M-am convins ca nu depinde de educatia omului ci de sufletul lor. Bunica mea de ex. femeie simpla, nascuta la tara cu multi frati etc, incearca sa ma protejeze cat mai mult (si eu tre sa stau la pat) iar tatal meu (vitreg), om cu studii superioare, m-a intrebat la ce ma chinuiesc atata sa pastrez cupilu, ca daca mama natura nu ma ajuta sa il tin inseamna ca stie ea ceva
.
Mihamora - sa ai grija de tine si de bb din burtica. Chiar daca te simti mai bine si crezi ca ai putea sa te ridici din pat sa faci una alta respecta indicatiile medicului(daca el zice in pat atunci asa sa fie!)
va pup pe toate
Mamica de Iulia (06.02.2004) si
24+
petit_ange spune:

Am fost azi dimi dupa rezulatatele la triplu test si au iesit bine! Am scapat de amniocenteza!

Andradap, reviste de gravide, eu citesc revista Mami, si revista Famili (e in franceza).
Pupici.
17+
The world is full of wonders if you look with open eyes!!!
ancamari spune:
Eu de ieri sunt in concediu medical pt ca am racit de joia trecuta si m-am enervat rau de tot pt ca am multa treaba la serviciu, asa ca vineri si luni m-am tarat acolo si am muncit de mi-au sarit capacele. Asa ca pana la urma, cand am vazut ca tot nu-mi trece si ca nu am timp nici sa-mi fc un ceai, m-am enervat si mi-am luat concediu toata saptaman asta. Adica in principiu toata lumea intelege ca trebuie sa se poarte frumos, dar cand e vorba de treaba te lasa sa crapi decat sa te ajute. Nu facem noi cele mai grele munci in ziua de azi, dar nici sa muncesti 10-12 ore pe zi fara pauza si apoi sa faci si acasa cate ceva eu nu cred ca este normal daca nu vrei sa ai probleme, si copilul sa se dezvolte cum trebuie. Trebuie sa avem si noi timp sa mancam, sa ne ducem la baie, sa mai respiram. Eu vreau sa ma mai duc la serviciu pana pe 13 aprilie (in cursul saptamanii 35 de sarcina) si apoi intru in concediu de odihna, ca mai am si de anul trecut. Si daca nu nasc pana pe 14 mai (eu am termen 21 mai) imi mai iau o saptamana de concediu medical. Cam asta e planul meu, ca sa nu intru in prenatal pana nasc. Sper deci sa rezist pana dupa Paste si sa nu mai fac nici criza de sciatica si nici altceva pana atunci.
Voi planuiti sa mergeti la serviciu pana in ultima zi? Au am avut colege de serviciu care au facut asa, dar nu toata lumea are de munca la fel aici la noi si poate ca au fost si mai viguroase decat mine. E drept ca eu sunt si mai panicata fiindca e primul copil (desi in februarie fac 30 ani) si in general sunt o persoana foarte activa, dar in ultima vreme nu ma mai pot misca asa cum se asteapta toata lumea din jur de la mine.
Si mai am si enervanta asta de ureaplasma care face numai nenorociri (adica poate sa-mi rupa membranele oricand si atunci s-a terminat) si iar trebuie sa ma duc sa fac analiza (a treia oara). E groaznic ca dureaza mai mult de 2 saptamani de cand o fac pana imi da rezultatul si stai si astepti fara sa faci nimic (adica alt tratament, pt ca alte masuri de precautie nu exista).
Stiu ca v-am mai intrebat, dar voi ati facut analiza asta (antigen mycoplasma e termenul generic) si v-a iesit ok la toate? Sau mai bine nu o faceam si nu stiam de ea si eram linistita?
Anca, 23s+, 
andradap spune:
quote:
Originally posted by petit_angeAm fost azi dimi dupa rezulatatele la triplu test si au iesit bine! Am scapat de amniocenteza!
17+
The world is full of wonders if you look with open eyes!!!
petit_ange, sincer ma bucur tare mult !!!! Sa fiti sanatosi in continuare tu si copilul tau deopotriva!!! Si sa auzim pe viitor si de o nastere usoara... [:d]
Mersi pt. reviste!!!
Oooh... numai la vestea buna care ne-ai dat-o ma gandesc!!!
Cred ca ai
de fericire... Mie una mi-au cam dat lacrimile... 

POZA Bebe
Antonio din Sapt.16Andrada
23+ cu
Antonio
ancamari spune:
Mi-a dat doctorul sa repet cam aceleasi analize pe care le-am facut la inceputul sarcinii (hemograma, gluoza serica, analiza de urina, colesterol) si nu stiu daca sa ma duc vineri sa le fac (sapt 23) sau e prea devreme. Dureaza si astea cel putin o saptamana si ar trebui sa le am gata pe 30.01 cand ma duc la doctor la vizita lunara. Voi ce ziceti? Ati mai facut si voi analize acum la inceput de luna a 6-a, sau stiti ca asa trebuie, in perioada asta?
Anca, 23s+, 
eimotto spune:
Ancamari - eu zic ca e mai bine ca ai facut-o pt ca astfel te poti trata si sa nu fie probleme cu bb, doamne fereste. Si eu mi-am facut-o dar nu am. Ca masura de precautie incearca sa nu te apleci si sa nu faci nici un fel de efort de genul ridicat/impins. Poate a treia oara e cu noroc si ai scapat de ea.
Petit_ange - ce bine ca au iesit rezultatele asa si te-ai linistit!
Eu nu mi-am facut TT... pt ca ma gandeam ca de multe ori doctorii incearca sa profite de temerile noastre si ne recomanda mai multe analize decat este necesar. De curand am citit insa pe net ca in Anglia (parca)vor sa il introduca ca si test obligatoriu tuturor gravidelor, nu numai celor in grupe de risc.
Nu stiu daca nu am mai povestit, acu 3 ani cand am fost gravida se reecomandau 3 maxim 4 ecografii (la 10-12 sapt, la 18-22, pe la 32 si eventual inainte sa nasti). Acu incep asa sa iti recomande: la 8-10, la 14-15, la 18-22, la 30, la 34 si inainte sa nasti. Eu stiu ca toate ne dorim sa ne vedem puitii cat mai des si ca aceste eco nu dauneaza dar nu pot sa nu ma gandesc si la cati bani le intra in buzunar cu ocazia tuturor acestor analize si vizite suplimentare...
Mamica de Iulia (06.02.2004) si
24+
mica0307 spune:
Andraap si eu ma uitam ieri pe primul capitol al nostru, mi-am citit primul mesaj
. Gina din pacate a pierdut sarcina, insa o asteptam sa ni se alature cat mai curand. Ultima data am vorbit cu ea de sarbatori si era bine, cu printesele ei, astepta nerabdatoare sa vada daca luna decembrie ii aduce ceva cadou
.
Nu mi-am cumparat pana acum reviste da o sa incep sa imi iau si eu. Iti recomand mami si super bebe.
Petit_ange felicitari pentru test 
Mica
22+
Poze
ancamari spune:
Si au am facut TT in saptamana 15 si a iesit ok. Doctorul a zis sa-l fac, nu am cerut explicatii in plus. Pentru 900.000 lei vechi in plus m-am gandit ca e mai bine sa stiu daca e sa fie ceva nasol. Eu am avut o sarcina oprita in evolutie acum 6 ani si poate ca din cauza asta mi-a dat sa fac analiza, dar nu sunt sigura pt ca am senzatia ca doctorita care a semnat analiza este sotia (sau ruda) cu doctorul meu, mi s-a paruit ciudata coincidenta de nume. Mi-a fost jena sa intreb doctorul dupa aia. Faptul era implinit si nu aveam de ce sa provoc o situatie penibila.
Anca, 23+
Sobi spune:
Ancamarisi eu am avut ureaplasma asta vara. inainte de a ramane gravida m-am dus la medicover si mi-au recomandat un set de analize si mi-a iesit ca am chestia asta. in viata mea nu auzisem de asa ceva... de fapt cu ocazia ei am descoperit forumul DC! am luat niste antibiotice si eu si sotul vreo 15 zile si la urmatorul test a iesit ok. doctorul mi-a zis sa nu raman pana nu lamurim cu ureaplasma si mi-a mai zis ca de multe ori nu cedeaza din prima la antibiotice. oricum iti doresc bafta multa la analiza, o sa vezi ca o sa iasa bine!
din cauza serviciului incarcat nu reusesc sa-mi iau rezultatul de la triplu test care e gata de luni...
Andreea 17+ 
vas spune:
Andrada, vad ca ti-a raspuns Mica inaintea mea ce s-a intamplat cu Gina M. Sa fiu sincera am admirat-o foarte mult pentru ca a fost atat de impacata cu tot ceea ce s-a intamplat. Imi amintesc ca inainte de a pierde zicea, "daca asa e sa se intample asta e". Foarte puternica. Ne rugam toate sa-i fie bine si sa aiba parte de o noua bucurie in viata ei. Mai intra din cand in cand si ne mai ureaza toate cele bune, e o persoana chiar deosebita.
Ancamari, eu am mai spus de abia astept sa-mi iau concediu. Imi voi lua cele 2 luni de prenatal, vreau sa stau sa ma pregatesc de nastere, sa ma odihnesc mai mult, mai ales ca perioada aia e cea mai importanta pentru cresterea lui bebe. Chiar daca, e adevarat voi primi doar 75%din salar. Dar pozitia asta de stat la birou si delegatii pe te miri unde nu il prea incanta pe bebe. Asa ca voi profita de toate zilele libere pe care le pot lua. Numai ca si-.a rupt colega din birou piciorul ca altfel eram cred ca plecata de saptamana asta. Chiar incep sa obosesc si fizic si psihic, dar acum vor trece si cele 2 luni ramase si din 15 martie imi iau talpasita.
Nu de alta dar macar daca ar aprecia cineva tot ceea ce facem ,dar nu prea le pasa, atat timp cat le rezolvi lor problemele.
va pup, si mai fetelor chiar afecteaza crema data pe burtica pe bebe? Eu nu am gasit nicaieri sa scrie asa ceva, si la medic ma duc doar peste 2 saptamani, si chiar nu stiu sa mai foloses sau nu.
23
O sa fiu si eu mamica