Spiridusi de ianuarie - februarie 2006 (140)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Moni-paracetamol nu se da mai mult de 400 mg pe zi. adica max 4 supo pe zi(daca ai de 100 mg ca astae sunt pt 8 kg) si la dist de 6 ore. eu asa stiu, asa scrie pe cutia nostra si asa mi-a spus si dr sambata.
incercati cu baita cu 2 grade mai jos de temperatura. se face ca o baie obisnuita fara sa bagi capatana.
chestia aia si nurofen si eferalgan mi se pare cam dubioasa, mai bine nu o mai repetatzi........eu zic ca i-ati dat destule pana acum

Ingrid- s-a facut....pe mai incolo.

ana si alexandre (17.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Moni, schema noastra de tratament c antitermice, zicea: Nurofen la 8 ore si intre nurofenuri novocalmin (3 sferturi), daca febra trece de 39, sau paracetamol daca e peste 38. Nu-i da nimic sub 4 ore! Si nu mai mult de 2 Novocalmin(2* 3 sferturi) pe zi! E toxic. Si sa-i faca baita, in apa de 37 de grade. Sa n-o infofoleasca! S-o lase cat mai dezbracata! Apa pe frunte (daca nu sta cu compresa, sa aiba cana la indemana s-o ude mereu pe frunte si pe manute, ca la picioare banuiesc ca are otet deja). Poti sa-i faci si 3 bai pe zi daca e cu febra! Orice sa-i scada febra, mai ales daca nu mai poti sa-i dai medicamente.

Bee
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

DUPA BAIA AIA A SCAZUT LA 38 SI ACUM S-A CULCAT.PESTE O ORA PLEC EU ACASA,O SA VAD CUM EVOLUEAZA.ACUM AM O VARZA IN CAP
o SA CALCULZ EU ACASA ,CARE CE SI CAT CONTINE

MONI de DIANA (01.01.2006)DIANA ALBUME ,www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> FILMULETZE 1 ,www.dropshots.com/monica70" target="_blank"> 2 ,www.dropshots.com/moni3" target="_blank"> 3 ,www.dropshots.com/moni4" target="_blank"> 4

"SINGURA MASURA A LUCRURILOR ESTE IMPORTANTA PE CARE NOI LE-O DAM"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Of mai Moni...si eu am auzit de Novocalmin, dar in cazuri cu febra mare si nu unul intreg. exact asa cum ti-a zis Bianca- parca.
Ana de France..sper sa treaca otota cat mai repede, si sa poarte la anul sanatos hainutele. eu nu prea pot aproxima, de aceea nu-i iau nimic pt. viitor.
Deea si eu am incercat metoda cu lasatul ciopilului sa planga. a plans marco 20 min.( cica atata putem sa-i lasam), si nu a adormit. e un dacos de numa. Si mi-a suspinat copilul toata noaptea, de am zis ca sunt mama denaturata. de atunci nu mai practic metoda asta. mai bine il adorm in brate. la frumoasa mofturoasa. eu zic ca-i ies dintisorii. baiatul nasei noastre nu plangea, dar din cazua dintisorilor nu mai dormea noaptea si avea chef de jucat.
Silvi mai cunosc bunici dintr-astia. asa sunt si ai mei, mama in special.
Bee ma bucur ca papa Anuca, chiar daca E-uri, lasa ca sunt bune si astea, si doamne ce le plac lor. Sper sa treaca mucisorii cat mai repede.

Marco mi-a papat ficatei cu brocolli si smantana. yammy-yammy. si pe maine are, ca am facut cam mult.

Vad ca e o perioada super naspa pt. toate. Sper sa trecem cu bine, si cat mai repede de ea.

Cred ca iesim putin afara, vreau sa fac o ciorbitza de salata si nu am usturoi.

pe mai tarziu.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze Marco, filmulete Marco (1),www.dropshots.com/ioana_purdea" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova2" target="_blank">(3), www.dropshots.com/new.php?userid=230209&cdate=20070111&cimg=0" target="_blank"> filmulete Craciun, Marco la 1 an

Mergi la inceput

Moni, vezi ca eferalganul= paracetamol! Nu-i mai da! deja mi se pare ca a luat prea mult.
Si nurofen.....noi aveam indicatie de 4 ml. Dar Ana e mai maricica (ca kg), asa ca 3 ml ar fi suficient. Exact cum zicea si Ana, am primit si noi indicatii: Alternativ nurofen cu paracetamol/eferalgan. Intre nurofenuri 8 ore musai si abia la jumatea intervalului baga paracetamolul/ eferalganul. Astea-s indicatii stricte de la medici de Bucuresti si n-or fi astia cei mai prosti. La noi a mers (desi innebuneam ca urca febra la 2 ore dupa novocalmin). Cand a luat ultimul medicament si ce i-ati dat? Zi-i mamei tale s-o tina in brate mai mult, sa nu se mai si agite sa-i urce febra.
Si inca ceva. In fundulet temperatura e ceva mai mare decat cea reala. Asa ca ....actionati cu calm (daca se poate asta in asemenea situatii).
Nurofenul e bun ca are o actiune mai de durata, restul cred ca actioneaza insa mai rapid (si ca idee, Anei dupa Novocalmin+ baie+ otet la picioare+ apa pe frunte si pe maini, abia dupa o ora i-a scazut temperatura sub 39 si asta pt fff putin timp).

Bee

Mergi la inceput

Si tot pt Moni, ca m-am ingrijorat eu tare cu Diana ta. DA, febra foarte mare se face si de la gat rosu! SI gatul rosu poate fi si viral, nu numai bacterian sa treaca cu antibiotice. Ti-am zis ca si Ana mea o facu lata. Dar fuse si se duse. Ei au un sistem imunitar minunat, mult mai bun decat al nostru. Asta e si motivul pentru care fac febra mare brusc.
Organismul recunoaste microbul si ataca (febra mare sa se prajeasca inamicul, rapid). In timp, daca tot prostim si "ajutam" organismul cu antibiotice, sistemul imunitar o sa reactioneze tot mai putin si mai prost la agresiuni (virusi/bacterii) si te trezesti ca-ti face tot soiul de infectii atipice. Si te intrebi: "cum sa fie cutare viroza/infectie daca n-a facut febra?". Pai uite de-aia! SI apoi zicem din nou: "ce-o fi si cu invazia asta de boli ciudate!" Pai is ciudate ca le-am ajutat si noi. SI Doamne fereste sa ma intelegeti gresit, dar fara antibiotice si acum se murea de pneumonie si TBC si dizenterie si holera si alte alea (dar "alea alea" sunt bacteriene, nu virale).Brrrrrr ce ma aberez. DAr io-s om tratat la greu cu injectii in copilarie. Mi-a mancat penicilina jumate din viata! EU am amintiri de la 1 an 2, tot din cauza asta. Mi-o amintesc pe tanti de venea sa ma intepe. Si mi-am zis: cat s-o putea, eu nu-i dau fetii antibiotic. Mai am putin si tb sa intru in vreo secta din asta de refuza doctorii, operatiile, medicamentele si se increde doar in Gratia Divina. Eeeee, nici chiar asa.

Bee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

Buna iubitelor cu spiridusi draguti.
Multumim pentru urarile voastre .
Uram si noi La Multi Ani mai intarziat asa spiridusilor care au implinit un an si celor care au facut 11 luni intre timp.
Pupicei tuturor si sa creasca mari si cumintei si sanatosi.
Abia acum am reusit sa citesc si eu din urma tot ce ati scris..
Bumbita, Andrei doarme intotdeuna cu vacuta in brate, pana il ia somnul o trage de urechi sau de codita.
Anasebe sarumana iubita , saracul Dan ii era asa de frica atunci cand am nascut ca daca ii ziceam ca vreau sa stea cu mine cand nasc statea cu toate ca nu era de acord inainte deloc cu ideea prezentei tatalui in sala de nasteri.
Giova iubita Asa zicea si Alina mereu cand ne vedeam , Ca sunt vesela si optimista si Andrei seamana cu mine, un razaret.Apropo de poze imi plac baietii tai in poza aia "asa dorm ei" sunt niste dulci.
Deea felicitari pentru dintisor.
Maraki ce mama de gasca esti tu, eu sincer nu stiu cum as fi reactionat in situatia asta.
Dana ene ma bucur ca tatal tau este mai bine, banuiesc ca ai terminat si cu redecorarea.Sa pui poze sa vedem rezultatul.Sarumana pt pozele de pe site-ul comun.
Bun venit pt aZaZ si Cristina.
Succes mamicilor studenta la examene, ca eu nu stiu ce voi face la disertatia de luna viitoare sunt dusa cu capul la faza asta.Si o lene de nedescris.
Sanatate multa puilor care sunt bolnaviori .
Pupicei multi fetelor pe care le-am omis.

Anca si Andrei(13.02.2006)

Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasebe spune:

Gio Doar ai fiert broccoli si ai pus smantana?

ana + tiberiu (13.01.2006)

poze petrecere Nicolas
petrecere ana
poze Tiberiu , www.dropshots.com/anasebe" target="_blank"> filmulete(1)

tiberica fara frica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Moni, ai primit destule sfaturi de medicamente. Sper sa iti fie de ajutor. Si de la mine un sfat, care l-am primit si eu de la Rali, si tare de ajutor mi-a fost, cand a facut Daria febra. am taiat manecutele la o bluzita mica si i le-am udat si i le-am pus asa ude in maini. Si in picioare, nu e neaparat nevoie sa ii pui otet, ca merge si numai cu apa. Eu i-am pus sosete si manecute ude, si i-a trecut. I-am dat si un novocalmin urgent, ca s-a trezit dimineata direct cu 39,5 grade, si am actionat sa ii scada rapid, dar cel mai de efect au fost sosetele si manecutele ude.

DeeaDesign webshots www.dropshots.com/LunaNoua" target="_blank">dropshots www.dropshots.com/LunaNoua1" target="_blank">dropshots1 www.dropshots.com/LunaNoua2" target="_blank">dropshots2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

Vad ca apar tot mai multi spiridusi raciti .Offf.
Pt cine vrea sa vada poze de la petrecerea de 1 an a lui Ayanspiridus de Alina.
Petrecere Ayan

Multa sanatate.

Anca si Andrei(13.02.2006)

Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii

Mergi la inceput