Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (4)
Raspunsuri - Pagina 30
a_deju spune:
quote:
Originally posted by deeaA
Iar cu SAB SIMPLEX tot pediatra mi-a spus sa-i dau max 15 pic. pe zi,iar voi ii dati 15 pic. inainte de papica la titi.
deeaAde DAVID IONUT
sa stii ca nu ii dau de nebuna 15 pic inainte de fiecare masa, si nici celelalte mamici care procedeaza la fel... repet: CITESTE PROSPECTUL!!! tendinta (medicilor) este de a nu "obisnui" copilul cu aceasta doza, de-aia recomanda diferite combinatii (mai citisem ca unei mamici i s-a recomandat cate 5 picaturi parca inainte de masa, sau diluate in biberon, nu mai stiu exact, dar am retinut dozajul..). crizele de colici variaza in intensitate in functie de momentul zilei si de varsta bebelusului (si f important, de regimul alimentar al mamei!!!). de aceea pot fi unii bebelusi care sa reactioneze f bine la 5 picaturi inainte de masa de la pranz, dar seara acest dozaj sa nu aiba niciun efect... tocmai de-aia nu exista o "reteta magica" impotriva colicilor. eu i-am mai redus din nr de picaturi in timpul zilei, pt ca am observat ca burtica il roade mai tare noaptea, dar noaptea ii dau cu incredere 15 picaturi, sau 2,5 ml de debridat inainte de masa care stiu ca pune mai multe probleme (de obicei cea de la 12-1 noaptea). sper ca m-am exprimat destul de inteligibil, ca e asa tarziu... si mi-e asa de somn.... mi-as pune si eu 15 picaturi de ceva, orice, numai sa dorm dusa pana maine la pranz :)
precizez din nou (apropo de ce am zis mai sus) ca mama e medic de familie (mamaaaa, de cate ori am zis asta, ne-am facut o reclama pe-aici.... :)) ), si de fiecare data ma sfatuiesc cu ea inainte sa ma apuc sa-i dau ceva copilului dupa capul meu :)
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an
bamboletta spune:
Eu nu pot vedea pozele Alexandrei 

si doar m-am logat pe mailul comun 
Azi am fost la pediatra
Antonia a crescut f bine are 5.200 kg,61 cm si perimetrul cranian 40
la nastere il avea 32
am facut si vit D2 aplans un pic vaccinul il facem sapt viit
am intrebat de vaccin si se numeste "pentaxim + engerix" de asta costa mai putin
ne-a spus ca e mai bine asa infanrix hexa are ceva in plus dar a zis ca nu e necesar acum
asa ca mergem pe mana ei
Deea-pupici e la frumuselele 
Dandusa-ma bucur ca au trecut colicii
si la noi sunt pe duca m-ai smiorcaie cate putin spre seara dar e ok bea doar ceiut
in rest si a mea doarme bine noapte 6-7 ore
si dimineata dupa ce papa pe la 7 dormim pana la 10 i-ti dai seama ce lenevesc si eu ![]()

Am vazut la stiri despre mamica care si-a ars copilul cu feonul ![]()
![]()
nu-mi pot da seama ce feon avea de a ars copilul 

Ingerasa-eu i-ti zic de pe acum 

sa fii iubita fericita alaturi de familia ta si toti cei dragi si tot ce-ti doresti tu sa se implineasca
Bb Eric-

ma duc sa-i pregatesc depapa Antoniei si apoi fug si eu la somnic ![]()
pupici si noapte buna fara colici 
Bamboletta
de
Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
poze

www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">video bebelina
Poze Antonia-Gabriela
varsta Antonia

a_deju spune:
bamboletta, multumim !!! 
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an
aelita spune:
catalina,daca e sa pierzi laptele,nu te supara, nu-i nici o nenorocire,sunt multe mamici care se confrunta cu asta.important e ca bebe e bine,si asculta la cei din jur ca iti dau sfaturi bune.
cand te vei linisti,ai sa ai lapte mult ,ai sa vezi.ia si ceaiuri,ceva.
sraluca ceaiul ala din farmacie e indulcit cu ceva permis.zaharul si mierea sunt INTERZISE pt copil,gandeste-te ca e asa cum sunt interzise medicamentele ,medicamente pe care tu in satdiunormal le iei,asa si zaharul,tu ca adult indulesti cu el,dar pt bebe e OTRAVA.
decat sa faci tu musetel in casa,ca nu stii doza exacta,mergi la pediatru si intreaba ce ii poti da in loc de baby drink ala.cel putin ala avea o doza exacta.sa ti-l inlcouiasca cu altceva .
NU SARE,ZAHAR,MIERE ,ULEI !!!NIMIC.
ceai doar ce va este recomandat de pediatru sau farmacist,cand are colici.nu dati ceai in loc de apa,sau in loc de lapte.
desiree,va ducem dorul tuturor cand lipsiti,dar cum dispareti mult timp,ne gandim ca nu aveti timp..
repeta analiza si nu te agita inainte !
pt icter nu ajunge sa stea la lumnia decat daca e dezbracat . macar 15 minute dezbracat langa fereastra,unde e lumina.
ramsam l-au bagat deja pe augmentin? nu auincercat cu ceva mai slab? e cam tare augmentinul.
ridica moralul ala,suntem aici ca sa vii sa plangi,sa ne spui,si aici ai mereu un umar . te descarci aici si apoi cu bebe sa fii cu capul sus!!
lory si a mea trage parturi de te innebuneste si suge doar lapte de la san ( combinat cu cel scos cu pompa)
dolores ,sunteti mai bine acum???
lavinia,ca si tine,trebuia sa il fac mai devreme si eu.nu stiam cata fericire iti aduce!
danutz FELICITARI pe lunisoara lui Rares! sa creasca mare si sanatos!
dia bi cred ca si inainte de 6 luni ii pot aparea dintii.dar Bianca are abia 2 luni,nu e cazul.probabil tot colicii au fost..
yagmur,ma bucur ca te-ai odihnit!!
catalina eu am scos copilul de la bun inceput,cate o ora pe zi.am intrebat si in spital,desi sitiam,si s-au uitat ciudat la mine,cum adica sa intre CAND scot copilul? din moment ce iti dau drumul sa iesi cu el din spital AFARA IN AER,atunci copilul e pregatit sa iasa.altfel il tineau la incubator cat era nevoie.
CATALINA,TU AI NASCUT INAINTEA MEA SI A MEA E SATULA DE IESIT !!Cum sa nu scoti copilul??eu nu il scot pe balcon,acolo nu e aer curat, curent ,si nu mergi cu el .
cat despre ceai,asa cum zice ruxandra ,copilul "nu creste cu apa fiarta"Ceaiul,dpdv nutritional,e nul.Se dau cativa ml pt colici,dar un ceai special din farmacie,cu doza exacta.Laptele praf se pregateste cu APA deci pt hidratare nu e nevoie de ceai.Ceaiul nu e apa de ploaie,e MEDICAMENT!MEKO
SCOATETI COPIII AFARA.E SANATATE CURATA.II IMBRACATI BINE,NU VA FIE FRICA,NU RACESC IMBRACATI .
MEKO,Bine ai venit !
alexandra,felicitari pt botez !!sa fie intr-un ceas bun!
cu intratul in biserica,cum zice si madaluta...eu am fost la botezuri la care mama a intrat in biserica.ori i s-a facut molifta aia sau cum se cheama cu o sapt i nainte,ori cu 10 minute inainte.
asa ca alegti un preot normal la cap care sa faca asta inainte .
mi se pare aiurea sa pierdeti cel mai frumos moment al copilului vostru !
dandusa
la multi ani !! pt tati,sa fiti fericiti !
kokorina treaba a fost in prima zi de nastere,in spital.trecusera 10 ore si nu mancase si imi spusesera sa nu o las mai mult de 3 ore jumate.
si asa i-a scazut glicemia si dormea dusa...molesita.
am povestit eu tarziu,cand am avut timp.
ca eu le scot pe rand.
wooow ne-a pupat Pascal?????????? iuhuuuuuuuuuu!!!! 

si tu esti frumoasa ,mandro ! merci.
noi ne chinuim de ieri cu colici...
S.
biabaus spune:
Buna fetelor, mamici cu ceva experienta de-acum
In primul rand as vrea sa va multumesc din tot sufletul ca existati
De vreo 5 zile tot incerc sa recuperez,sa ajung si eu la ultima pagina, dar sunteti prea harnicutze, nu reusesc; asa ca m-am hotatrat sa va scriu.
Se pare ca problema cu regurgitatul dupa masa e prezenta in 80- 90 % din cazuri; asa ca in sfarsit m-am linistit si eu; de la 1 luna cred Matei al meu face chestia asta cu regurgitatul.
Cu mucisorii, la fel.... dimineata cand se trezeste saracul, abia daca poate suge din cauza lor. Uneori cand il potolesc pe haplea trag si mucisorii (ce mai ramane, ca pe multi ii inghite saracutul) cu putin ser si apoi batista bebelusului.
Catalina acum vreo cateva zile (ca abia acolo am ajuns cu cititul) povesteai si tu exact aceleasi chestii despre Matei al tau.
Eu l-am convins pe tati si a luat salin, e un aparat cu o capsula chiar din salina care face minuni , zic ei; site-ul e www.salin.ro; il folosim abia de 2 zile, deci nu stiu ce sa va zic, daca e intradevar minunat; in prima seara mi s-a parut ca puiu nu s-a mai infundat asa in nasuc, si in plus ca tatai n-a mai sforait asa tare.
Va mai tin la curent.
De vreo 2- 3 zile insa piticul nu mai adoarme instant in parc... trebuie sa-l pacalesc cu suzi, altfel vrea in brate, sa-i arat copaci, oameni.... e fff curios.
Acum sforaie in landou, astept sa faca ochisori
Bianca si bebe Matei
poze