bucurii de sept-oct 2006 (27)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cri19 spune:

HAZUL daca vrei neaparat sa-i dai ceai, incearca cu BABY DRINK;noua pe asta ni l-a recomandat pediatra.Despre cojite nu stiu nimic pt. ca Andrei nu a avut deloc.Stiam ca trebuie sa-i perii capsorul cu peria aia speciala pt. bebei;noi am cumparat-o, dar n-am folosit-o deloc pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns microbu spune:

Hazul, pt cojite: aplici ulei inainte cu 2ore de baita si dupa baita folosesti peria de par.
Ceai: pediatra mi-a recomandat Baby Calm dar are menta si am reusit sa constip copilul din prima luna de viata. Am incercat apoi Baby Drink pt 2-3 zile dar am auzit tot felul de povesti depspre ceaiul asta. Drept urmare m-am decis sa cumpar eu ingrediente si sa "fabric" o licoare minunata pe care fata mea o bea in cantitati industriale. Pun chimen, anason, fenicul, tei si musetel. Ii poti da ceai oricat cere, dar intre mese (sa-l bea de sete nu de foame daca ma intelegi).

Noapte buna!

Sandra si gargarita ANAIS - Ruxandra Andreea(10oct2006)
Ce mare am crescut !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolstoy spune:

Hai sa va povestesc de o mama denaturata...adica io...

Tati e super racit asa ca... exilat din camera,e pe medicamente...Copii stat departe de el, dar preventiv am zis sa le dau niste oscilococcinum.Zis si facut .Cu Vladut am scapart mai repede,dar pt Alex am zis sa-i fac niste ceiut ca sa dizolv acolo.Am facut baby drink si cum stiam de la vladut ca iese prea dulce daca il fac in 50ml cum zic ei, l-am facut in 100ml.Toate bune si frumoase numai ca am pus sa dizolv bilutele in toti cei 100 ml de ceai Eram tare nerabdatoare sa vad ce o sa faca puiutul pt ca el nu a mai pus guritza pe nimic in afara de tzitzi lu' mami,mai prinde cate o picatura de apa la baita ,da nu se pune
Dau biberonul copilului si saracutzu' nu prea stia el ce sa faca cu tetina aia da' s-a prins pana la urma si ii placea.Atunci m-a lovit cat de "poasta" fu mami asta ca-mi da sa beau 100 ml de ceai cand putea sa-mi dea doar 10ml,suficient cat sa se fi dizolvat oscilo....Faza e ca l-am lasat si io sa bea tot daca tot ii placea Am diversificat si noi

Hai ca v-am ametit cred..fug in pat ca nu mai poci,ma doare si un spate...

Aaaa azi a nascut o prietena si cand am citit mesajul de la ea m-au trecut fiorii,parca mai ieri trimiteam si eu mesaje....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Bonsoir ! (asa se scrie ? ca io la franceza am avut o profa dizgratioasa rau, o grasanca de 130 kile, numai cand ma uitam la ea si uram materia predata de ea..si mai era si a naibii - de obicei oamenii grasi sunt buni la suflet, dar asta era pe invers - din cauza ei nu am putut inghiti franceza...si uite asa am devenit o analfabeta la aceasta limba, deh...unii sunt la limba romana, io sunt la franceza).
Eu am sa raman cu acest mesaj tot in sfera alaptatului si a diversificarii, ca-mi este un subiect tare drag. Spre disperarea mea credeam ca s-a dat la fund tema si incepe lumea sa vorbeasca de Prigoana si Bahmutean sau viitoarele Oscaruri si io ce ma fac ! ce mai discut ?...dar vad ca a revenit in fortza. Ce ma bucur.
Marturisesc ca ma numar printre cele care au suferit ca nu mai au suficient laptic. Nu m-am confesat pana acum pe forum pt. ca imi faceam mie rau sa-mi reamintesc. Primul biberon cu formula l-am introdus dupa prima luna si cateva zile..parca, seara. Pe tema asta m-am certat de multe ori cu al meu sotz. Lui i se facea mila de fata ca plangea de foame la o ora dupa san. Eu o puneam la san, lapte era...dar nu suficient. Sugea, dupa o ora iar cerea. Era epuizant si stresant pt. toate 3 partile. Ne certam pt. ca el zicea sa-i dam formula, eu nu, el da, eu nu. In ultimele zile ajunsese de se plimba cu biberonul dupa mine prin casa..doar-doar ma convinge. Pana la urma am acceptat, pt. ca mi-m dat seama ca in atatea zile de incapatanare din partea mea, eu tot nu aveam suficient lapte seara. Nu se intamplase nimic in sanii mei. Totul...ca inainte. Eee...am urat mult acest biberon si au fost seri cand sotzu pleca la culcare, iar eu in urma lui "lasa ca-i fac eu laptele...du-te si culca-te". Si nu-i faceam nimic. Ii dadeam tot san. Dar o luam de la capat. Sculat dupa o ora...etc etc. Noaptea imi era zi, ziua..tot zi. Nu reuseam sa ma conving ca nu pot sa gonesc afurisitu' de biberon. Nu sunt gomoasa si comoda, nu-mi era greu sa ma scol, ma obisnuisem, dar ideea de flamanzeala a copilului, pt. ca mi s-a pus mie pata, ma teroriza. Sentimentele de handicap, as putea sa le numesc, ca nu sunt in stare sa asigur fetii 24h din 24 hrana necesara, nu vi le mai descriu ca sunt cunoscute de multe dintre voi si prefer sa ramana ascunse undeva in mintea mea pt totdeauna. Numai cine n-a trecut prin asa ceva, poate sa judece. Am incercat eu sa spun cate ceva in ultimul meu mes. referitor la aceeasi discutie dar nu direct. M-am asteptat, cum bine a zis si Dorina, sa fie citit si printre randuri.
Imi amintesc la inceput, cand am nascut toate, cum ne sfatuiam in privinta alaptatului si cum incercam sa ne invatam modalitati corecte. Pomenea cineva de formula ? Cu mici exceptii, cele care au nascut prin cezariana sau au salasluit mai mult prin spital. Dar sunt convinsa ca nici lor nu le-a fost usor.
Asa ca eu detest unde s-a ajuns cu discutia asta si nu sunt de acord cu ideea ca "daca nu-ti convine...treci peste, dar TACI". Ma scuzati, imi aminteste de Ceausescu si timpurile lui...de pumnul in gura. Si mi se pare oarecum fair ca cel care perpetueaza obsesivo-repetitiv o chestie, care lezeaza majoritatea unui grup, sa suporte "ouale"..cum spuneti voi. De ce nu se aplica si aici dictonul "daca nu-ti convine ce se spune... TACI" ..????? De ce unul are voie sa spuna orice, iar ceilalti sa taca chitic? Nu prea e democratic.

Sunt pe acest forum sute de subiecte despre alaptat si diversificare. Cui nu-i convine..isi deschide nene un topic si vorbeste acolo toata ziulica despre alaptatul pana la majorat, daca crede ca cei din grupul din care face parte sunt afoni si ingusti la minte si nu pricep nimic.
Repet, sunt 100% pro-alaptare, dar nu cu pretul infometarii unui copil din cauza unei idei FIXE. Asa am facut eu si-mi vine sa-mi dau palme. Fetita mea luase in 2 luni 500 GRAME. Ce manca ? Lapte de la o mami incapatanata rau.

Asaaa...cu asta am incheiat.
Acum sa va vorbesc de diversificare .
Am intrat la topicul cu acelasi nume. Nu mai intru in viata mea acolo. Credeam ca gasesc niste persoane mai avizate..cand colo..e tocmai invers. Am gasit niste retete tocmai bune de urmat. Iata-le :

De la 3 luni
1. Supa de morcovi
Se taie felii subtiri 500 g morcov. Se pun la fiert intr-un litru de apa si se fierb 2 ore. Se strecoara. Morcovii fierti sunt trecuti de doua ori prin sita. Se adauga apa pierduta prin fierbere, SARE (un strop) si se clocoteste iar.
BANANA CU BRANZA DE VACI (DE LA 4 LUNI)
• branza de vaci moale (poate fi si branza preparata in casa din 250 ml lapte, care se fierbe in baie de aburi cu 2 pastile de calciu lactic, se amesteca pana se separa branza si se strecoara).
* banana prospata
* MIERE DE ALBINA sau DULCEATA (la dorinta)
Branza de vaci se amesteca cu banana si mierea de albini (dulceata) pana devine un pireu omogen. Se poate servi la gustare sau seara.
De asemena branza de vaci, preparata in casa poate fi servita bebelusilor in combinatie cu alte fructe si legume de
sezon sau cu sirop natural de fructe, in special CAPSUNI, fragi.

De la 5 luni
Pentru masa de la ora 17 este ideala aceasta reteta:
amesteci 2-3 lingurite iaurt cu 4 lingurite de branza de vaci si cu 1-2 biscuiti, pentru a avea o consistenta mai tare. Dupa gust se mai adauga 1 lingurita de ZAHAR.
Piept de pui cu legume (dupa 5 luni)
(preparare: 15 min./fierbere: 2 ore)
20 g piept de pui; 1 morcov; 1 nap; 1 mana de fasole verde extra-fina; 1 mana de boabe de mazare; 1 frunza de patrunjel; 1 cubulet de unt; SARE
Se curata morcovul si napul. Se spala, apoi se taie cuburi. Se desface fasolea verde. Se spala si se taie in bucati mici. Se spala patrunjelul. Se pun toate legumele intr-o cratita cu apa rece in care s-a adaugat un varf de SARE si se fierbe 2 ore la foc mic. Se adauga pieptul de pui cu 10 minute inainte de stingerea focului. Se pune apoi continutul cratitei in mixer dupa ce s-a adaugat cubuletul de unt.

Va sar in ochi cuvintele cu rosu ? N-ar trebui. Acolo nu le-a sesizat NIMENI..DAR ABSOLUT NIMENI. Parca activeaza si un medic pe acolo. Pai ce sa o mai intreb eu pe femeie daca nu a reactionat la cuvantul SARE ? Vorbeam ceva nasol de medicii din Ro ? Nu cred, am visat. Poate in normele acelea..sa le ia naiba ca tot n-am reusit sa le citesc...scrie ca e extraordinara sarea mai ales la copiii sub 1 an...mai stii ??!!!
Pai mi se pare mult mai grav sa atentionezi asupra gravitatii acestor retete killer-oase pt. un sugar decat sa stresezi o mamica cu alapteaza..alapteaza...de ce n-ai alaptat?...de ce ? de ce? de ce ? lasa ca stiu eu...ai putut si n-ai vrut !!!...cam asa reiese.

Ma duc sa ma culc ca a adormit si Ami.

Inni, mamica de Ami (29.08.2006)
www.totsites.com/tot/ami" target="_blank"> Amalia si paginutza ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Neata,
cred ca eu dau cafeau azi, pentru voi ca eu dupa ce scriu mesajul asta ma duc la culcare ( ca-s dupa o noapte petrecuta cu Thea in brate ).

Inni mesajul tau a rascolit in mine sentimente pe care le vroia bine ingropate. Am simtit si eu vina de a nu putea oferi bebelinei lapte. N-am putut sa-o alaptez decat o luna si chiar si atunci ma indoiesc ca manca ceva pentru ca stateam cu ea la san si cate 3 ore si cum o luam urla si urla. Pana nu i-am bagat formula nu a inceput sa ia in greutate. Apoi am facut o infectie din cauza unui cheag ramas pe uter. Am incercat sa aman inceperea tratamenului cat mai mult , doar s-o rezolva fara, dar n-am reusit decat sa agravez lucrurile si perioada lunga de tratament m-a facut sa pierd si putinul lapte pe care-l aveam. ( cu toate ca am incercat din rasputeri cu Galactogil, cu litrii e ceaiuri , cu muls ). Nici pe Ruty n-am alaptat-o ( la ea n-am avut lapte deloc ) si m-am invinovatit ca de asta e alergica si are imunitate proasta. Asa ca esecul pe care l-am avut si cu alaptatul lui Thea a fost si mai dureros. Am fost invidioasa pe voi fetelor, pe cele care aveati lapte ( unele chiar din belsug ).
Am urmarit discutiile despre diversificare si m-a durut ca s-au cam incins spiritele ( m-am bucurat totusi ca nu s-a ajuns la rosii si muraturi ). Sunt convinsa ca fiecare dintre noi doreste sa ia cele mai bune horarari pentru copilul ei.
As mai avea multe de spus , dar sunt tare obosita si s-a putea sa gresesc.
Asa ca va pup si va invit sa vedeti www.onetruemedia.com/shared?p=1b05819219ae1211b6111a&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmuletul nostru

Alexxia Ruty ( 25.07.2001 ) si Thea ( 28.09.2006 )

"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"

PERLELE RUTICAI Avem perle noi

www.totsites.com/tot/ruty_thea" target="_blank"> RUTY SI THEA AU PAGINUTA

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

'neatza!
Alexxia, buna cafeaua!

Nu comentez pe tema alaptatului ca sa nu imi pun sare pe rana singura. Inni, Alexxia, ati vorbit si pentru mine si e suficient...

Nicol, frumoasa diversificare! Sper sa nu raceasca puii deloc. Si la noi oscillociccinumul e la mare moda in casa.

Eu am in ceput sa-i dau Ilincai seara cerealele cu linguritza, nu i le mai pun in bibe, mananca asa frumos ca nu-si murdareste nici bavetica. Parca nu-mi vine a crede.

Mai foloseste cineva biberoanele Avent cu alte tetine decat cele originale? Eu am luat unele de la primii pasi, ca pe alea avent nu mai pune gura si ma enerveaza ca nu iese aerul din bibe in timp ce bea copilul.

Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cata14 spune:

neata! revenim si noi dupa vacanta. nu prea imi merge calculatorul si nu stiu daca pot citi din urma.

eu nu stiu prea mult discutiile despre alaptat dar stiu cat am plans cand am avut senzatia ca nu am lapte ... dar noi am cumparat imediat formula (eu nu suportam ideea sa faca foamea). s-a dovedit ca defapt aveam lapte si ii dadeam prea des si de-aia urla. sunt sigura ca fiecare dintre noi a cantarit in fel si chip problema si a ales ce-i mai bine ptr copilul ei (si ce se poate face efectiv ... nu e vina nimanui daca unele dintre noi au mai putin laptic sau deloc).

va pupic si va doresc un an bun ... plec sa-l schimb pe cacacios

Catalina, mamica dewww.totsites.com/tot/erik" target="_blank">Erik (17.09.06)
ERIK-poze, si alte poze si metamorfoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

'Neata si eu !
Ileana...cum de refuza tetinele Avent ?
Cata mi s-a parut vacanta ta cat aia de vara din timpul scolii.

Inni, mamica de Ami (29.08.2006)
www.totsites.com/tot/ami" target="_blank"> Amalia si paginutza ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Buna dimineata.

Am facut 4 luni astaziiiiinu-mi vine sa cred ca acum 4 luni mi-am azut prima oara soricica mea de 2.500kg si acum are 6 kg.Dimineata ma stringea de obrajiso pupe mama pe ea.

Nu stiu ce o fi facut azi noapte ca azi am gasit-o zgiriata in ochi. Are un talent mama mama nu e prima oara.Asa ca i-am studiat unghiutele pt ca am impresia ca ii crescuse vre-una si nu am vazut.

POZE

POZE COSMINUTA

Monica si bebe Cosmina (13 septembrie 2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Inni, da' voi nu dormiti?
Pana cand ne-am internat in spital, Ilinca a baut cu tetinele Avent fara probleme. In spital ne-au dat aia niste chestii care aduc vag cu biberoanele, niste tetine de latex lipicioase si imense. Cand am venit din spital fata mea n-a mai pus gura pe aventuri, nu mai stia sa bea cu ele. Asa ca am luat biberoane primii pasi, cu tetine clasice. Pe mine insa ma enerveaza biberoanele cu gura mica, mereu vars laptele pe langa, si parca-mi parea rau de cele 8 biberoane de la avent, stateau nefolosite in dulap. Am mai incercat eu sa-i dau aventurile de vreo 3 ori, fara succes insa. Si ieri am cumparat tetine mari de la primii pasi ptr aventuri, le-a primit si bea bine din ele, dar nu iese aerul in timp ce bea...

sarbatoritilor de azi!

Monique, sigur a ramas vreun colt de unghie netaiat...

Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu...

Mergi la inceput