bucurii de sept-oct 2006 (27)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Marina, merci ptr raspuns! Si ptr link-ul postat aseara si dimineata, l-am salvat in comp ca sa ma mai uit din cand in cand.

Pufy, nici nu mi-a dat prin gand sa cumpar online.Hai ca ma uit acum pe site-uri sa vad daca au saculet.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili, mami fericita a lui Mathias(17.10.2006)
Varsta lui Mathias
Poze Mathias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramomar spune:

scrieti fetelor, scrieti legat de diversificare ca sa stiu si eu pe cand o sa incep

mamilili poti sa ne arati pozici si cu altcineva, mai ales cu tine ai putea sa ne arati . Ne-ai spus de dimi ca apari si in reclame si noua nu vrei sa ni te arati! lasa ca te prind eu
pe la noi se gasesc saci de dormit aproape la toate magazinele pentru copii, inclusiv in piete am vazut (adusi din Ungaria).

pupici

`````````````````````
mami fericita de PATRICIA MARIA (06.09.2006)
strumf mic si drag...
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b79c6db5823c80b0c0da8&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank"> filmulet cu omulet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia80 spune:

Da, LILI- MARINA m-a trimis, dar spre disperarea mea n-am ajuns! AM mai auzit de un mag frumos tot cu saci de dormit- nu mai stiu cine mi-a zis, pe Caderea Bastiliei, langa Inter.
Maine-magazine cu mobila si saci de dormit scrie pe mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Salutare mamici!

Vad ca se dezbate un subiec fierbinte azi!

Hai sa imi spun si eu parerea ca nu ma pot abtine.

Eu una abia am astepat sa incep sa ii dau altceva sa manance Biancai in conditiile in care ea de la 1 luna a primit exclusiv lapte praf si in ultimul timp manca f rau si nici nu statea grozav la capitolul greutate. Stiti ca ma tot plangeam eu. Mie asa mi-a recomandat sa incep sa ii introduc de la 4 luni vegetale si fructe.Intr-adevar Bianca a inceput sa manance mai bine de atunci. Eu am inceput fix in ziua in care ea a implinit 4 luni.

Am primit si eu un fel de schema de diversificare nu f detaliata dar cat sa imi fac habar. Aici aceeasi schema se da la toate mamicile pt ca e facuta de nutritionisti deci e bine ca nu exista nici un fel de contradictii pentru ca toti medicii primesc aceleasi recomandari. Asta imi place aici ca sistemul sanitar este f bine organizat si unificat.

Intre lunile 4-5 indiferent ca este hranit cu lapte praf sau lapte de la mama se recomanda in mod individual daca este necesar si se pare ca laptele nu mai este suficient pentru copil sa se introduca : cartof, vegetale, fructe iar de la 6 luni carne, oua, peste si porridge (oare cum se traduce, ca nu imi vine in minte acum)

"Full breast-feeding" este recomandat pana la 6 luni daca copilul pare satisfacut cu cantitatea pe care o primeste. De asemenea alaptarea este recomandata pana la 6-12 luni. Cand laptele de mama scade ori se termina este recomandat sa fie substituit cu lapte praf pana copilul implineste 1 an.

Asta am incercat sa traduc din ce am primit eu de la spital.Scuze ca m-am cam grabit. Mie mi se pare cat de cat logic; adica daca laptele de mama nu este de ajuns atunci se completeaza cu formula nu se lasa bebele sa urle de foame.

Revin

Pupici

Alina&Bianca(25 August 2006)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

quote:
Originally posted by ramomar
mamilili poti sa ne arati pozici si cu altcineva, mai ales cu tine ai putea sa ne arati . Ne-ai spus de dimi ca apari si in reclame si noua nu vrei sa ni te arati! lasa ca te prind eu

Nu pot sa pun fara acordul lor...nici mie nu mi-ar conveni sa apar in poze pe net fara sa fi fost intrebata in prealabil.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili, mami fericita a lui Mathias(17.10.2006)
Varsta lui Mathias
Poze Mathias

Mergi la inceput

Si stiti ce mi-a zis alergologul ca el a vazut cazuri de alergii mult mai multe la faina (se refera la cereale) la bebelusii la care au fost introduse de la 7 luni decat la cei la care li s-a introdus mai repede. Am ramas si eu mirata.

Pupici,

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

quote:
Originally posted by Vauva

Salutare mamici!

porridge (oare cum se traduce, ca nu imi vine in minte acum)

Pupici

POZE

Mamaliga?Sau budinca?

Pupici!

Ioana de Alesio Andrei(08.10.2004)&Nicolas Mihai(17.09.2006) ----------
Fetele bune se duc in rai iar fetele rele se duc unde vor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gracie spune:

Am intart sa va salut in fuga...nu ma lasa fii-mea nici sa fac dus si toate nenorocirile numai de la vaccinul asata afurisit!

Apropo, mai haladuie careva prin parcuri de nebuna pe vremea asta?...cred ca sunt singura!

Pup fetele!

Mergi la inceput

Acu m-am uitat in dictionar:

porridge= terci(de cereale)

Asta-i mancarea de baza a copilutilor pe aici cu fructe de padure in fiecare dimineata la gradi

Culmea ca ei introduc fructele de padure de la 4 luni desi eu am tot citit ca sunt alergene astea cu seminte mici. Dar toate borcanasele sunt de la 4 luni. Am vazut o gramada de amestecuri cu zmeura, coacaze rosii, afine chiar si pasta de macese. Adevarat capsunile parca dupa 8 luni. Dar ei sunt mari consumatori de fructe de padure si le considera cele mai sanatoase fructe, de altfel si sunt. O sa incerc si eu la Bianca sa vedem cum reactioneaza.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Pufymic, eu sunt vinovata oarecum de aceste discutii pe marginea Ghidului alimentatiei sugarului publicat de OMS in 2000 pentru ca eu am dat linkl. Pur si simplu am vrut sa argumentez stiintific si cu informatii europene (ca prea zice lumea ca ne luam numai dupa americani) toate informatiile privind diversificarea postate de mine decand activez pe DC. E un fel de cruciada personala cu mentalitatile invechite pentru ca am vazut consecintele acestora la adulti adica atunci cand e prea tarziu pentru a mai face ceva(tineri de 20-35 de ani cu obezitate, diabet, hipercolesterolemie, steatoza hepatica, infarct miocardic).
Ma bucur din suflet ca stradaniile mele nu au fost in van si pentru asta ii multumesc lui Cucuoancea si tie ca le-ati popularizat si la voi la Bucurii ca sa zic asa! Eu nu am inventat nimic pur si simplu am preluat niste informatii medicale si le-am expus!
In ceea ce priveste rugamintea ta nu cred a e realizabila pentru ca nu mi se pare politicos sa dam buzna asa la bucurii si sa expunem niste pareri care de altfel sunt foarte bine explicate de ghidul mai sus mentionat!
Dar eu va stau la dispozitie daca aveti intrebari legate de alaptat si diversificare!
Sanatate multa!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Sheannamp e medic si mamica de gemeni!

Pupici!

Ioana de Alesio Andrei(08.10.2004)&Nicolas Mihai(17.09.2006) ----------
Fetele bune se duc in rai iar fetele rele se duc unde vor...

Mergi la inceput