Amandina

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Pai, Niponel, ai accesat linkul dat Aime? acolo e reteta...

Gratiela, mamica strumfilor "Ayla" si "Nunutz"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Buna idee Gratiela! La mine inca nu s-a terminat prajitura si ma simt lezata! Trebuie sa fac ceva sa-mi salvez onoarea! Pana una alta,azi am in plan un tort de ciocolata.Poate imi mai ramane ceva crema de acolo.

Niponel,pe prima pagina Aime a dat reteta de Amandine care ies din prima!


Miha


Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

Am facut si eu amandine(mini-amandine)si au iesit supeeeeeer.......nici nu ma asteptam sa iasa atat de bine,sunt ca la cofetarie,nici nu am apucat sa mai fac glazura si s-au mancat deja jumatate,cred ca pana ajung eu sa cumpar ciocolata sa fac glazura nu mai sunt.niponel poti incerca reteta cu succes sunt usor de facut si foarte bune ,cum ti-au scris si fetele pe prima pagina gasesti linkul cu reteta date de aime.
Am facut si poze cu printesa mea mancand si mini-amandinele si mai de aproape


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

buna fetelle
Am deschis la prima pagina si imi apar doar pozele cu amandine
Reteta nu apare
Iar pagina apare scrisa in japoneza la mine
Comp meru este in japo si poate de aia
Poate sunteti dragute sa mai scrieti inca o data reteta
Plessssssssssss
V-a pup dulce pe toate ca sunteti tare dragute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

NIPONEL, cu speranta ca nu se supara Aime, careia ii multumim pentru amandine , postez eu reteta asa cum mi-am salvat-o in calc:

Amandina - reteta culinar (Aime)
BLAT
6 oua
200 gr zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 gr cacao
8 linguri cu faina
intr-un castron puneti albusurile si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron. dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile. dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati bine. o sa va iasa un aluat mai subtire. turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati , iar pe fundul ei puneti si hartie de copt, o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade. blatul l-am taiat in 2 si l-am lasat la racit.
SIROP
400 ml apa
200 gr zahar
2 plicuri capucino de ciocolata- fiecare pliculet a avut 12,5 gr
punem toate ingredientele pt sirop intr-o craticioara la fiert, si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. lasam siropul la racit si mergem mai departe, sa ne ocupam de crema.
crema
3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
1 paket de margarina ( de 250 gr)
3 linguri cacao
intr-un castron punem margarina partial topita, o mixam bine de tot pana ne iese un fel de maioneza mai slaba. se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul. adaugam galbenusurile si cacao. si mixam pana obtinem crema. puneti pe o tava prima jumatate de blat , peste care punem cu lingura din sirop pe tot blatul, apoi punem toata crema ( eu am pus-o pe toata), apoi punem peste crema cealalta jumatate de blat si insiropam din nou.
pe urma bagati tava cu blatul taiat, insiropat si cremuit la frigider, pt minim 2 ore sau mai mult.
pe o hartie de copt am taiat blatul in dreptunghiuri mai mici, am preparat glazura dupa instructiuni si am glazurat prajiturelele.


Gratiela, mamica strumfilor "Ayla" si "Nunutz"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Niponel, Aime nici n-a scris reteta in detaliu, ci doar a dat linkul, ascuns sub cuvintul "aici", asa cum si pozele erau tot ascunse sub cuvint. Oricum, multumesc, Gratiela, ca ai scris reteta, sa fie mai vizibila pt. toata lumea.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

Strumfi2004 multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

ei, na...cum sa ma supar mey fetelor?
am facut inca o data amandina, ptr ca primele s-au topit efectiv si vreau sa va zic ca am pus la blat inca 2 albuse(pe langa cele 6) de la cele 2 galbenuse de la crema (ca 2 am pus eu) si mi-a iesit blatul mult mai aspru, sunt bune dar reteta cum e ea originala (nu degeaba e reteta, doar ) e cea mai buna.


aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca_C79 spune:

Doamne, ma innebuniti cu Amandina voastra .......ma apuca cand vad ca iarasi e subiectul cap de lista........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

amandina, este prajitura mea favorita.De cate ori ma duc acasa manac cateva prajituri.As incerca-o si eu, dar eu sunt la dieta si sotului, nu prea ii place.Poate de Pasti

Mergi la inceput