Mamici de ianuarie-februarie 2007 (51)
Raspunsuri - Pagina 3
monu spune:
Ar trebui sa imi fac griji pentru ca brusc mi s-au umflat mainile si picioarele? Pana acum nu am avut probleme de genul acesta.
mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia
oana_bucur spune:
Nu cred, Monu. De vreo saptamana si eu am constatat ca mi s-au umflat mainile in special. Poate ai mancat si putin mai sarat in ultima vreme? Eu m-am cam dat pe niste sticksuri sarate de ceva vreme si banuiesc ca si de la astea am inceput o retinere de apa.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
36+
Ivona1977 spune:
Felicitari la fetele care au nascut!
Hai Adinush norocoaso!
Marina si eu tot joi merg la doctor, sa ne fie cu noroc!
Ivona 40+8
oana_bucur spune:
Noapte buna, fetelor. Sa dea Dumnezeu ca noaptea sa treaca cat mai usor si mai repede ptr Adinush iar maine dimineata sa fie cu buburuza la piept. Sper ca Raluca sa se odihneasca deja langa puiutzul ei.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
36+
laura72 spune:
Buna dimineata,imi bag si eu nasul pe aici.vad ca sunteti tare curajoase.
Monu,daca s-au umflat brusc si f. tare mergi repede la dr.daca ai si tensiunea crescuta peste 12/10mmHg,ameteli,vedere dubla ar putea fi o disgravidie tardiva,care necesita tratament si atentie marita.scoate complet sarea din alimentatie si mananca banane,cartofi copti in coaja,care au continut crescut de potasiu si ajuta la eliminarea sarii,deci scaderea tensiunii.eu am patit asa cu o asapt inainte sa nasc avean glezna dreapta imensa.nu e de joaca,poate la tine bu e nimic dar e necesar un control urgent fie si numai la dr de fam.cere-i sa-ti masoare greutatea,tensiunea.eu am avut tensiunea crescuta cam toata sarcina.multa sanatate.
Va doresc nasteri usoare,copii sanatosi,mancaciosi si cuminti
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
Mamicile spune:
andiush, nastere usoara, bebelina sanatoasa, frumoasa si norocoasa!
Mai, da’ sa stiti ca aveti dreptate cu legatura dintre deschiderea unui capitol si nastere! Sa vezi si sa nu crezi!
mihacarm2002 spune:
Amaya, ai dreptate privind concediul prenatal. Insa ce sa fac daca la Resurse umane la ISJ e o prof. de biologie??? Iar dir. e aeriana si nu stie decat sa dea sarcini la altii? Culmea e ca are un stil ca te convinge imediat!
Gabriela_s, ce daca mai ai treaba de facut? Te duci, nasti, si treaba o faci apoi.
megbeng, cand merg mai mult (am un mers f. rapid) se intampla sa nu mai pot pasi. Dar de obicei durerea o simt sub burta! Atunci incetinesc (imi amintesc ca sunt gravida) si usor, usor ma lasa.
Daconst, azi la dr. i-am spus ca la max.40 sapt. vreau sa nasc. Adica si mai devreme daca se poate sa imi induca nasterea. Normal ca mi-a raspuns ca bebele vine atunci cand e pregatit.
Maria_Irina, felicitari, sa iti traiasca fetita, sa creasca mare, frumoasa, desteapta si sa iti aduca numai bucurii! M-a bucurat mesajul tau pentru ca nu mai stiam nimic de tine de f.f.f multa vreme! Bravo!
Misha, multivitaminele nu mai le mai iau compensate din nov. (asa ca nu mai iau deloc). In nov. Dr de fam a plecat si am fost pasata la altul care mi le-a taiat de pe reteta pe motiv ca nu se mai dau!
laura_ionescu, tare comica fata cu mersul la toaleta publica!
In max. 2 zile ti bebele in brate!
Ramonaa, felicitari pentru fetita, sa va umple inimile cu multe bucurii! Ce bine ca ai nascut atat de usor! La baietel cred insa ca a durat ceva mai mult, nu?
Liuda, si la dr. meu era f.f. aglomerat. Dar eu am zis ca s-au temut fetele sa faca chiur. in sarbatori. Numai cat am stat eu cred ca a facut vreo 10 (am stat 2 ore si. pe ceas, un chiur. dura 10 min)
Legat de BCF, si eu eram curioasa sa aflu ce inseamna daca tot ai pomenit! Acum ca ne-a luminat monu, nu ti-a spus la eco? Mie imi spune de fiecare data!
raluca74,
andiush, nastere usoara, bebelina sanatoasa, frumoasa si norocoasa!
Mihaela 35+
mihacarm2002 spune:
Ieri am fost si noi la dr. sa fac analiza pt streptocopul B. S-a cam minunat dr. cand m-a auzit, normal ca m-a intrebat de unde stiu si cum ezitam sa ii raspund, m-a intrebat daca de pe forum. L-am lamurit si i-am raspuns ca pe forumul site-lui desprecopii.
Atunci m-a intrebat ironic de ce nu vreau si alte analize (toxoplaz, CMV etc).
Apoi a trecut la masuratori. Insa burta era tare contractata (asa a spus el), fetita statea ghemuita si rezultatele m-au dezamagit total. La sf. cand am vazut ca are doar 2489g (iar acum 3 sapt avea2255g) m-am pleostit de tot. Credeam ca are cel putin 3kg. Dr. mi-a spus ca vad totul numai negru si ca totul e cum trebuie sa fie.
L-am intrebat si de alta masuratoare de care se tot minuneaza el cand mi-o face, si anume de fluxul din artera cerebrala si cel din cordonul ombilical. Nu intelegeam nimic de pe fisa care mi-o da, dar imi era rusine sa intreb (noroc ca megbeng mi-a spus ce sunt mai demult). Mare lucru din explicatiile lui nu am inteles, ideea e ca daca e ceva in neregula, semnalizeaza aparatul (cum, nu stiu).
L-am mai intrebat inca odata de streptocopul B (eram tare morcovita datorita masuratorilor) si mi-a zis ca hai sa il facem daca insist, dar mai intai sa ma cantaresc si sa imi ia tensiunea.
Culmea e ca nu mai avea halate (mai asteptau inca fete la chiur.), noroc ca aveam o bluza mai lunga.
De durut, nu m-a durut deloc.
La sfarsit nu mi-a luat decat consultatia (lucru care m-a incantat).
Mihaela 35+
IoanaN spune:
Adinush, suntem cu tine! bafta multa si nastere usoara
fetelor ce sa va zic...raluca e cu dilatatie maxima, gata sa nasca...intr-o ora max cred ca o sa-si tina pruncul in brate...
ce m-a socat este ca sotul ei mi-a zis la telefon ca nu mai e Daria ci e baiat...:))))) am muuurit fetelor...asa ca la ralu inca e incerta culoarea caruciorului...eu i-am zis cand am cunoscut-o ca va avea baitel...apoi ea dupa eco mi-a zis ca-i fetita
acum sa vedem, saracuta a luat tot ce trebuie pentru fetita...pt ca asa i s-a spus! sper sa nu patim la fel...
va pup, va tin la curent!
ioana
36 cu
Amaya spune:
Ralu, Adinush, tinem pumnii in continuare. Bebei sanatosi si nastere usoara va doresc!!!
Ioana, multumim mult de vesti.
Cum in ultimul timp te vedem mai rar profit sa te intreb si eu ceva. Ieri la eco mi-a masurat grosimea cicatricei de la prima cezariana si rezultatul a fost 5,7 mm. Pe mine ma sperie cat este de subtire (la prima vedere cel putin) insa nu am idee cat ar trebui sa fie in mod normal (si am omis complet sa intreb medicul, eram cam fastacita). Poti sa-mi spui ceva referitor la asta, te rog!?! E normal sau nu? Ar trebui sa-mi fac griji? fiindca se va mai subtia cu siguranta la cum creste bebe in ultima luna...Multumesc mult!
Oana 34+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele