Piticlonti de iulie - august 2004 (209)
Raspunsuri - Pagina 27
roberta04 spune:
MITZULE, putere multa iti doresc sa ai, nu cred ca e usor cu 2 copilasi bolnaviori!
Ce voiam sa-ti spun, nepotica mea a avut pneumonie, diagnostic confirmat de 2 medici, si singurul simptom era tusea urata. Pentru Mara cea frumoasa, intreaba dr. daca nu poti sa-i dai Fluimucil. Eu am fost cu o prietena la pediatra noastra, fetita ei de 10 zile avea flegma aia urata in gat si i-a dat cateva granule de Fluimucil dizolvate in lapte si i-a trecut imediat. Sanatate multa!
Eu m-am programat (finally
) la dr. mea joia viitoare, am avut surpriza sa gasesc la tel. asistenta pe care o stiam si care era in stare sa ma programeze si la doctorita acasa. Astia suntem, unii mai buni, unii mai nepasatori!
speel spune:
Buna seara.Noi suntem raciti varza,asa ca nici scoala nici gradinita.
Am intrat numa sa-i spun adelei ca eu am avut mari probleme cu serban.La 7 luni a facut dubla pneumonie interstitiala,am stat internata cu el si dupa sapte zile de penicilina,de nu mai aveau animalele alea unde pune acu in picioruse intr-o noapte cit pe ce sa-mi moara baiatul in brate.Noroc de o colega de liceu de a mea ca era de garda si l-a dus in doua minute la terapie intensiva ca avea febra 42,asta sub antibiotic de o saptamina.imediat l-a bagat pe gentamicina si asa a scapat puiul meu.problema e ca ar fi putut direct sa-i administreze gentamicina,insa nu aveam bani sa dau doctoritei ca celelalte mamici si nu l-a bagat in seama,in fiecare zi o rugam sa-i schimbe medicatia ptr. ca copilul nu cobora sub 40 insa cica stie ea mai bine.Celelalte mamici mi-au spus ca pina nu-i dau ceva nu scoate gentamicina.Ca doar asta nu e pentru sarantoci!Chiar daca e sub tratament,ai mare grija de tudor ca sunt foarte periculoase pneumoniile in primii ani de viata.Sanatate multa!
mitzura spune:
Multumesc pentru raspunsuri si incurajari!
Olivia, daca intri pe aici, poate ma lamuresti tu, daca poti sa ai pneumonie, si singurul simptom sa fie tusea (fara febra, fara stare generala proasta). Si daca poate fi diagnosticata doar prin consult cu stetoscopul.
Mie mi se pare ca doctorul a cam exagerat putin diagnosticul, dar oricum, fac cum zice el, ca prea m-a speriat.
A luat in seara asta a doua injectie, la prima n-a plans deloc ca n-a stiut ce i se intampla, la asta a doua a plans , ma astept la urmatoarele sa faca circ.
Iar despre Mara, ii pun in nasuc doar ser fiziologic, si asta n-o desfunda, doar mai spala din secretii, asa ca se sufoca tare rau mititica.
kim222 spune:
Adela, eu am sa-ti spun ce stiu eu despre pneumonie..iar tu vei judeca singura...pentru ca diagnostic pe net...la asa ceva ..este mai greu..
Pneumonia poate fi data de virusuri, bacterii sau paraziti. Nici un dr nu-ti poate spune doar uitindu-se la copil...de care este. Diagnosticul de pneumonie(unul corect si f exact) se face dupa:
-simptome (febra, frison unic,junghi intercostal,tuse, muci, stare alterata,lipsa apetitului..etc)
-ex fizic *ascultatia cu stretoscopul..si se aud raluri caracteristice...sau wheezind in caz de penumonii virale,percutia si se descopera matitatea etc
-ex sputei
-analize de singe
-radiografie
Asa din ce zici tu..eu as inclina spre varianta de penumonie virala la Tudor (daca este pneumonie si nu bronsita sau bronsiolita cum inclin eu sa cred)pt ca inceput gradat (parca asa am inteles eu ca nu a debutat brusc )....
Eu nu am intilnit pneumonii fara febra si fara stare generala alterata...asa ca eu nu spun ce sa faci tu...ci ce as face eu cu Uka..i-as face o radiografie pulmonara (atentie sa fie aparat f nou..si atunci radiatiile emise sint f mici). Ex de sputa nu mai poti face pt ca ai inceput deja tratamentul...
Despre tratament...se merge pe peniciline..dar ...3 zile????? Nu am mai auzit asa ceva...eu stiam de 7-10 zile...dar ma repet experienta mea este una teoretica..
edit ....daca mai ai neclaritati..sint aici..raspund daca ma pricep..Sanatate multa!!
Ioana_Filipescu spune:
Doamne ma ingrozesc cat de multi copii bolnaviori. Eu nu am mai intrat pe forum din acelasi motiv de oameni bolnavi in casa. dintre toti cel mai rau a fost sotul meu..dar acum se pare ca i-a trecut.
insa bucuria acestor zile a fost faptul ca dupa ce am alergat de si-a facut alte acte sotul ( nu era o problema ca in trei zile a avut si buletin si permis de conducere) aseara m-a sunat un coleg de serviciu ca un amic de al lui politist a gasit actele. asa ca de azi stam linistiti
Va doresc multa sanatate la toti copii bolnaviori si mai alez mitzurei pentru " vrabiuta" ei cea mica, mica
eu ma duc sa iau un paracetamol ca ma incearca si pe mine
roxanaz spune:
neatza neatza
Mitzuleee uf! io in afara de faptul ca ii dau dreptate totala Oliviei....as zice ca Mara nu are nimic....doar niste muci care probabil ar fi putut fi scosi cu pompa aia cu aspirator. rosu in gat??? imi vine sa strang de gat medicul care mai zice asta!
Olivia nu primesti mesajele offline mama? sau ai fost prea busy cu week end-ul lung? ![]()
eu am in format Divx pompierul Sam, tras ff bine de pe magarul electronic. si Thomas am gasit vreo ora jumatate, si Winnie vreo 3-4 filme, 2 in italiana si doua in spaniola. da' is cool, copilu e fermecat de ele.
Ioana hm, bine ca gasirati actele vechi!
Dana-ema-speel sanatate si voua!
fug la treaba, va doresc o zi frumoasa! misun si eu pe aici.
g_ioana spune:
Neatza,neatza,hmmmmm iaca d'aia ma gandesc sa nu fac al doilea bb,ca eu-s dusa rau cu nervii si nu stiu cat rezist daca-s amandoi bolnavi!!
Asa ca Mitzu

multa putere sa ai grija de amandoi,intreb si io,nu puteau sa-i puna lui Tudor,"fluturas" la manutza,ca sa nu-l intzepe de fiecare data??Si a mea a facut rosu in gat la 2 luni,imediat dupa botez si am dormit vreo 2 nopti in picioare, cu ea in brate, ca se ineca cu mucisorii,ii scoateam insa cu pompitza si se mai linistea!!INSANATOSIRE GRABNICA!!!
Vrabiutza are o logica foarte tare Lia pui!![]()
![]()
Dana speel sanatate si voua!
Nora cand mai mergeti la mall,la kidsland da o strigare poate venim si noi(desi ne cam ferim in ultima vreme de aglomeratiuni,iar de la mall am plecat de vreo cateva ori cu o conjuctivita,cu amigdalita virala
)
Cristalina pe unde umbli?
sa avem o zi buna
Edit:hai sa ne mai inveselim un pic,mandra mea se agita pe covor aseara,o intreb ce faci,raspuns corect"fac flotari sa-mi creasca tzatzucile"!
imi pare rau ca nu am putut s-o filmez in actiune![]()
www.dropshots.com/day.php?userid=225059&cdate=20061230" target="_blank">filmuletz,gorodeii,
aripile mele
Nora__ spune:
Neatza!!
Ioano....m-ai speriat cu Mall-ul.Mama vazuse o reclama la un spectacol la Mall si am plecat rapid,dimineata,nu a fost programat.Si nu era nici un spectacol,de abia dupa amiaza.Si daca tot am ajuns acolo,am zis ca sa distrez puradelul.Si eu ma feresc de aglomeratie,dar nah...am riscat.Poate duminica mergem la Hala,la ora 10,ca e spectacol saptamanal,asa stiam.Dar cred ca mai sanatos e in Copou,in parculetul pt copii,din Parcul Expozitiei,daca e cald.Tu de acasa nu intri pe mess?Ar fi mai simplu de comunicat in we.
Edit:hahahahaha....e grozava gorodica...ce sa mai zic...no comment ce replici are.
Acum...spune drept...ce fel de gimnastica a vazut la voi,a?Si ca efect...i-au crescut tzatzucile lu' mami![]()
Mitzule...noi am tras-o tare cu fata cand avea 3-4 ani,cu pneumonia.A facut pneumonie la plamanul stang si simultan ,o varicela
An tibioticele inhibau eruptia,varicela stopa efectul antibioticelor.Tratamentul nu a fost destul de puternic si a facut pneumonie interstitiala .Am tras 2 luni cu ea.Nu am facut radiografie,ca se auzea la consult cu stetoscopul.Plamanii erau plini de raluri.Am facut si injectii si gentamicina si...nu mai stiu cate.I-a trecut cu Keflex (cefalosporina) si cu un sirop facut in farmacie,dupa reteta unei doctorite.Ce ne-a zis acea doctorita,foarte experimentata:cand copilul are pneumonie,important e sa tuseasca,sa elimine secretiile.Trebuie pus sa tuseasca.Ziua ii dadeam acel sirop ,care ii provoca tusea,iar seara ii dadeam sirop care linistea tusea,pt a putea dormi.Efectiv ea mi-a salvat fata.Statusem in spital,o vazuse si profesori renumiti de la spital...dar nik,pneumonia evolua.
Acum vorba Oliviei,poate nu e pneumonie.Poate e doar bronsita.Si la o adica,mai bine face injectii,decat sa ia antibiotice pe gura si sa-i distruga flora intestinala.Mai ales ca trebue vindecat repede,sa nu ia si Mara.Si eu mor de draci cand aud de antibiotice,dar nah...uneori trebuiesc.Sa-i dai Biotics sau Ecoflorina,preventiv.Si are dreptate Olivia,orice tratament cu antibiotic se administreaza in jur de 7 zile,cel mai putin 5,pt efect maxim si pt a nu capata rezistenta la el.
Gabi...bine ai revenit pe plaiuri mioritice
Asteptam poze din vacanta.
Olivia...hmmm...iar v-ati plimbat,ai?Ca pe mess....mai putin.Ce mai face Uka?Si cum merg pregatirile?
roberto...cum te mai simti?Sa nu spui ca azi iar gatesti
Am zis io...sotzul are probleme ca esti tu prea buna gospodina
Dana-emma...au inceput bolile luate la gradinita.Ete de aia ziceam eu ca e bine de asteptat pana mai tarziu un pic,chiar daca face bine la capitolul socializare.Sau sunt eu prea speriata si satula de boli si suflu si in iaurt.Sanatate multa la puiutz!!
vrabiuto....ma da pe spate Lia-pui cu logica...brava ei!
Tre sa fug un pic,dar revin...
Nora
Comorile Norei
Noutati 2006-2007
www.dropshots.com/Nora" target="_blank">Filmulete 2006
-------------------------
Viata nu se masoara in momentele de respiro pe care le avem,ci in momentele care iti taie rasuflarea!
mitzura spune:
Neata!
Olivia, si Roxi, mersi pentru lamuriri. Asa ma gandeam si eu, dar voi ati exprimat mai bine.
Si mie mi se pare foarte usor pus diagnosticul de pneumonie, chiar virala. Cu siguranta a auzit ceva la plamani, dar si eu ma gandeam ca ar putea fi o brosita sau bronsiolita. Despre sputa nici nu m-a intrebat cum e, ca i-as fi spus ca e transparenta, deci fara urme de infectare bacteriana.
Si da, debutul a fost lent, mai degraba ca o complicatie, cand credeam ca i-a trecut, a inceput mai rau.
Gentamicina e o penicilina? De fapt i-a prescris 5 zile, dar a zis ca daca se simte mai bine dupa 3, ne oprim la atat.
Iar mara este clar rosie in gat, celelalte doua simptome fiind mucii si tusea. Deci e doar un simptom asta. Probabil lui i-a fost frica sa nu degenereze si la ea in altceva mai grav, ca la Tudor. Cu pompa am incercat. nu rea ies, ca sunt in gat.
Fug, ca trebuie sa-l duc la injectie.
szivarvany spune:
Mi e dooor de voi ... 
Am citit repede de tot si vreau sa urez tuturor bolnaviorilor muuulta, muuulta sanatate ! 

Noi s`tem bine, io`s la belele cu antibiotice pt o masea, in rest Giulik este la energie maxima si am inscris o la gradinita pt. la toamna 
Va pupam pe toti si toate si inca o data sanatate la toata gashka !

Daria &
Giulia (2004 08 16) www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">poze