Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (3)
Raspunsuri - Pagina 14
madaluta spune:
Bine v-am regasit la scutece!; abia acum am reusit si eu sa mai intru sa scriu...De 3 zile incerc sa termin de citit cele 3 capitole ...si in sfarsit am reusit.
M-am intristat enorm cand am auzit k Dolores si David au probleme, dar imediat mi-a trecut caci am vazut k acum sunt acasa si sunt bine...vedeti, avantajul celor care intra mai rar, nu mai stau in suspans cateva zile, ci afla imediat si finalitatea...II pup pe amndoi si abia astept sa ne scrie...
Vad k se discuta despre burtica...un subiect destul de trist cred, pentru majoritatea dintre noi...Eu am dat jos de la 107 cm circumferinata, pana la 90 cm, dar nici vorba sa ma incapa vreun pantalon din trecut...Asta e...Si toata lumea imi spune k sa nu imi fac probleme si sa mananc bine k sa am laptic...Si ma conformez, mai ales k am inceput sa iau Materna care imi face o pofta de mancare mama, mama...
Pentru stimularea lactatiei in afara de renumitul ceai( care la mine nu a dat roade)folosesc Pregvit Zincsi sunt foarte multumita.Tot ii dau supliment lui darius, dar mai mult noaptea si mai mult din comoditate, caci cu biberonul poate sa alapteze si tati...
Tampoane pt sani folosesc de la Bella care, chiar dc sunt mai ieftine (9 ron/30 buc- carrefour)sunt bune, dar ma ajuta doar cand folosesc sutienul.Acasa nu il folosesc pt k am auzit k incetineste lactatia,si ma ud toata pe tricouri. Voi cum faceti sa nu vi se intample asta?Dar lohii mai aveti?Eu am aproape o luna de la cezariana si inca mai am.E normal?
Acum cate ceva despre noi...Suntem mari mancaciosi...cred k nu mai este altcineva care sa manca mai des si mai mult k noi..San, laptic, ceiut...non stop...Pana sapt asta avea un program cat de cat normal, dar nu stiu ce l-a apucat acum de manca din ora in ora...De fapt stiu ce..S-a facut un lenes si nu manca decat in reprize si adoarme.. Inainte adormea doar la san, dar acum si la biberon.Am descoperit insa k dc il pun sa eructeze mai des, nu il mai doare burtica...Si dc nu vrea de fiecare data, il las cateva minute in patut sa se agite si apoi il iau in brate si imediat da aerul afara...dar nu stiu ce sa ma fac cu lenea asta mare..Voi cum procedati?
Imi este tare mila de el cand trebuie sa faca kk: plange , se intinde, se incovoaie..de ti se rupe sufletul si nici pentru asta nu am gasit solutii....Daca ati gasit voi, poate imi spuneti si mie...
Nici la baita nu e mai bine..la fel plange k din gura de sarpe. I-au facut baie si alte persoane cu experienta, dar la fel...Mi s-a spus k prima baita a fost traumatizanta pt el si din cauza asta face asa. Si la drept vorbind tare traumatizanta a fost caci l-au spala in spital in chiuveta, de parca ar fi spalat rufe. dc ati vedea filmuletul...
Ceea ce ne place cel mai mult sunt plimbarile. Iesim in fiecare zi cateva ore, caci doarme neintors...Stiu k nu este asa de bine sa iesim asa mult, dar mi-e drag sa il vad linistit.
Noaptea doarmim 3-4 ore legat, cu exceptia noptii trecute cand de la 22 la 2.30 a mancat si marait continuu. Apoi a adormit si s-a mai trezit la 9.30...
Cam atat pt azi...Destule intrebari pt un singur mesaj, nu?Gata , va las...
Multi pupici tuturor ....
Aaaa ...si inca ceva ...rog fetele care stiu sa scrie in listuta de la inceput, completarile de rigoare:
Nastere cezariana- 40 sapt fix,fix,fix scor A 9, 54 cm...
Madalina +Darius Cristian 3 sapt+
poze Darius,
roxanica2006 spune:
Miki04, nu am stiut toate detaliile legate de Stefanut al tau, pai daca vomita asa des.. chiar ar fi bine sa incercati alt laptic. Nu ma prea pricep. dar vad ca mai ai un bebe, marisor aum, asa ca te descurci cu siguranta, mamica experimentata. Sanatate multa!
poze David Mihai
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
bulisor spune:
bine ai venit acasa Dolores, saracii de voi prin cate ati trecut.Ma ia groaza cu medicii astia, nici noi nu suntem f incantati de pediatru, sper sa-l schimbam sau sa gasim o solutie.Am si eu o intrebare bb-ii vostri dorm in patut caci a mea nu prea vrea, cum o pun in patut sta vreo 10 min dupa care incepe sa se fataie, suntem nevoiti sa o punem cu noi in pat si nu prea suntem incantati caci stam mai mult de veghe in tp ce ea doarme bustean. Mai nou imi este atat de draga incat cand o vad cum se fataie in patut o iau imediat in pat,parca nu pot sa stau fara ea, imi este atat de draga.Sab Simplexul cum l-ati administrat, exact cum scrie pe prospect?Bulisor de Mara (28.12.2006)Mara
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by Catalina
Bebe din pacate nu suge destul de la mine. Desi eu asa credeam. A venit asistenta azi si a zis sa ii dau completare. Ii dam Humana. Vad ca pe aici nu prea se practica. Stiti ceva de el?
De asemenea mi-a zis sa il trezesc la 3 ore sa manance in timpul zilei. Voi cum faceti?
Pe ce se bazeaza asistenta ca nu-i ajunge lapticul de la tine?
BB se satura? Doarme? Uda scutecul? Ia cat de cat in greutate?
Nu te grabi sa sari cu completare daca ai lapte, e pacat.
_
Grigore papa Humana1 si ii merge bine.
Si lui Matei i-a priit cel mai bine Humana.
Nu il trezesc sa manance, il las pe el sa ceara.
Intervalele sunt de 3-5 ore intre mese (cand era bb mic, mic chiar si 2-2,5 ore), adica de la inceputul primei pana la urmatoarea.
2 luni
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore
bamboletta spune:
Dolores si Davidutu ce ma bucur ca sunte-ti acasa ,din cauza pediatrului a patit bebe ce a patit? asta merita
Dandusa-ne-ai dat o veste buna
Catalina-si Antonia tot Humana papa de la inceput si ii merge bine
Donia-
Si eu tot o burta de luna 3 am pot sa va spun ca ma incap 2 perechi de blugi de dinainte de sarcina sunt un pic elastici de asta cam atarna burta si suncile pe afara dar ce sa fac ma gandesc cu groaza ce voi face la vara acum ma mai ascund cu hainele groase
Bambolettade Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
poze
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">video bebelina
Poze Antonia-Gabriela
varsta Antonia
lory32 spune:
Bine ai revenit acasa Dolores!sa fii sanatoasa si tu si bb Davidutu! Ce ti-e si cu doctorii astia... unii sunt chiar idioti ar merita sa ii dai in judecata si mai intai sa ii mai iei putin de guler si sa ii ridici pe pereti, mama lor de tampiti!la ce se poate ajunge de la niste picaturi... am citit in fuga ce ati mai scris; in legatura cu laptele nan, eu chiar nu inteleg de ce tot recomanda unii pediatri cu indarjire tipul asta de lapte cand vad ca multe mamici se plang de el, si noi am patit la fel cand am venit din spital, mi-a vomat deliuta o zi si o noapte de am sculat-o pe pediatra din somn la ora 2 noaptea ca nu stiam ce sa ii mai fac... plus ca are si un gust de toata jena, de ala delactozat ce sa mai vorbesc...schimbati laptele, fetelor! sunt atatea marci pe piata acum chiar avem de unde alege... in legatura cu mucusul din kaki, mie mi-a spus pediatra sa nu ma nelinistesc ca sunt mucisori, eu ii pun deliutei ser fiziologic in nas si cica ei inghit mucii si ii elimina prin kaki, diareea este cu totul altfel...va pup!
adinazot spune:
DOLORES,ma bucur ca sunteti acasa,o sa treaca so asta,wsi totul va fii de la bine in sus.Pupici de la noi!!!
Adina si Alessia Maria
poze
Alessia Mariahttp://new.photos.yahoo.com/adinadorin/album/576460762333504226
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adinazotinca/album?.dir=/b4f0re2&urlhint=actn,del%3as,2%3af,0
Donia spune:
quote:
Originally posted by alexandra_25
Fetelor si eu sunt innebunita cu bubitele....acum pe fata a facut ca si o crusta...si parca e ars de vant
Alexandra, si Roxana a avut exact ce povestesti tu cand era bebe mic. Pediatra ne-a spus ca e dermatita si ne-a prescris un unguent cu cortizon. A trecut in 3-4 zile si n-a mai aparut de atunci.
Si probabil ce vezi tu in caca e mucus. Mai are si Cristi uneori dar daca numarul de scaune e normal eu stau linistita, se mai intampla si la Roxana si nu era diaree.
Lavinia, in general folosim servetele umede, dar mai bagam fundul lui Cristi (cu cocosel cu tot) si in chiuveta cateodata.
quote:
Originally posted by madaluta
Tampoane pt sani folosesc de la Bella care, chiar dc sunt mai ieftine (9 ron/30 buc- carrefour)sunt bune, dar ma ajuta doar cand folosesc sutienul.Acasa nu il folosesc pt k am auzit k incetineste lactatia,si ma ud toata pe tricouri. Voi cum faceti sa nu vi se intample asta?Dar lohii mai aveti?Eu am aproape o luna de la cezariana si inca mai am.E normal?
N-am auzit ca sutienul incetineste lactatia, si personal il port (desi il URASC!) zi si noapte, altfel as fi mereu uda din cap pana-n picioare de lapte. Asa am procedat si la primul copil, iar laptele a fost OK.
Si eu am tot aproape 1 luna de la cezariana. Lohiile mai persista, dar sunt reduse si, sper eu, cam pe terminate.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Yagmur spune:
Donia, arasi sufera Luchitza al meu... ca m-a apucat cantatul. Ta-su e cantaretz de felu' lui, daca ii seamana sufera tare.... tare... tare...
Dupa cantare il trec la baitza si astept o noapte fara colici ..
PupamYagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca
desiree spune:
dolores, bine ati venit ! e totul bine cu Davidutzu? intra si ne spune si da-ne si numele pediatrului sa il impuscam ! eu una l-as da in judecata pentru malpraxis !
am fost si noi la controlul de o luna": vesti bune si vesti proaste !
a luat 1,200 kg in greutate ( lapte de san) dar inca nu i-a disparut icterul are la ochisori galbeneala de aia urata ceea ce am inteles ca nu e prea normal ! eu si copilul avem o incompatibilitate de RH si se pare ca lapticul meu ii face asta! adica laptocu meu in contact cu sangele lui creeaza un exces de bilirubina ( de la ficat) care ii ofera acest icter prelungit !doctora a spus ca netratat poate cauza ddestul de grav dezvoltarii bebelusului ! SUNT SUPARATA !
solutiile sunt urmatoarele: ii voi da in completare de 2-3 ori pe zi lapte praf pt a se amesteca cu laptele meu ! am cumparat MILUMIL am citit de la voi ca e cel mai tolerat de bebelus ! daca nu functioneaza va trebui sa imi fierb propriul lapte ca sa ii dau sa manance ! destul de frustrant !
maine ne prezentam la analize de sange si pipi cu micutul pentru a vedea exact cum sta cu secretia asta buclucasa de bilirubina ! sa speram ca ies cat de cat bune ca sa nu necesite tratament medicamentos, adica sa se rezolve cu lapte praf si daca e nevoie cu fierberea laptelui meu !
asiza, chris, fetele cu rh negativ, la voi cum e, ai vostri au scapat de icter?
desiree si bebe Octavian
pozici