? pentru copilasii care vorbesc
Mai copilasi-dragalasi care vorbiti, voi puteti sa-l spuneti pe "R" ???
"Laula" are 2 ani si 8 luni, vorbeste de la 2 ani, dar inca nu-l spune pe "r".
Am pus intrebarea asta, nu ca as fi ingrijorata, ci, asa, de curiozitate...
Pupici,
Elena&Laura
Este mai important sa fii bun decat sa ai dreptate.
Raspunsuri
sumisa spune:
La 3 ani si 9 luni Daria inca nu-l spune pe R. Insa sesizeaza daca eu vorbesc cu L in loc de R si ma corecteaza. E super. Mami nu se spune Latusca se spune LLLatusca.
Nu mi-am facut probleme din cauza R-ului ca n-am auzit inca adult sa nu-l zica.
Violeta spune:
Victor al meu (2 ani si 2 luni) e super haios... Daca il pun sa pronunte numele verisorului lui- Andrei- zice foarte corect si raspicat Andrrrrei!, in schimb cand vorbim despre ratusca, zice iatusca...
Violeta
jeanina spune:
Si baietelul meu nu foloseste intodeauna in vocabular litera R.
De exemplu, pe prietenul lui il striga Andei(Andrei), dar cuvintele ca radio, rece, rau, ratusca, Radu etc. le pronunta foarte bine.
Eu am ajuns la concluzia ca poate pronunta usor orice cuvant care incepe cu litere R si numai cuvintele care au in continut litera R le pronunta gresit.
Dar atata timp cat copii nostrii sunt isteti nu trebuie sa ne facem griji.
Nu-i asa ca am dreptate ?
Cu drag, Jeanina.
Bobita spune:
Mariuta lui mami are 2 ani si 5 luni, dar inca nu spune corect "r", de ex. pe ea o cheama "Maiia", si merge cu "calciolul".
vinv
Lia spune:
Elena,chiar ar fi fost ciudat daca ai fi fost ingrijorata ca nu-l spune pe "r" si ca-l spune pe "l"......Ei,daca ar fi fost invers,atunci era de intzeles ingrijorarea...Oricum, e dulce-foc "Laula" ta.
Lia&Andrew
Danza spune:
Acum am descoperit subiectul si, desi a trecut mai mult de jumatate de an de la postare lui, vreau si eu sa ma laud cu performantele copilasului meu>
Danutz zice R foarte clar de la 1 an si 5 luni, dar numai aparte. De ex. umbla prin casa si face rrr, ru-ri-ru-ra..
Rata la noi e "rara" sau "iatza"
rosu - "roru"
roz - "roz" sau "ioz"
numele bunicei Raia il spune tot Rara.
Nu spune in schimb V la inceput de cuvant, acest sunet apare numai in Bavu (bravo), dar "vaca" nu zice, F nu-l spune mai deloc.
Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
mirela.mustaciosu spune:
Tudor are doar un an si jumatate si vorbeste destul de bine pentru varsta lui, sunt cuvinte pe care le pronunta perfect, dar si multe pentru care ne trebuie dictionar. Inca nu pronunta litera R, dar nu-mi fac probleme inca. Sunt multumita ca la varsta asta recita singur o poezie - evident la modul: Tica-mamica-papat pisica-toata (ajutor:"ce? toata ce?) - pinica (i s-a parut mai interesant painica decat mancarica) -coala -butica goala- mau (mar)- gol- acasa - gasa.
mcrmiki spune:
Bogdan are 2 ani si 5 luni si il spune pe "R" doar de vreo luna. Mai are cuvinte in care nu il pronunta pe "R" pt. ca este obisnuit sa foloseasca "L". Eu una spun sa nu-ti faci probleme, caci va veni si vremea in care il va pronunta si pe "R".
Miha & Bogdan
Garofitza spune:
Alex are 3 ani si 3 luni si nu-l spune inca. Nu-s ingrijorata deloc!
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
descintec spune:
Maria mea a inceput sa spuna "r" la trei ani. Pina atunci, facusem tot felul de antrenamente, brrrrrrrrrrrrrrr (ca aviaonul), Rica nu stia sa zica, acid dezoxiribonucleic (care iesea, e drept, cu l in loc de r)etc. Ii spuneam ca trebuie sa i se invirta limba. Si intr-o zi a venit in fuga: mama, mi se invurte limba!!! Mamaaa, si avea o forta r-ul ei! Din clipa aia, o vreme, orice "l" era inlocuit cu "r". Aprindeam rumina, mincam cu furcuritza, bunicii erau Neru si Vasire, motocicleta era motocicreta......
D.