? pentru copilasii care vorbesc
Raspunsuri - Pagina 2
ymellda spune:
Andra are 1 an si 5 luni si, inca de la 1 an, cand a inceput sa vorbeasca, no-stop are ceva de discutat, de comentat, dar cuvintele ei sunt doar fragmente, propozitiile sunt insiruiri de substantive, rareori cate un verb aruncat in vant. Oricum, litera r o spune doar daca ririeste ea prin casa. Si chiar de n-o va spune nici la 3 ani, nu cred ca este motiv de ingrijorare. Nu stiu cine spunea ca nu a vazut adult sa n-o spuna. Asa e, ori e balbait, ori rarait, dar fara r nu am auzit nici eu.
Alina si Andra
danac spune:
quote:
Originally posted by Danza
Acum am descoperit subiectul si, desi a trecut mai mult de jumatate de an de la postare lui, vreau si eu sa ma laud cu performantele copilasului meu>
Danutz zice R foarte clar de la 1 an si 5 luni, dar numai aparte. De ex. umbla prin casa si face rrr, ru-ri-ru-ra..
Rata la noi e "rara" sau "iatza"
rosu - "roru"
roz - "roz" sau "ioz"
numele bunicei Raia il spune tot Rara.
Nu spune in schimb V la inceput de cuvant, acest sunet apare numai in Bavu (bravo), dar "vaca" nu zice, F nu-l spune mai deloc.
Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
Si daria (1 an si 8 luni)la bravo zice tot bavu!Si nu zice inca r...
mmi spune:
Mihaita are 2 ani si 8 luni. Pronunta toate literele din cuvinte, dar literele l si r le pronunta intr-un mod mai special, ca si cum ar fi rus, cu l-ul acela lung si inmuiat. Pe r il pronunta intr-un mod asemanator. Sper sa-i treaca, desi este tare dragut asa.
veras spune:
Nu cred ca trebuie sa va faceti griji. Mihnea (4 ani) nu-l spunea nici pe "l", nici pe "r" pana de curand. De vreo patru luni spune "l", foarte clar si accentuat, dar pe "r" nu-l spune nici acum, iar in locul lui il spune pe "i". Mai incearca uneori sa spuna "rata", dar tot "iata" ii iese. Daca va fi rarait cred ca va fi la fel de fermecator. In rest, vorbeste neincetat, de cand se trezeste pana adoarme, de toate pentru toti.
Vera
Bobita spune:
Noi avem 3 ani, si nu spunem r.
La anu daca nu il spunem mergem la logoped.
Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=224&cid=229