Mamici de iulie-august 2007 (10)
Raspunsuri - Pagina 7
thea_m spune:
Buna seara burtici si La multi ani pentru cei/cele care ieri si-au serbat ziua onomastica.
Oanabbb e posibil ca la prima sarcina sa nu fi facut anticorpi, mai ales daca ai pierdut-o in saptamana mica. Asa cum au spus si fetele vei urmari titrul de anticorpi, nu este obligatoriu sa ii faci nici acum. Soacra mea are Rh negativ, are doi baieti, a pierdut o sarcina inainte de a-i avea pe ei, rimul are Rh negativ, iar al doilea Rh pozitiv. Incearca sa nu te panichezi ca faci rau lui bb.
Lachi credeam ca doar eu m-am ingrasat! Pana acum am pus 1,5 kg, dar se vede ca mamicile de gemeni iau mai mult in greutate, mai les in primul trimestru diferenta este mai mare fata de mamicile cu sarcina unica. Noroc ca n-am pofta de dulciuri, prefer acriturile. Dr. mi-a spus sa nu ma ingras, nu sa incerc ci sa reusesc sa nu ma ingras. Sa vad cum voi reusi. Ma bucur ca puiutii tai sunt bine. Sper si eu sa le vad inimioarele maine, la eco.
O seara frumoasa tuturor!
Teodora
7+
Poze
Aniversare 2006
oanabbb spune:
JADI asta am citit si eu...uffffff...ca e cam complicat!
eu sunt gata sa lupt...dar as vrea sa stiu daca e adevarat ca prima testare de anticorpi se face dupa 16 sapt???????
si cumva daca ai prea multi se face niste dozari ca sa ti.i mai omoare????
eu tare as vrea sa continui cu dr asta....dar sa vad ce mai aflu pe aici...daca e ceva in contradictie cu ce mi.a zis el....am fugit!!
oana
11+
oanabbb spune:
THEA soacra ta nu a avut probleme la al doilea pt ca primul copil are rh negativ!!!!!
dak si bb meu l.ar avea tot asa.........
oana
11+
karligutza spune:
jadi fii curajoasa pe vineri si sa treci repede peste situatie! si asa cum ai zis, sambata esti acasa, iar duminica poate iar fugi la Predeal
![]()
Sa nu ma bati daca am zis prostii!
karligutza,
sapt.14
jadi spune:
pacientele de Giulesti, vedeti ca doctorii de acolo tin foarte mult la silueta noastra, sa vedeti ce radea dr.Dobre (seful la ATI si anestezist) de mine la cerclajul de la prima sarcina si dupa la nastere cand ii spuneam ca am un bb gras si eil imi spunea sa nu imi fac griji ca am doar grasime... doar ca o zicea pe un asa ton incat nu te puteai supara pe el si eu am luat circa 14 kile in sarcina. Doctorita mea sustine ca 9 kile sunt supersuficiente la o sarcina monofetala, cel putin la ea nu s-a vazut ca e insarcinata
.
Deni &
Vlad 28 sept 2005 & bb2
X-ray spune:
ma declar shocata!iar apar problemele!
nikole cam cu cateva zile inainte sa vad ultimele pete bejulii am avut si eu una fff urata neagra,destul de abundenta.... stiu ca va e greu sa va descurcati dar poate mai reusesti sa stai o saptamana acasa dar in pat...dr meu imi tot spunea sa nu ma sperii de pete pana nu vad roshu...chestia e ca azi iar m-a durut si pe mine burta ca pe vremuri....si eu care speram ca dupa ce fac 12 saptamani scap de medicamente,cred ca nu ma lasa fara....
oana e greu sa ai rabdare,asta o zic eu care nu am deloc,dar ai sa vezi ca va fi bine.sa ai incredere in asta,bine?
eu ma duc in pat,din pacate ma doare burta mai rau.iau un nospa si daca nu trece imi sun dr ca ceva nu e in regula...
lachi sa sti ca intr-adevar sarcinile gemelare "evolueaza" cu mai multe kg....
alina
11+
thea_m spune:
Da, Oana stiu, tocmai de asta ti-am scris. Dar la prima sarcina ti-au determinat anticorpii?
Jadi asa se pare: ne vor suple si frumoase
. Dar la constitutia mea, cred ca am sa arat ca o balabusta grasa si frumoasa
. Si acum mananc de regim, parca: nu tu dulciuri, nu tu fainoase,grasimi cu moderatie, fructe, legume la greu si proteine cat se poate ( carne, oua, branzeturi). Auzi, cica rasfat! Dar ce nu facem noi sa fie puiutii bine!
Teodora
7+
Poze
Aniversare 2006
CarlaV spune:
Jadi, bafta la cerclaj. Intre 7-20 kg., oricat ai lua in timpul sarcinii, mi se pare normal. Si cum sa spuna doctorita ca la ea nu se vedea ca e gravida, poate doar 4-5 luni, ca uterul creste oricum. Acum, daca vreau sa fiu rautacioasa, ma mai gandesc la o varianta: la femeile care au inceput sarcina cu 90-100 kg. si au luat apoi inca 10, normal ca nu se vedea ![]()
Samadhi, aniversare fericita 
Oanabbb, deja fetele ti-au spus ceea ce trebuia sa stii. Eu pot doar sa te rog sa incerci sa nu te stresezi prea tare, ca oricum nu rezolvi nimic si bb simte.
Lachi, e foarte normal sa iei mai multe kg. in primul trimestru decat daca aveai o sarcina unica. Asa mult mi-as fi dorit sa am si eu gemeni...
Nikole, nu ne deprimi cu povestile tale, si eu ma simt la fel de rau ca la inceput, dupa ce parea ca perioada cea mai rea s-a terminat. Hai ca mai e putin pana misca si atunci o sa ne fie bine.
Referitor la civilizatia romanilor... aveti dreptate toate. Eu de vreo 2-3 ani am ales sa lucrez pe salariu mai mic si cu programul pe care il doresc. Asa ca am inceput sa lucrez pana noaptea tarziu si sa ma trezesc la 10-11 a doua zi, deci ca am avut timp sa contabilizez toate zgomotele facute de vecinii mei. Nu se poate discuta despre un program de liniste in bloc si nici macar pe scara, au mai fost incercari de acest gen. De manele si dedicatii pentru nashu' nici nu mai zic, plus ca vin diversi cu masinile in fata blocului si scot boxele pe geam ca sa distreze liceenii care-si fac veacul pe aici. Chiar daca stau la 9 si am termopane, tot se aude rau de tot. De vecini care danseaza toata noaptea hore si sarbe si batute v-am zis? Dar despre altii care dau statia la maxim, ca imi vibreaza toti peretii?
Tot ce imi doresc e sa fim sanatosi sa putem munci si sa punem bani deoparte ca sa ne luam un teren la mare, suficient teren cat sa nu ne deranjeze vecinii nici cu zgomotele si nici cu mirosurile
.
Carla,
14+
karligutza spune:
Fetelor, ca tot ati vorbit de mirosuri... pacat ca vin din cele mai urate, insa eu pot sa zic ca uneori mor de pofta cand imi vin tot felul de arome pe la nas cand deschid fereastra dimineata!!! am o gospodina
de toata frumusetea cred la nivelele inferioare... face niste mancaruri de ti-e pofta fara doar si poate! de obicei prin supermarketuri ma stramb din nas si misc pasul cand simt mirosuri de mancare, dar fata asta de va zic io acum cred ca e moldoveanca... (no offense oltence, ardelence care gatesc bine... eu sunt moldoveanca, dar nu gatesc extraordinar
, dar mama da!) ca ma termina cateodata!
cred ca o s-o chem pe mama sa-mi gateasca si mie! ![]()
karligutza,
sapt.15 de azi!
... sa mergem mai departe!