Mamici de iulie-august 2007 (10)
Raspunsuri - Pagina 29
mioara2004 spune:
Ciao fetelor!
Felicitari pentru fetele care stiu deja ce sex are bebelinul.
Eu sunt bine; zilele astea am cam chiulit pentru ca am fost la apartament, mi-am instalat mobila si am aranjat lucrurile. E asa frumos!!abia astept sa stam acolo.
Va doresc weekend placut!
Va pup
Mioara
15+
Graviduta spune:
quote:
Originally posted by arhdy
HEEEELLP!!!!!!!!
Fetelor, a fost sotul meu sa ia analizele si am aflat ca el ar RH-negativ, eu avandu-l pozitiv. Ce inseamna asta? Stiu ca era grav daca eu il aveam negativ, dar nu stiu ce se intampla daca il are el. Sunt speriata de tot. O sa ma duc marti la doctora, dar pana atunci cred ca o sa turbez.
Diana si bebe 11+
Diana, stai linistita. Ar putea fi o problema daca ar fi invers: tu negatuv, sotul pozitiv (asa e la mine). In acest caz, ar trebui sa ti se monitorizeze titrul de anticorpi anti-D de prin luna a 5-a ca sa nu respingi sarcina. Dar, in cazul tau, e ok. Cred. Poate iti confirma fetele.

Carmen, si dl. dr. Iosup o sa-ti poata spune sexul bebitei mai devreme de martie, zic eu. Ziceai ca ai 10 sapt, mie mi-a facut eco-morfo fetala la 14 si mi-a spus ca avem fetita. Deci mai ai cam o luna de asteptat sau chiar mai putin, pt ca unora dintre fete le-a zis si la 12 sapt. Cabinetul dr. Iosup este pe str. Sandu Aldea nr. 86, pe langa Elias, si se numeste Fortis. Nr. pt programare parca este 0724464646, dar poate iti confirma fetele.

15+
olguttza spune:
quote:
Originally posted by andicu
Cat despre bebe, mi-a facut eco abdominal si mi-a zis ca nu se vede sexul(era sotul dr mele care e tot ob-gineco), asa ca trebuie sa mai am rabdare 2 sapt. pana ma vede iar dr mea.
Voi cand ati aflat sexul ce eco ati facut? abdominal sau vaginal?
Andicu, mie mi-a facut si eco TV si abdominal, inclusiv Doppler (ca sa vada sist. circulator), 2D, 3D si 4D, dar la cea transvaginala s-a vazut clar. Depinde, probabil, de cat e de performant aparatul, pt. ca varsta sarcinii e oarecum apropiata la noi, deci s-ar fi putut vedea si la tine.
Uitai sa va zic si io de translucenta nucala, ca doar d-aia ma dusei la o asa eco elaborata: 1,6.
Si ca tot veni vorba, va rog sa treceti si in dreptul meu medicul curant: dr. Irina Pacu, Sf. Pantelimon (si Medsana si Ama Medical). Ea mi-a facut si morfofetala.
arhdy, nu conteaza RH-ul sotului atata timp cat al tau e pozitiv!
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
13+De la nunta...
Alinutzaa spune:
Buna arhdy, ia uite ce am gasit pentru tine - am bolduit partea care cred ca te intereseaza cel mai mult.
"Prezenta RH-ului negativ nu constituie o boala, ci reprezinta o situatie normala, desi mai rar intalnita (aproximativ 20% din populatie prezinta RH negativ). Pentru ca o persoana sa prezinte RH negativ, trebuie ca unul din parinti sa aiba si el RH negativ. RH reprezinta o determinare a grupei sanguine. Exista patru grupe sanguine (0, A, B, AB) si doua categorii de RH: pozitiv si negativ. In general, persoanele cu RH negativ nu constituie o situatie deosebita, decat in cazul transfuziilor de sange si al femeilor care avand RH negativ si un sot cu RH pozitiv, doresc una sau mai multe sarcini. Impedimentul consta in faptul ca organismul, in contact cu un RH opus, formeaza anticorpi. Sarcina reprezinta o intalnire a materialului genetic al celor doi parteneri (material depozitat in spermatozoid, respectiv ovul). Corpul mamei cu RH negativ nu recunoaste materialul genetic RH pozitiv venit din partea tatalui si formeaza anticorpi. Daca la prima sarcina anticorpii sunt putini, la urmatoarele ei pot fi suficient de multi pentru a determina modificari (malformatii) ale produsului de conceptie (fatul). Daca tatal este RH negativ si mama este tot RH negativ, nu exista nici o problema. Daca tatal este RH negativ si mama RH pozitiv, de asemenea, nu este nici o problema. Probleme apar numai atunci cand tatal este RH pozitiv si mama RH negativ. Prima sarcina evolueaza de obicei normal, si nici urmatoarele sarcini nu ridica probleme daca imediat dupa nastere s-a facut un vaccin specific. In cazul in care vaccinul respectiv nu s-a efectuat, exista intr-adevar riscuri. In oricare din aceste circumstante, este bine ca pe parcursul sarcinii sa se determine de mai multe ori cantitatea de anticorpi, pentru a se putea depista, in timp, situatiile care pot duce la malformatii ale copilului. Deci: verificati daca vaccinul a fost efectuat si daca da, sarcina nu este contraindicata, dar un control mai riguros este necesar."
Fetelor, daca gasiti vreun remediu pentru durerea de cap spuneti-mi si mie va rog ca sunt capiata 
10+
arhdy spune:
Multumesc mult fetelor de raspuns. Cred si eu ca nu este asa grav. Dar vreau sa va spun ca in momentul cand mi-a spus sotul la telefon (saracul fara sa stie) rezultatul, am simtit ca imi cade cerul pe mine, de parca era al meu. Dar totusi asa stiam si eu, ca era mai grav daca il aveam eu negativ. Acum o sa vad cand ma duc la doctor marti ce o sa-mi zica mai exact.
Diana si bebe 12+
samadhi spune:
ALINUZAA - si eu stiam la fel despre RH , deci datele tale sunt corecte.
IRINUSHA - astia de la Muenchen sunt mai cu mot, mereu sunt dupa legi, am batut pe unu la cap azi dadandu-i telefon, la care trebuie sa mergem marti, si i-am zis vrute si nevrute, avea la inceput o voce amortita, de parca atunci se sculase din pat. Si mi-a explicat cum sunt unele lucruri, dar tot degeaba..... trebuie sa faca acel curs imputit si gata, altfel are probleme cu viza...... si cum noi nu putem acum sa plecam in America, nu are ce sa faca decat sa le faca nemtiilor pe plac. Gandeste-te ca astia sunt in stare sa desparte orice familie, din moment ce familile lor le-au separat cu zidul de la Berlin !!!! Astia tot asa raman, practica alte metode doar..... iar eu nu mai am nervi sa lupt, poate intr-o zi plec de aici.
CARLA - mi-a placut mult ce mi-ai trimis, splendid ar fi bine sa imprimezi articolul si sa il lipesti pe usa fumatoriilor ca sa se mai documenteze si ei putin ca se pare ca au nivel de constiinta 0. BAFTA !!!!
Ma bucur pentru cele care au aflat ce bebiti vor avea. FELICITARI !
Multa sanatate la toate si va pup.
7+
X-ray spune:
samuray lady din pacate a mea e centrala,cele marginale sau partiale se pot ridica pana in ultimul trimestru dar la cele centrale sunt sanse f mici.dar voi fi atenta si cuminte si trecem noi si peste asta.
felicitari tuturor celor care v-ati vazut samburelul la eco si e bine si stiti si sexul! tehnica asta din ziua de azi face minuni!
na ca mi-am pus si caruciorul roz!
alina
12+ 
jeni71 spune:
am intrat doar putin sa va citesc ca-mi sunteti foarte dragi si imi lipsiti ziua intreaga
aveti grija de voi si de bebei
sper sa mai pot intra in weekend ca voi avea musafiri, maine vine draga de cumnata-mea si sta pana poimaine si poimaine vine soacra-mea; asa vca voi pune mese si voi ruidica mese, voi spala vase
minunat, nu?
Sa ma ierte Dumnezeu da sunt rea, deja.
Carmena spune:
Buna,
Graviduta de informare. Chiar ma gandeam ca as putea merge la o morfofetala si mai repede de 20 sapt.Si apoi imi fac si la 20 saptamani, doua eco sigur nu strica, asa-i?! E super ca are cabinetul Dr Iosup pe langa Elias, pentru ca eu chiar la Elias merg la consultatii si tot acolo voi si naste, asa ca imi este in drum.
Lamuriti-ma si pe mine cu transnucala. Ce inseamna, cand se face, unde se face? V-am spus ca va barai la cap, dar sunt complet afoana la chestii de medicina(de, economist de profesie...).
Multumim si pupam,
Carmen
10+ si Stefi(3 ani)
http://new.photos.yahoo.com/carmenion2003/albums/
X-ray spune:
carmena translucenta nucala este o ecografie care se efectueaza pt screening-ul sdr Dawn intre saptamana a 11 si a 13.masoara ceafa copilului pe romaneste.
cristina26 ce mai faci?
nikole,oanabb?
meda?????chiar nu ai mai dat un semn de viata de secole?e totul ok fetelor?
alina
12+