Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (137)
Raspunsuri - Pagina 12
Biancas spune:
Silvi, poate lucreaza dintii, la Dani simt ca ii iasa dintii cu aproape 3 sapt inainte
Gianis, bine ai venit printre noi
Mama ce bine miroase slanina si carnea afumata
Silvi si restul
-istelor sorry dar eu deabia astept sa mananc cartofi copti
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)

Albumul nostru
www.onetruemedia.com/my_shared?z=f72578dbdb5131bc04ec7&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">Filme
Craciun 2006
anabordea spune:
Buna fetele! Am pus si noi poze noi de la turta la semnatura, sunt mai spre sfarsit...
Ana, mamica de
Diana Alexia (28.02.2004) si
Daria Oana (6.01.2006)
Album
bumbita spune:
bianca nu ne mai ispiti! si eu sunt innebunita dupa carnea afumata si dupa carnatii afumati...acum sa faci o ciorba de ciolan afumat, acrita cu zeama de varza...mama-mama!!!![]()
www.dropshots.com/day.php?userid=162448&cdate=20070105" target="_blank">http://www.dropshots.com/day.php?userid=162448&cdate=20070105 cam cu asta isi ocupa sebi timpul/url]
bumbita si sebastian(03.01.2006)
silvi_2005 spune:
Gianis bine ai venit!!!
Asa cum v-am promis ma apuc de rezumate, sper sa ma lase Alain pe care il tot aud vociferand in camera lui
, nu vrea sa adoarma desi e mort de somn, e total copilul asta.
INTRODUCERE IN PSIHOLOGIA COPILULUI DE H.RUDOLF SCHAFFER
Cartea este structurata in 10 capitole, avand mai multe casete informative si tabele.Eu voi incerca sa redau ceea ce mi s-a parut interesant si important, cerandu-mi scuze daca voi omite ceva ce ar fi putut avea importanta.
CAPITOLUL I Descoperind copiii
In acest capitol autorul incerca in primul rand sa explice importanta si scopul studierii psihologiei copilului, singura in masura sa raspunda intrebarilor privind structura interna si dezvoltarea copilui, raspunzand clar la intrebarile cand, cum si de ce evolueaza intr-un numit fel fiinta umana.
Explica f frumos cum fiecare dintre noi incercam sa descoperim copiii in primul rand pe calea subiectiva, bazandu-ne in mod direct pe "sentimentele personale cu privire la strategia corecta pe care sa o adoptam". In primul rand actionam intuitiv fiecare actionand in baza propriilor presupuneri : a sti cum sa linistesti un copil care plange, cum s astimulezi un copil care s plictiseste si cum sa il stapanesti pe unul agresiv.Aceasta metoda se opreste toturi la bariera incertitudini, neavand niciodata siguranta ca face bine ceea ce facem, chiar daca asa avem certitudinea ca vom pute sa crestem un copil fara a deschide vreodata o carte pe acesta tema.
A doua sursa este experinata personala a oamenilor, care actioneaza, fie in sens pozitiv, dorind ca noua generatie sa aiba aceleasi beneficii, fie, dimpotriva, prin protejarea copiilor de propriile experiente.Oricat de naturala ar fi aceasta tendinta nu este benefica deoarece actionarea sub imperiul amintirilor despre propriul trecut sub povara unei tensiuni majore intuneca judecata si distorsioneaza adevarul iar actionarea de genul "mie nu mi-a facut rau nicodata"la problema uitilizarii pedespsei corporale, a limentatie intr-un anumit mod, etc poate sa nu mai fie adecvata atat momentului cat si tipologieai aparte a fiecarul individ.
A treia sursa reprezinta intr-un fel alt nivel, referindu-se la sfaturile experilor. Recomandarea autorului este de a avea grija si la asta deoarece opiniile acestora au oscilat f mult in timp, daca in anii 30 accentul s-a pus pe strictete la sfaturile lui truby King, in anii 50 s-a virat spre permisivitate la sfaturile lui Benjamin Spock. Este bine sa compari informatia si sa vezi din ce perioada este deaorece noile descoperiri in aceasta materie, infirma de multe ori mituri si credinte stravechi.
Pentru a raspunde intrebarilor pe calea obiectiva, care este de fapt scopul psihologiei copilului , autorul arta care sunt etapele studiului, de la alegerea esantionului investigat, la evaluarea raspunsurilor prin metode valide, descrierea metodelor folosite clar, folosirea grupurilor de control, etc.
Ce mi s-a parut interesant e exepmlu dat clar in caseta 1.1 Cat de mult ar trebui sa se uite copiii la televizor
in anul 1999 Academia Americana de Pediatrie a publicat un raport conform caruia copiii sub 2 ani nu au voie la televizor iar cei peste 2 ani doar 2 ore/zi.Acest raport a avut o f mare influenta si a fost foarme mediatizat dar autorul sustine ca studiile facute sunt invalide sub multe aspecte si ca s-a emis o conluzie asa de importanta care are sanse f mari sa fie falsa, privitul la tv stimuleaza totodata inventivitatea si mareste abilitatile de comunicare, practicat la una numit nivel si moderat binenteles.
Pe mine una aceasta informatie m-a mai linistit pentru ac sitisem zeci de informatii pro si contra si nu mai stiam ce sa cred.
acesta a fost asadar primul capitul imi cer scuze daca v-a plictisit, a avut mai multe date tehnice care te ajuta sa intelegi celelalte parti ale cartii.
Silvi si bebe Alain 19.01.2006
Daca ceva se intampla o singura data, se poate sa nu se mai repete niciodata dar daca se intampla de doua ori, se va repeta sigur si a treia oara.
silvi_2005 spune:
Acuma am vazut ca m si ceva greseli de ortografie, ma scuzati dar am scris in mare graba si n-am reusit ca corectez chiar tot.
Bianca la asta ma gandesc si eu dar acm de o luna face asa si caninii nu au iesit.pai daca il tine 3 luni un dinte, pana ii iese toata dantura ajung l balamuc.
Anaborbea am vazut si eu pozele, tare draguta e Daria si tare mult a crescut si Diana e o scumpoca, pupici.
Fetelor fug si eu l dus ca mi-a adormit si bebe in sfarsit....
Eu azi o sa mananca varza facuta la capac, cu un strop pe ulei de masline.
Silvi si bebe Alain 19.01.2006
Daca ceva se intampla o singura data, se poate sa nu se mai repete niciodata dar daca se intampla de doua ori, se va repeta sigur si a treia oara.
anasebe spune:
Gianis si Rares Bine ati venit la
! Ohoho, un grasun la neastere. Imediat ma uit si la poze.
ana sebe +
tiberiu (13.01.2006)
poze petrecere Nicolas
petrecere ana
poze Tiberiu , www.dropshots.com/anasebe" target="_blank"> filmulete(1)
tiberica fara frica
anymony spune:
Salutare fetelor!
Multumim de urari...
ACELEASI URARI DE SANATATE SI BUCURII SI LA CEILALTI BB CU NUMEL DE IOANA, IONUT...SI ASA MAI DEPARTE!!!
Noi am scos bradul afara aseara si dimineata Ioana a fost surprinsa de ce nu mai e acolo...
Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)
poze Ioana-Catalina
Povestea nasterii Ioanei-Catalina
anasebe spune:
Gianis Frumusel foc Rares. Ce-a facut de Craciun?
Anab Am vazut si printesele. Frumoase fete ai.
ana sebe +
tiberiu (13.01.2006)
poze petrecere Nicolas
petrecere ana
tiberica fara frica
anasebe spune:
Silvi Incepe bine. Astept cu nerabdare cap.2.![]()

ana sebe +
tiberiu (13.01.2006)
poze petrecere Nicolas
petrecere ana
tiberica fara frica
Biancas spune:
Silvi multumim pt conspect, l-am salvat si o sa il citesc
Si eu innebunesc pana ii iasa toti dintii
Gianis, ai un bebe frumos
Ana am vazut pozele dar numai vreo 2 noi vad..
Merg sa mancam si mai vad eu ce fac si revin deseara.
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)

Albumul nostru
www.onetruemedia.com/my_shared?z=f72578dbdb5131bc04ec7&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">Filme
Craciun 2006