Incalzirea globala
Raspunsuri - Pagina 24
![](images/user_woman.png)
brendamitran spune:
quote:
Originally posted by brendamitran
Domnilor admini?
BRENDAUn fulg pentru seara de Craciun
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI
BRENDA
FOREVER YOUNG
![](europa.gif)
![](romania.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
brendamitran spune:
quote:
Ma gindeam ca fiind pe prima pagina,s-ar inmulti cei care ar intra sa citeasca si de ce nu,si cei care ar posta o parere.
Poate in felul asta,aducem o contributie infima la diminuarea ignorantei oamenilor....
Domnilor admini?
BRENDA
FOREVER YOUNG
![](europa.gif)
![](romania.gif)
brendamitran spune:
quote:
Originally posted by desprecopii
draga Brenda- te rog nu da vina pe admin in cazul incalzirii globale. ma asaltezi cu PM-uri la care imi ceri foarte ultimativ un raspuns. draga mea, pe acest forum sunt multe subiecte cel putin la fel de importante pentru toti sau doar pentru un parinte - care merita puse sticky.
te rog accepta raspunsul meu prietenos si nu fa din acest topic o metoda de a scrie acid despre noi.
sunt foarte multe topicuri pe care nu am timp sa le citesc, din pacate - daca ai probleme te rog sa scrii la Probleme tehnice. scuze dar nu am timp sa raspund la mesaje de genul: ooooops..!!! sau zau????
multumesc pentru intelegere
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
NOU:www.supereva.ro
BRENDA
FOREVER YOUNG
![](europa.gif)
![](romania.gif)
brendamitran spune:
quote:
Originally posted by brendamitranquote:
Originally posted by desprecopii
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
NOU:www.supereva.ro
Draga despre.copii,te rog sa ma ierti ca te-am "asaltat" cu Pm=uri,insa ti-am trimis PM tocmai opentru faptul ca mi-am imaginat ca nu poti citi toate subiectele.
Si tocmai pentru faptul ca in ignoranta mea,pentru care imi cer inca o data scuze,am crezut chiar ca acest subiect umil si nesemnificativ,poate fi important pentru omenire.
PM-urile nu s-au vrut a fi nici pe departe niste ooooops sau zau(asta chiar nu-i expresia mea),ci pur si simplu o rugaminte.Asa stiu sa ma exprim,imi pare rau ca nu pot fi mai academica.
Ultimativ nu,poate insistent,pentru ca am vazut ca nu mi se raspunde.Si e chiar neplacut cind vezi ca vorbesti singur.
Nu am dat si nici nu dau vina pe admini pentru incalzirea globala,nici macar nu caut vinovati pentru ceva anume,dar incep sa cred,ca pentru o problema de ordin mondial,o problema grava care ii priveste in primul rind pe copiii nostri,copiii pe care ne straduim sa-i crestem cit mai bine si mai frumos,probabil ca pentru asta ar trebui sa strig in gura mare:
OAMENI BUNI,PLANETA NOASTRA SE DUCE! hAIDETI SA FACEM CEVA!
Multumesc pentru intelegere,dar cred ca nu am fost inteleasa.
BRENDA
FOREVER YOUNG
![](europa.gif)
![](romania.gif)
brendamitran spune:
Daniela,citind cele de mai sus,cam cum vezi tu rezolvarea problemei?
Astept propuneri,si de la cei interesati: cum am putea sa facem acest subiect "bagat in seama"?
BRENDA
FOREVER YOUNGSa avem grija de viitorul copiilor nostri
moniboni spune:
quote:
Daniela,citind cele de mai sus,cam cum vezi tu rezolvarea problemei?
Astept propuneri,si de la cei interesati: cum am putea sa facem acest subiect "bagat in seama"?
BRENDA
...pai scrie tot timpul in el si o sa ramana pe prima pagina...
mamica de rockerash
brendamitran spune:
Multumesc!!
BRENDA
gabi_j spune:
Noutati despre www.romanialibera.ro/a99742/timbrul-verde-inscris-separat-pe-etichete.html" target="_blank">reciclarea electrocasnicelor.
Sunt si eu de parere ca ar trebui facut un subforum pentru acest subiect.
www.telefonie-mobila.ro" target="_blank">FITZE MOBILE
brendamitran spune:
Laudabila si ideea cu reciclarea electrocasnicelor......
Incepem,incet,incet,sa facem cate ceva.....
E regretabil totusi ca nu fac asta decat unele organizatii(e de specificat ca sunt non-profit),pe cand autoritatile.......
BRENDA
brendamitran spune:
Inhalarea noxelor rezultate in urma motorinei ar putea duce la perturbarea activitatii normale a vaselor de sange, spune un studiu realizat de catre Universitatea Edinburgh.
Cercetatorii au descoperit ca expunerea la aceste noxe pentru o ora a scazut semnificativ a abilitatea vaselor de sange de a se dilata.
Expunerea prelungita duce de asemenea si la scaderea nivelurilor unei enzime ce joaca un rol important in prevenirea formarii cheagurilor.
In cazul particulelor mici de praf, legatura dintre poluarea aerului si afectiunile cardiace este foarte puternica, iar sursa predominanta pentru astfel de particule este arderea de motorina si de alti combustibili. Dar factorii responsabili de efectelor acestor particule asupra inimii si vaselor de sange au ramas necunoscuti.
"Fumul de tigara este un important agent poluator. Am presupus ca particulele din noxele rezultate in urma arderii sunt la fel de daunatoare ca si cele din fumul de tigara", a afirmat Dr Nicholas Mills, unul dintre autorii studiului.
Studiul a inclus 30 de barbati sanatosi, nefumatori cu varste intre 20 si 38 de ani. Cercetatorii au realizat testul intr-o camera special construita, unde barbatii au fost expusi la aer filtrat si la noxe rezultate in urma arderii de motorina in timp ce faceau exercitii pe o bicicleta, cu pauze de 15 minute.
La doua si sase ore dupa expunerea la gaze, acestora li se administrau medicamente vasodilatatoare, care relaxeaza vasele de sange, intr-unul dintre brate.
Cercetatorii masurau apoi fluxul de sange din ambele brate. S-a descoperit ca fluxul de sange a scazut semnificativ la doua ore dupa expunerea la noxe, si ca efectul redus al medicamentelor administrate a persistat timp de sase ore. Astfel de schimbari in vasele de sange reprezinta un risc important pentru inima.
BRENDA