Cirese de Mai Iunie 2006 (36)
Raspunsuri - Pagina 17
zax spune:
quote:
Originally posted by adelapop
fetelor am revenit la voi cu o intrebare: cand ati diversificat bebelusii ii obligati sa pape??? le deschideati gura cu degetele??? ca scumpica mea nu prea papa nimic in afara cerealelor si nu mai stiu ce sa fac
trebuie sa pape de buna voie???
va pup
daca puteti sa detaliati putin cu diversificarea asta- asa concluziile mari dupa cateva luni de cand ati inceput
eu oricum merg sa vad ce ati scris la momentul respectivscumpei
Bianca Maria
Numai de buna voie si cu voie buna!
Rabdare si rabdare; ia lucrurile incet si incearca sa vezi ce-i place; reia ce nu i-a placut dar nu mai devreme de o saptamana doua; nu ii introdu multe alimente odata sau prea repede;
Succes si pofta mare!
Dana si
Horia Alexandru (18.06.2006)
POZE Horia Alexandru
angelica_g spune:
quote:
Originally posted by arleena
angelica eu cred ca e un adevarat progres ca sara isi sufla mucisorii singura, draga de ea, sunt copilasi de 2 ani care nu stiu inca sa faca treaba asta...va urez familiei intregi sanatate multa....
Arleena! Macar un zambet de satisfactie sa-mi afisez si eu din toata afacerea asta...Cat despre spalat pe cap, zilnic, vreau sa va marturisesc ca al meu par numa' a 3-zi de la spalare poate fi "stapanit"! A 3 si a 4 zi sunt OK, a 5-a e usor gras si trebe sa-l spal... De altfel, pt a putea iesi afara dupa la o zi dupa baie (ca imi fac seara) trebuie sa-l murdaresc cu fel si fel de prostii: ceara, spuma, un fel de gel... altfel zici ca am o matura in rascoala in loc de "podoaba capilara"...
angelica_g spune:
Netul meu merge in fente.. sper sa mai pun cateva raspunsuri in timp ce caut neste raspunsuri pt job...
Daca nu mai reusesc, Steluta iti multumesc ca mi-ai adus aminte!
Esti, ca de obicei, o draguta!!! Ma faci sa ma simt si mai vinovata ca eu nu mi-am mai facut timp sa urez sarbatoritilor, individual, LMA la implinirea unei noi lunite!!!
Insa, azi, profit, si urez si eu: LMA: Sara, Nichita, Marc! Sa fiti sanatosi, frumosi, voinici, papaciosi, dormicosi, progretzosi etc ec etc ...
mikiion spune:
quote:
Originally posted by adelapop
fetelor am revenit la voi cu o intrebare: cand ati diversificat bebelusii ii obligati sa pape??? le deschideati gura cu degetele??? ca scumpica mea nu prea papa nimic in afara cerealelor si nu mai stiu ce sa fac
trebuie sa pape de buna voie???
va pup
daca puteti sa detaliati putin cu diversificarea asta- asa concluziile mari dupa cateva luni de cand ati inceput
eu oricum merg sa vad ce ati scris la momentul respectivscumpei
Bianca Maria
Parerea mea e ca copilul trebuie sa pape debuna voie. Daca nu deschide gura, inseamna ca nu e pregatit pt. diversificare Poate nu are inca toate semnele specifice. Ai inceput destul de devreme. In nici un caz nu trebuie fortat. Poate ramane cu sechele pt. mai tarziu( adica probleme de alimentatie).
Pt. ca il alapatezi( ca si mine) , gandeste-te sa ii dai mancare solida la cel putin 3-4 ore dupa ultima alaptare , ca sa-i fie foame. Poate ai mai mult lapte decat crezi, gustos si nu ii vine sa il schimbe pe altceva.
Si in plus, poate nu-i place ce ii dai.Incearca si cu altceva, pana gaseste un gust care sa-i placa.
Eu nu am avut probleme, deschidea gura de la inceput. Dar cand am inceput avea deja toate semnele , ca e gata pt. asta. Inclusiv saliva cand mancam eu ceva in fata lui si avea tendinta sa imi ia din mana mancarea.Si avea aproape 6 luni.
Insa , cand e ceva cu care nu se omoara, il hranesc mai greu. Cu cantecele , cu strambaturi. Dar nu vreau sa generalizez asta , ca nici asa nu e bine. Asa ca prefer sa-i dau ce ii place. Respectiv piure de pere ca cel de mere il inghite cu noduri.
Succes
Mihaela
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
Virsta Marc
angelica_g spune:
Mikiion, si eu am alaptat-o pe Sara, pana la 6 luni nu a baut nici strop de altfel de lapte, si apa si ceai in cantitati infime, pt ca nu accepta… Acum aprox. 70% din meniul zilnic contine lapte de mami (inca mai fac stocuri la conge!), pt ca, bolnava fiind, nu prea a avut kef de mancare, si mai toate piureurile sfarseau in bibe cu lapte de mami…
Varianta IneiIoana (pe care o pup si ii urez inca o data LMA) mi se pare mult mai verosimila… Mai ales ca toti ceilalti 4 insi din casa am avut in mod constant contact cu diverse comunitati pasibile de a fi virusate…
Deci, dupa ce spune si Cami, strainataturile au fost mai protejate!!!
Adib, vin si eu la Raluca pt ca am nevoie sa scriu cate ceva la Mosu’ si nu gasesc limbajul potrivit de comunicare!
Lya, multumim de urari! Si voua sanatate! Si mai puneti poze, ca nici nu mai stiu cum aratati de cand cu “alinierea” aceasta de a pune “la un semn” toata lumea poze, cu link, si apoi le pititi…
Camelia, sa inteleg ca ati scapat, cu totii? Cu bine? Fara urmari?!
Adelapop, nu cred ca fortarea este o problema… Nici noua nu ne plac legumele, incercam sa le amestecam cu gusturi care le prefera (banana, cereale, lapte de mama…)
Solutia la a nu ramane fara lapte este mulsul in timpul meselor ei diversificate… O patisem si eu, am dat cu nutriben si galactogil si am insistat cu mulsul, si mi-am revenit! La timp pt a depasi perioada dificila cu virozele! Mult success!
Zax, multam de urari! Asemenea! Vroiam sa-ti spun ca eu nici acum, ca niciodata, nu am control pe cate lichide bea Sara. Am facut insa un mare compromis si i-am pus miere in ceai (dupa ce m-a imbarbatat si Ellax – pupici “fara numar”) si am reusit sa o determine sa mai bea cateva zeci de ml de ceai, ca dupa atatea zile de febra nu stiam cum sa o mai feresc de dezhidratare.
Ama, deci, te-ai potolit cu dulciurile?! Fiecare reaparitie a ta era insotita de o noua reteta! Si eu inca mai am pregatite ingredientele pt inca o protie de tiramisu pe care nu sunt in stare sa o duc la final!
Ramona, bine ai revenit! Incep sa se numere “bobocii”!
De Iuly_p mai stie cineva ceva?! dar de CarminaBu-bu-lina?!
Steluta, Sara bea apa dintr-o cescuta obisnuita! Adora sa pleoscaie ca un purcelus! Nu stiu cu ce se alege din apa care ii curge in gura, insa e singura modalitate de a o face sa bea apa (ma rog, ii gasesc si circumstante atentuante, avand in vedere starea precara din ultima luna, si chiar mai in urma de atat!)
Virgi, i-au iesit brobonite Luanei?!
Si a-propos de Luana, cealalta Luana, 26octombrie, ma strigi pe mine, apar eu, dispari tu, apari tu, dispar eu, si tot asa… N-am putea sa ne sincronizam un pic?!
Si Ellax?! Aceeasi poveste?! Macar tu nu esti la "lucru"...
Doroti, asa de repede pe baricade?!
angelica_g spune:
L-am expediat pe Razv la socrii, pt ca nu mai prididea cu tusitul, si m-am putut apropia de PC… Insa nu va speriati, nu am sa va turui asa in fiece zi, de-abia incep sa-mi recuperez din restante, pe toate planurile!!!
Va imbratisez si va urez numai bine!!!
EllaX spune:
Angelica, dupa tonul pe care scrii, deduc ca sunteti ceva-ceva mai bine! Cat despre indulcit ceaiul, eu i-l faceam slab-slab, il indulceam cu zahar brut (ii puneam 1 lingurita jumate la 400 ml ceai), apoi il fierbeam vreo 3 minute. Rezultau cam 300 ml ceai. Eu stiu ca e mai bine sa nu dai bebelusului miere, pana pe la 1 an, pt ca e posibil sa faca o infectie grava, posibil letala (din cauza unei bacterii posibil prezente in miere) sau alergie (de la urmele de polen din miere). Evident, stiu si bebelusi care au mancat miere destul de devreme, fara sa pateasca nimic, dar eu am ales sa astept pana dupa 1 an.
Tocmai ne-am intors de la plimbare. Revin mai tarziu, avem diverse urgente.![]()
EllaX cu Ana (30 iunie 2006) si tati Andrei
mikiion spune:
Angelica cred ca e diferenta de viziune aici. Mi se pare normal ca la 6 luni, 70 din masa sa fie inca lapte de mama. Aici nu se merge pe principiul romanesc( sau cel care l-am gasit in cartile trimise de mama ) pe scoaterea unei mese de lapte si inlocuirea cu supa chioara. Pana la 9 luni se recomanda 900ml de lapte. Si apoi se reduce la 700 ml.Si abia dupa un an la 500ml.iar daca e alapta cel putin 4 supturi pe zi.
Mancarea solida e doar o chestie de invatare.Si de adaugare nu de inlocuire. Abia de pe la 9 luni incepe reducerea cantitatii de lapte.
Dar poate e si diferenta de clima si de obsesia lor cu lipsa soarelui si a vitaminei D.
Sanatate, Mihaela
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
Virsta Marc
doroti_5 spune:
quote:
Originally posted by LYLY809
[teal]Neata!
Mai intai vreau sa-i urez si eu La Multi Ani lui Doroti!
Sa fii iubita si sa ai o familie fericita!!
Lacri si RazaciosulAlexandru 30 mai 2006
[b]Multumesc Lacra.

doroti_5
cu
Natalita-Elena (12.05.2006)BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3 si 4www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">
Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem