Copiluti de mai-iunie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 4
Androix spune:
quote:
Originally posted by nelia
Idei de mincare vreau si eu! Am gatit saptamina asta ciorba de fasole uscata si cu un pic de afumatura, am facut si un pic de fasole batuta cu castraveti murati, ca ne saturasem de carne, pasta de avocado, placinta cu varza dulce, orez cu legume la abur si peste la gratar, friptura de vita cu cus-cus cu legume, prajitura cu curmale si o ciorba de perisoare pentru fete. Acum trebuie sa facem cumparaturile pentru saptamina viitoare si stateam si ma gindeam ce sa mai gatesc, chiar nu mai stiu. Asa ca, astept sa vedem ce mai scriu fetele, ce mai gatesc ele.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORAwww.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete
Nelia, esti geniala!
Deci azi am mai sapat prin culinar cand am vazut eu ca nu prea mai sunt idei de gatit pe-aici. Si am gasit doua retete. Ficat de pui cu bacon la cuptor si pulpe de pui cu ciuperci si sos de rosii tot la cuptor. www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=13845" target="_blank">ficat cu bacon si www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=8270" target="_blank">pulpe de pui cu ciuperci si sos de rosii
Ficatul e gata, l-am gustat si e genial, pulpele sunt inca la cuptor. Oricum ambele retete sunt super usor si rapid de facut.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
loreen spune:
Buna seara...
Fran ma gandesc ca pediatra ta a exagerat putin...eu am suspectat-o pe Delia de hiperkinetism cu mult inainte de a face anu'...nasi-sa este psiholoaga si cand i-am zis mi-a spus ca-s dusa cu pluta rau de tot...acelasi lucru i l-am spus si psihologului meu de la servici plus celui la care am fost eu la terapie si amantrei mi-au spus ca este prea devreme pentru a se determina asta pana in jurul varstei de 3 ani...ca daca doarme noaptea fara a se trezi sau daca sta macar 5 minute concentrata asupra unei jucarii inca nu se poate determina hiperkinetismul...
Sunt tare curioasa ce-o sa-ti spuna tie psiho...
M-am laudat ca Delia e bine si mi-a tras azi niste episoade diareice din alea cu zgomot si continut apos rau de tot...i-am dat eu ceva dar parca-i facatura ...o apuca numa sambata,duminica sau de sarbatori cand nu gasesti nici pe naiba...
Azi am vrut sa o filmez cand turuia ca am senzatia ca-mi spune ceva dar eu vaca proasta sa mor de pricep ceva...poate voi intelegeti mai multe ca pe mine ma depaseste rau problema
Mancare...idei nu am dar va spun ce fac pentru saptamana viitoare: ciorba de rosii, supa de fasole verde(dupa modelul ardelenesc), musaca cu carne de pui si spaghete...in rest chiar nu mai stiu ce naiba sa gatesc...aia mare este sclifoseala in persoana,iar asta mica in ultimul timp nu s-a apropiat de frigider...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Androix spune:

Am o vecinica Ionela si petrece deja cu manele si strigaturi. Ma gandesc la modul cel mai serios sa-i fac o gluma la vara si sa fac botezul Georgiei acasa cu lautari! ![]()
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
monu spune:
Ola,
noi am trecut pe Happy. Alexia este iritata jos cum nu a fost pana acum, asa ca, incercam si varianta asta sa vedem cum o fi. Si mai are si niste cearcane rosii de ma baga in boale! Nu imi dau seama de la ce sunt. Eu stiam ca in astfel de cazuri sunt 2 posibilitati - probleme cu rinichii sau miscatori. Sa vedem cum evolueaza situatia.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
andutzy spune:
Andreea, mor dupa prenumele Georgia! marfaaaaa!
Andra
9+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
andutzy spune:
Mai fetelor eu clar sunt
. Fir-ar sa fie, nu am pus un kg pe cantar(nu ca imi pare rau) dar toata lumea imi spune ca se tare m-am ingrasat. Mai nou ai mei imi zic ca am pus peste tot(spate, maini, picioare, peste tot). Maine ma ambitionez si vreau sa vad cum imi intra pe mine pantalonii mei normali(exceptand burta). Sunt tare suparata deoarece nu am decat 10 saptamani si nu sunt genul care dupa ce ma ingras sa mai pot slabi prea mult...Sotul deja imi bate apropos-uri ca el nu poate iubi o grasa(asa imi zicea si la sarcina trecuta si a respirat usurat cand a vazut ca mi-am revenit la forma initiala dupa...). OF!
Andra
9+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
gabitzam spune:
Andra, singura ta grija acum sa fie sa mananci sanatos sa dai copilului ce trebuie. Nu te mai gandi la prosti si la grase si la slabe, ca ma supar pe tine! Eu n-am dat un gram jos de cand am nascut si barbatul ma iubeste acum mai tare asa grasa, ca sunt mama copilului lui. Ai tu vreme sa dai jos dupa aceea daca e asa bai mare.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
nelia spune:
Loreen, supa de fasole verde(dupa modelul ardelenesc)??? Vreau si eu reteta, ca am fasole verde in frigider si ma intrebam cum s-o mai gatesc...
Androix, Georgia, oau! Frumoooos!
Andutzy, stiu ca nu e bine sa te bazezi prea mult pe chestia ca barbatul ma iubeste oricum, unii da, altii nu (in general la cei care nu se pune intii intrebarea daca au iubit inainte, pentru ca iubirea nu e legata doar de trup, ci si de o tira de suflet, si o tira de minte si cite o tira din toate), dar acum chiar nu trebuie sa-ti pui problema asta, e un stres in plus si nu are rost. Dar ce pot eu sa-ti spun din experienta unei foste slabanoage, care a devenit o grasana datorita sarcinilor este ca, nu e bine nici sa pui prea mult pe tine, pentru sanatatea ta. Eu am luat 20 de kile, din care 10 au fost ale mele. Acum nu as mai face chiar asa, adica as minca de toate si sanatos, dar as evita alimentele care ingrasa excesiv, cum ar fi cartofii, piinea, pastele, dulciurile in exces... Eu nu stiu ce si cum maninci tu, dar eu ma asezam la masa si mincam cite o piine... cu unt si cu miere sau cite un kil de inghetata (preferata mea) odata, ca doar eram gravida, apoi alaptam... Si mi-am marit stomacul si acum maninc de sparg si ma enerveaza, dar continui. Am scos multe din alimentatie, aproape toate fainoasele albe si dulciurile... dar kilul de inghetata tot il maninc cind ma apuca. Ceea ce vreau sa spun de fapt este ca nimeni in afara de tine (si doctor) nu are dreptul sa-ti spuna nimic legat de mincare sau de grasime, dar ca tu ai datoria fata de sanatatea ta sa-ti pui singura limite, macar acolo unde poti. Iar chestia cu sotul... eu ii spuneam la al meu cind imi spunea grasu' (si inca imi mai spune
), sa ma pupe acolo unde sint mai grasa (pe burta zice el, undeva mai jos si in spate... zic eu).
Astazi am frecat-o la rece cum se spune, am zis ca fac o gramada de treaba si nu am facut nimic. Dar absolut nimic! Lene mare, dar nu e vina noastra, de la ploaie ni se trage. Nu credeam ca voi ajunge sa-mi fie dor de iarna si de zapada in Canada, mai ales dupa primele doua ierni petrecute aici, dar uite ca-mi este. Vreau ger si zapadaaaa!!!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
fran spune:
Asta e ora la care bag copilul in pat. De data asta e tura lu' tac'su..., se aude de la mine cum rade Iepu', desi ne despart 2 usi,
. Doar ea, evident...![]()
Recunosc cu mana pe inima ca pana acum pedi ne-a trimis la o gramada de investigatii "pentru siguranta", ba chiar si-a cerut la un moment scuze ca ne pune pe drumuri dar vrea sa aiba grija de Iepu' ca de fica'sa(noi am fost colege de liceu, v-am mai zis). Adevarul e ca totul e platit prin abonament asa ca e si asta un aspect de luat in consideratie-de ex. am facut eco la inima pentru ca se auzea un suflu f. usor pe la 4 luni, care de obicei dispare cateva luni mai tarziu-cum s-a si intamplat...deci pot sa o iau si asa, daca tot e platita si consilierea psiho, de ce nu...
Pe de alta parte, Loreen, cu somnul ce sa zic, de la 5 luni Iepu' are minim 2 treziri-de foame-pe noapte.Si inca 4-5 INTRE ELE, din care adoarme singura, cu conditia sa fie cineva cu ea in pat, atfel plange. Adica, se trezeste, uneori se ridica si in funduletz, se dezveleste/ inveleste singura-dupa caz, se foieste bine , si bea cateva guri de apa din bibe-il ia singura de la capul patului. Ne controleaza bine la urechi
- si apoi se culca la loc. Ma rog, in somn mai rade-in hohote- tipa, se rasuceste cu 180 de grade, ridica picioarele pe pereti, ne articuleaza pe noi pe unde nimereste-(ultima oara cand am fost la consultatie m-a intrebat ORL-istul daca stiu ca am deviatie de sept)...In fiecare noapte. (nu puneti intrebari indiscrete de genul daca ne e somn ziua dupa asa o noapte petrecuta cu ea
). Si mai e o problema, a hiperkineticilor sau autistilor in general-nu raspunde la intrebari. Ca si cum nici nu se prinde ca o intrebi ceva(de genul, unde e nasul/gura etc-chestii pe care sigur le stie, pentru ca o data la 2 luni se indura de noi si le mai arata/ sau aude vorbindu-se de ele si le arata...). Dar impresia asta e-ca nu isi da seama ca vorbesti cu ea...avem de mers si la ORL pt. audiograma(cu i-or face nu stiu), dar mai mult ca sigur AUDE-danseaza pe muzica, tresare la zgomote etc. Acum ramane de vazut daca prinde toate frecventzele normale-dar probabil ca da. De autism nu poate sa fie vorba, ca e prietenoasa, zambareata(ne stiu toate babele din parc, vorba aia). Se joaca frumos cu copii-adica nu bate/musca, accepta sa mai dea si jucarii si daca nu ii place ceva isi ia jucariile(la propriu) si pleaca. Nu tipa, nu face crize de nervi...desi hiperkineticii fac de obicei.
Si eu am inteles ca pana pe la 3 ani nu se pune un diagnostic sigur, poate doar sa fie in observatie pt. hiperkinetism. Nelia, merci ca mi-ai deschis ochii, nici nu ma gandisem la tratament medicamentos, doar la ceva sfaturi din partea psiho...Acum am mai stat pe net si am vazut ca de obicei tratamentul e si medicamentos si medicamentele controversate la greu. Nu cred ca se pune problema la noi, mai ales ca pedi nu e nici ea prea "darnica" la pastile, si urmeaza sa vorbeasca si ea cu tipa de la psiho...
Sunt si eu curioasa ce o sa ne zica...Pedi imi povestea ca a trimis un baietel super-agresiv la psiho si pe hol pustiul a impins o fetita. La care parintii au inceput sa-i explice ca nu-i frumos sa dea in fetite. Reactia psiholoagei-sa nu-i mai spuna asa, asta ii atrage atentia ca fetitele sunt mai vulnerabile, o sa le considere un fel categoria a 2-a de persoane si o sa-si permita sa le loveasca mai cu sarg. Cavalerismul apare la varste mult mai "inaintate", nu la 4 ani...Interesant, zic eu.
Noapte buna!
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
loreen spune:
Cuscra m-ai spart cu prenumele fetii... foarte frumos,pe cuvant de pioner...
Daca faci botezu cu lautari nu faci altceva decat sa-mi mangii orgoliu lu' vecina si sa-i oferi o petrecere moca sambata seara...daca vrei sa-ti bazti joc de ea baga-i ori simfonica cantata de obeza de la Clejani sau niste Ozi Osbourn in varianta necenzurata...
Andra hai ca deja ai hachite de gravida zau asa...in primul rand da-le naibii de kile ...poti sa nu te ingrasi dar sa retii apa si sa fii la fe de grasa ca una care are sunca de 3 deshte...pai inca 30 de saptamani gandintu-te ca te ingrasi o sa faci naibii depresie prenatala...da-i fetii acolo ce are nevoie sa se faca mare si apoi dupa ai tot timpul din lume sa te faci supla...si sigur o sa ai toate sansele cu doi copii mici...
Monule ai incercat si Huggies?!Cu cearcanele ce sa-ti zic ...si Delia are in ultimul timp,dar le-am pus pe seama obselii dupa boala...cand doarme suficient are fatza curata...
Nelia varianta ardeleneasca este cu fasole proaspata,da de unde cucu bau pe vremea asta
Deci ai nevoie de zarzavat (telina, morcov, pastarnac,patrunjel),fasole verde, 1 legatura de marar,1 rosie sau suc de rosii,1 galbenus si smantana...Calesti un pic zarzavatul in nitel ulei de care vrei,eu pun de masline din cel pentru gatit,apoi pun apa si las sa fiarba pana sunt aproape gata...pun fasolea si le mai las putin cat sa se imprieteneasca gusturile.Apoi pun rosia cubulete ,mai nou folosesc Cirio...cand este gata ca nu-i trebuie mult,desfac galbenusul cu smantana si cu zeama dupa care il torn in ciorba...si la final pun mararul tocat marunt...este o nebunie...eu o mananc si rece.
Mai poti face fasole verde cu pui si sos de smantana si marar
In seara asta am avut circ cu Delia si degetul in gura...a inceput sa faca crize cand ii spun s si-l scoata si cum aveam si draci (venise tac-su la sase dimineata de la un Ion
rau de tot) i-am aterizat una peste cur ca acuma cand ma aude ca spun scoate instant isi trage mana din gura... oricum am vazut ca poate adormi si fara deget in gura... o face de moft,nu mai este necesitate...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"